Gość: mika IP: *.rol.ar.krakow.pl 24.05.12, 15:12 Czy w Calelli jest jakiś targ gdzie sprzedają świeże owoce, przyprawy, pamiątki, ubrania? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: oli Re: Calella Targ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 24.05.12, 22:31 W każdym mieście jest targ Mercat Municipal ( pod dachem) - musisz spytac miejscowych albo w recepcji.Są także targi na powietrzu na placach ale zazwyczaj przed poł.ale nie wiem, czy akurat w Callela jest.Na pewno jest raz w tyg. Mercat Turistic ( od rana do ok.13-ej.-spytaj w recepcji ( w kazdej miejscowości innego dnia) Są tam ciuchy, galanteria , owoce,wędliny itp "duperele".Przyprawy - właściwie te same co u nas kupisz w Supermercato ( nie wiem jaka sieć obsługuje Callela ale może być np. Eroski albo Caprabo albo inne z sieci - właściwie to te same co u nas. ) Jak spytasz to będziesz wiedzieć - poza tym jest w każdym mieście punkt Informacji Turystycznej. Dostaniesz tam mapę Callela i wszelkie info.Poza tym jak na miejscowość wypoczynkową sklepów z pamiątkami i ciuchami w bród.Przecież z tego żyją. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Calella Targ IP: *.rol.ar.krakow.pl 25.05.12, 07:49 Co do przypraw to się nie zgodzę, bo rok temu kupiłam w Grecji takie na targu i to jest zupełnie coś innego niż to co u nas w torebkach. Ale to trzeba być smakoszem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Calella Targ IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 26.05.12, 16:51 No właśnie w Grecji...Pytasz o Hiszpanię więc ci piszę, jak jest w Hiszpanii.Grecja, Turcja, Tunezja owszem, bywają targi i z owocami i z przyprawami i innymi smakołykami. Znam je i nie ma porównania...Jak jesteś amatorką targowisk to może będąc w Barcelonie ( w niecałą godzinkę pociągiem - kilka euro) idź przy głównej ulicy La Rambla na największy targ w mieście La Boqueria. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Carmen Re: Calella Targ IP: *.Red-79-153-188.dynamicIP.rima-tde.net 27.05.12, 22:29 Hola...w Calella jest plac w kazda sobote na Plaza de Mercad.. Odpowiedz Link Zgłoś