Dodaj do ulubionych

Majorka - opinie.

23.05.09, 15:38
Witam,
planuję wyjazd na Majorkę i chciałam się dowiedzieć jaką miejscowość wybrać. Nie nastawiam się na nocne szaleństwa a z tego co czytałam to popularne El Arenal jest dość głośne.
Jakie miejscowości polecacie? Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: przemas2 Re: Majorka - opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.09, 16:23
      Jak dla mnie tylko Alcudia:)))
      • ibiza777 Re: Majorka - opinie. 23.05.09, 19:50
        A ja bardzo sobie chwale Playa de Palma i Can Pastilla ;-))
        • Gość: iza Re: Majorka - opinie. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 23.05.09, 22:49
          Ja polecam Paguerę. Uroczo położona, ładniejsza niż Alcudia, z
          rozrywkami dla tych co je lubią i fajnymi trasami na spacery - i do
          tego blisko do Palmy.
          Byław w paguerze, alcudii i sa coma - najładniejsza Paguera ale
          wiele zależy też od tego czy jedziesz z małymi dziećmi czy nie.
          • xulu Re: Majorka - opinie. 24.05.09, 01:20
            Majorka niemiecka wyspa ;)
            • Gość: bermin Re: Majorka - opinie. IP: 195.164.254.* 26.05.09, 11:57
              Jakie obecnie są obecnie ceny na Majorce?(wypożyczenie auta, paliwo, kolacja, piwo)
              • ola.ks Re: Majorka - opinie. 12.06.09, 11:28
                Co do cen posiłków to nie bardzo wiem bo byłam w all inclusive ale za auto to za
                3 dni za fiata pande zapłaciliśmy 69 E, paliwo ok 1 E zależy czy benzyna czy diesel.
    • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka - opinie. 24.05.09, 21:45
      Cześć,

Jeśli masz chwilkę, zapraszam do zapoznania się z moją foto-relacją z Majorki.

Link bezpośredni : majorka

Ponad 600 zdjęć, 4 strony wyspy w 4 dni samochodem.

Pozdrawiam
      Moje podróże małe i duże | noclegi | wynajem autobusów kraków
      • Gość: ola.ks Re: Majorka - opinie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.09, 12:54
        Dzięki za odpowiedzi.
        Jedziemy bez dzieci i raczej nie jesteśmy imprezowiczami.
        • Gość: iza Re: Majorka - opinie. IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 25.05.09, 21:53
          W takim razie Paguera.
          Pozdrawiam
          • elwiraalfa Re: Majorka - opinie. 27.05.09, 23:55
            a jeśli z dzieckiem to którą miejscowowść wybrać???
            • iwanni Re: Majorka - opinie. 28.05.09, 15:37
              Z dziecmi to tylko Cala Milor:)
              • kama1978k Re: Majorka - opinie. 28.05.09, 15:57
                Bez przesady - cóż takiego jest dla dzieci w Cala Millor. Wg mnie wiele
                miejscowości na Majorce jest odpowiednie dla dzieci - bo to co najważniejsze
                zapewniasz im sama rezerwując hotel z basenami i innymi atrakcjami, a piękne
                plaże są w większości miejscowości na wyspie. Pozdrawiam
                • iwanni Re: Majorka - opinie. 29.05.09, 08:09
                  No wiec chociazby piekna szeroka i dluga promenada przy morzu gdzie
                  mozna spacerowac z dziecmi i nie martwic sioe ze wybiegnie na
                  ulice:)...poza tym co kawalek sa place zabaw gdzie mozna usiasc i
                  odpoczac a dzieci sie fajnie bawia:)...oczywiscie ze wiele jest
                  pieknych miejsowosci godnych polecenia...ale kazdy pisze tam gdzie
                  byl i moze cos powiedziec...akurat bylam w paru innych
                  miejscowosciach na Majorce i nie widzialam takich szerokich i
                  dlugich promenad jak w Cala Millor...ale chetnie sie rowniez dowiem
                  gdzie mozna rownioez jechac z dziecmi bo mamy sie zamiar wybrac na
                  Majorke i zwiedzic inna czesc tej wyspy
                  • Gość: iza Re: Majorka - opinie. IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 29.05.09, 10:24
                    Zgadzam się z Iwanni. Też byłam na Majorce w kilku miejscach i
                    akurat w Ca coma i Cala Millor jest dokładnie tak jak to zostało
                    opisane. Pchanie wózka nie jest uciążliwe bo są równiutkie
                    chodniczki ( a np. tzw promenada w Zatoce Alcudii już nie jest taka
                    równiutka).
                    Moje odczucia też są podobne że na spokojny pobyt z małym dzieckiem
                    Sa Coma czy Cala Millir są dobrm miejcem, ale jest to oczywiście
                    kwestia indywidualnej oceny.W Alcudii (okolice najbliżej położone
                    portu) jest głośno no i ta droga ...
                    Z większymi dziećmi, które już samodzielnie chodzą takie np. 5 latki
                    to fajna jest Paguera ( ale miniejsza plaża) tam z chyba nie ma
                    wielkiego wyboru w polskich biurach jeżli chodzi o hotele.
                    • Gość: maciejoo Re: Majorka - opinie. IP: *.centertel.pl 30.05.09, 01:43
                      Jeżeli z dzieckiem to proponuję poprostu wybać południowo wschodnie
                      wybrzeże, plaże i zatoczki są tam wyszystkie piękne a i można
                      dziecko w auto wsadzić i za kilka chwil być w całkiem innym miejscu,
                      a jest dużo do zwiedzenia w tej okolicy, np: botanicactus super
                      miejsce (niedaleko) wiadomo że północ to góry i z dzieciakiem może
                      być troszke nie na rękę podróżować! ale to kwestia samozaparcia i
                      tego co kto lubi.
                      • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka - opinie. 31.05.09, 01:54
                        Botanicactus to raz, ale chyba !? dużo fajniejsze dla dziecka byłoby Auto
                        Safarki Park na wsch. wybrzeżu.
    • Gość: eve Re: Majorka - opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.09, 12:14
      A ja wlasnie szukam imprezowej miejscowosci. Ktora, oprocz Arenal polecacie?
      Pozdrawiam
    • Gość: michas Re: Majorka - opinie. IP: *.efbud.com.pl 08.06.09, 12:21
      zdecydowanie Palma de Mallorca.
      ale wyspa jest na tyle mała że można bawić się codziennie w innym miejscu. Ja osobiście preferuje dzienny wypoczynek wiecej na blogu Alcudia Mallorca
    • ola.ks Re: Majorka - opinie. 11.06.09, 01:47
      Właśnie wróciłam, byliśmy w Magaluf!!!
      Mocno imprezowa miejscowość, dużo anglików, plaża fajna.
      Było super!
      • Gość: puszka Re: Majorka - opinie. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.09, 18:19
        A byliście może w Cala d'Or? Jak tam jest? Za parę dni tam lecę.
        • www.podroze.kondi.pl Re: Majorka - opinie. 11.06.09, 21:33
          Jest tam b.fajna zatoczka, ogólnie okolice dość kameralne.

www.podroze.kondi.pl/x/wiosna/9/majorka-cala-dor-676.jpg (fotka z cala d'Or)

Pozdrawiam
          Moje podróże małe i duże | noclegi | wynajem autokarów kraków
        • Gość: ola.ks Re: Majorka - opinie. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.09, 21:33
          Calla d'Or jest super dużo małych ślicznych plaży, piękne klify. Mi się bardzo
          podobało.
          • Gość: Asia Re: Majorka - opinie. IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.09, 07:59
            Witam,
            Ja byłam z dziecmi również w Cala Millor.Miejścowośc jest naprawdę
            urocza.Niedaleko hotelu mieliśmy super plac zabaw z boiskiem do
            grania w piłkę.Jest piękna plaża i promenada,więc tylko
            spacerować.Jedyny mamkament to oddalenie od lotniska,dużo traci sie
            na przejazdy,my wyladowaliśmy ok.13,40 ,odbiór bagaży i czekaliśmy
            chwile na autobus który miał nas porozwozić po hotelach i w sumie to
            rozwożenie trochę trwało bo w hotelu byliśmy ok 18.Byliśmy juz
            trochę zmęczeni bo w sumie prawie od rana w podróży.Z Cala Millor
            mozna pojechać do Safari Park-sa specjalne autobusy i robić rózne
            inne wyprawy-my byliśmy jeszcze w Palmie w Marineland-
            Delinarium,pokazy delfinów i fok itp.Dojazd trwał ok.1,5 godz.My
            byliśmy z małymi dziecmi - 1,5 r.,9 miesięcy i 9 lat,2
            rodzinami.Wiec to było trochę uciążliwe-dojazdy.Ten najmniejszy po
            powrocie zachorował na anginę-wiadomo działanie klimatyzacji.Nie
            kazdemu to musi sie oczywiście zdarzyc,ale wizyta ok 100 E lekarza
            mówiącego po ang.Dobrze ze to było pod koniec urlopu bo znajomi
            mieliby po urlopie.Trzeba uważać tez na meduzy pływające na
            powierzchni wody-czarne,szczególnie jak sa fale-syna jedna poparzyła
            i juz nie chciał sie wiecej kapać.Ale są masci na to i po 15 min nie
            ma sladu. Poza tym w Palmie jest o wiele wiecej atrakcji-rózne parki
            wodne i dojazdy sa troche męczace.To oczywiście zależy co kto lubi
            robić na urlopie ;-)
            Pod względem wypoczynkowym ta miejscowość jest super.Trzeba tylko
            rozważyć co sie che robić.Ja osobiście wolałabym teraz bliżej
            lotniska.Pozdrawiam
            • Gość: asia Re: Majorka - opinie. IP: *.pools.arcor-ip.net 12.06.09, 08:08
              Jeżeli ktoś chciałby informacji na temat hotelu Vista Blava to służe
              pomocą :-)
              • Gość: meg Re: Majorka - opinie. IP: *.bb.online.no 14.07.09, 21:51
                Wybieram się za dwa tygodnie do Cala Millor do hotelu Garden. Czy
                ktoś z Was był w tym hotelu? Czego mogę się spodziewać? jadę z
                chłopakiem, nie mamy dzieci. Chcemy czas spędzić częściowo aktywnie
                ale też sporo wypoczywać
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka