Dodaj do ulubionych

Awaria bramy

16.07.05, 22:29
Czesc
Dzisiaj awarii ulegla brama wjazdowa. Jak rano wyjezdzalismy to nie chciala
sie zamknac, jak wracalismy wieczorem nic sie nie zmienilo.
I moje pytanie: czy ktos zadzwonil juz w tej sprawie do serwisu (bo
administracja napewno nie czynna)? Jak nie to jak ktos zna numer pod ktory
trzeba zglaszac usterki niech go udostepni na forum. Jak mnie pamiec nie myli
to ktos pisal wczesniej ze zna takowy numer.
Pzd
Dominik
Obserwuj wątek
    • dems39 Re: Awaria bramy 16.07.05, 23:11
      Witam, kontakt z serwisem bramy forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?
      f=20460&w=26129939&a=26286633
    • dems39 Re: Awaria bramy 16.07.05, 23:14
      Przepraszam, jeszcze raz:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20460&w=26129939&a=26286633
      • dkor Re: Awaria bramy 16.07.05, 23:17
        Dzięki. DZwoniłeś może do niego juz? Bo nie wiem, czy w niedziele dzwonic do
        niego.
        • dems39 Re: Awaria bramy 16.07.05, 23:29
          Nie dzwoniłem ale jak wracałem o 21.00 brama była zamknięta.
        • mokd Re: Awaria bramy 18.07.05, 14:18
          witam! podam numer do pana, ktory nam brame instalowal raz jeszcze - Krzysztof
          Starczewski, tel. 0602 532 351 lub 750 25 08 (ten numer pewnie "nie dziala" w
          weekendy). jesli chodzi o zglaszanie usterek to robie to zawsze, jesli tylko
          jakas zauwaze. teraz takze zglaszalam problem, dzis ten pan mial przyjechac.
          mam jednak prosbe o pomoc w takich sytuacjach - im wiecej nas bedzie dzwonilo,
          tym wieksza bedzie presja i moze szybsza reakcja... pozdrawiam, G.
          • mokd Re: Awaria bramy 18.07.05, 19:59
            no niestety dzis pan mi powiedzial, ze zle go zrozumialam i bedzie jutro...
            gwarancji na brame juz nie ma. tak wiec bulimy z wlasnej kieszeni... licze na
            to, ze ktos z Was pamieta jak czeste byly problemy z brama i kiedy sie zaczely -
            wg. mnie od samego poczatku bylo z nia cos nie tak. pozdrawiam, G.
            • joannady Re: Awaria bramy 19.07.05, 11:17
              Hej,

Ja też wczoraj dzwoniłam do pana od bramy - tak ok 18.20. Pan był już tematem
              wyraźnie znudzony i zirytowanym głosem oświadczył, że będzie RANO. ?no cóż, a
              że przez noc możemy mieć nieproszonych gości na osiedlu...to już nikogo nie
              interesuje:-(

Pozdr,
              A
              • mokd Re: Awaria bramy 20.07.05, 09:11
                witam! jak wiecie brama zostala juz naprawiona (miejmy nadzieje, ze podziala
                dluzszy czas) choc tym razem byla powaznie uszkodzona. nie wiem ile nas to
                bedzie kosztowac ale podejrzewam, ze sporo. dlatego tez mam wielka prosbe -
                zwracajmy uwage na to co sie dzieje na osiedlu! nie wchodzmy na osiedle przez
                brame tylko furtka! jak widac ta brama nie radzi sobie ze zbyt duza
                czestotliwoscia jej uzywania. brzmi to absurdalnie ale niestety takie sa fakty -
                podobno inne osiedla tez maja ten problem... wydaje mi sie, ze wybicie kodu na
                domofonie czy otwarcie furtki za pomoca klucza nie jest duzym problemem.
                samochodem nie da sie niestety wyjechac czy wjechac inaczej niz przez otwarta
                brame. druga sprawa jest nadzor doroslych nad dziecmi. sama tego nie widzialam,
                ale nasza administracja twierdzi, ze jej pracownicy widzieli jak na naszej
                bramie "jezdzily" jakies dzieci! w wieku ok. 10 - 12 lat. nie mam pojecia czy
                byly to dzieci z naszego osiedla czy tez inne korzystajace z okazji nie
                zamkniecia bramy.... nie chce mi sie wierzyc, ze "nasze" dzieci moglyby robic
                cos takiego. moze to i fajna zabawa ale wyjatkowo kosztowna (i to dla
                wszystkich mieszkancow) oraz niebezpieczna - zarowno dla samych dzieci jak i w
                efekcie nas wszystkich - dobrze sie czuliscie kiedy osiedle bylo otwarte przez
                kilka dni i nocy? zyczac wszystkim milego dnia wyrazam nadzieje, ze na jakis
                czas nasze klopoty sie zakonczyly... pozdrawiam, G.
                p.s. czu ktos z Was wie moze czy miejsca prkingowe (chyba sa takie 3)
                znajdujace sie pomiedzy naszymi blokami ( C i D) sa miejscami wykupionymi czy
                to sa jakies "awaryjne" miejsca? tam jest chyba tez miejsce dla inwalidow?
                • joannady Re: Awaria bramy 20.07.05, 11:11
                  Hej,
                  Co do miejsc dla niepełnosprawnych to takowe muszą być na osiedlach. U nas są
                  chyba 4 - dwa z boku parkingu i 2 pomiędzy budynkami. Z dawniejszych rozmów z
                  Terenixem nie są to miejsca do wykupienia...Ale być może komuś się udało, bo na
                  tych pomiędzy budynkami parkuje "stały zestaw" - tu niespodzianka 3
                  samochodów /a miejsca 2 ...lecz szerokie/.

Pozdr,
                  A

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka