kadfael 18.06.09, 16:02 Znacie jakąs fajna knajpke w okolicach palmiarni w poznaniu? Żeby była dobra kawa i lody i najlepiej żeby nie palili. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
liisa.valo Re: Knajpa 18.06.09, 20:55 W pobliżu Palmiarni nie. Ale dobra kawa i zakaz palenia jest U przyjaciół, przy PTPNie na Mielżyńskiego. Odpowiedz Link
conena Re: Knajpa 18.06.09, 22:06 najbliżej to chyba Tarciarnia Femme Fatale na ulicy Matejki. bardzo fajne miejsce. kawałek w kierunku Grunwaldzkiej jest restauracja Monidło, kojarzy mi się z dobrym jedzeniem. Odpowiedz Link
varna771 Re: Knajpa 18.06.09, 22:15 polecam Cafe "kawka" na ulicy Wronieckiej 18. Pyszny murzynek z malinami i bitą śmietaną, świetne grzane wino z cynamonem, a z deserów "Dziadek do orzechów". Nie orientuje sie czy jest zakaz palenia. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Knajpa 18.06.09, 22:16 Nie ma. W Kawce można maczugę powiesić tak zadymione jest. Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Knajpa 18.06.09, 22:18 ja pewnie niczym oryginalnym nie zapodam: Gołębnik na Wielkiej i Czekolada na Żydowskiej - przynajmniej ja tam najczęściej bywam;) Odpowiedz Link
conena Re: Knajpa 18.06.09, 22:21 dzisiaj byłam w czekoladzie:-) relaksowaliśmy się po katechezie przedmałżeńskiej. w pewnej chwili wleciało czterech wesołych cyklistów i upychało w ogródku swe rowery. ale żaden z nich nie wyglądał na masona:] Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Knajpa 18.06.09, 22:24 eee to nie ja chociaż bywam tam dość ciężko, tyle że bez roweru;) zwykle się tam uczę, bo nie ma netu, jest prąd i podają kawę:P a trafiłem tam właśnie z ciekawości bo zobaczyłem tabliczkę zachęcającą do pikników rowerowych;) Odpowiedz Link
conena Re: Knajpa 18.06.09, 22:38 my też się rzuciliśmy na ulotki o piknikach, ale nic specjalnego. zaś natomiast w lipcu jedziemy do puszczy Zielonki na wyprawę rowerową. olaboga, mam nadzieję, że sobie wstydu nie narobię:-) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Knajpa 19.06.09, 02:34 hehe w lipcu jedziecie, a w sierpniu już planujecie?;) patrz przed siebie jak będziesz jechać, to raczej wstydu se nie narobisz:P Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Knajpa 19.06.09, 02:34 mason_i_cyklista napisał: > hehe w lipcu jedziecie, a w sierpniu już planujecie?;)* * hehe w lipcu jedziecie, a w czerwcu już planujecie? Odpowiedz Link
varna771 Re: Knajpa 18.06.09, 22:18 varna771 napisała: > polecam Cafe "kawka" na ulicy Wronieckiej 18. Pyszny murzynek z > malinami i bitą śmietaną, świetne grzane wino z cynamonem, a z > deserów "Dziadek do orzechów". Nie orientuje sie czy jest zakaz > palenia. W towarzystwie w którym byłam nikt nie palił ,ale coś mi sie wydaje ,że śmierdziało ćmikami:) Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Knajpa 18.06.09, 22:37 Śmierdzi, śmierdzi, wiem - bo palę :) Przy czym ja stosuję odwrócony savoir-vivre, bo mówią, że jeśli choć jedna osoba w towarzystwie nie pali, nie powinno się palić. Natomiast ja palę, jeśli choć jedna osoba przede mną wyciągnie fajki :) Odpowiedz Link
conena Re: Knajpa 18.06.09, 22:19 w tym roku w kawce były na maksa niedobre rogale marcelińskie :/ co mnie nieco zniechęciło do tej knajpy. Odpowiedz Link
liisa.valo Re: Knajpa 18.06.09, 22:23 Tak naprawdę to najlepszy oni tam mają tort pralinowy i Kupidyna. Ale ja i tak kocham CacaoRepublikę i tam mnie można najczęściej spotkać :) Odpowiedz Link
kadfael Re: Knajpa 19.06.09, 09:51 Ja też uwielbiam czekolade tam. Czy nadal tam są takie tłumy? Odpowiedz Link
conena Re: Knajpa 18.06.09, 22:23 następną razą skosztuj marcelińskich;-) normalka:| ostatnio rozwodziłam się, że Kochanowski wielkim malarzem był. zwalam to na przepracowanie, bo na coś trzeba, no nie? Odpowiedz Link
varna771 Re: Knajpa 18.06.09, 22:28 conena napisała: > następną razą skosztuj marcelińskich;-) jestem poznanianką z krwi i kości i tylko jadam marcińskie :)) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Knajpa 18.06.09, 22:29 varna771 napisała: > jestem poznanianką z krwi i kości i tylko jadam marcińskie :)) "i to w domu, sama pieke, bo taniej wychodzi" :P:P:P Odpowiedz Link
varna771 Re: Knajpa 18.06.09, 22:31 i to w domu, sama pieke, bo taniej wychodzi" :P:P:P nie piekę niestety ... ale w przyszłości kto wie :P a gospodarność i oszczędność poznańską bardzo sobie cenie :) Odpowiedz Link
conena Re: Knajpa 18.06.09, 22:39 w takim razie zapewne nigdy nie pijesz herbaty osłodzonej dokładnie tak jak lubisz;-) Odpowiedz Link
varna771 Re: Knajpa 18.06.09, 22:43 conena napisała: > w takim razie zapewne nigdy nie pijesz herbaty osłodzonej dokładnie tak jak pijam kawe mocną i bez cukru ;) Odpowiedz Link
mason_i_cyklista Re: Knajpa 19.06.09, 02:28 w jakimś kabarecie słyszałem ostatnio, że poznaniacy to szkoci wyrzuceni ze szkocji... za skąpstwo:P Odpowiedz Link
conena Re: Knajpa 19.06.09, 08:36 Szkoci to rozrzutne łajzy! a z herbatą to jest tak, że Poznaniak nigdy nie napije się tak jak lubi, gdyż w domu skąpi i słodzi jedną łyżeczkę a w gościach z łakomstwa trzema słodzi:-) dwie się nigdy nie opyla. Odpowiedz Link
kadfael Re: Knajpa 19.06.09, 09:49 Dzięki za wszystkie odpowiedzi! To miało byc koło Palmiarni, bo tam sie umówiłam:) a akurat tego rejonu Poznania nie znam. Odpowiedz Link