Dodaj do ulubionych

Skill workers problemy na finiszu

26.09.10, 02:34
Witam podniesione została poprzeczka [za wysoko] ...na dzień dzisiejszy trzeba zdać test językowy IELTS na poziomie "podstawowym" podobnym do TOFEL.
A więc "przesiew będzie dla tych co właśnie przyjechali pracują i mają nadzieję na pobyt stały.
Jakby co to mogę udostępnić Official IELTS practics Materials -zestaw testów z płytą CD i zobaczymy kto to by zdał ....
Dałem na próbę dla paru ludzi [studenci z Polski i ludzie tu pracujący co zdali TOFEL]-"rozłożyli się w połowie....
A więc "kicha"
Obserwuj wątek
    • zas_ale_pyra Re: Skill workers problemy na finiszu 26.09.10, 23:53
      1. TOEFLTest of English as Foreign Language a NIE TOFEL
      2. IELTS jest stosunkowo łatwiejszy od TOEFL, szczególnie w połączeniu z TSE
      • tytydrytyty Re: Skill workers problemy na finiszu 27.09.10, 03:22
        No ....masz rację ale najlepiej to sprawdzić na własnej skórze ...
        Efekt jest taki że dużo nie zda ....jakiś czas temu wystarczyła rozmowa i parę zdań .
        Z resztą po co rzeźnikowi ,czy gościowi od stawiania domów taki poziom angielskiego -kiedy większość porozumiewa się bez problemu ..znając kilkadziesiąt słów.
        Jak mówić że nie ma dyskryminacji -to należy to stosować nie tylko mówić !
        • pikorpikor Re: Skill workers problemy na finiszu 27.09.10, 07:31
          >Z resztą po co rzeźnikowi ,czy gościowi od stawiania domów taki poziom angielsk
          > iego -kiedy większość porozumiewa się bez problemu ..znając kilkadziesiąt słów.

Po to aby się łatwiej intergrowali ze społeczeństwem i nie tworzyli/utrzymywali gett.

pozdr.
          • syswia Re: Skill workers problemy na finiszu 28.09.10, 00:53
            amen!

znajomosc jezyka kraju w ktorym sie mieszka i pracuje jeszcze nikomu nie zaszkodzila
            • kasiadamianka Re: Skill workers problemy na finiszu 28.09.10, 07:01
              hmmm - jeżeli pacujecie w tym kraju, to chyba nie powinniście mieć problemów ze zdaniem na poziomie podstawowym? Ja dopiero staram się o stały pobyt, ale z Polski, IELTS zdawałam w marcu, angielskiego uczyłam się w liceum i na studiach (nie w szkole językowej, tylko tyle co było w programie nauczania). I musiałam go zdać na co najmniej 70% Test poprzedziły trzymiesięczne przygotowania na kursie językowym organizowanym konkretnie pod IELTS. Zdałam na 78 % (czyli 7 punktów). Egzamin nie jest bardzo trudny, ale trzeba wiedzieć jaką ma formę i na co zwracać uwagę, żeby zostać dobrze ocenionym. Polecam informacje na oficjalnej stronie testu.
              • pikorpikor Re: Skill workers problemy na finiszu 29.09.10, 06:57
                Ja w ogóle uważam, że wszyscy, ktorzy nie musieli się wykazać znajomością języka przy wjeździe do Kanady czy innego kraju na stałe powinni mieć obowiązek zdania takiego TOEFLa czy IELTSa na przeciętnym poziomie zanim dostaną obywatelstwo.

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka