Dodaj do ulubionych

witam:) wazne!

11.10.11, 15:40
mam pytanko. zaczne od tego,ze jestesmy z mezem od 6 lat w irlandii i chcemy zmiany. zastanawiamy sie nad kanada.jestesmy mlodzi-ja dopiero 27smile problem mam z tym,ze moj maz byl pare miesiecy temy na kawalerskim i pewien irlandzyk zaczal bojke z jego kolega.niestety moj maz oddal irlandczykowi za kolege i teraz irlandczyk go oskarza o uderzenie w twarzwink jesli wyjdzie w sadzie ze jest winny to czy bedzie to brane pod uwage jako przeszlosc kryminalna i mozemy miec problem z wjazdem do kraju na stale badz nawet turystycznie?? z gory dziekiiiiiismile)))
Obserwuj wątek
    • sylwek07 Re: witam:) wazne! 11.10.11, 20:30
      do stalego pobytu nalezy przedstawic zaswiadczenie o niekaralnosci z Polski oraz Irlandii i jesli to bedzie w papierach to...

zapoznaj sie z tym dobrze

www.cic.gc.ca/english/visit/conviction.asp
      www.cic.gc.ca/english/visit/faq-inadmissibility.asp
      jesli znajdziesz dobrego konsultanta to tez mozesz zadac pytanie o takie cos
      ale dobrego ..
      • angelka_msha Re: witam:) wazne! 12.10.11, 09:10
        dzieki wielkie, poczytam sobiesmile
        • angelka_msha Re: witam:) wazne! 12.10.11, 09:17
          a i jeszcze jedno. to znaczy,ze nawet nie mamy co rozgladac sie za biletami i hotelem na 2 tyg, bo nie bedziemy mogli nawet turystycznie przyjechac? czy wycieczka jest dozwolona a te zasady wjazdu na teren ca dzialaja tylko na pobyt staly? dziekujesmile
          • pikorpikor Re: witam:) wazne! 12.10.11, 19:34
            Turystycznie mozesz jechac i sie niczym nie przejmowac.

Jesli chodzi o pobyt staly i bedzie uznany za winnego to jest problem. Musisz poczytac.

Pozdr.
    • sylwek07 Re: witam:) wazne! 12.10.11, 20:27
      te zasady dzialaja jak sie leci turystycznie lub tez do pracy no i pobyt staly
      i teraz zalezy jak bedzie z sadem i innymi sprawami i na to nalezy zwrocic uwage
      a ze nikt sie nie pyta o karalnosc na granicy jak sie leci turystycznie to inna sprawa

dobrze wczytaj sie w te strony www ,,tam masz to wyjasnione co sie bierze pod uwage,co moze miec wplyw ...
      • angelka_msha Re: witam:) wazne! 13.10.11, 10:39
        dzieki wielkie
        • mathun Re: witam:) wazne! 30.11.11, 17:30
          a ja na Waszym miejscu wykasowal bym irlandie z cv..a przynajmniej z CV meza. nikt tego nie bedzie sprawdzal gdzie on byl i gdzie mieszkal. jesli on sam sie do tego nie przyzna wpisujac do papierow, udostepniajac referencje itp..to nikt sie nie bedzie pytal o jego karalnosc..no chyba ze bedziecie zalatwiac wszystko w ambasadzie kanady w irlandii. ale jesli chodzi o polske, to na waszym miejscu dal bym polski papierek o nie karalnosci ..nikt nie bedzie Was nawet podejrzewal ze byliscie w irlandii big_grin. poza tym jesli nie ma wyroku mozecie sie postarac o papierek nie karalnosci juz teraz, tylko ze on zdaje sie jest wazny 3 miechy tylko...no i tez juz jest to ryzyko ze kanada juz ma w swojej bazie danych ze mieszkaliscie w irladnii, a w razie za rok, czy dwa bedziecie musieli zmienic rodzaj wizy, albo postarac sie o nastepna..moga znowu zazadac niekaralnosci z irlandii. zdaje sie ze pytaja o wszystkie kraje gdzie mieszkalo sie ponad pol roku w przeciagu ostatnich 10lat (ale nie jestem pewny)
          pozdro.
          • angelka_msha Re: witam:) wazne! 06.01.12, 15:16
            dzieki. dalej czekamy na sprawe ale wyglada na to,ze Go uniewinniasmile fingers crossedsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka