Dodaj do ulubionych

Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTLAND

IP: 195.13.39.* 27.01.04, 10:11
Bardzo prosze o info na temat miasta Portland OR. Jak Wam sie tam zyje -
Polacy !!!! odpowiedzcie mi. Co warto tam zobaczyc? jak z praca? Za
odpowiedzi z gory dziekuje - pozdrawiam Was wszyskich ! Powodzenia !
Obserwuj wątek
    • Gość: baker Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: *.mentorg.com 27.01.04, 18:08
      Portland jest ok, ale Blazers sa ciency w tym roku.
      Z praca to jest tak jak na to wskazuje bezrobocie, najwyzsze w kraju.
      Pozatym to Oregon jest chyba z jednym z najlepszych stanow do mieszkania, jesli
      nie masz nic przeciwko deszcza, ale za to wszedzie blisko, ocean, gory...
      Lata sa za to bardzo ladne. Polonia jest, ale mala i to tez duzy pluc oregonu.
      • Gość: Victoria Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: 195.13.39.* 31.01.04, 09:54
        Dzieki za odpowiedz !! mozesz mi wyjasnic co to znaczy "Blazers" lol - wiesz
        jeszcze jestem w Polsce. Wybieram sie tam w marcu. Chce leciec Warsaw -
        London -Seattle --chyba najlepiej jak myslisz? bede tam u amerykanow mam
        nadzieje ze mi pomoga. Ciesze sie ale tez boje sie ......i chciala bym i boje
        sie. Pozdrowionka --odpisz mi !!!!!!!!
        • Gość: baker Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: *.tnt41.sfo3.da.uu.net 01.02.04, 17:25
          Musze sie poprawic, Blazers zaczeli wygrywac. Jutro Denver.
      • Gość: Victoria Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: 195.13.39.* 31.01.04, 09:54
        Dzieki za odpowiedz !! mozesz mi wyjasnic co to znaczy "Blazers" lol - wiesz
        jeszcze jestem w Polsce. Wybieram sie tam w marcu. Chce leciec Warsaw -
        London -Seattle --chyba najlepiej jak myslisz? bede tam u amerykanow mam
        nadzieje ze mi pomoga. Ciesze sie ale tez boje sie ......i chciala bym i boje
        sie. Pozdrowionka --odpisz mi !!!!!!!!
    • Gość: johnny Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: *.client.comcast.net 01.02.04, 03:26
      Portland to jedno z najladniejszych miast w US i klimat tez ma dobry taki w
      sam raz nigdy nie jest za zimno ani za goraco. W zimie pada sporo deszczu ale
      zawsze to lepsze niz syberyjskie warunki panujace na wschodzie i centralnej
      czesci US.
      Blazers to miejscowa druzyna z zawodowej ligi koszykowki.
      Co do pracy to mozesz miec problem tym bardziej ze bedziesz u amerykanow a oni
      raczej nie lamia prawa i moze nawet nie beda umieli ci pomoc w znalezieniu
      czegos bez prawa do pracy
      • lookout Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL 01.02.04, 04:08
        > Co do pracy to mozesz miec problem tym bardziej ze bedziesz u amerykanow a
        oni
        > raczej nie lamia prawa i moze nawet nie beda umieli ci pomoc w znalezieniu
        > czegos bez prawa do pracy

co do tego lamania prawa to bym tak nie przesadzal
        Amerykanie chyba nie maja takiej zylki kombinatorkiej czt cwaniackiej jak
        Polacy, chyba dobrobyt ich rozleniwia
        ale poza tym wiezienia sa podobno pelne wrecz przepelnione, a ilosc
        wiezniow na tys mieszkancow w czolowce swiatowej i dobrze!

nigdy nie zdarzyla mi sie jechac w kolumnie samochodow na freeway wolniej niz
        dozwolona predkosc!?
        sadzaz po ilosci spozywanych narkotykow to tylko w tej grupie 10-20% to
        potencjalni felons
        no i oczywiscie zostaje wyjasnic te dziwna sprawe: jak 10 mln nielegalnych
        jest w stanie sie utrzymac w USA, czyzby ktos ich nielegalnie zatrudnial
        czyzby ktos nielegalnie czerpal zyski z wyzysku zdesperowanych biedakow?
        oczywiscie USA jest fajnym i bezpiecznym krajem ale mowienie, ze
        "oni raczej nie lamia prawa" to jest zaklamania nikomu niepotrzebne
        • Gość: johnny Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: *.client.comcast.net 01.02.04, 17:25
          Oczywiscie mialem na mysli te roznego rodzaju kombinacje w ktorych Polacy sa
          mistrzami nie do pobicia
    • Gość: kk Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: 195.13.39.* 22.02.04, 12:52
      hello
      • kicia_80 Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL 03.03.04, 11:05
        no to jest tutaj ktos z tego portland czy nie?
    • anutka1 Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL 14.05.04, 23:44
      hej Victoria i reszta biorących udział w posćie.
      Victoria-odnalazlas sie w tym miescie? Jestem bardzo ciekawa jak sobie
      poradzilas.Tez szukam info na podobne tematy.
      Duzo dobrych rzeczy sie nadluchalam ostatnio o tym stanie.
      Pozdrawiam
      • Gość: mn Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.04, 10:08
        up
        • Gość: Dertus Portland Trail Blazers IP: *.aster.pl / *.acn.pl 20.05.04, 18:42
          Primo- Rose Garden to najladniejsza hala, ale bilety na dobre miejsca są
          zdecydowanie za drogie :(
          secudno- Rose City to najladniejsze miasto w Stanach jakie widzialem :)
          Dziekuje za uwage i pozdrawiam

P.S Mam nadzieje, że w przyszlym sezonie juz nie zobacze Randolpha na parkiecie!
          • Gość: baker Re: Portland Trail Blazers IP: *.mentorg.com 20.05.04, 18:52
            Zobnaczysz, zobaczysz i to jeszcze lepszego niz w tym roku...
            Ja mam nadzieje ze zobacze Ray Allana w koszulce blazersow w przyszlym sezonie,
            chociaz to watpliwe... SARa tutaj nie bedzie...
            • Gość: Dertus Re: Portland Trail Blazers IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.05.04, 19:22
              ... a moze w przyszlym sezonie bedzie biegal w koszulce Portland Tracy
              McGrady :) ...a tak na powaznie, to jakos nie przepadam za Randolphem, dla mnie
              on zawsze bedzie takim duzym rozkapryszonym dzieciakiem...
              szkoda, ze po raz pierwszy od wielu lat zabraklo nas w fazie play-off :( mam
              nadzieje, ze przyszly sezon bedzie o wiele lepszy i daj Boze bez Randolpha :) o
              wiele bardziej wolalem Sheeda.
              Pozdro
              • ertes Re: Portland Trail Blazers 20.05.04, 19:31
                A do playoffs to sie oni kiedys zalapia czy tylko na rybkach beda czas spedzali?

GO Lakers!
              • Gość: baker Re: Portland Trail Blazers IP: *.mentorg.com 20.05.04, 21:29
                Ja bym uwazal z zibo, bo pomimo ze facetowi jeszcze daleko do najlepszych to
                zapierdziela jak sie patrzy i jestem gotowy sie zalozyc ze na jesien bedzie a
                wiele lepiej bronil i moze poprawi rzuty za 3. Latem bedzie na pewno mial
                specjalny program przygotowawczy, reeszta ma zagwarantowana dodatkowa kase w
                kontrakcie za trenowanie na wakacjach.
                Co do sheeda, to sie zgadzam, ja bym go zostawil, a camknal canzano i nnych
                takich, ktorym wiecznie sie cos nie podoba. Mcgariego tez bym sobie odpuscil, co
                nam teraz potrzeba zeby miec jeden z najepszych zespolow w NBA to Ray Allan i
                jezscze jeden pointguard (moze troche wyzszy niz damon), ale bron boze nie
                ruszac damona.
                • Gość: Dertus Re: Portland Trail Blazers IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.05.04, 12:31
                  Z tego co slyszalem, to Abdur-Rahim i Damon są pierwsi na liscie, jesli chodzi
                  o mozliwe wymiany. Jesli oddadza Damona, to juz Rose Garden mnie nigdy nie
                  zobaczy na meczu Blazersow :)... no chyba ze wroci Sheed, ale to niestety
                  raczej nie jest mozliwe. Widze, ze jestes wielkim zwolennikiem sprowadzenia
                  Roya Allena do Portland, pytanie tylko za kogo, bo jesli za Abdura-Rahima, to
                  raczej tez jestem za, a Damon Stoudemire musi zostac koniec, kropka, dziekuje
                  za uwage i pozdrawiam wszystkich fanow Portland Trail Blazers! :)

P.S. Kto waszym zdaniem zostanie w tym sezonie mistrzem? Mam nadzieje, ze nie
                  Lakers :)
                  • Gość: baker Re: Portland Trail Blazers IP: *.mentorg.com 21.05.04, 17:20
                    Nie wiem gdzie slyszales, ze Damond jest na liscie ale to nie prawda. W tej
                    chwili nie jest on raczej do ruszenia. SAR jest pierwszy na liscie i jego chca
                    wymienic na Raya. Mam nadzieje ze sie uda, ale szanse musze przyznac sa male.
                    Ciekawe jak w przyszlym sezonie bedzie wygladalo sacto i dallas. Na pewno inaczej:)

Co do tego roku to sezon jest skonczony...niestety the flakers wygraja lige, ale
                    w przyszlym roku ten pedal bryant znowu bedzie plakal:)
    • starypierdola A gdzie jest Swiatlo???? 21.05.04, 17:38
      N/T

SP
      • Gość: Dertus Re: Portland Trail Blazers IP: *.aster.pl / *.aster.pl 22.05.04, 22:35
        Czytalem o Damonie w Oregonian swego czasu... podobno jest cos na rzeczy z
        Nowym Jorkiem, ale w sumie bylo to juz jakis czas temu, wiec moze teraz jest
        juz nieaktualne, oby :) Abdur-Rahim na pewno odchodzi, pytanie tylko gdzie i za
        kogo. Wymiana z Seattle na Allena jest calkiem mozliwa. Zobaczymy jak to
        bedzie, jedno tylko wiem na pewno, Portland w przyszlym sezonie bedzie
        mocniejsze :)

P.S Lakers-Minnesota 1:0 :(
    • anutka1 Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL 28.05.04, 15:32
      Moge zapytac o rzecz banalna?....nie chce zaczynac nowego watku...bo bez
      sensu...wiec jesli ktos tu zagladnie i bedzie w stanie cos odpowiedziec to
      super. Czy jest ktos w stanie udzielic mi rady odnosnie pracy w stanie
      Oregon.....probuje roznych mozliwosci i od razu zaznaczam ze nie licze iz ktos
      z forum mi znajdzie prace ... licze na jakies ewentualne porady ludzi ktorzy
      borykali sie kiedys juz z takim problemem.
      Bylabym wdzieczna za odpowiedzi na forum lub maila.
      Pozdrawiam
      • kicia_80 Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL 31.05.04, 16:55
        anutka - zajrzyj do maila
        • anutka1 Re: Nawiaze kontakt z POLAKAMI w Oregonie - PORTL 31.05.04, 20:01
          ;-)))
    • anutka1 KICIA_80 26.10.04, 10:07
      Czy osoba o takim nicku pojawia sie jeszzcze - a moze zmienila nick.
      Bylam w tym roku w Oregonie, a dokladnie w Eugene, bardzo przyjazne miasteczko.
      Moze ktos jeszce ma jakies doswiadczenia - postanowalam odgrzebac ten watek;)
      Pozdrawiam
      • Gość: baker Re: KICIA_80 IP: *.mentorg.com 26.10.04, 18:19
        taaak, Oregon Ducks!!
        • anutka1 :) 26.10.04, 21:00
          ....na Autzen Stadium.
          Byles tam?
          • Gość: baker Re: :) IP: *.mentorg.com 26.10.04, 21:27
            jak ostatnio bylem to dostali od arizony..
            • anutka1 Re: :) 26.10.04, 23:08
              Ja pare dni po tym pojechalam do Arizony i oberwalo mi sie ze kibicowalam
              Ducksom - Amerykanski lokalny patriotyzm jesli idzie o druzyny futballowe ;)
              A swoja droga, mieszkasz w Eugene, czy byles tam tylko na chwile (dluzsza badz
              krotsza) ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka