Gość: pawel IP: *.ipt.aol.com 18.02.04, 03:07 Ktos mi powiedzial ze niagare to najlepiej widac z kanadyjskiej strony. Bede nad niagara i nie wiem czy jest sens wyrabiac wize do kanady zeby zobaczyc wodospad z innej strony? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krolewna.sniezka Re: Niagara 18.02.04, 03:15 Gość portalu: pawel napisał(a): > Ktos mi powiedzial ze niagare to najlepiej widac z kanadyjskiej strony. Bede > nad niagara i nie wiem czy jest sens wyrabiac wize do kanady zeby zobaczyc > wodospad z innej strony? > jest sens. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Niagara 18.02.04, 03:28 A kto Ty jestes ze potrzebujesz wize do Kanady?? Kwasniewski?? SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pawel Re: Niagara IP: *.ipt.aol.com 18.02.04, 03:42 jestem na jezykowym kursie i mam student visa do us Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Niagara 18.02.04, 04:14 OK. To zmienia postac rzeczy. Ale jak student, to jestes biedny. Stac Cie na wize? Mozesz z Amerykanskiej strony wziasc przejazdzke statkiem pod Niagara (chyba tez wplywa na Kanadyjska strone, ale nie potrzeba wizy). TO moze byc tansze i ciekawsze. Powodzenia i przyjmenego zwiedzania. SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dradam Re: Niagara IP: *.direcpc.com 18.02.04, 04:20 zdecydowanie jest. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ertes Re: Niagara 18.02.04, 04:28 Potwierdzam. Zdecydowanie lepszy widok po stronie Kanady. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Niagara 18.02.04, 05:15 Kazdy pan chwali swoj kram... Nie daj sie nabrac, to wszystko Kanadyjczycy. SP Odpowiedz Link Zgłoś
krolewna.sniezka Re: Niagara 18.02.04, 16:12 starypierdola napisał: > Kazdy pan chwali swoj kram... > Nie daj sie nabrac, to wszystko Kanadyjczycy. > SP Nie sluchaj SP, bo ja nie Kanadyjka i mowie ci ze na amerykanskiej stronie to praktycznie nic nie ma. A nawet po kanadyjskiej lepiej amerykanski wodospad sie prezentuje. Oprocz tego jest duzo innych atrakcji na kanadyjskiej stronie, ktorych kompletnie brak na amerykanskiej: np. mozesz wjechac na wieze obserwacyjna czy przejechac sie na kablowym wyciagu. Sam zobaczysz jak dojedziesz: tlum na kanadyskiej stronie i grupka ludzi na amerykanskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polonus Re: Niagara IP: 198.138.227.* 18.02.04, 22:28 ma racje z amerykanskiej strony nic nie widac, z kanadyjskiej piekne widoki: gallery.cympak.com (zakladka Kanada) Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Niagara 20.02.04, 17:39 Uderz w stol a nozyce sie odezwa ... W Kanadzie napewno taniej, i nie brzydko, dlatego wielu tam jedzie. Ale jak musisz zaplacic za wize to kalkulacja sie zmienia. Statek ze strony US duzo tanszy niz wiza; i pewno zadne z przedmowcow nie probowal.... Wiec nie wiedza o czym mowia. To troche jak argumenty o Iguazu Falls / Foz de Iguasu, albo Zambia vs. Zimbabwe nad Victoria Falls. Enjoy your trip. SP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: felusiak Re: Niagara IP: *.nyc.rr.com 21.02.04, 05:56 Jesli twoja amerykanska wiza pozwala na kilkakrotne przekroczenia granicy to mozesz pojsc na kanadyjska strone, nawet ci nie wstawia stempla. Ich interesuje jedynie czy mozesz wrocic przez most do USA. Odpowiedz Link Zgłoś
starypierdola Re: Niagara 21.02.04, 10:04 To moze byc prawda; spytaj na granicy ..... SP Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Re: Niagara 21.02.04, 21:18 Moim zdaniem warto zebys wyrobil sobie wize kanadyjska. Wodospad Niagara jest tak niesamowitym zjawiskiem, ze nalezaloby go odwiedzic i zobaczyc z kazdej mozliwej strony. Tak, od strony kanadyjskiej prezentuje sie wspaniale i mozna zobaczyc go w calej okazalosci. Strona USA daje troche inne mozliwosci i odczucia. Mozna byc blizej, mozna bardziej poczuc sile i magiczna moc tej ogromnej ilosci spadajacej wody. Stateczki sa po jednej i drugiej stronie, ale rownie ekscytujacy jest spacer wzdluz drewnianej konstrukcji, ktora prowadzi wzdluz brzegu rzeki az do pewnego momentu spadajacej wody. Jest to swietne, jedyne w swoim rodzaju odczucie, po prostu super. Bardzo ladujace dobra energia. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yogi Re: Niagara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.04, 21:35 Niestety nie jestem do końca przekonany co do możliwości przejścia bez posiadania wizy kanadyjskiej :( Odpowiedz Link Zgłoś