karen_walker 08.03.04, 11:42 Czy ktos byl w Buffalo? Czy jest tam cos ciekawego? Jakies atrakcje/rozrywki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: albert Re: Buffalo, NY IP: *.aster.pl / *.acn.pl 08.03.04, 18:20 Byłem przy okazji pobytu nad Nigara. Nic !!! No moze największy w USA ratusz ! Odpowiedz Link Zgłoś
fredonia Re: Buffalo, NY 08.03.04, 21:01 Zalezy co chcesz robic w Buffalo. Wiekszosc ludzi to przylatuje do Buffalo ze wzgledu na Niagara Falls. Napisz co chcesz robic to moge Ci dac pare rad - spedzilem tam pare lat. Odpowiedz Link Zgłoś
karen_walker Re: Buffalo, NY 08.03.04, 23:16 Jest tak - lecimy z moim znajomym do Chicago na jakies 3-4 dni. On ma znajomych w Buffalo, ktorzy nas zapraszaja, zebysmy do nich wpadli. Mamy ochote pojechac obejrzec Niagare i Buffalo by nam odpowiadalo jako baza na dzien-dwa. No i nie wiemy, ile czasu zaplanowac na to Buffalo. To znaczy, czy dla przyzwoitosci powinnismy tam zostac jeszcze z jeden dzien, zeby nie wygladalo, ze przyjechalismy tylko dlatego,ze nam bylo wygodnie jechac do N.F. od nich. Jesli tam jest cos jeszcze no to jakos to przetrzymamy. Odpowiedz Link Zgłoś
fredonia Re: Buffalo, NY 09.03.04, 23:38 Spokojnie mozecie byc tylko dwa dni. Ludzie w Buffalo sa przyzwyczajeni ze znajomi wpadaja tylko zeby zobaczyc Niagare. Jak bedziecie w Niagara Falls to warto zobaczyc wodospad z kanadyjskiej strony - tylko trzeba miec dokumenty ze soba. Pogoda teraz jest taka sobie na zwiedzanie, jeszcze stateczki nie plywaja pod wodospadem. W lato to jest moze cos do zobaczenia w Western New York ale nie teraz. Jak mozecie jechac do kanady to pojedzcie do Niagara on the Lake. Jest to bardzo ladne miasteczko i odcinek pomiedzy wodospadem i tym miescem jest bardzo mila i jest pare miejsc widokowych gdzie mozna sie zatrzymac. So oczywiscie kasyna - po stronie kanadyjskiej i amerykanskiej. Naprawde warto byc na kanadyjskiej stronie - bo jest wiecej do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Re: Buffalo, NY 10.03.04, 20:25 Buffalo nie jest atrakcyjnym miastem. Nie wydaje mi sie zeby Wasi znajomi byli zaskoczeni, ze jezeli juz podrozujecie, to chcielibyscie spedzic ten czas oczywiscie jak najbardziej produktywnie. Moze oni zapewnia Wam doze jakichs milych doznan, moze juz przygotowali jakis plan dzialania i propzycje. Downtown w Buffalo nie robi wrazenia. Latwo tam spotkac dealera narkotykow, a w weekedny ulice sa puste i bez klimatu. W jakim czasie macie zamiar przyjechac do tego miasta? Latem? Zwykle odbywaja sie w tym okresie roznego rodzjau festyny, festiwale. W Buffalo znajduje sie galeria z ciekawa kolekcja dziel sztuki: www.albrightknox.org/index.html Jezeli mozecie podrozowac po Kanadzie rowniez, proponowalabym raczej nadrobic troche drogi i zwiedzic Toronto. Na Buffalo oczywiscie trzeba bedzie "rzucic okiem" tak z przyzwoitosci, ale to chyba tylko dlatego. Poza tym trudno powiedziec co jest dla Ciebie atrakcja, nie zdradzalas za duzo szczegolow. Odpowiedz Link Zgłoś
karen_walker Re: Buffalo, NY 10.03.04, 23:25 Wiesz, mialbym ochote zobaczyc troche takiej prawdziwej kultury amerindian. Pomyslalem sobie, ze w tamtych okolicach mozna by cos zobaczyc. Chodzi mi oczywiscie o rzeczy nieskomercjalizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
anna_wu Re: Buffalo, NY 11.03.04, 17:46 Hmmmm... nieskomercjalizowane... Nie wiem co Ci naprawde w tym momencie odpowiedziec. Jest tutaj w okolicy pare rezerwatow, ale jedyny kontakt jaki mialam z amerindianami (Native Americnas, tak?) to w czasie tankowania benzyny. Moglabym Ci za to bardzo polecic jak najbardziej komercyjne wydarzenie. Jest ono dostepne dopiero od paru lat dla 'bialych twarzy', tak ze jeszcze calkiem niedawno malo mialo to cos wsplnego z komercja. Nazywa sie to "North American Iroquois Veterans' Pow Wow". Mialam przyjemnosc widziec ostatnio ta impreze i bylam naprawde pod duzym wrazeniem. Co prawda trzeba jechac kawalek od Buffalo, ale to zadna przeciez nie jest odleglosc, nieprawdaz? Odbywa sie to wydarznie w miescie Salamanca. W poblizu sa dwa rezerwaty Indian Allegany i Cattaraugus. Naprawde polecam, tylko nadal nie wiem kiedy planujesz wyprawe. To o czym pisze bedzie mialo miejsce dopiero w lipcu. Jezeli bedziesz w tym czasie w tej okolicy to jedz tam, zobacz ten konkurs tanca, spiewu... ja chyba bede ponownie. www.allegheny-online.com/powwow.html Odpowiedz Link Zgłoś