smolny 28.08.10, 21:36 witam, Planuję podróż w lutym. Czy są wtedy przerwy wakacyjne dla tamtejszych dzieci/studentów lub amerykańskie "długie weekendy"? Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
riviera_maya Re: Floryda - luty 29.08.10, 00:26 Witam, Szkoly ustalaja sobie indywidualnie (lub sa to ustalenia lokalne w danym hrabstwie) terminy przerw wakacyjnych/swiatecznych. Generalnie w lutym nie ma przerw w nauce. Ferie zimowe przypadaja na przelom grudnia i stycznia i dopiero w okolicach Wielkanocy jest kolejna przerwa, tzw. Spring Break. Jest jeden dlugi weekend w lutym - Presidents Day, i w 2011 wypada 21 lutego (poniedzialek) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
riviera_maya Re: Floryda - luty 29.08.10, 00:39 Jeszcze dodam, ze zima to goracy sezon urlopowy na Florydzie i wiekszosc Amerykanow wyjezdza w zimie w cieple miejsca. Mozesz sie spodziewac wyzszych cen za hotele i sporo turystow. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smolny Re: Floryda - luty 29.08.10, 09:09 Dziekuję za informacje. U mnie termin lutowy wynika z chęci zabrania dzieci - okres ferii zimowych w Polsce. Zostawiając luty - jakie miesiące byś poleciła na podróż i trochę plażowania (bez deszczu, a jeszcze nie szczyt sezonu)? Rozważałem jeszcze początek grudnia. Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
riviera_maya Re: Floryda - luty 29.08.10, 20:25 Poczatek grudnia powinien byc OK. Sezon zaczyna sie w polowie grudnia i konczy w kwietniu/maju. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
blkt Re: Floryda - luty 29.08.10, 14:47 Sporo stanow ma przerwe w tygodniu z Presidents Day 19-27 luty, np NY,CT,MA,ME,NH. Odpowiedz Link Zgłoś
sambra2 Re: Floryda - luty 19.08.11, 09:23 Przepraszam ze zmieniam potrzosze temat !!! Pilnie szukam przewodnika/pilota po florydzie , musi to byc polak i dobrze by było jakby tam mieszkał BARDZO PROSZE O POMOC !!! kontak sambra2@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
linkanyc Re: Floryda - luty 23.02.14, 18:51 Cześć Smolny jestem ciekawa czy byłeś w lutym na Florydzie jak pisałeś, mam kilka pytań :) Odpowiedz Link Zgłoś