Gość: meduza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.06, 10:54 Czy wiecie, że lecąc na Dominikanę, przelatuje się nad trójkątem bermudzkim? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladysnow Re: Dominikana 14.06.06, 15:02 Nie , ja nie wiedzialam. A akurat widzialam oferte na Dominikane za 1490 zl. Odpowiedz Link
meduza44 Re: Dominikana 14.06.06, 20:32 ja też już byłam jedną nogą na tej cudnej wyspie (widziałyśmy chyba tą samą ofertę), już się cieszyłam, że za stosunkowo małą kasę zobaczę raj na ziemi..... ale, jak się okazuje, trzeba dokładnie zaznajomić się z ofertą 1.ten nieszczęsny trójkąt 2.miesiące naszych wakacji to na Dominikanie czas huraganów i pora deszczowa 3.Playa Dorada to jednak nie Punta Cana (prawdziwe karaibskie plaże, takie o jakich marzymy, są podobno na Punta Cana i Samos) ....wiedziałam, że to zbyt piękne, by mogło być prawdziwe.... Odpowiedz Link
nimia Re: Dominikana 21.06.06, 16:37 jak bedziesz miała szczescie,to nie bedzie lało w ubiegłym roku,w porze deszczowej było piekne słonce(info od mieszkancow) ja byłam w marcu ,Playa dorada od Punta Cana rozni sie kolorem piasku,cenami a co do reszty to chyba jest podobnie...ciepły ocean,soczysta zielen,mili ludzie i pyszne jedzonko,zwłaszcza owoce morza Odpowiedz Link
meduza44 Re: Dominikana 26.06.06, 16:26 z tego, co się do tej pory zdążyłam zorientować, to Playa Dorada od Punta Cana różni się zdecydowanie i nie chodzi tylko o kolor piasku, ale i morze (na Playa Dorada dość głębokie, z dużymi falami, ciemne - to widać nawet w katalogach, na Punta Cana błękitne, piękne, przyjazne) Odpowiedz Link
Gość: karola Re: Dominikana IP: *.gdynia.mm.pl 27.06.06, 22:58 wcale nie jest ciemne.wlasnie trzy dni temu wrocilam i bylo przepieknie blekitnie.fakt ze sa fale bo to strona wyspy dla surferow ;o) Odpowiedz Link
Gość: ania Re: Dominikana IP: *.grupalotos.pl 28.06.06, 06:43 Karola, napisz coś więcej proszę Dlaczego warto? Dlaczego fajnie? Odpowiedz Link
Gość: karola Re: Dominikana IP: *.gdynia.mm.pl 28.06.06, 09:27 bylismy teraz 8 dni.niby pora monsunowa ale zalezy z ktorej strony wyspy w danym czasie.u nas byla ale przez ten tydzien tylko raz padalo 2 godz i zaraz potem upal i zero mokrych sladow.poza tym widoki rewelacyjne.pejzaze i tubylcy bardzo egzotyczni.mielismy hotel przy plazy takze daleko nie trzeba bylo chodzic.naprawde warto.jedynym minusem jest przelot.lecielismy fisherem z open tavel i oszukali nas bo mielismy ladowac w puerto plata i z tamtad do hotelu tylko 20 min autokarem.a w rzeczywistosci wyladowalismy w santo domingo i jechalismy 5 godzin.tragedia po 12 godzinach w samolocie jeszcze tyle drogi.ale bylo warto naprawde jest przepieknie.sa tez ladne rafy koralowe i mozna ponurkowac jak ktos lubi.pozdr Odpowiedz Link
Gość: tiramisu 5 Re: Dominikana IP: *.dbgr.siemens.de / 195.124.89.* 22.06.06, 16:25 Jakie biuro organizuje Dominikanę za 1500 PLN Odpowiedz Link
Gość: deef Re: Dominikana IP: *.gprspla.plusgsm.pl 17.06.06, 02:52 kobieto - nie panikuj, wszyscy omijają Trójkąt Bermudzki. No chyba że lecisz Fiszerem. Oni dla oszczędności wysłali by tam kajaki. A Samos to wyspa grecka, nie dominikańska. Odpowiedz Link
alterna Re: Dominikana 17.06.06, 16:22 Trójkąt bermudzki to jedna wielka bzdura i wymysły. W co wy ludzie wierzycie?? Poczytajcie najpierw trochę na ten temat, a potem się martwcie, że samolot tamtedy przelatuje. Hihi. Tamtędy każdego dnia lecą dzisiątki samolotów i przepływają setki statków. Wiecie jaki to duzy obszar? I co, jakoś od dawien dawna nie słychać o żadnych katastrofach. A to, co słyszeliście, to też wymysły, nie potwierdzone żadnym rzetelnym zródłem. Bardziej mnie interesuje to, co piszecie o tanim pobycie na Dominikanie za 1500 zł. Mój facet widział gdzieś taką ofertę i się napalił. Faktycznie nie warto? Odpowiedz Link
meduza44 Re: Dominikana 17.06.06, 16:51 Rzeczywiście pomyliłam się z tym Samos. Chodziło mi o Samanę. Ale co do trójkąta.... niby też trochę wydaje mi się to fikcją, ale mimo wszystko, gdy to sobie uświadomiłam, zrobiło mi się nieswojo... Odpowiedz Link
meduza44 Re: Dominikana 20.06.06, 16:41 deef napisał(a): > wszyscy omijają Trójkąt Bermudzki... no nie wiem, spójrz na mapę, chyba nie bardzo się da Odpowiedz Link
frida33 Re: Dominikana 21.06.06, 11:26 Leciałam z TUI wszystko było oki, mieli bardzo tanią ofertę mieszkałam w hotelu Riu Bachata w Maimon,taksówka z hotelu do Puerto Plata koszt ok 25 $ ,poza hotelem można oczywiscie się dogadać ok 10$, niedaleko hotelu była wioska i tam plaża, nie sądzę aby ktoś z miejscowych miał pretensje o korzystanie z tej plaży. Wycieczki fakultatywne dużo tańsze u miejscowych, niż u rezydenta, przygotowane sprawnie, ludzie byli zadowoleni Odpowiedz Link
meduza44 Re: Dominikana 23.06.06, 14:34 dziękuję za odpowiedź a z hotelu do Puerto Plata to około ile kilometrów? Odpowiedz Link
frida33 Re: Dominikana 19.06.06, 12:53 Właśnie wróciłam z Dominikany, samolot szczęśliwie doleciał nawet turbulencji nie było , co do ceny te 1500 zł, coś bardzo, bardzo tanio,aż się wierzyć nie chce, jeśli chodzi o porę deszczową, owszem przez tydzień, codziennie padał tam deszcz, wieczorem, bardzo ciepły i przyjemny. Od rana do godz 18 pełne słońce i ciepły ocean byłam w Puerto Plata. Odpowiedz Link
meduza44 Re: Do Fridy 19.06.06, 16:50 droga frido proszę podziel się wrażeniami....ile kosztuje taxi na Dominikanie? czy istnieją tam jakieś dzikie plaże?.... z jakiego biura leciałaś? itp.... Odpowiedz Link
Gość: tomek Re: Do Fridy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.06.06, 18:56 wiesz ale samana to tez nie wyspa lecz polwysep. w domu siedziec i sie uczyc, bo wstyd. kup atlas, kosztuje pare zl Odpowiedz Link
meduza44 Re: Do Tomka 21.06.06, 00:40 a gdzie ja pisałam, że Samana to wyspa >drobiazgowość i nadgorliwość są gorsze od faszyzmu Tomciu (sam siedź w domciu) Odpowiedz Link
meduza44 Re: Do Tomka 21.06.06, 01:00 i znowu popełniłam niewybaczalny błąd!!! aaaaaaaaaaaaaaa!!! nie postawiłam pytajnika na końcu zdania Tomaszu, czy jesteś w stanie mi to wybaczyć? Odpowiedz Link
Gość: tomek Re: Do Tomka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 14:11 Wybaczam, wybaczam wszystko))))), miłego dnia Ortografię lub błedy gramatyczne tym bardziej, sam co jakis czas zrobie takiego byka, ze aż wstyd. Za pare dni pomykam na moje ulubione karaiby i brak mi bedzie formum turystycznego. Tak wiec meduzo44 droga, powodzenia i do miłego Odpowiedz Link
meduza44 Re: Do Tomka 25.06.06, 04:50 do miłego Tomku życzę pogody ducha i pogody za oknem, bezpiecznego lotu i wspaniałej zabawy jak wrócisz,napisz jak ci tam było, na tych Karaibach Odpowiedz Link
Gość: ania warto jechać??? IP: *.centertel.pl 26.06.06, 21:04 pytanie do tych którzy wrócili czy i dlaczego warto tam polecieć???? mam darmowy bilet (za mile w M&M) i właśnie dowiedziałam się że kolega ze studiów jest tam na jakimś kontrakcie pewnie by mnie przenocował... tyle, że bilet mogę też zrealizować na innej trasie... rok temu byłam na Margaricie i 3 dni mi wystarczyły (opalenizna + pranie po dzungli w Wenezueli) jakie są Wasze wrażenia???? Odpowiedz Link
meduza44 Re: warto jechać??? 27.06.06, 12:09 >Aniu rozszyfruj proszę >-(za mile w M&M)??????? Odpowiedz Link
Gość: ania Re: warto jechać??? IP: *.centertel.pl 27.06.06, 21:23 Miles&^More dosc duzo latam i nazbierało mi sie na darmowy lot - np. do Ameryki Srodkowej albo Odpowiedz Link
neomail Re: warto jechać??? 16.07.06, 15:30 ma ktos moze jakies fotki z puerto plata lub cabarete?? Odpowiedz Link
lcupryk Re: warto jechać??? 16.07.06, 16:59 tutaj mozesz znalezc troche zdjec : z Cabarete ca.geocities.com/lcupryk/cabarete.htm. a tutaj z innych miejsc : . pages.infinit.net/lmcpuryk/index.html Odpowiedz Link
leonardito Re: warto jechać??? 09.02.07, 18:24 a tutaj tez ladnie : www.lcupryk.za.pl/bahcayan/bahcaya.htm Odpowiedz Link
joanna.mokosa Dominikana 15.02.07, 16:57 Witam, byliśmy na Dominikanie w ubiegłym roku w czerwcu. Przez 2 tygodnie nie padało ani razu, cudowna pogoda. Bardzo polecam biuro podróży z Londynu www.theholidyplace.com. Dominikanę mają w bardzo dobrej cenie. Polecam Tropical beach hotel. All inc 24 h Odpowiedz Link
drabin72 Re: Dominikana 05.04.07, 02:44 ja tez bylem z tego biura na dominikanie,naprawde dobrze zorganizowane i super ceny Odpowiedz Link