Dodaj do ulubionych

Czy ktos lecial BA w K-wa do NY ?

IP: 195.124.18.* 29.04.04, 16:21
Obserwuj wątek
    • Gość: Ella Re: Czy ktos lecial BA w K-wa do NY ? IP: 195.124.18.* 29.04.04, 16:23
      Hej,
      Mam bilet na BA do NY z przesiadka w Londynie i zmianie lotniska.
      Czy jest wystarczajaco czasu, zeby sie przedostac z Gatwick na Hetahrow? Czym
      najlepiej jechac?

Z gory dzieki za info
      • m0711 Re: Czy ktos lecial BA w K-wa do NY ? 29.04.04, 21:03
        Witaj! Mi w biurze przy rezerwacji biletu także proponowano taką opcję ale na
        szczęście znalazlo się miejsce bezpośrednio na Heathrow. Sprzedawca
        poinformował mnie że z Gatwick na Heathrow najlepiej auotbusem kursującym na
        takiejwłaśnie trasie, przy czym bilet kosztuje o ile się nie mylę 20 funtów.
        Pozdrawiam
        • Gość: Ella Re: Czy ktos lecial BA w K-wa do NY ? IP: 195.124.18.* 04.05.04, 10:11
          Ja lece z Krakowa i niestety nie ma polaczen na Heathrow z K-wa, wiec musze sie
          przedostac z Gatwick.
          Mam 2h na to i zastanawiam sie czy zdaze, bo jedzie sie podobno ok. 1,5 h i
          nie wiem jak z bagazem...
          czy ktos moze sie przesiuadal? ile czasu to zajmuje w praktyce?
          • zalotnica Re: Czy ktos lecial BA w K-wa do NY ? 09.05.04, 00:50
            Gość portalu: Ella napisał(a):

>Ja lece z Krakowa i niestety nie ma polaczen na Heathrow z K-wa, wiec musze sie
            >przedostac z Gatwick.
            >Mam 2h na to i zastanawiam sie czy zdaze, bo jedzie sie podobno ok. 1,5 h i
            >nie wiem jak z bagazem...
            >czy ktos moze sie przesiuadal? ile czasu to zajmuje w praktyce?

a czy nie prosciej jest dojechac do W-wy pociagiem, a nie
            tulac sie po jakichs obcych lotniskach, tym bardziej , ze czasu
            jest niewiele...? Przejscie z terminalu 4 na 1 na Heathrow tez odbywa sie
            autobusem, ale z tym nie ma problemu...
    • goodboyq Przesiadka Gatwick - Heathrow 04.05.04, 12:06
      Koszt 14,-GBP autobus jedzie rowna godzine. National Express, latwo znalesc na
      Gatwick.
      BA ma bardzo wysoki standard na trasach transatlantyckich. POLECAM!!!
      Mnie upgreadowali w ogole z Economy na Business.
      • m0711 Re: Przesiadka Gatwick - Heathrow 04.05.04, 13:00
        Z jakiego powodu ten "upgrade" jeśli można wiedzieć??
        Pozdrawiam
        • goodboyq Przesiadka Gatwick - Heathrow 05.05.04, 10:05
          proste. postanowilem poleciec do NYC w poniedzialek. bilet kupilem o 16.00 we
          wtorek a o 8.00 mialem juz wylot do Gatwick. dostalem miejsca z waiting list
          albo stand-by a na lotniskach mi 3 razy zmieniali numer siedzenia na karcie
          pokladowej. nie mam nic przeciwko temu. siedzialem w miejscu naprawde super.
          • Gość: qq Re: Przesiadka Gatwick - Heathrow IP: *.cable.ubr03.enfi.blueyonder.co.uk 05.05.04, 21:11
            Bzdury, jakiemus polaczkowi tak sobie zmieniliby z economy class na business?
            Obudz sie czlowieku
            • m0711 Re: Przesiadka Gatwick - Heathrow 05.05.04, 21:36
              Ale serio, znajoma mówiła że jej syn leciał do NY, tylko że Lotem no i w pewnym
              momencie wyczytali jego nazwisko i się przestraszył bo nie wiedział co się
              dzieje, a tu okazało się że go wylosowali bo były wolne miejsca w business i go
              tam - jak to ładnie kolega ujął - "upgrade'owali". Pewnie w zagranicznych
              liniach jest podobnie.
              Pozdrawiam
              --
              • goodboyq Re: Przesiadka Gatwick - Heathrow 06.05.04, 12:38
                a ha - jeszcze jedno: moze to ty jestes jakims polaczkiem, bo ja jestem
                polakiem i jestem z tego dumny
            • goodboyq Re: Przesiadka Gatwick - Heathrow 06.05.04, 12:37
              jesli sie nie znasz to sie nie odzywaj. lecialem 2 tyg. temu. dostalem upgrade
              do business poniewaz BA mial overbooking w economy. dziwi mnie ze sie dziwisz :-
              )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka