Dodaj do ulubionych

ładowanie telefonu w Kanadzie

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.12, 18:31
witam mam pytanie. wyjeżdżam za dwa tygodnie do Kanady. chce zabrać ze sobą telefon (ładowarka europejska). moje pytanie brzmi czy do ładowania telefonu potrzebny mi przetwornik prądu czy wystarczy zwykła przejściówka do gniazdka żebym mógł do niego podpiąć telefon?
Obserwuj wątek
    • ratpole Re: ładowanie telefonu w Kanadzie 10.01.12, 18:38
      Gość portalu: Kondi napisał(a):

> witam mam pytanie. wyjeżdżam za dwa tygodnie do Kanady. chce zabrać ze sobą tel
      > efon (ładowarka europejska). moje pytanie brzmi czy do ładowania telefonu potrz
      > ebny mi przetwornik prądu czy wystarczy zwykła przejściówka do gniazdka żebym m
      > ógł do niego podpiąć telefon?

A skad my niby mamy wiedziec czy twoja europejska ladowarka jest przystosowana do pracy przy roznych napieciach?
    • Gość: marylap Re: ładowanie telefonu w Kanadzie IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 10.01.12, 21:17
      Wystarczy przejsciowka do gniazdka. Ładowarki są przystosowane do 220~110 W. Przejsciówkę tutaj kupisz za 1 dolara - kupowałam niedawno.
      • starypierdola Niekoniecznie prawda 11.01.12, 01:40
        W Eu wielszosc (czy moze nawet wszystkie) ladowarki sa tylko na 220 - 240 V.

Ladowacz SP
        • grodek75 Re: Niekoniecznie prawda 12.01.12, 21:17
          Mylisz się straszliwie, bo już od dawna zgodnie z dyrektywą EU we wszystkich urządzeniach przenośnych (telefony, aparaty, kamery, notebooki, golarki, etc.) ładowarki MUSZĄ obsługiwać napięcia 110 - 240V.
          To jedna z niewielu sensownych decyzji EU.
          Podobnie jak ta, że od 2012 lub 2013 wszystkie telefony komórkowe będą musiały być wyposażone w złącze mikro USB. Czyli ładowarki będą uniwersalne, niezależnie od tego czy będzie to telefon Nokii, Motoroli, HTC czy Apple.

--------------------------------------------------------------
          www.panoramio.com/user/2266955
          my.flightmemory.com/image/grodek75.gif
          • starypierdola A Samsung? 13.01.12, 02:00
            Bo czytam ze ponad polowa telefonow sprzedawanych na swiecie to Samsung.

Ciekawy i troche niespokojny SP
            • grodek75 Re: A Samsung? 13.01.12, 21:42
              Nie śledzę wszystkich marek.
              A Samsunga nie lubię wybitnie i może dlatego nie przewinął się w moim wpisie,
              Grodek
              --------------------------------------------------------------
              www.panoramio.com/user/2266955
              my.flightmemory.com/image/grodek75.gif
        • Gość: kazekd Re: Niekoniecznie prawda IP: *.elsnerow.waw.pl 05.10.12, 21:43
          A masz jakiś telefon komórkowy - to przeczytaj co jest napisane na jego ładowarce, zamiast wypisywać dyrdymały. Oczywiście potrzebna jest przejściówka
    • Gość: 11 zobacz co pisze na ladowarce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.12, 23:25
      czy jest np 110-230 V...
      jak
      • Gość: kondi7777 ładowarka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.01.12, 08:38
        na ładowarce jest napisane:
        input:100-240VAC,100mA,50-60Hz
        z góry dziękuje za odpowiedz :)
        • starypierdola ładowarka jest ok 11.01.12, 15:46
          Wiec potrzebujesz tylko "przejsciowke".

Ladowacz SP
    • ontarian Re: ładowanie telefonu w Kanadzie 12.01.12, 17:50
      Gość portalu: Kondi napisał(a):

> chce zabrać ze sobą telefon (ładowarka europejska).
      jaka tam europejska, zaloze sie, ze chinska
      • Gość: Arthur Pytanie z innej beczki IP: *.vs.shawcable.net 18.01.12, 06:41
        Skoro jedziesz do Kanady na 2 tyg. to po ch** ci telefon ?
        Chcesz sie pochwalic ze masz komurkowy telefon ? U nas kazde dziecko ma taki telefon.
        Ja wyjezdzam z domu kilka razy w roku i telefon zawsze zostawiam w domu a porozumiewam sie za pomoca e-mail, nawet w interesach
        • starypierdola Na co mu telefon? Dam Ci przyklad: 18.01.12, 19:51
          1. Jestes turysta. Jedziesz samochodem z miejsca na miejsce i chcesz zamowic nocleg / pokoj w hotelu. Jak to zrobisz?
          2. Jestes Polakiem na wycieczce w Kanadzie. Jedziesz autem i masz awarie czy wypadek. Jak bedziesz kontaktowac sie z policja/straza/ambulansem bez telefonu?
          3. Potrzebujesz zadzwonic na 911 (bo jakis po--bany Kanadyjczyk (moze eskimos, moze indianin, moze polski kanadyjczyk) cie rabuje albo chce Cie zabic. Jak to zrobisz bez telefonu?
          4. Zgubiles sie i potrzebujesz pomocy / informacji .....
          5. .......

Wyrazanie widac ze nie wczules sie w sytuacje autora watku i piszesz bzdury.

Trzezwy SP

• Gość: Arthur Re: Na co mu telefon? Dam Ci przyklad: IP: *.vs.shawcable.net 19.01.12, 17:15
            Bzdury piszesz albo nie jezdzisz poza swoje osiedle.
            Ja wyjezdzam w podroze sluzbowe i turystyczne kilka razy w roku do roznych miejsc na swiecie i jakos bez telefonu sobie swietnie radze i mam odpoczynek.
            Napewno dzwonisz do tych wszystkich miejsc ktore wymieniles bo masz numery do nich zakodowane w glowie a poza tym znajomosc jezykow obcych na swiecie jest powszechna.
            Moze nie uwierzysz ale niedawno bylem w podrozy na polnocy Finlandii i musialem sie sporo
            natrudzic by znalezc ludzi mowiacych po angielsku
            • ratpole Re: Na co mu telefon? Dam Ci przyklad: 19.01.12, 19:40
              Gość portalu: Arthur napisał(a):

> Bzdury piszesz albo nie jezdzisz poza swoje osiedle.
              > Ja wyjezdzam w podroze sluzbowe i turystyczne kilka razy w roku do roznych miej
              > sc na swiecie i jakos bez telefonu sobie swietnie radze i mam odpoczynek.
              > Napewno dzwonisz do tych wszystkich miejsc ktore wymieniles bo masz numery do n
              > ich zakodowane w glowie a poza tym znajomosc jezykow obcych na swiecie jest pow
              > szechna.
              > Moze nie uwierzysz ale niedawno bylem w podrozy na polnocy Finlandii i musialem
              > sie sporo
              > natrudzic by znalezc ludzi mowiacych po angielsku

Facet, nie pieprz.
              Piles?
              Nie pisz.
              Nie piles?
              Wypij.
          • Gość: Vinetou Ty juz dziecinniejesz na starosc Pierdo..... IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 21.01.12, 07:57
            A jak to robiles 20 lat temu? (pytanie w twoim wypadku retoryczne) ;o)
            Ad1 a Przed wyjazdem w podroz zamawiam wszystkie hotele
            Ad1 b Przed wyjazdem rano z hotelu A zamawiam nocleg w hotelu B
            Ad1 c Wcale nie zamawiam i jeszcze mi sie nie zdarzylo przez 40 lat, zebym spal na lawce w parku
            itd, itd, itd ..............

Ad 2 Mam nadzieje ze bedac niepolakiem, to juz wypadku miec nie bede.... albo......
            jak mialem wypadek to i tak nie jestem w stanie zadzwonic, bo.... a) jestem nieprzytomny, b)polamany, c) nie zyje (skreslic niewlasciwe). W wypadku awarii gdy jestem Polakiem i tak nigdzie nie zadzwonie bo nie wiem gdzie i jak........... (videe Vancouver syndrom)

Ad 3 Jak mnie jakis poyebany starypie... napadnie w Kanadzie, to i tak nie bede mial czasu zeby dzwonic na 911 poki mu doopy nie skopie, a jak juz mu skopie, to nie mam po co dzwonic. Wtedy niech poyebany Starypie... dzwoni po karetke Nie moja broszka.

Ad 4 W wypadku zgubienia sie w Kanadzie to raczej powinienes zaczac walic durnym lbem w najblizszy duzy kamien zes taki duzy a duren z Polski, nieprzygotowany odpowiednio do podrozy po kraju, ktory przerasta swym ogromem twa mala wyobraznie.

Ad 5 ...........................

Wyraznie widac, zes stary a glupi............

Moze i trzezwy, ale co z tego..........
            • starypierdola Dzieki za wyjasnienie:) 21.01.12, 16:34
              Nic dodac, nic ujac.

Czlowiek sie uczy cale zycie; nawet na starosc.

No i zadzwon jak bys potrzebowal zeby Ci skopac dupe ....

Oswiecony i usluzny SP
              • ratpole Re: Dzieki za wyjasnienie:) 21.01.12, 17:08
                starypie... napisał:

> Oswiecony i usluzny SP

A do tego jaki wojowniczy hehehe
                Niestety, nie popisales sie w tym watku, bo
                odkad cellphones weszly w uzycie,
                trudno sobie bez nich wyobrazic zycie
                hehehe

Poetycki RP
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się