Dodaj do ulubionych

Leki do U.S.A

IP: *.udn.pl 05.07.04, 17:10
Witam, mam takie pytanko, a mianowicie: Lece do Chicago, do brata i poprosił
mnie on o przywiezienie leków. Dla siebie też chce wziąść profilaktycznie, bo
tam są drogie! Nie wiem czy nie będe miał problemów z tego powodu na
lotnisku. Czy moge je przewieźć czy są jakieś wymogi dotyczące leków?
Ew.(Leki na recepte i bez recepty) mają inne wymagania?
Bardzo bym, prosił o odpowiedz bo po jutrze mam zamiar wylecieć! :)
Obserwuj wątek
    • Gość: nk Re: Leki do U.S.A IP: *.icpnet.pl 05.07.04, 18:55
      Spójrz kilka postów niżej, dopiero co odpisywałam dziewczynie nt. leków, czy to
      takie trudne??? Poza tym można najpierw uzyc opcji,,szukaj''...
    • evrin Re: Leki do U.S.A 05.07.04, 22:19
      jak lecialam do stanow wzielam mnostwo lekow tych na recepte i tych bez. wazne
      zebys miala "instrujcje obslugi" i zeby leki byly w oryginalnych opakowaniach.
      ne bierz np. worka bialych tabletek bo w razie kontroli moze byc problem:)))
    • Gość: y Re: Leki do U.S.A IP: *.sea1-4-5-077-049.sea1.dsl-verizon.net 06.07.04, 18:39
      nic nie mow o zadnych lekach bo ci zabiora po odpiorze bagazu kieruj sie do
      wyjscia z deklaracja cena i odaj ja przy wysciu nie zabieraj zadne zywnosci
      to jest zakazane
      • Gość: ni Re: Leki do U.S.A IP: *.ne.client2.attbi.com 09.07.04, 18:41
        Po pierwsze - czmu z deklaracja celna? Ja poszlam do okienka z napisem "nothing
        to declare", bo uznalam,z e nie mam nic do zadeklarowania. Co do lekow - nikt
        mnie o to sam z siebie nie zapytal, a mialam wlasna apteczke. A co do zywnosci -
        czemu zadnej? Ja mialam cos do picia i drobiazgi do jedzenia i mnie
        przepuscili....
    • Gość: gala Re: Leki do U.S.A IP: *.infoserv.net 07.07.04, 17:22
      zabralam do usa duzo lekow dla znajomych. Przy lekach na recepte powinno sie
      miec ksero recepty + paragon z apteki, witaminy, aspiryna, itp. wystarczy jak
      beda w oryginalnych opakowaniach z ulotlami iopisem uzycia. Oczywiscie nigdy
      nie jest dobrez przesadzac z iloscia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka