Dodaj do ulubionych

urlop w USA z dzieckiem

09.03.15, 09:15
Witam, chcę spędzić urlop z dzieckiem z USA. Jestem po rozwodzie, mam zgodę drugiego rodzica na wyjazd (po angielsku i po polsku) poświadczoną notarialnie. Notariusz poświadczył po polsku. Czy taki dokument będzie ważny na granicy w USA? Czy muszę się postarać o tłumaczenie lub apostille?
Obserwuj wątek
    • edd.y Re: urlop w USA z dzieckiem 09.03.15, 14:35
      W zupelnosci wystarczy. Prawdopodobnie nikt Ciebie o te dokumenty nie zapyta.
      Dziecko ma to samo nazwisko?
      • agus_ka Re: urlop w USA z dzieckiem 10.03.15, 13:48
        tak, to samo... ale czy ostatnio nie zaostrzono przepisów w sprawie uprowadzeń dzieci?
        • edd.y The second best answer 10.03.15, 14:47
          Dostalas dwie pokrywajace sie odpowiedzi. Nie jestes usatysfakcjonowana i pytasz ponownie.
          A wiec obecnie bedziesz musiala na granicy przy odprawie przedlozyc apostille, rachunki z pralni za ostatnie szesc miesiecy, paragony z Biedronki/Lidla/Tesco zgodnie ze swoimi preferencjami zakupowymi, zdjecie rodzinne z dzieckiem i krewnymi i oswiadczenia pieciu swiadkow ze swojego sasiedztwa.

I jeszcze jedno: zwyczajowo uprzejmie jest potwierdzic otrzymanie odpowiedzi na swoje pytanie krotkim thanks.
        • porterhouse Re: urlop w USA z dzieckiem 10.03.15, 18:16
          Jak nikomu nie wierzysz to sama znajdz sobie stanowisko sluzby granicznej w USA na ten temat - pare minut googlowania i ci wyskoczy, czarno na bialym.
    • saturn5 Re: urlop w USA z dzieckiem 09.03.15, 16:46
      Kanada pod tym wzgledem bylaby duzo trudniejsza, wjezdzajac do USA najprawdopodobniej nikt cie o ten dokument nie poprosi.
    • agus_ka Re: urlop w USA z dzieckiem 17.03.15, 12:45
      Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Otrzymałam potwierdzenie z Customs and Border Protection (CBP) INFO Center, że mój dokument jest ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka