Dodaj do ulubionych

Punta Cana - jak wam sie podobalo?

IP: *.crowley.pl 19.02.05, 20:16
Wybieram się i chcialbym uslyszec co o tym miejscu myslicie? W jakim hotelu
byliscie?
Obserwuj wątek
    • mimione Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? 22.02.05, 07:23
      Na Punta Cana bylam w pazdzierniku, wakacje byly swietne! Miejsce jest bajkowe,
      piekne dlugie piaszczyste plaze ciagnace sie kilometrami, idealne na dlugie
      spacery. Woda ciepla i czysta, co kawalek sa punkty gdzie mozna wynajac sprzed
      wodny i uprawiac roznego rodzaju sporty ( zaglowki, kajaki, motorowki itd)!
      Jednym slowem miejsce idealne na urlop! Polecam !
      • Gość: john_milton Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.crowley.pl 22.02.05, 21:37
        a nie wiesz gdzie najlepiej wykupic taka ywcieczke? TUI Polsdka czy Niemcy?
        ceny znacznei sie różnia? podobno reszta odminikany juz nie jest tak
        atrakcyjna?
    • mimione Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? 23.02.05, 09:13
      Ja wyjazd zalatwialam w Tui ale katalog niemecki, oferta byla poprostu tansza!
      Wylot z niemiec, obsluga super i w samolocie i na miejscu! Bylam w sieci Riu i
      bylam bardzo zadowolona! Bedac w jednym z tych hoteli i tak mozesz korzystac z
      calego kompleksu ( poza restauracjami w Palce- jesli tam nie mieszkasz)!Ogolnie
      super wakacje!
      Co do reszty dominikany- bylam na safari i tez bylo fajnie przejazd jeepem
      przez gory, byla mozliwosc zobaczenia jak tam ludzie zyja na codzien!
      Jesli masz jakies pytania- to pisz. pozdrawim mimi
      • monhann2 Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? 23.02.05, 18:00
        Ja bylam na Boze Narodzenie w Ocean Bavaro. Obsluga, standart, atrakcje warte
        wydanej forsy. Plaze naprawde cudowne, piasek, bialy i mialki, jakiego nie ma
        nigdzie indziej na Dominikanie. Polecam.
      • Gość: john_milton Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.kprawna.pl 24.02.05, 15:10
        No to super. ja na 90% juz jestem zdecydowany. teraz tylko musze dobrą ofertę
        znaleźć. Jadę w połowie czerwca. Mam nadzieję że wtedy pogoda tam jest ok.
        czyli zadnych sporych deszczów i huraganów. dzieki za pomoc.
        • Gość: Stiwi Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 15:27
          Czerwiec to nie najlepszy okres na Dominikane, spore deszcze i huragany mogą
          być i to często. Listopad-kwiecień to najlepszy sezon na Dominikane.

Faktycznie wiele opinii jednoznacznie wskazuje, że Punta Cana jest ładniejsza
          od Puerto Platy. Co do cen, zauważyłem, że się wyrównują, jeszcze rok temu było
          naprawdę sporo taniej z wylotem z Niemiec, ale te granice się zacierają pomału
          i można bez problemu znaleźć sporo takich samych ofert z wylotem z Polski co i
          z Niemiec za tę samą cenę.
          • Gość: john_milton Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.crowley.pl 24.02.05, 20:01
            Ja slyszalem ze deszcz krotki acz intensywny jest tam wlasicwie codzien. ale
            ulewy i huragany zaczynaja sie od sierpnia. zobaczymy.
            • Gość: bez loga Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 11:25
              Witamy
              Właśnie wróciliśmy z Punta Cana. Byliśmy w hotelu Occidental Grand Flamenco.
              Hotel super, kilka restauracji, bary, baseny - wszystko rewelacja. Jechaliśmy z
              niemieckiego biura (w Polsce oferty tego hotelu były droższe). Super miejsce,
              piękna plaża, polecamy. Sporo atrakcji organizowanych przez hotel (animacje,
              strzelanie, katamarany, kajaki, deski, masaże etc). Zresztą z tego co
              widzieliśmy , to inne hotele też miały przyzwoity standard i podobne atrakcje.
              No i możliwość wycieczek (jaskinie, wodospad, wycieczki na inne wyspy np. Saona
              czy Catalina - typowy relaks smile, safari, łowienie ryb, nurkowanie).
              Nie wiemy, jak niektórzy piszą, że w ciągu 2 tygodni można się tam wynudzić, a
              wyspa mała smile. Hmmm wydawała nam się całkiem spora (powierzchnia prawie 49 tys.
              km2) i atrakcji też wiele, ale jak widać niektórzy potrafią podróżować w
              szybkim tempie smile. Oczywiście, jeśli ktoś szuka miejsca, gdzie chce spędzić
              kilka dni/tygodni zwiedzając jedno muzeum, to jednak polecamy inne miejsca (np.
              Londyn, czy Peteresburg).
              Widzieliśmy też na forum zapytania odnośnie podróży z dziećmi na Dominikanę. W
              hotelu było trochę maluchów (nawet kilkumiesięcznych), ale my jednak odradzamy
              tam podróż z maluchem. Jest naprawdę gorąco i wilgotno, a w cieniu trudno
              utrzymać małego zawodnika, ciekawego świata. Podróż też jest dosyć męcząca -
              ok. 10 godzin w samolocie, co dla ruchliwego malca może być trudne. Poza tym
              jeśli kogoś nie przeraża podróż i gorący klimat, to miejsce przystosowane dla
              dzieci: plac zabaw, brodziki, jakieś organizowane zajęcia dla dzieciaków etc.

Polecamy i wyjeżdząjącym życzymy równie udanego urlopu smile

K&M
              • Gość: Bernadeta Do K&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:48
                Witam, mam troszkę pytań dotyczących formalności w BP w Niemczech, czy mogę się
                z Panią/em skontaktować e- mailem??? ewentualnie proszę o adres e-mail.
                dzięki ,pozdrawiam Bernadeta
                • Gość: K&M Re: Do K&M IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 22:19
                  Bernadeto,
                  proponuję zadzwoń do nas na komórkę 601 747983 to porozmawiamy

Kasia i Michał
    • Gość: 747 Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.gorzow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.05, 00:52
      To jak w końcu jest z ta pogodą na Dominikanie w czerwcu? Nie chciałbym spędzić
      połowy dnia w hotelu chowając sie przed ulewąsmile Czy ktoś z Was był w tym
      okresie i wie czy pogoda jest plażowa? Jak długo trwa dzień i o której robi się
      ciemno?
      • Gość: m&k Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 09:21
        tydzień temu słońce wschodziło około 6 i zachodziło około 20. pogoda plazowa
        była między godziną 8 a 17. co do deszczy to moze byc w czerwcu różnie -
        tubylcy mówili, że pada przez 0,5 godziny dziennie a potem słońce (ale czy tak
        bedzie w tym roku??), zauważ, że w biurach podrózy ten okres to off season i
        ceny sa najniższe w roku wiec coś w tym musi być. ale z doswiadczenai wiem, ze
        nie da się wytrzymać 2 tygodni w upale 35 stopni non stop, a deszcz odświeżał
        atmosferę
    • Gość: lp Bylismy w Occidental Grand Flamenco IP: *.bchsia.telus.net 04.05.05, 07:48
      Bylismy tam w lutym rok temu. Pogoda byla bomba. Piasek bajeczy woda prawie
      fajna (blekitna ale mogla by byc bardziej przejrzysta). Plaze zdecydowanie za
      male w stosunku do wielkosci hotelow, chociaz jezeli pojedziesz w Czerwcu to
      hotel powinien byc tylko pol pelny. Malo raf dobrej jakosci!!!Punta Cana jest
      na odludziu. Nie ma blisko zadnego godnego uwagi miasta. Do Santo Domingo
      jechalo sie ze cztery godziny. Jedzenie (hotel 4*+) do zaakceptowania. Lepsze
      jak na Kubie, ale i tak slabe. Jak jedziesz w tamte rejony pomysl o Mayan
      Riviera ponizej Cancun. Dla mnie jako calosc bije na glowe Kube, Dominikane
      czy Jamajke (czyli tzw. tanie Karaiby). W lecie nie radze jechac w tamta czesc
      swiata. Ceny sa duze nizsze niz w zimie ale spotka cie parowa, gorac i deszcz
      albo i huragan. Koniec listopada do poczatku kwietnia sanajlepsze.

Przyjemnych wojazy,

lp
    • Gość: 0tt0 Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.ipt.aol.com 05.05.05, 22:17
      Od 9 czerwca 2005 jestem w RIU Naiboa . Kto jeszcze w tym terminie tam bedzie ??
      • Gość: Celka Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.pool.mediaWays.net 08.06.05, 19:48
        Bede od 11.06 Paradise Bavaro
    • white_glowa Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? 06.05.05, 00:32
      Gość portalu: john_milton napisał(a):

> Wybieram się i chcialbym uslyszec co o tym miejscu myslicie? W jakim hotelu
      > byliscie?

Moj brat leci z dziewczyna w przyszlym tygodniu do 4-gwiazdkowego hotelu z
      sieci RIU (z Berlina) z AI. Leci tam juz drugi raz w tym roku. Wczasy kupil w
      polskim biurze TUI Profi Partner - TUITAM przez Internet. Cena identyczna jak w
      Niemczech. Wszystko dopiete na ostatni guzik. W styczniu byl w RIU Bambu, teraz
      ma nadzieje, ze trafi do RIU Naiboa, bo to taka oferta, ze dowiaduje sie na
      lotnisku od rezydenta, w ktorym bedzie hotelu. Oszczedzajac 400-500 EUR na
      osobe warto zostawic sobie troche niepewnosci.
      Pozdrawiam
      Wera
    • Gość: kevin_lomax Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.kprawna.pl 16.05.05, 15:40
      Czy wolno wywozic muszlez Dominikany?
      • Gość: Zuzia Re: Punta Cana - jak wam sie podobalo? IP: *.aster.pl 17.05.05, 09:04
        I jak - jedzie w koncu ktos? Bo ja tez sie wybieram pod koniec czerwca - i jade
        sama - raźniej by mi było jakby ktos te jechał. Bo ja zielona jesli chodzi o
        takie wycieczki wink
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka