Dodaj do ulubionych

Pytanie dot podrozy na Advance Parole

23.09.04, 19:35
Witajcie,
dostalam wraszcie swoje upragnione Advance Parole i wybieram sie wkrotce do
Polski. Mam pytanie do dziewczyn, ktore zmienily w Stanach nazwisko i mialy
paszport na stare nazwisko, a Advance Parole na nowe. Na jakie nazwisko
mialyscie wystawiony bilet? Czy zmienialyscie paszport w Polsce? Czy byly
jakies problemy przy wjezdzie spowrotem?
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: marek Re: Pytanie dot podrozy na Advance Parole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.04, 17:14
      Bardzo na to uwazaj bo to moze byc pulapka.
      Mojego kolege zawrocili z granicy i wsteplowali mu zakaz wiazdu przez 5 lat.
      Lepiej nie ryzykuj i zaczekaj na zalatwienie swoich spraw do konca
    • Gość: jacal Re: Pytanie dot podrozy na Advance Parole IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 24.09.04, 20:38
      Tak naprawde nikt nie wie jak dzial ten dokument.
      Piec lat temu bylem z zona w Polsce; ja na paszporcie amreykanskim, zona na
      advance parole. Widocznie z racji na moj US paszport wszystko odbylo sie na
      granicy bardzo uprzejmie (nawet sobie pozartowaliscmy z "bramkarzem". O innych
      slyszalem, ze biora na strone (do pokoju) na rozmowe kontrolna. Z osob, ktore
      znam obylo sie tylko na stresie nerwowym, ale przeszli. Sprawdzali papiery, ich
      wiarygodnosc, odpytywanie - potem marsz po walizki i do amerykanskiego domu
      marsz. Nikt Tobie nic nieporadzi. Jak mozesz postaraj sie o zgodnosc nazwiska w
      polskim paszporcie z advance parole. Badz ostrozna i zrob wszystko, by papierki
      do siebie pasowally - strasznicy nie sa zbyt bystrzy na granicach USA i kazda
      niezgodnosc moze byc dla nich za trudna.
      Jak niemusisz koniecznie leciec do kraju - lepiej poczekaj, bo na temat tego
      zezwolenia na wyjazd kraza legendy, a nawet polscy adwokaci imigracyjni
      ODRADZAJA taki wyjazd z tym papierkiem jezeli nie jest to ABSOLUTNIE konieczne.
      Jak wspomnialem moja "baba" nie miala zadnych problemow, zadnych rozmow w
      pokoju, bardzo gladko, ale to z racji na moja obecnosc i moj US paszport
      Badz ostrozna
      • Gość: BadBoyBill Re: Pytanie dot podrozy na Advance Parole IP: *.alxndr01.va.comcast.net 25.09.04, 05:32
        Pieprzenie glupot. Ja ostatnio wyjezdzalem na Advance Parole do Kanady i jak
        wracalem to koles z US Custom na granicy zobaczyl moje Parole i powiedzial ze
        moge jechac dalej. A to gowno prawda bo musze miec przeciez specjalna pieczake
        w paszporcie i nowe I 94. Wiec ja musialem go prosic ze che isc do Imigration
        Office. DOpiero wtedy mnie tam wyslal. Moj paszport sprawdzali moze pol godziny
        i spokojnie wjechalem do US.

Pozdrawiam.
        • Gość: sylwek Re: Pytanie dot podrozy na Advance Parole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 14:11
          no i wlasnie wracales z Kanady..a jak sie leci do Europy i do Polski to??nie
          wiadomo co i jak moze byc..
          • Gość: marek Re: Pytanie dot podrozy na Advance Parole IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.04, 17:44
            Wlasnie taka jest prawda.
            Jesli wjezdzasz z Kanady lub Meksyku powinni cie wpuscic ale z innych krajow
            moze byc problem.
            Zalezy to od widzimisie urzednika.
            ZA DUZE RYZYKO, nie wyjezdzaj bez zielonej karty w kieszeni
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka