Dodaj do ulubionych

NEW JERSEY

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 07:11
Witam wszystkim, wybieram sie w lutym do USA zostane tam chyba do kwietnia i
jak kazdy Polak (nie oszukujmy sie) przez ten czas chciałbym gdzies
popracowac. Czy ktos z Was ma namiary na jakas prace w New Jersey w tym
okresie...???
Obserwuj wątek
    • azbest3 Jakas praca w Nu Jersey. 08.12.04, 11:22
      Spoko. Przylatuj. Rozejrzysz sie na miejscu. W ciagu tygodnia bedziesz
      mial prace. Zobaczysz. Absolutnie nie zartuje :))).
      Powodzenia,
      azbest.
      • Gość: Janek Re: Jakas praca w Nu Jersey. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 15:47
        Dzieki, a wiesz coś może o konkretnej pracy??
    • vip-1 Jest praca dla CIebie w tym okresie 08.12.04, 15:30
      Bedziesz stal przy wjezdzie do Holland Tunnel i dmuchal w rurke kierowcom
      truckow za 2 dol od numeru.
      A jak ktory bedzie chcial podupczyc to mu kabzuly nadstawisz w krzakach, 50
      centow extra.
      • Gość: MA Re: Jest praca dla CIebie w tym okresie IP: *.ne.client2.attbi.com 08.12.04, 15:51
        vip jak zwykle blysnal intelektem :/.
        Szukaj pracy przed przyjazdem. Musi byc akurat NJ?
        • vip-1 Uhm. 08.12.04, 16:30
          Moglbys i ty, raz w zyciu, blysnac intelektem i zorientowac sie, ze to post
          podpuszczacza, ktory zamiescil na forach Wyborczej jakies 100 000 postow w
          ciagu ostatnich paru miesiecy....
          Poznac go po naiwnym, infantylnym stylu debilka, IP*.neoplus.adsl.tpnet.pl i
          tematach rodzaju:" Jak zostac strazakiem w USA"?
          A pozbawieni intelektu odpisuja na ten chlam zamiast kawke wypic.
          Rozumu troche pod choinke zycze !
          • Gość: MA Re: Uhm. IP: *.ne.client2.attbi.com 08.12.04, 16:47
            Kawke pije w miedzyczasie :). No i nie przesiaduje na forum calymi dniami, to i
            skad mam wiedziec, kto pisze co i ile razy?

A za zyczenia dziekuje :D
        • Gość: Janek Re: Jest praca dla CIebie w tym okresie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:37
          No faktycznie najlepiej byłoby w NJ bo jade konkretnie do Clifton...
          • Gość: Janek Re: Jest praca dla CIebie w tym okresie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.04, 17:38
            I to naprawde nie jest żadna podpucha...
    • jot-23 Dobra wiadomosc! 08.12.04, 17:49
      mam cos dla ciebie:

Receiptionist for Human Resources and Placement Support
      Company: Ampri, LLC
      Salary/Wage: 18,000.00 - 30,000.00 USD /year
      Commensurate upon experience and skills match.

Duties:

Maintains welcoming environment by keeping reception area clean; providing
      refreshments; maintaining library of information and reading; maintaining
      ecurity.

• Gość: ghoscik Re: Dobra wiadomosc! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.12.04, 20:31
        And you can get up to 30k for that???
        I'm glad I finnaly can leave this polish shithole.
        As an H&S coordinator in Northern Poland, 6 years of experience in automotive industry company and getting $12k!!!

America Here I come !!!
        • Gość: Janek Re: Dobra wiadomosc! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.04, 07:41
          Miałem nadzieje, żenaprawde znajde tu pomoc..
          • ptasiek76 Re: Dobra wiadomosc! 09.12.04, 19:08
            z całym szacunkiem dla wszystkich tych, którzy na tym forum okazali mi sympatię i prawdziwe zainteresowanie

Janek
            tu o pomoc ciężko, za to jak chcesz się zdołować, co niektórzy będą bardziej niż szczęśliwi Ci pomóc!!!
            prawda VIP-1 i ty od beemek?

Pozdrawiam
            Ptasiek
            • vip-1 Alez prawda, prawda. Nieprawda. 09.12.04, 19:43
              Prawda.
              Taka sama prawda jak to, ze cwaniactwo polskie dopierdlala nam, tzw Polonii,
              na kazdym kroku, z braku logoczniejszych argumentow operujac sztampa typu "
              zmarnowales zycie w Ameryce pracujac na azbestach i mieszkajac w piwnicy",
              podczas gdy to tak sie ma do prawdy jak to, ze Polacy blagaja o zniesienie wiz
              do USA by "uprawiac turystyke". A ci, co to wypisuje jaki w Polsce raj na ziemi
              i jakim to trzeba byc idiota, zeby "zycie w Ameryce marnowac" to co robia?
              Spiritual uplifting, serce ty moje ??

Nic dziwnego- Poalcy to narod hipokrytow, to jedna z naszych narodowych cech.
              Kolejna cacha jest to, ze lubimy by nas calowano w tylek- kazd kto tego nie
              robi "zle nam zyczy" albo "jest zawistny". Ja tego nie robie.
              Tak ze prawda- niejednemu tu przygadalem. Jesli zas pytasz, czy prawda, Ptasku
              ty moj, jest to ze ja kogos "doluje", "nie chce pomoc" etc. to zalezy od
              punktu widzenia. Doluje Cie powiedziana w oczy prawda? To juz niestety Twoj
              problem chlopie a nie moj....Pomoc? Polacy pomoc Ci nie chca? Przestan jojczec
              i wroc sie o pomoc do Zyda, Portorykanina albo Chinczyka. Zobaczysz, czy oni Ci
              pomoga i jak chetnie !
              • ptasiek76 Re: Alez prawda, prawda. Nieprawda. 10.12.04, 16:07
                Drogi Vipie
                Szczerze przyznam, ze od jakiegos czasu sledze to Forum i Twoja ostatnia wypowiedz jest pierwsza "na poziomie" oczywiscie wg mojego, subiektywnego punktu widzenia. Chociaz nie moge sie zgodzic z tym, ze polskie cwaniactwo dopie.. wam tej tzw Polonii na kazdym kroku. Oczywiscie twierdze tak jedynie w oparciu o miesieczne obserwowanie tego forum (do starych watkow nie wracalem).
                Wiekszosc osob szuka tu pomocy wlasnie u osob z Polonii (bo My Polacy chetniej uwierzymy rodakowi z doswiadczeniem, niz zwrocimy sie do Oficjalnego zrodla informacji) i w wiekszosci otrzymuja szydercze odpowiedzi w Twoim stylu.
                A co do tego do kogo zwroce sie o pomoc, to w oparciu o moje doswiadczenie, które zdobylem podczas kilku wakacyjnych wypadow do Stanow, to predzej bedzie to Zyd niz Polak, bo Ci chociaz mnie nie oszukali, a nasi rodacy niestety tak!
                Na koniec nie uwazam ze zycie w Ameryce sie marnuje, gdyby tak bylo to nie decydowalbym sie tam emigrowac z rodzina.

Serdecznie pozdrawiam (bez kopniakow, bo jestem mily)
                Ptasiek
                • vip-1 Re: Alez prawda, prawda. Nieprawda. 10.12.04, 16:23
                  Jak zapewne pamietasz ze szkoly, akcja=reakcja. Stosunek Polonii do Polakow nie
                  wzial sie z powietrza. Oszukano Cie? Oj, to zle. A czy Ty w przyblizeniu
                  orientujesz sie moze, ilu Polonusow zrobiono w kakao, gdy probowali szcescia w
                  Ojczyznie? Ilu potracilo fortuny otwierajac biznesy, kupujac nieruchomosci, czy
                  chocby wracajac na skromna emeryturke do kraju? Do ilu ludzi wlasne rodziny
                  przyssaly sie jak pijawki ssac ile sie da? Ile kasuja nas za glupie wydanie
                  paszportu w USA a ilu ludzi nawalono w chociazby te slawetna "pulapke
                  paszportowa"?
                  No wiec tak, wqu..a mnie, gdy widze na forum liscik od Rodaka z prosba o
                  jakakolwiek "pomoc" zaczynajacy sie czesto-gesto od slow "Kochana Polonio" a
                  konczacy sie "Serdeczne Bog Zaplac".
                  Krotko to ujmujac, jest to zadanie sympatii na zasadzie "kochaj mnie, a ja cie
                  za to w dupe kopne"

>bo My Polacy chetniej uwierzymy rodakowi z doswiadczeniem, niz zwrocimy
                  >>sie do Oficjalnego zrodla informacji) i w wiekszosci otrzymuja szydercze
                  odpowiedzi w Twoim stylu

No to chyba macie cos z glowica? No bo skoro dostajecie takie odpowiedzi i
                  dalej pytacie, to gdzie macie rozum?
                  • jot-23 Re: Alez prawda, prawda. Nieprawda. 10.12.04, 16:36
                    vip-1 napisał:

> A czy Ty w przyblizeniu
                    > orientujesz sie moze, ilu Polonusow zrobiono w kakao,

chcesz pomoc? na polonii, zorro poszukuje kakao! moze wskazesz mu droge...
                  • ptasiek76 Re: Alez prawda, prawda. Nieprawda. 10.12.04, 17:03
                    > >bo My Polacy chetniej uwierzymy rodakowi z doswiadczeniem, niz zwrocimy
                    > >>sie do Oficjalnego zrodla informacji) i w wiekszosci otrzymuja szyder
                    > cze
                    > odpowiedzi w Twoim stylu
                    >
                    > No to chyba macie cos z glowica? No bo skoro dostajecie takie odpowiedzi i
                    > dalej pytacie, to gdzie macie rozum?

Z przykroscia musze stwierdzic, ze chyba w ...
                    Dlatego juz nie pytam, ale pomoc sie staram.

a ilu ludzi nawalono w chociazby te slawetna "pulapke
                    > paszportowa"?

...miedzy innymi moja siostre...

> Krotko to ujmujac, jest to zadanie sympatii na zasadzie "kochaj mnie, a ja cie
                    > za to w dupe kopne"
                    Tyle, ze nie wszyscy polacy w kraju sa tacy, a polonusi?

• ptasiek76 Re: Alez prawda, prawda. Nieprawda. 11.12.04, 12:17
                    No to chyba macie cos z glowica? No bo skoro dostajecie takie odpowiedzi i
                    > dalej pytacie, to gdzie macie rozum?

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=205&w=18479017

Poczytaj sobie ten watek do konca, jak z niego wynika mozna normalnie i tresciwie udzielic komus cennej odpowiedzi
                    • Gość: Vip_Strip No pewnie ze mozna IP: *.ny325.east.verizon.net 11.12.04, 13:40
                      > Poczytaj sobie ten watek do konca, jak z niego wynika mozna normalnie i
                      tresciw
                      > ie udzielic komus cennej odpowiedzi

Jezeli ktos zadaja normalne pytanie, bo nie umie sobie sam znalezc prostej
                      rzeczy na internecie....co innego jak durak "szuka pracy w New Jersej od lutego
                      do marca" :)na polskim forum turystycznym.
    • Gość: sylwek Re: NEW JERSEY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 17:56
      ptasiek76 ale i tez nie kazdy z Polonsow jest taki,to zalezy kto co dostal w
      zyciu osobistym (jak to juz vip-1 napisal)...
    • Gość: jacal Re: NEW JERSEY IP: *.ebrnsw01.nj.comcast.net 11.12.04, 01:46
      Janek, tu wal:

www.bazarynka.com/ to najlepsza strona Polonii metropolii nowojorskiej
      (w tym i New Jersey).
      Tu znajdziesz mieszkania do wynajecia, prace, inne. Nikt Tobie pracy
      nieznajdzie na tym forum. Masz narzedzia - dzialaj, dzwon, umawiaj sie.
      Chcesz zostac krotki okres - o takie prace jest trudno. Masz strony, radz sobie.
      Nie szukaj po amerykanskich portalach, gdyz bedziesz tu tylko tymczasowo i
      nielegalnie, wiec musisz penetrowac polskie srodowisko
      BADZ SAMODZIELNY - ponoc Polska to Zachod, a nie socjalna oaza.

www.tyiusa.com/
      www.polish-pages.com/
      www.polskiinternet.com/polski/index.html
      • Gość: Janek Re: NEW JERSEY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.04, 10:20
        Wielkie dzięki, wreszcie dostałem konkretną wiadomość.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka