IP: *.ds.univ.gda.pl 27.05.02, 20:09
Poszkuje wszelkich informacji na temat San Diego, w szczególności te dotyczące
pracy. Poszukuję tez osob ktore wybierają sie tam pod koniec czerwca. Może
dałoby sie razem wynająć mieszkanie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Marcin Re: San Diego IP: 2.2.STABLE* / *.echostar.pl 14.06.02, 22:15
      ja też wyjeżdzam pod koniec czerwca do san diego ale za dużo niewiem otym
      miejscu mam pracować w firmie ochroniarskiej
      • xjkw Re: San Diego 15.06.02, 01:37
        Gość portalu: Marcin napisał(a):

> ja też wyjeżdzam pod koniec czerwca do san diego ale za dużo niewiem otym
        > miejscu mam pracować w firmie ochroniarskiej

San Diego jest miastem turystycznym i w wakacje duzo mlodych (ale nie tylko) Amerykanow
        przyjezdza tu by spedzic wakacje i popracowac dorywczo. Jest tez duzo nielegalnych
        Meksykanow. Wiec konkurencja na rynku pracy jest duza.

Polonia jest nieliczna i prawie niewidoczna. Nie ma tez za duzo polskich biznesow.

Jest drogo - szczegolnie mieszkania - ponizej $500 trudno znalezc pokoj.
        Komunikacja publiczna jest dosc slabo rozwinieta i jesli nie mieszka sie blisko pracy ( < 5 mil),
        dojazdy moga zajac po pare godzin dziennie (chyba, ze wlasnym samochodem)

Ale poza tym, jest to bardzo ladne miejsce (America's Finest City) i warto ty przyjechac,
        chocby po to by sie popluskac w Pacyfiku (najlepszy surfing w 'Continental USA' :)

Pozdrawiam

Krzysiek z San Diego

• Gość: basia Re: San Diego IP: *.ds.univ.gda.pl 17.06.02, 12:14
        czesc Marcin
        tak sie sklada ze tez mam pracowac w firmie ochroniarskiej Elite Show Services
        Ty tez? kiedy lecisz? masz juz załatwione mieszkanie?
    • Gość: Karolina Re: San Diego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 16:03
      Hej Basia!
      Byłam w tym roku na programie Work&Travel właśnie w SD. Jeśli masz jakieś
      pytania, chętnie na nie odpowiem. Mój mail: rzkarolina@yahoo.com
    • Gość: Karolina Re: San Diego IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 25.12.02, 16:23
      Co do komunikacji miejskiej się nie zgadzam: jest rewelacujna. Autobusy jeżdzą
      do 23 w nocy, kolejka prawie całą dobę, mozna dojechać wszędzie. Kłopot tylko w
      tym, że bilet miesięczny kosztuje 50$.
      Ludzie! NIE DAJCIE SIĘ WROBIĆ W KONTRAKT O PRACĘ Z ELITE SHOW SERVICE. TA FIRMA
      OSZUKAŁA W TYM ROKU TYSIĄCE LUDZI! Jest to praca przy ochronie imprez
      sportowych na tamtejszym stadionie Qualcomm, praca na parę godzin w tygodniu.
      MIEJSCOWY SEAWORLD TEZ NIE JEST WIARYGODNY, CHYBA, ZE ZADOWALA WAS PRACA PO 15-
      20 GODZIN TYGODNIOWO (po prostu się nie utrzymacie za to, w Seaworld ja
      pracowalam w restauracji gdzie praca jest od 11 do 15 albo 1 do 6, w porze
      wydawania posiłków, nie będziecie mogli zgrać sobie tego z inną robotą). W SD
      jest bardzo duzo Meksykanów, legalnie i nielegalnie, co by tu nie mówić, będą
      dla Was konkurencją: pracodawca nie zatrudni Was za 6.75 na godzinę (na więcej
      nie ma co liczyć, naprawdę)skoro moze zatrudnić nielegalnie Meksykanina i
      zapłacić mu dwa. Broń Boże nie przyznawać się, że jesteście w SD na 3,4
      miesiące, pracodawcy się nie opłaca zatrudnić was na tak krótko, mówcie, że
      zostajecie na przynajmniej rok. We wrześniu w mieście kończy się sezon, pracy
      jest o połowę mniej. Moi znajomi, co chcieli zostać na pażdziernik, wrócili we
      wrześniu do domu. San Diego jako miasto jest prześliczne, ale zastanówcie się,
      czy chcecie konkretnie tam jechać; z własnego doświadczenia wiem, że to za duże
      ryzyko: Mi się wyjazd nie zwrócił, mimo, że biegle mówię po Angielsku (studiuję
      anglistykę). Po prostu zastanówcie się, uważajcie i nie dajcie się nabrać na
      gadkę, że pracy w Stanach jest pełno. Moj wyjazd skończył się tym, że podaliśmy
      organizatora amerykańskiego do sądu w Stanach z jakimiś 60 innymi studentami za
      nie wywiązanie się z kontraktu (ja do SD jechalam z imiennym kontraktem z
      pracodawcą), czakamy na rozwiązanie. Pytania: rzkarolina@yahoo.com
      Pozdrawiam!
      Karolina Rzeszowska
      • Gość: maciek Re: San Diego IP: *.client.attbi.com 26.12.02, 17:04
        Moja corka ktora tu mieszka na stale pracuje w wakacje za $7.00 na godzine
        i nie narzeka.
        Ja rozumiem ze dla turystow z Polski powinna czekac praca za $20.00 na godzine
        plus komorkowy telefon, mieszkanie i wyzywienie. No i najlepiej zeby byla w
        biurze i do tego jeszcze lekka bo ludzie z Polski nie lubia sie pocic w pracy
        ze zmeczenia.
        Jak tam w Polsce spedzacie swoje 9 dni wolne od pracy?
        Biedacy tak sie napracowali przez caly rok
        • Gość: piotrek Re: San Diego IP: PROXY* / 193.103.148.* 30.12.02, 14:38
          Cyniczny debil z ciebie i basta!

W Polsce nie jest lekko. Roznica w tym co za swoja ciezka prace dostaniesz.
          Swoja droga twoja corka nie ma ambicji.

• Gość: jahuu Sun Diego IP: *.sgh.waw.pl 24.01.03, 21:16
      Elite to jest wieli chuuuj,
      pracowalem tam w zeszlym roku i na wiecej niz 10 - 15 godzin w tygodniu to nie
      masz co liczyc, przy czym prace to zaczniesz dopiero po 2 tygodniach od
      przyjazdu,
      zycie jest drogie,
      w chuuj lumpow jest co mieszkaja w kartonie,
      a zycie to drogie jest i zarcie i chawira,
      i w chuu.j meksykow
      od elite to nie ma co sie zastanawiac tu trzeba spieerrrdalac!!!!!!
      szybko
      a Sun Diego jest zajeeebiste:))))) polecam
      palmy serfink morze plaza zajebioza
      sorybatory za moje slownictwo ale jestem dosc emocjonalnie zwiazany z ta sprawa

trzodi jak masz jakies pytanka nt. Sun Diego: j.a.n@hoga.pl
    • Gość: Jahuu basiu IP: *.sgh.waw.pl 24.01.03, 21:18
      tej basiu,

duzo osob z gdanska/gdyni bylo w SD i robilo w Elite, mozesz z nimi pogadac

pozdro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka