Dodaj do ulubionych

Polish Jokes???

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 00:23
Ponoć Polish Jokes to takie same (te same?) jak u nas o Rosjanach,
policjantach, itp?

A może są 'charakterystyczne'?

Ktoś zna? (nie zaperzajcie się i potraktujcie to jako angielski autoironiczny
humor - na forum humorum chyba ich nie znają)
Obserwuj wątek
    • and_rzej Re: Polish Jokes??? 22.02.05, 02:41
      Nie ma takiego problemu jak Polish Jokes. Mieszkam wiele lat w Chicago i
      zapewniam cie, ze nie ma takiego problemu. To historia i do tego na mala skale.
      • Gość: Soup Nazi Re: Polish Jokes??? IP: *.cust.sloane.cz 22.02.05, 03:09
        Hehe, ciekawe, ze najwiecej o polish jokes ci wiedzom, co w Polanezji siedzom.
    • Gość: Matt Re: Polish Jokes??? IP: *.dialup.mindspring.com 22.02.05, 04:50
      Wiecie, powiedzial mi kiedys pewien starszy rodak (oboje mieszkamy w NYC), z
      kad wziely sie Polish Jokes!! Gdzies ok 100 lat temu polacy osiedlali sie (w
      duzej ilosci na LI w NY. Oczywiscie byli to ludzie ze wsi, wiec zajmowali sie
      uprawa ziemi. W czasach prochibicji (musiala kwitnac uprawa ziemniakow), robili
      niesamowite pieniadze na chandlu alkocholem, pedzonym w chalupach zwanym u nas
      na Pomorzu "ksiezycowa". Majac takie pieniadze, wielu z nich chcialo inwestowac
      na Mnhttnie w budynki. Jaka mogla byc reakcja owczesnych ludzi, mozna sobie
      wyobrazic. Glownie z tad zarty o "roztropnosci" rodakow. Tyle co sie
      dowiedzialem na ten temat. Pozdrawiam
      • gdotb Re: Polish Jokes??? 22.02.05, 08:54
        Bylem wlasnie przed chwilunia na jednej stronie z kawalami o Polakach.
        Ech! ale sie tam obrzucaja blotem w komentarzach....

www.dirtyjokesinc.com/joke-polish_jokes-7632.htm
    • Gość: uuuuuuuuu Nie ma problemu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 10:23
      To do człowieka z Chicago - pewnie dlatego uważasz że nie ma, bo litościwi
      znajomi takich przy tobie nie opowiadają!

Dzięki komuś za tą stronę - ale bardziej poprawna z kawałami to:
      www.dirtyjokesinc.com/jokes-polish_jokes-p1.htm
      Niektóre są super - ja takich w Polsce nie słyszałem, więc to nie tylko
      adaptacja takich o policjantach ;)
      • Gość: chicagowiak Re: Nie ma problemu??? IP: *.client.comcast.net 23.02.05, 04:25
        Siedzisz gdzies na zadupiu i czytasz co pisza w internecie. Ja np. nie
        pasjonuje sie kawalami o zydach. Zreszta tu w USA za takie glupie zarty o
        Polakach czy Murzynach czy Zydach narobic sobie niezlych klopotow. To o takich
        kmiotach jak ty moga byc kawaly. Ja obracam sie wsrod ludzi na poziomie,
        ktorych rynsztokowe zwyczaje nie obchodza. Rusz cepie w swiat a moze czegos sie
        nauczysz.
        • Gość: ............... Re: Nie ma problemu??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 16:19
          No i właśnie pokazałeś całej Polsce (powiedzmy) i połowie Polonii jaki z ciebie
          inteligent..... I w jakim poważaniu masz Polskę i Polaków.

Brawo - a teraz idź sobie do tych na twoim poziomie... (kotłownia poziom -10)
    • Gość: uuuuuuuuuu American Jokes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.05, 11:26
      Znalazłem parę niezłych:

----------
      It is said that Mohandas Ghandi was asked, "What is your opinion of American
      civilization?"

His reply: "I think it would be an excellent idea."
      --------
      -What's the difference between an American and an American bomb?

-The bomb is smart enough to know where to find Iraq.
      ------------
      - What's the difference between an American and yoghurt?
      - Yoghurt at least has it's own culture :)
      -------------
      Dziennikarz pyta prezydenta USA:
      - Czy ma pan dowody na to, że Irakijczycy posiadają broń masowej zagłady?
      - Oczywiście, zachowaliśmy wszystkie pokwitowania.
      ------------
      - Co zrobili żołnierze amerykańscy gdy dowiedzieli się, że Husajn wyznaczył
      nagrodę pieniężną za każdego zabitego żołnierza USA?
      - Zaczęli strzelać do siebie.
      ------------
      Q: What do you do if an american throws a grenade at you?
      A: pull the pin and throw it back
      --------------
      • Gość: # Re: American Jokes IP: *.mo-stlouis0.sa.earthlink.net 22.02.05, 20:54
        Kiedys znajomy Zyd, przepraszajac i proszac o nieobrazenie sie, opowiedzial
        mi "Polish joke". Ilu pracownikow polskiej stoczni potrzeba na wymalowanie
        statku? Stu. Jeden trzyma statek, a dziewiedziesieciu dziewieciu macha pedzlem.
        Na to ja mu odpowiadam, ze ja znam jeden "Jewish joke" i mu go opowiem, pod
        warunkiem, ze sie na mnie nie obrazi. Ochoczo zareczyl, ze nie i zebym mu go
        koniecznie opowiedzial.
        W Jerozolimie wybudowano, wzorem innych stolic swiata, grob nieznanego
        zolnierza. Na uroczyste odsloniecie, zaproszono roznych miedzynarodowych
        politykow, glowy roznych krajow, dziennikarzy, etc... Po odslonieciu pomnika,
        okazalo sie jednak, ze widnieje tam napis "Tu lezy Itzaak Apfelbaum". Jeden z
        zagranicznych dziennikarzy, slusznie zauwazyl, ze skoro to ma byc grob
        NIEZNANEGO zolnierza, to dlaczego wypisano tam nazwisko owego zolnierza?
        Odpowiedz padla: "Itzak Apfelbaum byl znanym handlarzem, ale jako zolnierz nie
        byl znanym w ogole".

Od tego czasu, ow znajomy Zydek przestal w ogole ze mna rozmawiac...
        • Gość: 123 Re: American Jokes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.05, 09:28
          dobre!!!

zapraszam na forum humorum - tam jest wątek AMERICAN JOKES!!!!
      • Gość: ...m... Re: American Jokes IP: *.cable.mindspring.com 23.02.05, 15:28
        A gdzie je znalazles? Moj chlopak katuje mnie kawalami o Polakach wiec moglam
        sie troche odgryzc. Masz moze wiecej?
        • Gość: Kpiarz Re: American Jokes IP: *.client.comcast.net 24.02.05, 08:22
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=20885243
    • Gość: myszka Re: Polish Jokes??? IP: *.175-130-66.mc.videotron.ca 24.02.05, 17:31
      wiekszosc ludzi tutaj nawet nie wie gdzie jest ta polska ,to tylko w polsce
      myslicie ze to pepek swiata
      • Gość: ten z nikąd do myszki... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 17:37
        Ha, ha, ha --
    • Gość: myszka Re: Polish Jokes??? IP: *.175-130-66.mc.videotron.ca 24.02.05, 19:44
      tu nie wypada i nawet nie wolno mowic glupich obrazajacych jokes obojetne o jaka
      narodowosc chodzi,moga cie za to ciagac do sadu i bedziesz placil
      odszkodowanie,czy w polsce mozna obrazac np. cyganow,chyba nie
      • Gość: koszałek opałek Re: Polish Jokes??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 21:44
        Po pierwsze:
        TU to raczej większość tych ludzi wie gdzie jest TA Polska.
        Po drugie:
        Tu można sobie mówić i pisac co się chce, bo jak na razie jest to wolny kraj.
        Po trzecie:
        Jak ktoś będzie mnie ciągać po sądach, to wtedy sąd - niezawisły - oceni czy
        mogę coś czy też nie mogę czegoś pisać.

A tak ogólnie to nie bądź bardziej żałosna niż musisz, to nie jest w dobrym
        guście. Nawet TAM... oboje wiemy gdzie.
    • jot-23 Re: Polish Jokes??? 24.02.05, 22:04
      chyba to bylo gdzies tutaj:

dlaczego rozbil sie polski smiglowiec?

-pilotowi zrobilo sie zimno , wiec wylaczyl wiatrak.

i z serii "the greatest polish inventions"

- dehydrated water - "just add water!"
      • Gość: NO dobra Re: Polish Jokes??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.05, 13:50
        Byl sobie naukowiec ktory chcial kupic mozg. Na poczatku pjechal do Polski i
        kupil mozg za 10$.Potem pojechal do Rosji i kupil rosyjski mozg za 1000$, na
        koncu sowich zakupow pojechal do USA i tam kupil amerykanski mozg za 100 000
        000 $. Dlaczego amerykanski mozg byl taki
        drogi?
        Bo byl noigdy nie uzywany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka