Dodaj do ulubionych

Wiza narzeczeńska

30.08.05, 10:10
Witam :)
Nie długo będe się ubiegać o wizę narzeczeńską do USA. Nie wiem co mnie czeka
i prosiłabym o udzielenie mi informacji od kogoś kto już przez to
przechodził. Jakie dokumenty trzeba złożyć i ile się czeka na wezwanie w
sprawie w/w wizy od momentu złożenia wniosku przez obywatela USA w urzędzie
imigracyjnym.
Z góry dziękuje :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: ingrid Re: Wiza narzeczeńska IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 30.08.05, 10:13
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16726&w=26009152&v=2&s=0
      • anek81 Re: Wiza narzeczeńska 30.08.05, 10:34
        Dziękuje ci bardzo, teraz mam już obraz tego co mnie czeka ;-)
        Mój ukochany będzie wyrabiał obywatelstwo i właśnie czeka już na termin
        egzaminu. Jak tylko zda to będe się ubiegać o wizę narzeczeńską i mam nadzieje,
        że nie potrwa to długo, bo bardzo Go kocham i tęsknie....
        • Gość: ingrid Re: Wiza narzeczeńska IP: *.dhcp.fdul.wi.charter.com 30.08.05, 10:56
          Zobacz jeszcz tu jeśli mówisz po angielsku (strony rządowe):
          uscis.gov/graphics/howdoi/fianceapp.htm
          uscis.gov/graphics/howdoi/fiance.htm
          I po polsku:
          www.prawoimigracyjneusa.com/wiza_narzeczenska.htm
          Powodzenia!
          • Gość: Kasia Re: Wiza narzeczeńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 11:43
            czesc, mam jeszcze jedno pytanie, wiesz moze co trzeba po kolei zalatwic po
            przylocie do Stanów, czy wszsystkie dokumenty składam dopiero poślubie czy po
            przyjeździe też muszę coś wypełniać.
            • lipcio Re: Wiza narzeczeńska 07.09.05, 11:36
              po przyjezdzie masz 90 dni na slub - w tym czasie mozesz wyrobic sobie SSN (bez
              prawa do pracy), zrobic prawo jazdy i zalozyc konto w banku

reszte dokumentow skladasz w momencie kiedy bedziesz starala sie o AOS albo
              pozwolenie na prace - po slubie
        • ontarian Re: Wiza narzeczeńska 30.08.05, 14:34
          anek81 napisała:

> że nie potrwa to długo, bo bardzo Go kocham i tęsknie....
          ta wielka milosc tez dlugo nie potrwa
          • anek81 Re: Wiza narzeczeńska 30.08.05, 16:19
            Jak tak mówisz, to Ci współczuje, bo widocznie nie wiesz co to znaczy wielka
            miłość :P
            • ontarian Re: Wiza narzeczeńska 30.08.05, 16:45
              hehehe, wielka milosc, masz racje, nie wiem co to znaczy
              a tobie w tej chwili to sie tylko wydaje, ze wiesz
              jak ci sie wydaje, skad tyle rozwodow sie bierze?
              powiem ci, wlasnie z tej wielkiej milosci
              • max321 Re: Wiza narzeczeńska 30.08.05, 21:33
                ontarian napisał:

> hehehe, wielka milosc, masz racje, nie wiem co to znaczy
                > a tobie w tej chwili to sie tylko wydaje, ze wiesz
                > jak ci sie wydaje, skad tyle rozwodow sie bierze?
                > powiem ci, wlasnie z tej wielkiej milosci

ona pala ta wielka miloscia, ale do zielonej karty. termin waznosci misloci
                wyczerpuje sie po dwoch latach...
                • anek81 Re: Wiza narzeczeńska 31.08.05, 07:41
                  Hahaha, gadajcie sobie bo i tak mnie nie znacie i nie wiecie jaką szajbe mam na
                  punkcie mojego ukochanego, a na prawde nie zależy mi na tej zielonej karcie, bo
                  mam dobrze płatną prace w Polsce, ale bardzo go kocham i pragnę z nim być. Ja
                  próbowałam swoich sił żeby do niego polecieć, nie dostałam wizy turystycznej do
                  USA ani do Kanady :-( więc on poświęcił się do tego stopnia, że wyrabia sobie
                  obywatelstwo amerykańskie, aby jak najszybciej mnie ściągnąć, bo dłużej już tak
                  czekać nie możemy, z tęsknoty usychamy.... Gadamy codziennie po kilka godzin na
                  Skype, mimo że różnica czasowa jest między nami spora, ale nam to nie
                  przeszkadza :-)) Także nawet jak by mieszkał na Ukrainie to bym pojechała do
                  niego, więc mnie najmniej interesuje jego miejsce zamieszkania niedowiarki :P
                  • ontarian Re: Wiza narzeczeńska 31.08.05, 16:17
                    hehehe, pozyjemy, zobaczymy
                    a z ta ukraina to tez niezle przywalilas
                    chcialbym to widziec jak ty na ta ukraine jedziesz
                    pewnikiem zaraz po przekroczeniu granicy milosc by prysnela
      • Gość: Kasia Re: Wiza narzeczeńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 20:46
        Cesc, mam pytanie odnosnie wizy narzeczenskiej. Ja wlsanie niedawno ja dostalam
        i na poczatku pazdziernika lece do stanow ale nie za bardzo wiem czego sie tam
        mam spodziwac. Jak na razie dostaje same sprzeczne informacje. Czy moze wisz
        czy rzeczywiscie juz na lotnisku mozna dostac pozwolenie na prace??A co z
        jakimis szczepieniami, ktore beda mi tam potrzebne.Moze masz namiar do kogos
        kto tez tam juz jest to ja bym sie bardzo chetnie skontaktowala
        • samo Re: Wiza narzeczeńska 30.08.05, 21:37
          Przeczytaj Kasiu to, co znajduje się pod linkami. Pozwolenie na pracę
          dostaniesz dopiero po ślubie i złożeniu papierów do USCIS.Na ślub masz 90 dni
          po przyjeździe do Stanów, później składasz z mężem dokumenty, m.in. wypełnioną
          przez lekarza formę I-693. Tu masz linka do strony o wymaganych badaniach i
          szczepieniach:
          uscis.gov/graphics/surgeonportal.htm
          Jeszcze w Polsce przetłumacz sobie u tłumacza przysięgłego (może też to zrobić
          ktoś mówiący biegle po ang., trzeba na dole napisac odpowiednia klauzule) swoją
          kartę szczepień (dostaje się ją chyba ze świadectwem maturalnym ze szkoły)- to
          powinno wystarczyć jeśli miałaś wszystkie obowiązkowe szczepienia.Jesli nie,
          lekarz podczas badania powie ci czego brakuje i uzupełnisz to w US.
          • samo Re: Wiza narzeczeńska 30.08.05, 21:38
            Pisząc "pod linkami" mialam na mysli podane przeze mnie wszesniej jako ingrid.
            • nika285 Re: Wiza narzeczeńska 31.08.05, 17:01
              Jest szansa otrzymania tymczasowego pozwolenia na prace, ale tylko na lotnisku
              w Nowym Jorku. Chociaz tez nie wszyscy z k-1 je otrzymuja. Jest ono wazne tylko
              (z tym do konca nie ejstem pewna) do slubu... Potem trzeba wyslac dokumenty o
              pozwolenia na prace, jezeli chce sie miec prawo pracy przed otrzymaniem
              zielonej karty.
              • Gość: ewa Re: Wiza narzeczeńska IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 11:07
                konkretnie na JFK tylko , z tego co wiem, ale moge sie mylic.
                • nika285 Re: Wiza narzeczeńska 01.09.05, 17:41
                  Tak
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka