Dodaj do ulubionych

szukam kogoś kto....

24.11.05, 11:41
Witam,
Wieeelka prośba!!! poszukuję kogoś ze Stanów kto ma możliwość kupienia mi na Amazon.com, w sklepie Toys R Us lub w innym zabawkowym lalki firmy Playmates z serii Kinder Garden Babies. Laleczka taka kosztuje ok 20 dolarów ( cena z Amazon) BARDZO zależy mi na tym zakupie , jestem poważną i uczciwą osobą - poszukuję więc również takiego "partnera" do zakupu :) W grę wchodzi kupienie takiej lali na miejscu w USA i przesłanie jej do mnie ( nie spieszy mi się) lecz w związku z tym, ze chciałabym zaoszczędzić na kosztach wysyłki ( inaczej kupiłabym bezpośrednio na Amazon.com) to chciałabym aby ta osoba wysłała mi ją z Polski- jednym słowem szukam kogoś kto jeździ do kraju na Święta etc. lub przysyła co pewnien czas paczki rodzinie ( mógłby zapakować moją lalkę do niej) a w Polsce ta "rodzina" zechciałaby się udać na pocztę i mi ją przesłać :) Jeśli ktoś zechce mi pomóc to proszę o poważne oferty na priv, dogadamy się co do płatności i szczegółów. CZekam na Waszą pomoc! Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: szukam kogoś kto.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 13:30
      Chcesz komuś tak zawracać głowę (czas na poczcie 'wystany' podczas pobytu w
      polsce, wożenie lali po świecie) tylko po to, żeby zaoszczędzić 15 dolców?
      Przesada. Przysługa przysługa, ale Ty to masz już przesadne wymagania.
      • Gość: Marek Re: szukam kogoś kto.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.11.05, 13:32
        "(mógłby zapakować moją lalkę do niej)"
        Żeby twoja lala karnęłą się za darmo do polski na koszt kupującego, bo tobie
        szkoda kasy na paczkę?
        P.S. Tak, jestem wrednym, niepomocnym Polakiem, który umie liczyć swoje
        interesy (ty też ;-P).
        • Gość: ~ Re: szukam kogoś kto.... IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 24.11.05, 14:55
          Przeciez dla mnie jest jasnym, ze ona szuka typowego wielblada, a po odebraniu
          tej lalki pewnie obyloby sie tylko na sakramentalnym "dziekuje". Dobre by bylo
          i to, bo bywalo i tak, ze i tego sie nie otrzymalo (robilem wczesniej
          takie "grzecznosci" ludziom w Kraju, ale juz mnie nauczyli polskich realiow!
          • mamajagody29 Re: szukam kogoś kto.... 24.11.05, 15:59
            Kochani Rodacy!

Dziękuję bardzo za Wasze posty, uświadomiłam sobie, ze jestem wariatką bo wielokrotnie bezinteresownie pomagam innym ludziom, płacę pieniążki na konta dzieci z białaczką, schroniska etc. a tu spotkałam takie życzliwe osóbki, dyskutujące zupełnie bez sensu nad moją prośbą skoro uważają ją za beznadziejną! Po cóż Drodzy Państwo klikacie w te swoje klawisze żeby mi odpisać , szkoda czasu i energii a jeszcze może policzycie mi za wytarte guziki...? Pozdrawiam serdecznie , życzę miłego dnia i czekam na pomoc kogoś, kto ma dobre serduszko:)
            • w357 szukam 24.11.05, 16:26
              mamajagody29 napisała:

.............. uświadomiłam sobie, ze jestem wariatką bo wielo
              > krotnie bezinteresownie pomagam innym ludziom.......
              ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
              Nie przejmuj się. Ja kiedyś też byłem wariatem, ale przeszedłem kurację i
              zmądrzałem!!!

Jednym z etapów kuracji było kupienie dla kogoś pewnego urządzonka....(które
              później musiałem wozić przez pół świata,aby oddać do sklepu).
              "Były" kolega podał mi wszystkie dane, nazwy,modele obiecując,że zapłaci itd.
              Jak już dowiozłem, to "beee",bo w polsce w sklepie widział za niższą cenę!!!

Takich przykładów zapewne można spotkać wiele wśród osób 'pomocnych'.
            • Gość: ~ Re: szukam kogoś kto.... IP: *.dsl.irvnca.pacbell.net 25.11.05, 00:39
              "Dziękuję bardzo za Wasze posty..."

Nie ma za co. Drobiazdzek!!!! Traktuj to jako tzw. professional courtesy!

Kto jeszcze chce aby mu z Amazona kupic samolot z przyczepa i przywiezc do
              Polski za pomoca wielblada?
              Nawiasem mowiac, to czy Twoj dialing finger jest zlamany i nie mozesz sama
              sobie zamowic z Amazon ta laleczke? Po to sobie w Polsce wybudowaliscie druga
              Ameryke, aby miec ten internet, karty kredytowe i konta bankowe a teraz
              udajecie biedniutkich z Mongolii?
              Nie jest to prosba na powaznie, skoro Tobie nawet nie chce sie ruszyc szanownej
              (z przeproszeniem) pupci i osobiscie pofatygowac sie do miasta odbioru z pekiem
              kwiatow w podziece, ale jeszcze wymagasz, aby ci posrednicy sami pofatygowali
              sie na poczte i zaplacili z wlasnej kieszeni za przesykle jej z punktu A do
              punktu B w Polsce.

Co za bezczelnosc!!!
              • w357 Re: szukam kogoś kto.... 25.11.05, 01:09
                Gość portalu: ~
                >...... Co za bezczelnosc!!!
                ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
                Szczelny, czy nieszczelny, to sprawa dla hydraulika :-)

Dla niektórych, to jest sposób na życie.
                (no comment)
    • Gość: gość portalu Re: szukam kogoś kto.... IP: 216.123.232.* 24.11.05, 17:10
      nie jestem pewien czy dobrze rozumiem-
      -chcesz zeby ktos zaplacil z wlasnej kieszeni za przesylke+podatek w Stanach
      -chcesz by ktos zaplacil za przesylke ze Stanow do Polski
      -chcesz zeby ktos zaplacil za przesylke w kraju
      -chcesz aby kilka osob poswiecilo swoj czas
      dlatego, ze Ty chcesz miec lalke?
      • miga5 Szukanie jelonka z dobrym serduszkiem :). 24.11.05, 18:51
        Gość portalu: gość portalu napisał(a):

"nie jestem pewien czy dobrze rozumiem-"

Spiesze Ciebie zapewnic, ze rozumujesz poprawnie :).
        Ja tez tak rozumiem. I nawet sie nie dziwie :).
    • marekatlanta71 Slyszeliscie o tzw. "gangu europejskim"? 24.11.05, 19:53
      Technika byla podobna - prosili zeby kupic im cos na Amazon itp. Podawali numer
      karty ktora mozna bylo zaplacic za zakup + za wyslanie paczki do PL. Ludzie o
      dobrym sercu to robili. Potem okazywalo sie ze numery kart byly skradzione a
      ludzie ktorzy zamawiali rzeczy z Amazona i je potem wysylali do PL mieli ciezkie
      problemy...
      • Gość: canadian Re: Slyszeliscie o tzw. "gangu europejskim"? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 25.11.05, 00:49
        co za bezczelne babsko, z tej lampucery, ktora, Nie za przeproszeniem, nie chce dupska ruszyc a wiele miec. Sluchajcie, bo widze, ze tutaj jednak w wiekszosci pisza osoby z zagranicy, tym (wielu, choc nie wszystkim) w Polsce sie chyba w lbach poprzewracalo!!!!!!!!!!!!!

A teraz do pani pioszacej tej post:
        puknij sie w swoj pusty czajnik a pozniej wyskocz przez balkon glupia BEZCZELNA ZASCIANKOWA, i NIEWYCHOWANA ruro!!!!
        • w357 Re: Slyszeliscie o tzw. "gangu europejskim"? 25.11.05, 01:13
          Gość portalu: napisał(a):
          NIEWYCHOWANA ruro!!!!
          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
          Widzę,że hydraulik będzie miał dużo roboty :-)
          • Gość: MammaLeona pożycz....... IP: *.czerniakowska / 212.160.106.* 25.11.05, 01:43
            Dam Ci stówkę.
            Pożycz mi dwieście.

Razem. Będziesz mi winny trzysta.
            • lotoss Re: pożycz....... 25.11.05, 04:41
              Nie wierze:). Mamajagody nie przejmuj sie:). Nie wszyscy sa tacy jak Ci piszacy
              przede mna. Ludzie! To przeciez tylko lalka za $20, a nie samolot czy
              przyczepa:). O czym Wy w ogole mowicie?!
              Poza tym kupujac przez internet nie trzeba placic podatku.
              Mamajagody powinna bardziej szczegolowo opisac techniczna strone calego
              przedsiewziecia.
    • Gość: alex Re: szukam kogoś kto.... IP: .171.* / 80.240.171.* 25.11.05, 07:43
      A czemu ty wogole chcesz placic za ta lalke?.Nalezy ci sie jak psu buda.Musisz
      tylko poczekac na kogos z dobrym serduszkiem.Acha , jak juz sie taki znajdzie
      to zrekomensuje ci tez wytarte guziki w twoim kompie .
      • Gość: ania Re: szukam kogoś kto.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 08:13
        jezeli nie macie zamiar pomoc to po co sie odzywacie.
        Na tym forum jak chcesz zadac pytanie, to najpierw przygotuj sie na 10
        odpowiedzi od idiotow, a potem moze jedna od normalnej osoby.
        Na zadnym innym forum nie ma tyle jadu co u was.
        • mamajagody29 Re: szukam kogoś kto.... 25.11.05, 10:00
          Wow! Cudowne!!! Bardzo mi się podobają te posty od Szanownych Idoitów , którzy wyzywają mnie od akcesoriów hydraulicznych, nie znacie więcej inwektyw? może jakieś z większym polotem, chamy???? Po jaki ch** się tu prujecie pod moim postem? Nudzi się wam w tej waszej Ameryce czy co? pracy nie macie czy sprzątacie biurowce tylko dwie godziny dziennie , a później nie macie co z sobą zrobić i prowokujecie na forum???? ale jak waszym zrytym mózgom przynosi ulgę obrażanie ludzi to piszcie ile wlezie. You welcome!A od Polski się odczepcie wyrodki :) I ode mnie też bo znalazłam już pomoc! dziękuję serdecznie za miłe słowa na tym forum. Zachowuję jednak wiarę, że nie wszyscy Polacy na saksach są tacy jak się o nich mówi ( choć niektórzy panowie tutaj potwierdzają ewidentnie tę teorię!)wasza chciwość, pogoń za pieniądzem , topienie innych w łyżce wody za dolara podwyżki- to widać wasz chleb powszedni! Szkoda mi was, zatraciliście ludzkie cechy. nie pisałam, że chcę DOSTAĆ tę lalkę GRATIS, a to, że uzgodnię warunki płatności na privie :) ale skoro już sprowadzaliście ze stanów samolot (he he) to 15 cm lalka może was rozczarować! Phi. Jeszcze raz dzięki za miłe słowa ( Aniu ) a wy palanty idzcie do łazienki z Hustlerem ( bo Playboy'a nie zrozumiecie) i spuśccie ciśnienie bo wam chyba sperma oczy zalewa i myślenie zaburza. Poza tym dlaczego występujecie jako goście? osoby o tak interesujących poglądach jak wy powinny być zalogowane na forum! Odbieracie społeczeństwu ważny fragment e-kultury!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka