loira 05.12.05, 06:01 Co z dostepnych tu srodkow mozna w ciazy brac na zgage? Mam jej juz dosc, a zadne domowe sposoby nie pomagaja(przetestowalam juz: migdaly,mleko, jogurty, majeranek z kminkiem, banany) Wiecie cos na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
cuski Najczesciej zgaga powodowana jest przez... 05.12.05, 06:13 Najczesciej zgaga powodowana jest przez nadkwasnosc zoladka... najlepiej ogranicz slodycze i tluste smazone potrawy, ktore powoduje wzrost kwasow zoladkowych. Odpowiedz Link Zgłoś
loira Re: Najczesciej zgaga powodowana jest przez... 05.12.05, 06:59 Tak, ograniczylam smazone, a od slodkiego i tak mnie odrzuca. Wole ogorki i kiszona kapuste ;) Niby w teorii czyli jak powstaje zgaga itp jestem oblatana, a poradzic sobie z tym nie moge. Z reszta nigdy wczesniej nie mialam, wiec w lekach na te dolegliwosc jestem laikiem. A na pocieszenie znalazlam w archiwum CiP, ze jak mama ma zgage, to dziecku wlosy rosna :D Coz, moje powinno urodzic sie z warkoczami przynajmniej :D Odpowiedz Link Zgłoś
netmarta na zgage 05.12.05, 13:03 herbatka rumiankowa, i ponoc swietnie dzialaja tabletki TUMS (nie pamietam na 100 % nazwy, ale chyba tak, takie duze, kolorowe, do ssania). Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: na zgage 05.12.05, 17:58 tums ponoc nie wolno w ciazy nie jestem na 100% pewna ale przed zastosowaniem zapytaj lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Najczesciej zgaga powodowana jest przez... 05.12.05, 15:43 loira napisała: > A na pocieszenie znalazlam w archiwum > CiP, ze jak mama ma zgage, to dziecku wlosy rosna :D Coz, moje powinno urodzic > sie z warkoczami przynajmniej :D Eee, moje wlosow malo mialo ;)) Zgage w ciazy powoduja tez przyjmowane suplementy witaminowe. Mi troche pomagal Peptobismol. Staraj sie nic nie jesc przed zasnieciem. Odpowiedz Link Zgłoś
kashunda Re: Najczesciej zgaga powodowana jest przez... 05.12.05, 16:54 Widze ze jestes dopiero dziewiec tygodni w ciazy,wczesnie cie zgaga zaczela meczyc.U mnie pamietam problemy zaczely sie dopiero w 3 trymestrze,moj doktor polecil zantac,bardzo skuteczny lek na nadkwasote.Zapytaj sie swojego lekarza czy mozesz brac,jest duzo skuteczniejszy od tums czy rolaids . Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: Zgaga-help 05.12.05, 17:57 mi nic nie pomoglo tylko glosne przeklinanie przynosilo mi ulge zgage mialam pierwszej klasy a mlode sie lyse urodzilo Odpowiedz Link Zgłoś
loira Re: Zgaga-help 05.12.05, 19:00 Dzieki za odzew. Do lekarza ide w srode wiec zapytam o leki. Wiem ze zgaga w dziewiatym tygodniu jest mocno nie typowa, ale to zolza jest i argument ze jeszcze za wczesnie do niej ( do zgagi) nie dociera ;) Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: Zgaga-help 06.12.05, 04:43 U kazdej jest inaczej, ja np. wymiotowalam co pol godziny przez osiem m-cy (to dopiero byla dieta ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zapomnialamnicka Re: Zgaga-help 06.12.05, 04:59 ja nie wymiotowalam nic ale zgaga od poczatku do konca co mi pomagalo to ciamkoanie caly czas jak jadlam nie mialam zgagi i przybylo mi ciala i tak na mnie wisi cholera ja tam winie wlasnie zgage:P Odpowiedz Link Zgłoś
julkak Re: Zgaga-help 14.12.05, 21:14 czesc nz zgage naprawde sa dobre TUMS ja sprawdzilam na sobie prawie przez cala ciaze a jak urodzilam to jak reka odiol . bardzo smieszne bylo to ze moj maz mial tez zgzge razem ze mna Odpowiedz Link Zgłoś