Dodaj do ulubionych

polacy nie gesi ...

01.06.06, 17:49
... ale w nowym jorku maja swoje radio, lub chocby przydzielony czas antenowy?
<rs>
Obserwuj wątek
    • anima Re: polacy nie gesi ... 01.06.06, 19:50
      maja, ale to nie radio, to zenada.
      w dodatku na falach AM, bardzo kiepsko slychac.
      • ru4d2 Re: polacy nie gesi ... 02.06.06, 05:57
        > maja, ale to nie radio, to zenada.

a podal(a) bys blizsze namiary. tez bym sie troche pozenadowal.

> w dodatku na falach AM, bardzo kiepsko slychac.

na dlugich AM to przy dobrych ukladach mozna pierwszy i nawet drugi program
        polskiego radia, prosto z kaczorowa zlapac. <rs>

• anima Re: polacy nie gesi ... 12.06.06, 23:21
          ru4d2 napisała:
          >
          > a podal(a) bys blizsze namiary. tez bym sie troche pozenadowal.
          podalabym, ale nie pamietam. jak sie dowiem od znajomego, ktory dla rozrywki
          sobie czasem polskiego radia slucha, to napisze.
          > >
          > na dlugich AM to przy dobrych ukladach mozna pierwszy i nawet drugi program
          > polskiego radia, prosto z kaczorowa zlapac. <rs>

widocznie kaczorowo ma lepsze nadajniki. i jakos mnie to nie dziwi ;-)))
        • ampolion Re: polacy nie gesi ... 14.06.06, 03:43
          AM to średnie, nie długie. Na długich niczego się tutaj nie nadaje.
          • ru4d2 Re: polacy nie gesi ... 14.06.06, 08:11
            >AM to średnie, nie długie.

nie wymagam, bron boze, od ciebie, zebys wiedzial co to oznacza skrot AM i jak
            okreslane przez niego pojecie ma sie do pojecia dlugosci fali, ale jak juz
            zabierasz sie za poprawianie, to wypadaloby sprawdzic co, nieco.

> Na długich niczego się tutaj nie nadaje.

ze zrozumieniem prostego textu pisanego widac nadal maasz klopoty, a i o cechach
            charakterystycznych propagacji fal radiowych, szczegolnie tych dlugich tez nic
            nie wiesz? na pewno na emeryturze wszystko nadrobisz. <rs>
            • staua link 14.06.06, 17:09
              www.cybercollege.com/frtv/frtv017.htm
              jakby co... ;-)
    • anima czestotliwosc 14.06.06, 20:01
      950 AM
      wczoraj probowalismy posluchac w aucie - tylko szum. moze relacja na zywo znad
      Baltyku?
      • ru4d2 Re: czestotliwosc 14.06.06, 20:38
        chciales cos udowodnic? dobrze, ale co? bo nie przecze ze to, ze nie wiesz jaki
        jest zakres czestotliwosci fal dlugich, to ci sie faktycznie udalo.

sliczny link, zeby sie dowiedziec co i jak, juz dostales.
        przed nastepna proba, w tym temacie, polecam sie z nim zapoznac (ladne obrazki,
        powinienes wszystko zalapac), jak rowniez przeczytanie jeszcze raz tego postu,
        na ktory byles laskaw odpowiedziec.
        znajac juz ciebie troche, to obawiam sie, ze nie skorzystasz. <rs>
        • anima Re: czestotliwosc 14.06.06, 23:37
          ru4d2 napisała:

> chciales cos udowodnic? dobrze, ale co? bo nie przecze ze to, ze nie wiesz
          jaki
          > jest zakres czestotliwosci fal dlugich, to ci sie faktycznie udalo.
          >
          > sliczny link, zeby sie dowiedziec co i jak, juz dostales.
          > przed nastepna proba, w tym temacie, polecam sie z nim zapoznac (ladne
          obrazki,
          > powinienes wszystko zalapac), jak rowniez przeczytanie jeszcze raz tego postu,
          > na ktory byles laskaw odpowiedziec.
          > znajac juz ciebie troche, to obawiam sie, ze nie skorzystasz. <rs>

huh?
          to do mnie ta zolc?
          • ru4d2 Re: czestotliwosc 15.06.06, 00:40
            zolc? jaka zolc?
            generalnie nie mialo byc do ciebie (i mam na to dobra wymowke), ale skoro juz,
            to pasmo AM950, to nie sa fale dlugie, o ktorych tu mowa, wiec jednak czesciowo
            do ciebie. <rs>
            • ampolion Re: czestotliwosc 16.06.06, 00:06
              Alez z ciebie krotka fala, poczworne d...
              • ru4d2 Re: czestotliwosc 16.06.06, 04:58
                > Alez z ciebie krotka fala, poczworne d...

ehhh. nic nowego. zebys ty sie chociaz raz zawstydzil, ale pewnie sie tylko
                wyspowiadasz i zaczniesz nastepnym razem od nowa, jak gdyby nigdy nic. <rs>
            • anima Re: czestotliwosc 16.06.06, 14:37
              ru4d2 napisała:

> zolc? jaka zolc?
              > generalnie nie mialo byc do ciebie (i mam na to dobra wymowke), ale skoro juz,
              > to pasmo AM950, to nie sa fale dlugie, o ktorych tu mowa, wiec jednak
              czesciowo
              > do ciebie. <rs>

czytasz nieuwaznie. a gdzie ja napisalam, ze to fale dlugie???? bardzo prosze,
              oto cytat z mojego postu: "w dodatku na falach AM, bardzo kiepsko slychac."
              no i?
              wypisuje sie z tej dyskusji, ktora miala byc o radiu, a przerodzila w
              rozwazania o wyzszosci fal dlugich nad krotkimi, a moze odwrotnie.
              milego.
              • ru4d2 Re: czestotliwosc 16.06.06, 17:44
                > czytasz nieuwaznie.

owszem, ale tylko to, co jest tlustym drukiem napisane i tylko kiedy jestem w pracy.

>a gdzie ja napisalam, ze to fale dlugie???? bardzo prosze,

juz spiesze z wyjasnieniem:
                no wlasnie nigdzie, tyle, ze my juz od czasu kiedy to ampolion, jakze
                inteligentnie zauwazyl, ze:

"AM to średnie, nie długie. Na długich niczego się tutaj nie nadaje."

rozmawiamy wlasnie, o falach dlugich, a jakby nie bylo pasmo AM950, o ktorych
                ostatnio wspominasz, to fale srednie.
                wszystkie moje pozostale zastrzerzenia, sa jednak wylacznie do niego, nie do
                ciebie.

>wypisuje sie z tej dyskusji, ktora miala byc o radiu, a przerodzila w
                >rozwazania o wyzszosci fal dlugich nad krotkimi, a moze odwrotnie. milego.

przerodzila sie w typowo forumowa pyskowke, z osoba, ktora nie ma sladowego,
                pojecia o czym mowi, ale klawiatura ja swedzi by poprawiac innych. (to o
                ampolionie rzecz jasna). <rs>
                • ampolion Re: czestotliwosc 17.06.06, 16:10
                  en.wikipedia.org/wiki/AM_radio
                  A jednak średnie - medium.
                  • ru4d2 Re: czestotliwosc 17.06.06, 20:02
                    > en.wikipedia.org/wiki/AM_radio
                    > A jednak średnie - medium.

ampolion. dziecko drogie. czy ty choc potrafisz pelnym zdaniem zapisac mysl,
                    ktora chcesz przekazac? czy moze, tym postem, chciales sie pochwalic, ze
                    wikipedie odkryles? a moze chcesz mi dac do zrozumienia, ze wiesz jaki jest
                    angielski odpowiednik polskiego wyrazu "średnie".
                    bo niestety z tego co napisales nie wynika absolutnie nic, coby moglo choc
                    odrobine zmienic moje zdanie, ze nie masz pojecia w temacie, w ktorym byles
                    laskaw mnie poprawic. nie po raz pierwszy zreszta. <rs>
                    • ampolion Re: czestotliwosc 18.06.06, 17:11
                      Gledzisz brednie. Umiesz czytac? Po angielsku? To przeczyczataj co jasno jest
                      tam powiedziane.
                      • ru4d2 Re: czestotliwosc 18.06.06, 21:01
                        >> Umiesz czytac? Po angielsku?

umiem i w przeciwienstwie do ciebie nie tylko czytac, ale rozumiec to co czytam.
                        obecnie 40% maturzystow polskich nie rozumie czytanego przez siebie textu, wiec
                        taki pacjent, jak ty mnie nie powinien dziwic, a jednak ignorancja polaczona z
                        arogancja dziwic mnie nie przestaje.

prosze, podaj cytat ze "swojej" wikipedii, lub dowolnego innego technicznego
                        zrodla, w ktorym bedzie rzeczowe poparcie twojego stwierdzenia, ze:
                        "AM to średnie, nie długie."
                        - czyli, ze modulacja amplitudy jest stosowana tylko dla fal srednich, ale juz
                        nie dla dlugich. (chyba po tylu dniach wiesz juz co to jest modulacja, wiesz jak
                        izakres obejmuja fale dlugie i wiesz na jakiej czestotliwosci nadaje program
                        pierwszy polskiego radia i w jakiem modulacji. chociaz pewnie sie ludze)

do tego czasu nie mamy o czym rozmawiac, bo naprawde szkoda mi juz czasu na
                        twoja ignoranje i tepy upor godny jedynie reprezentanta mlodziezy
                        wszechpolskiej. <rs>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka