Dodaj do ulubionych

rent a car

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 21:41
Ten watek byl juz poruszany. Najczesciej jest polecana wypozyczalnia dollar.
Ktos polecil mi strone www.thrifty.com Maja bardzo niskie ceny i nawet jak
sie doliczy pelne uzbezpieczenie 15$/dzien.
Czy ktos moze podzielic sie doswiadczeniem z ta firma ?
Zamierzam wypozyczyc i zwrocic samochod w LA na ok.16-17 dni. Trasa ok 3500
mil
Obserwuj wątek
    • emigrant_ka Re: rent a car 06.08.06, 22:26
      Witaj
      Korzystalam z tej firmy dwa razy, raz w Las Vegas i raz w San Jose.
      Mila, bezproblemowa obsluga, ceny rzeczywiscie atrakcyjne, samochody tak jak w
      kazdej innej firmie.
      Widzisz, wszystkie z wymienionych firm dollar, alamo, hertz, avis itd...maja w
      wiekszosci nowe samochody, wiec oprocz atrakcyjnosci ceny za wiele one sie nie
      roznia, tym bardziej, ze jak wspominasz, bedziesz mial pelne ubezpieczenie.
      Schody zaczynaja sie wtedy, gdy cos sie stanie, rozne firmy roznie reaguja, ale
      jesli masz pelne ubezpieczenie, nie masz sie o co martwic;)

Pozdrawiam

emigrant_ka
    • Gość: piotr Re: rent a car IP: *.westlb.pl 08.08.06, 11:55
      ...i sprawdz czy mozesz tym samochodem opuscic Kalifornie jesli masz zamiar
      podrozowac poza nia. Nie kazda wypozyczalnia na to zezwala.
    • brtlmj Re: rent a car 08.08.06, 16:30
      Radze sprawdzic wszystkie wypozyczalnie w okolicy, czasami mozna sie bardzo
      zdziwic. Dla mnie na przyklad trzeci raz z rzedu najtanszy okazal sie... Hertz.

Co do pelnego ubezpieczenia - zastanow sie czy warto. Zwykle w cene wliczone
      jest ubezpieczenie, ktore pokrywa od mniej wiecej 1k$ w gore. Mozesz doplacic te
      $15 za dzien i wtedy w razie czego nie musisz placic tego pierwszego tysiaca.
      Roznica w ryzyku jest raczej niewielka, a cena olbrzymia - w przeliczeniu
      wychodzi ponad 5k$ za rok.
      Ja jezdze na ubezpieczeniu podstawowym, w razie czego mnie na ten tysiac stac...
      zreszta, juz pewnie tyle w teh sposob zaoszczedzilem :-)

Bartek
      • Gość: piotr Re: rent a car IP: *.westlb.pl 08.08.06, 17:07
        Bartku ,
        ale czy ubezpieczenie o ktorym piszesz nie dotyczy przypadkiem tych ktorzy
        uzywaja karty kredytowej wydanej w USA ?
        • brtlmj Re: rent a car 08.08.06, 17:18
          > ale czy ubezpieczenie o ktorym piszesz nie dotyczy przypadkiem tych ktorzy
          > uzywaja karty kredytowej wydanej w USA ?

Nie, mam na mysli cos, co wypozyczalnie nazywaja "collision damage waiver" czyli
          CDW. Oznacza to zwykle ze klient jest odpowiedzialny za pierwsze mniej wiecej
          $1000 szkod.

Prawda jest, ze niektore karty kredytowe daja ubezpieczenie wypozyczonego
          samochodu. Wtedy mozna zrezygnowac z CDW... ale wiele sie na tym nie
          zaoszczedzi. Dolar albo dwa dziennie, o ile dobrze pamietam. I trzeba bardzo
          dokladnie czytac przy tym umowe z instytucja wydajaca karte kredytowa, czasmi
          sie okazuje ze ubezpieczenie niby jest, ale w rzeczywistosci go nie ma.

Bartek
          • jacek_waga Re: rent a car 14.08.06, 06:05
            Chce wypozyczyc z Hertz`a "Fun Collection Vehicle" Forda Mustanga Cabrioleta -
            na stronie sie reklamuja, ze za tydzien kosztuje to $280
            www.hertz.com/rentacar/specialoffers/index.jsp?targetPage=hertzfuncollection.jsp&Category=W
            Czy ktos korzystal z tej okazji i czy wchodza w gre jakies rabaty np. z AAA?
            pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka