edytkus Re: taka tam stronka 15.01.07, 10:48 uwielbialam ta serie www.nostalgia.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=47 Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: taka tam stronka 15.01.07, 10:53 caly odcinek Krecika www.gumisie.atomnet.pl/krecik.wmv Odpowiedz Link Zgłoś
4me1 Re: taka tam stronka 15.01.07, 18:25 tak sie ucieszylam,ale niestety podaja,ze serwis tymczasowo nieczynny. Ze wzruszniem sama obejrzalam Krecika.Mam nadzieje,ze bedzie ta strona dzialala. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: taka tam stronka 15.01.07, 19:43 o, u mnie dziala bez problemu :O Moja corka wlasnie zobaczyla Krecika i chce jeszcze :) Zamowilam Krecika w Merlinie ale tym razem sie nie spisali (24h zamowienie z 2 stycznia do tej pory jest niezraelizowane, dzisiaj przylatuje znajomy ktory mial mi wszystko przywiezc - i kto mi teraz dostarczy kilkadziesiat cd, dvd i ksiazek?! a wycofac zamowienia juz nie moge - ot i sie pozalilam :( ) Odpowiedz Link Zgłoś
bella41 Re: taka tam stronka 15.01.07, 21:14 o, jest i ''arabella'' (oj, ten podly rumburak)i ''niebieskie lato'', ktore bylo co wakacje ta serie, o ktorej wspomnialas edytkus, tez pamietam, jednakze muzyke zapamietalam jako anielsko piekna, a teraz po odsluchaniu sie rozczarowalam:( nawet nie zdawalam sobie sprawy, jak tego duzo kolega mojego meza z pracy, kubanczyk, z rozrzewnieniem wspomina bajki swego dziecinstwa, czyli ''reksia'' i ''bolka i lolka'' pieknie wspominac dziecinstwo, szkoda tylko, ze robi sie coraz odleglejsze:( Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: taka tam stronka 15.01.07, 22:05 Strone znalazlam szukajac bajki Bialy delfin Oum ktora kiedys leciala w 5-10-15 - moje ciut mlodsze rodzenstwo zupelnie jej nie pamieta. Piosenka z czolowki bajek japonskich mnie tez wydawala sie wtedy przepiekna - ale musialam falszowac spiewajac ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
4me1 Re: taka tam stronka 16.01.07, 05:54 Juz dziala, jak mala pojdzie spac, to pewno bede siedziala dlugo i ogladala,ogladala. Myslalam wlasnie o zamowieniu w Merlinie,ale skoro tak, to musze wymyslec inna droge. Mnie bardzo zalezy na bajeczkach po polsku, bo chce ,zeby moja coreczka mowila biegle po polsku,a tate ma tutejszego.Jest mala,ma 19 mies.wiec TV nie oglada, moze jak skonczy 2 lata,to pozwolimy Mr. Rogers ,ale Krecia ,Reksia jej pokazalam i od razu doszly nowe slowa, Leksio i Klecio. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: taka tam stronka 16.01.07, 07:01 4me1 napisał: > tate ma tutejszego. u nas tak samo, moja corka malo mowi po polsku, nie dosc ze pozno zaczela mowic to przez wiekszosc dnia slyszy angielski (przedszkole, maz, media, ja pozno wracam), mnie teraz tez jest szybciej i latwiej dogadac sie z nia po angielsku, ale polskiego nie unikamy, duzo rozumie i mowi, chodzi od niedawna do polskiej szkoly niemniej angielski to jej pierwszy jezyk. >wiec TV nie oglada, moze jak skonczy 2 lata,to pozwolimy Mr. > Rogers ,ale Krecia ,Reksia jej pokazalam i od razu doszly nowe slowa, Leksio > i Klecio. Moja lubi Reksia oraz Bolka i Lolka, ale w tych bajkach nic nie mowia :( - tak samo w Kreciku czy Sasiadach i paru innych, ale za to dzisiaj zmusilam ja do obejrzenia Muminkow (chciala bajke wiec jej wybralam) i o dziwo, poprosila o powtorke (za pierwszym razem nawet nie chciala do konca ogladac). Odpowiedz Link Zgłoś