Dodaj do ulubionych

pytanko o wize do usa

IP: *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 05.05.03, 23:18
mam zaproszenie do usa jestem studentem V roku mam jakies szanse w uzyskaniu
wizy i co najlepiej zrobić aby ją dostać???
Obserwuj wątek
    • Gość: Bishop Re: pytanko o wize do usa IP: 217.153.90.* 06.05.03, 08:16
      Gość portalu: boria napisał(a):

> mam zaproszenie do usa jestem studentem V roku mam jakies szanse w uzyskaniu
      > wizy i co najlepiej zrobić aby ją dostać???
      Iść do ambasady !!!!

powodzenia
    • Gość: bradley.st Re: pytanko o wize do usa IP: 68.24.1.* 06.05.03, 08:21
      Szanse to masz zawsze i na wszystko, lacznie z wygraniem glownej nagrody w
      Megabucks. Jesli pytasz o wize turystyczna, to byloby lepiej, gdybys deklarowal
      wyjazd do USA (i powrot!) PRZED terminem ukonczenia studiow/obrony. Pamietaj,
      ze to ty musisz przekonac urzednika w ambasadzie, ze masz powody, zeby wrocic
      do Polski; a nie on ciebie, ze takich powodow nie masz. Bedziesz mial na to od
      30 sekund do 2 minut.
      Obrona / zaliczenie egzaminu jest bardzo dobrym powodem; posiadanie zaproszenia
      jest pomocne, ale nie decydujace. Zastanow sie co jeszcze trzyma cie w kraju
      poza studiami: dobra praca?, rodzina?; babcia-staruszka, ktorej jestes jedynym
      zywicielem?
      Jesli pojdziesz na spotkanie w ambasadzie z wnioskiem, na ktorym napiszesz, ze:
      chcesz wyjechac zaraz po ukonczenu studiow do rodziny/przyjaciol w USA, a w
      Polsce nie masz pracy, ani mieszkania, to mozesz te $100 oplaty wizowej z gory
      przeznaczyc np. na PCK zamiast wspierac Departament Stanu.

Gość portalu: boria napisał(a):

> mam zaproszenie do usa jestem studentem V roku mam jakies szanse w uzyskaniu
      > wizy i co najlepiej zrobić aby ją dostać???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka