Gość: boria IP: *.solaris.ds.polsl.gliwice.pl 05.05.03, 23:18 mam zaproszenie do usa jestem studentem V roku mam jakies szanse w uzyskaniu wizy i co najlepiej zrobić aby ją dostać??? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Bishop Re: pytanko o wize do usa IP: 217.153.90.* 06.05.03, 08:16 Gość portalu: boria napisał(a): > mam zaproszenie do usa jestem studentem V roku mam jakies szanse w uzyskaniu > wizy i co najlepiej zrobić aby ją dostać??? Iść do ambasady !!!! powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bradley.st Re: pytanko o wize do usa IP: 68.24.1.* 06.05.03, 08:21 Szanse to masz zawsze i na wszystko, lacznie z wygraniem glownej nagrody w Megabucks. Jesli pytasz o wize turystyczna, to byloby lepiej, gdybys deklarowal wyjazd do USA (i powrot!) PRZED terminem ukonczenia studiow/obrony. Pamietaj, ze to ty musisz przekonac urzednika w ambasadzie, ze masz powody, zeby wrocic do Polski; a nie on ciebie, ze takich powodow nie masz. Bedziesz mial na to od 30 sekund do 2 minut. Obrona / zaliczenie egzaminu jest bardzo dobrym powodem; posiadanie zaproszenia jest pomocne, ale nie decydujace. Zastanow sie co jeszcze trzyma cie w kraju poza studiami: dobra praca?, rodzina?; babcia-staruszka, ktorej jestes jedynym zywicielem? Jesli pojdziesz na spotkanie w ambasadzie z wnioskiem, na ktorym napiszesz, ze: chcesz wyjechac zaraz po ukonczenu studiow do rodziny/przyjaciol w USA, a w Polsce nie masz pracy, ani mieszkania, to mozesz te $100 oplaty wizowej z gory przeznaczyc np. na PCK zamiast wspierac Departament Stanu. Gość portalu: boria napisał(a): > mam zaproszenie do usa jestem studentem V roku mam jakies szanse w uzyskaniu > wizy i co najlepiej zrobić aby ją dostać??? Odpowiedz Link Zgłoś