a_dassuj 23.07.07, 20:07 bede matka chrzestna .Prosze powiedzcie co wypada mi kupic chrzesniakowi/rodzicom? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ny.aga Re: prezent na chrzciny 23.07.07, 20:17 Moja mala miala chrzest w tamtym tygodniu. Od chrzestnego dostala diamentowe kolczyki, pamiatkowy bib i $$$ i od matki chrzestej zloty naszyjnik i $$$. Ale inny stan moze miec swoje zwyczaje. Odpowiedz Link Zgłoś
edytkus Re: prezent na chrzciny 23.07.07, 20:37 z tego co wiem i co bylo tez i u mnie praktykowane (wsrod rodziny i znajomych), chrzestny oferuje lancuszek z krzyzykiem oraz skalda po chrzcie ofiare na kosciol a chrzestna funduje ubranie do chrztu. Do tego prezent pieniezny i z tego co wiem jest wiekszy niz w przyp. reszty gosci, ale mozliwe ze to dlatego ze zazwyczaj zaprasza sie na chrzestnych rodzine a z rodzina ma sie inne stosunki. Musisz sie dopytac co sie praktykuje tam gdzie mieszkasz. Odpowiedz Link Zgłoś
beatamc Re: prezent na chrzciny 23.07.07, 22:16 u mnie dokladnie tak bylo. Dodatkowo chrzestna kupila swiece, bo chrzestny nigdzie nie mogl znalesc. Od ksiedza dostalismy druga :) Odpowiedz Link Zgłoś