Dodaj do ulubionych

Warszawa-Chicago-NY-Wawa

IP: 80.50.235.* 16.07.08, 22:12
Będę chciał polecieć w odwiedziny we wrześniu do Chicago tam zatrzymac sie ok 10 dni i odwiedzić NY takze kilka dni i powrót do kraju jak najkorzystniej kupic bilet.W biurze turystycznym znalezli mi takie połączenie za ok 2800(LOT) ,nie orienientuje się w cenach to duzo czy mozna cos taniej kupic?
Obserwuj wątek
    • voyager747 Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa 16.07.08, 22:46
      Z przesiadką można znaleźć za ok. 2200 pln, np. KLMem.
      Poszukaj sobie np. na aero.pl. Tam za lot 10-20 września LOTem wychodzi ok. 2400
      a np. KLMem 2200 pln.
    • Gość: frequentflyer Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.acn.waw.pl 16.07.08, 23:06
      KIEDY? jeżeli myślisz że bilety w lipcu i listopadzie kosztują tyle samo, pomyśl
      jeszcze raz.

nie wiem co w biurze ci sprawdzali, czy całą trasę po trójkącie czy tylko
      WAW-ORD i powrót NYC-WAW? jeżeli trójkąt, niech sprawdzą jeszcze raz bez
      środkowego odcinka. np na 12-22 września lot za te dwa chce 2248 pln, lot
      CHI-NYC kupisz za 166 usd więc już jest taniej.
      na expedii trasa WAW-ORD + JFK-WaW w terminie 11-22.09 z przesiadkami w
      Amsterdamie w jedną stronę i w paryżu z powrotem jest do wzięcia za głupie 736 USD.
      masz nieciekawe terminy albo marne biuro. we wrześniu całość jest za 902 zielone!
      • voyager747 Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa 16.07.08, 23:10
        Przecież jest napisane, że we wrześniu.
        • Gość: frequentflyer Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.acn.waw.pl 16.07.08, 23:28
          szukałem terminu trzy razy, zaćmienie jakieś. no to dałem na chybił trafił ceny
          wrześniowe i do 2000 PLN się nie zbliżyłem. wiele razy sprawdzałem i na ogół
          wychodzi na moje - że krótki środkowy odcinek trzeba kupować osobno.
          • voyager747 Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa 16.07.08, 23:35
            Tak zawsze jest przy łączonych lotach, jakieś krótkie odcinki trzeba rezerwować
            oddzielnie, bo jest taniej.
            Nie jestem pewien czy autor (ka) chce tak lecieć, czy tylko lecieć do ORD, a do
            NYC samochodem czy jakoś inaczej. To nie jest wyjaśnione. :))
            • Gość: Ana Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: 80.50.235.* 18.07.08, 09:38
              Dziękuje Wam za wskazówki chce jechac ok 20 września terminowo nie jestem
              związana chce się zmiescić tylko w ok 20 dniach,prowadze działalnosć więc
              dłuższy wyjazd nie wchodzi w rachubę.Jednym słowem kupować bilet
              Wawa-Chicago-wawa i drugi bilet Chicago-NY-Chicago?
              Frequentflyer czy mógłbyś podać mi stronę gdzie szukasz tych połączeń z góry
              dziekuje :)
              • Gość: frequentflyer Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.acn.waw.pl 19.07.08, 12:18
                nie. kupić bilet powrotny tzw. open jaw, czyli rozwarta japa: waw-ORD a powrót
                JFK-WAW (lepiej NYC-WAW - wtedy będą szukać z Kennedy'ego jak i z Newark) - ale
                na jednym bilecie. odcinek chicago-nowy jork wtedy potrzebny tylko w jedną
                stronę, np na jetblue.com.
                bilety sprawdzałem na expedia.com, zakładka flights, następnie wybór rodzaju
                podróży multiple destination czy multi-city [nie mogę sprawdzić bo w tej chwili
                strona w remoncie, za kilka godzin otworzą], a dalej już łatwo - możesz wpisać
                Warsaw albo WAW, Chicago albo ORD i chwilę później kupić. pokazany koszt jest
                kosztem ostatecznym w dolarach, ale w rzeczywistości, jeżeli nie masz rachunku
                prowadzonego w dolarach, będzie wyższy o ok. 2 procent jeżeli twoja karta jest
                przeliczana z dolarów na PLN albo i o 4% jeżeli dojdą dwa przewalutowania,
                najpierw USD na EUR, potem EUR na PLN.
                niestety nie ma możliwości sprawdzenia cen na kilka dat naraz, zatem musisz wbić
                osobno kombinację 20.09 o 9.10, potem sprawdzić czy przesunięcie jednej daty coś
                zmieni, potem czy zmienia coś zmiana drugiej itd.
    • Gość: gość Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.multi-play.net.pl 21.07.08, 20:00
      tydzień temu kupiłam bilet w promocji z KLM W0wa-NYC-W-wa na
      wrzesień za 1672zł... Teraz ten sam bilet kosztuje ok.2000zł. Warto
      rozejrzec się za promocjami - były jeszcze w Swiss i LOT.
    • Gość: wiem Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.isp.broadviewnet.net 22.07.08, 14:06
      sprawdz na www.aerlingus.com
      • promyykk Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa 07.08.08, 10:09
        Frequentflyer widzę ,że się orientujesz w lotach więc jeszce raz zwróce się do Ciebie.Mam juz wizę więc mogę kupować bilet wylot planuje od 23.09 (plus ,minus) na ok 3 tyg.Interesuje mnie na razie lot do Chicago a potem do NY,niesety nie moge teraz sprecyzwoac daty do NY i bede chyba musiał kupić na miejscu tam i z powrotem do NY czy na expedi kupic bilet teraz czy czekac jeszcze na promocje.Czy mogę kupić tak aby nie płacić duzo za zmiane terminu wylot?Najtańszy bilet był na epxpedi,i orbitz(Multiple Carries, co to za linie??) za 750.Kupować?
        Ile potrzrebuje czasu na przesiadkę w Amsterdamie,orientacyjnie?
        • Gość: wiem Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.isp.broadviewnet.net 07.08.08, 20:57
          na przesiadke zawsze licz minimum 2 godziny
        • ela.tu-i-tam Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa 08.08.08, 08:13
          promyykk napisała:

> Najtańszy bilet był na epxpedi,i orbitz
          > (Multiple Carries, co to za linie??) za 750.

Multiple CarrieRs - to rozni przewoznicy, czyli zadnej gwarancji ze
          przesiadka sie uda (jak pierwszy carrier=przewoznik sie spozni, to
          drugi nie ma z tym nic wspolnego).

A tak na marginesie to sie usmiechnelam bo zrobiles typo (literowke),
          "carries" bez przedostatniej litery "r" to po francusku dziura w
          zebie, "multiples carries" to generalna prochnica ;-)
          • Gość: frequentflyer Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.acn.waw.pl 08.08.08, 11:39
            Multiple może też oznaczać, że lecisz do stanów np. KLM przez amsterdam, a
            wracasz Airfrancem przez CDG, i wtedy nie masz zmiany przewoźnika na danym
            kierunku. zresztą nawet gdyby lecieć LOTem do Monachium i dalej Lufą czy United
            na jednym bilecie, też nie powinnaś zostać na lodzie.
            bilet z połączeniem w Amsterdamie sprzedadzą nawet jeśli między lotami jest 45
            minut, ale wtedy nawet jak pasażer zdąża, bagaż dolatuje następnym samolotem
            albo następnego dnia. chyba że lecisz z bagażem kabinowym, ale to raczej nie za
            ocean.
            • Gość: as Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.isp.broadviewnet.net 08.08.08, 19:18
              45 minut -rozsmieszasz mnie, tylko idiota kupi bilet z przeiadka w 45 minut, w
              lotach transatlantyckich na zadnym lotnisku nie zmnienisz samolotu w 45 minut,
              trzeba wysiasc zmniec na wiekszym lotnisku terminal , bo nie pisz ze bedzie
              blisko bo nie jest, opzonienia i takie tam
              • Gość: frequentflyer Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.acn.waw.pl 08.08.08, 21:53
                łatwo cie rozśmieszyć - przecież piszę i że system sprzeda ci taki bilet i że
                szanse na to że dolecisz i ty i bagaż są niewielkie. widać bazgrzę, to i nie
                doczytałeś.
                w monachium miałem 35 minut na połączenie SFO-MUC-WAW i zdążyłem ja i bagaż, a
                gdybym nie zdążył też bym nie rozpaczał bo to nie był ostatni lot tego dnia, a
                jak by walizy się nie zabrały to by wieczorem do domu dowieźli. tylko idiota o
                tym nie wie.
                Ponadto pisałem o Amsterdamie, gdzie choć lotnisko jest większe to terminal jest
                jeden, ale też pewnie napisałem niewyraźnie.
                tam gdzie jest zmiana terminalu, jak na heathrow, wymagane jest 75 jak nie 90
                minut na przesiadkę.
                • Gość: janusz Re: Warszawa-Chicago-NY-Wawa IP: *.dyn.optonline.net 09.08.08, 02:29
                  haha raz leciales w zyciu to Ci sie udalo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka