lilazw 05.06.09, 04:28 Czy slyszalyscie o biurze podrozy (najlepiej w Chicago) ktore organizuje kolonie dla dzieci w Stanach? Czy wysylalyscie dzieci na kolonie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aneta05 Re: Kolonie w Stanach 05.06.09, 05:04 Amerykanski odpowiednik kolonii to tak zwane "camps" i z tego co slysze jest ich pelno do koloru do wyboru (przynajmniej w mojej okolicy - NJ) wiem, ze sporo osob wysyla dzieci do PL i stamtad na kolonie lub obozy bo oferta w PL jest bardzo bogata i roznorodna tematycznie Ja mam za male dziecko, ale za pare lat, kto wie? Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: 05.06.09, 14:00 Moje od lat chodza na day camps (polkolonie). Nie znam tu NIKOGO z dziecmi w wieku moich (9 i 8), kto wysylalby dzieci na oboz... Sprawdz sobie, moze tu cos znajdziesz.... www.chicagokids.com/campguide/daycamps.html Odpowiedz Link Zgłoś
lilazw Re: Kolonie w Stanach 05.06.09, 18:31 Nie interesuja mnie polkolonie ale wlasnie kolonie. Nie dlatego, ze nie moge byc z dziecmi w domu ale poniewaz chcialabym zeby moj 12- sto letni syn mial mozliwosc spedzenia tygodnia w gronie rowiesnikow i zeby mial mozliwosc poznania roznych form spedzania wakacji. Ja jako dziecko kazde lato spedzalam na koloniach i uwazam, ze bylo to bardzo przyjemne i ciekawe doswiadczenie. Jak na razie znalazlam ta strone www.saintbernardtravel.com/ ale szukam dalej. Jesli znacie jakies fajne miejsce gdzie warto sie wybrac z dziecmi w czasie wakacji nie rujnujac sie przy tym bede wdzieczna za sugestie :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazurka313 Re: Kolonie w Stanach 06.06.09, 03:52 ja wysylam moje dzieci do Orchad Lake Mi ( mieszkamy w CA) moje dzieci sa czlonkami PNA a ten z kolei ma duzo do zaoferowania Odpowiedz Link Zgłoś
edytais Re: Kolonie w Stanach 23.06.09, 11:56 Nicole wlasnie wyjechala z domu na kolonie (pierwsze w zyciu). Poza domem tylko raz nocowala (w swoim klubie 5 min. od domu). Wyjechala na prawie tydzien o 5 nad ranem. Jazda 6 godzin k/Houston TX. :( Cala noc nie spalam! Juz tesknie! Zobaczymy jak sie oboz bedzie podobal. Nicole bedzie tutaj: karolyiscamps.com/ Wyszlo na ostatnia chwile, bo decyzje podjelismy o wyjezdzie wczoraj po godzinie 20. Dzisiaj rano wyjezdzaja o 5. Troche komfortu mam, bo Nicole jedzie z grupa dziewczynek z jej druzyny. Jedna z mam bedzie pracowac na tym obozie i ona tam je minivaniem zawiezie i przywiezie :) Ja mam sie tez czym martwic przez nastepne 6 godzin podrozy. Maz sugerowal, zebym dala jej komorke, zebym mogla dzwonic co 5 minut i sprawdzac czy zyje.... :\ Odpowiedz Link Zgłoś