Dodaj do ulubionych

Paryż-pilne pytanie

IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.03.10, 18:16
Witam,
Z racji tego ze jutro mam wylot (powrot w sobote),sprawa jest dla mnie pilna. Myslalem ze wiem juz wszystko na temat mojej wyprawy,jednakze o jednym zapomnialem. Mianowicie sprawa dot. transportu. Zamierzam kupic 3 dniowy paris visite pass, jednakze ciagle pozostaje mi kwestia wtorku i soboty, na ktore moj bilet nie bedzie juz obowizywal. Pytanie jest wiec nastepujace : czy oprocz paris visite pass i biletow w karnetach, to czy jest mozliwosc zakupu pojedynczych biletow ? Czy pojedynczy bilet wazny jest czasowo? Np. z Portre Maillot musze dojechac na Voltaire dwoma liniami. Czy wowczas musze kasowac dwukrotnie bilet ? Prosze o pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzio Re: Paryż-pilne pytanie IP: *.zwm.osi.pl 15.03.10, 18:46
      Oczywiście są bilety "pojedyncze" - ważne od chwili skasowania/
      wejścia - do metra, do chwili wyjścia. Przesiadek dokonuje się bez
      wyjścia z metra.
    • embeel Re: Paryż-pilne pytanie 15.03.10, 18:52
      oczywiscie, ze jest taka mozliwosc, pojedynczy bilet mozna kupic zarowno w automacie jak i w okienku. jednostkowy kosztuje 1,60 euro (dane ze strony ratp.fr)

Na metro nie ma ograniczen czasowych, sa na autobus i tramwaj.

nawet jesli zmieniasz linie metra, bilet zostaje ten sam. tylko go nie wyrzucaj przed wyjsciem na powierzchnie, czesto kontroluja przy wyjsciach.
      • Gość: bielawa Re: Paryż-pilne pytanie IP: 195.205.44.* 16.03.10, 08:28
        Dziękuje wszystkim za odpowiedzi.
        Mam jednak ostatnie pytanie :
        Chciałbym skorzystać z batobusa sieci bateaux parisiens.
        I teraz pytanie czy płacac 11 euro moge sie dowolnie przesiadac,wysiadac i
        korzystac z ich uslug przez caly dzien ?

Niestety na stronie :
        bateauxparisiens.com

nie odnalazlem odpowiedzi na to pytanie ...
        • Gość: Joanna - tlumacz Re: Paryż-pilne pytanie IP: *.fbx.proxad.net 16.03.10, 09:56
          1 dzien - 13€
          2 dni (nastepujace po sobie):17€
          5 dni (nastepujacych po sobie):20€

Dzieci<16 lat:
          1 dzien:7€
          2 dni (nastepujace po sobie):9€
          5 dni (nastepujacych po sobie:10€

(nieograniczona ilosc przejazdow)
          • Gość: biela Re: Paryż-pilne pytanie IP: 195.205.44.* 16.03.10, 11:20

Czy jestes pewna ze Sightseeing Cruise organizowany z Bateaux Parisiens pozwala na nieograniczone przesiadki ? Pytam tylko i wylacznie o tego przewoznika. Niestety ceny ktore podalas nie zgadzaja sie z tym co oferuje Bateaux Parisiens.
            • Gość: Joanna - tlumacz Re: Paryż-pilne pytanie IP: *.fbx.proxad.net 16.03.10, 11:34
              Pytales o Batobus.

Zobacz: www.batobus.com/tarif2.htm
              • embeel Re: Paryż-pilne pytanie 16.03.10, 11:37
                Gość portalu: Joanna - tlumacz napisał(a):

> Pytales o Batobus.

pytala o batobus firmy bateaux parisiens czyli zrobila nieswiadomie mix ;-).
            • embeel Re: Paryż-pilne pytanie 16.03.10, 11:35
              w bateaux parisiens nie ma 'wysiadania' i 'wskakiwania'.podroz -objazd trwa ok
              godziny-1h20 min i sa komentowane mijane obiekty.

Jola podaje cennik firmy 'Bateau Bus' czyli czegos w rodzaju tramwaju/autobusu
              wodnego, gdzie mozna wsiadac i wysiadac dowolnie www.batobus.com/
    • Gość: Olka Re: Paryż-pilne pytanie IP: *.adsl.inetia.pl 30.03.10, 13:42
      Informacja dla zainteresowanych.
      można kupić jednorazowe bilety. proporcjonalnie opłaca się to mniej niż kupić
      karnet, ale to zależy, czy będziesz jeszcze do Paryża wracał. jeśli na jednym
      bilecie wejdziesz do metra, to przesiadki na pozostałe linie są bez potrzeby
      kasowania drugiego bilety. zasada jest jednak taka, żebyś nie wychodził ze
      stacji metra a przesiadał się z metra na metro w granicach tej samej stacji.

jak ktoś potrzebuje pomocy albo informacji nt Paryża, noclegów i wycieczek może
      pisać do mnie an reservation(at)france-hotel-online.com lub wejść na stronę
      www.france-hotel-online.pl . Zajmuję się turystyką w Paryżu od 3 lat i znam to
      miasto jak własną kieszeń.

pzdr
      Olka
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka