Dodaj do ulubionych

WŁOCHY Jezioro Garda

IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 29.04.04, 15:55
Wybieram sie nad Jezioro Garda pod koniec sierpnia , do jego południowo-
zachodniej czesci na camping z EUROCAMPU. Moze ktos był tam na takim
campingu . Na co zwrócic uwage ?? Jak jest cenowo w tym okresie czasu ??
Obserwuj wątek
    • Gość: Fredzio Re: WŁOCHY Jezioro Garda IP: *.zwnet.bmj.net.pl / *.bmj.net.pl 29.04.04, 16:06
      Cenowo jest źle, bo szczyt sezonu.
    • Gość: maciek Re: WŁOCHY Jezioro Garda IP: baza.* / *.devs.futuro.pl 30.04.04, 09:34
      Jezioro Garda jest ulubionym miejscem wypoczynku przede wszystkim niemieckich,
      ale też austriackich i szwajcarskich turystów( w dużej części emerytów ) stąd
      poziom cen "dostosowany" jest do ich dochodów, a te jak wiadomo są wysokie, no
      ale widoki masz za darmo, a to już naprawdę dużo ( byłem tam dokładnie tydzień
      temu )
    • Gość: wojtek Re: WŁOCHY Jezioro Garda IP: 195.205.249.* 04.05.04, 09:32
      byłem w ubiegłym roku z eurocampu nad j.garda camping bella italia jeśli chodzi
      o firme eurocamp to jest dokładnie tak jak w katalogu bez żadnych problemów a
      nawet lepiej np.korty tenisowe bezpłatne na tym dużym campingu jest market ceny
      różne np.woda mineralna zgrzewka 6x1,5l ok.1,5 euro bez promocji w promocji
      nawet poniżej 1 euro,makaron ok.0,7 euro,mleko ,jajka tez tanio np.kurczak z
      rożna niewielki 3,5 euro za sztukę frytki olbrzymia porcja tak jak nad naszym
      morzem wino regionalne lekkie (polecam białe) ok.2-4 euro pizza na wynos 5 euro
      na miejscu w restauracji duzo drożej (obsługa) lody 1 kulka 1 euro ale ta kulka
      jak 3-4 kulki w polsce drogo bagietki 1 euro; masło ,wędliny mięso też drogie
      ale da się wytrzymać problem stanowi chleb jest bez soli poprostu nie daje sie
      tego jeść ,w tym roku równiez w sierpniu jedziemy tam jeszcze raz ale
      wyposażeni w toster i będziemy kupowac pieczywo tostowe ,polecam park wodny
      dojazd z campingów bezpłatnym autobusem kosztuje 17 euro /osobe na cały dzień
      od 10 - 19 ale warto jeśli ktoś lubi wodę zresztą w recepcjach oraz u pilotów
      mozna uzyskać wszystkie informacje o oklicznych atrakcjach warto odwiedzić
      veronę co ja będę dalej pisał poprostu wracamy tam jeszcze raz również z
      eurocampem jeśli chcesz napisz maila na adres dom228@op.pl pozdrawiam wojtek
    • Gość: podróżniczka Re: WŁOCHY Jezioro Garda IP: 212.51.203.* 05.05.04, 10:43
      przeczytaj wspomnienia orchideii z nad jeziora garda
      www.wakacje.pl/wsp_info2.phtml?id_wspomnienia=261
    • magitek u la la :P 24.05.04, 22:30
      nie polecam namiotu w Italii,ale skoro juz... hmmm..Jezioro lekko
      zanieczyszczone, nudy... jedynie Gardaland to uciecha dla dzieci...
      bylam dzien i mi wystarczy;/
      • bynek Dlaczego ??? 24.05.04, 23:01
        A dlaczego nie polecasz namiotu w Italii ???

bynek
      • Gość: wal Re: u la la :P IP: *.icpnet.pl 24.05.04, 23:55
        Jeśli Tobie nie podobało się nad Gardą to współczuję. Nudy? A chodziłaś po
        górach lub jeździłąś na rowerze, a pływałaś na desce surfingowej, a byłaś
        chociaż w Sirmione ?
    • aseretka Re: WŁOCHY Jezioro Garda 25.05.04, 08:43
      Okolice Jeziora Garda są bardzo piękne. Byliśmy tam dwukrotnie z Eurocampem.
      Raz na campingu Bella Italia a drugi raz na bardziej kameralnym campingu
      Toscalano. Urokliwym miasteczkiem jest położone o kilka kilometrów od campingu
      Sirmione, którego głównym zabytkiem jest Rocca Scaglieri. Ten prawie całkowicie
      otoczony wodą bajkowy zamek, z pudełkowatymi basztami zwieńczonymi małymi
      wieżyczkami, nosi nazwę rodziny władców Werony, którzy zbudowali go w XIII
      wieku, gdy sprawowali tu władzę. Warto też zobaczyć Grotte di Catullo, które
      są pozostałościami rzymskiego uzdrowiska.
      Polecam też odwiedzenie Bardolino – niewielkiego i zadbanego kurortu, w którym
      popularnym miejscem spacerów jest porośnięta palmami i sosnami promenada. W
      dzielnicy Cisano znajduje się między innymi Muzeum Win ZENI (Via Costabella
      9)., w którym możemy zapoznać się z historią produkcji win, jak również
      bezpłatnie popróbować wszystkich win produkowanych obecnie przez firmę ZENI. Na
      miejscu prowadzona jest również ich sprzedaż. Muzeum jest otwarte od godz. 9.00
      do 13.00 i od 14.00 do 18.00. Wstęp bezpłatny.
      Można też zwiedzić oddaloną o około 30 km Weronę z jej rzymskimi i
      średniowiecznymi zabytkami.
      Ale przede wszystkim polecam wędrówki po pięknych okolicach w rejonie jeziora.
      Pooglądaj sobie zdjęcia zrobione przez bah7
      www.cyfronautopia.net/travel/past/index.html
      Miłego wypoczynku. :)
      PS. Zakupy radzę robić w supermarketach poza terenem campingu.
      • Gość: bah7 Re: WŁOCHY Jezioro Garda... IP: *.portgdansk.pl 25.05.04, 12:28
        1. Fotki bardzo polecam, choć nie są moje... ;-)))
        2. Magitek pisze "dziwne" rzeczy...
        Garda jest przecież najczystszym jeziorem w I, a ogromnych gór, schodzących
        wprost do wody, jak można nie podziwiać?...
        Oj, chyba ta "znawczyni tematu" nawet nie objechała jeziora wokół..., a może
        nawet nie opuściła kempigu? :-(

bah7
        • aseretka Re: WŁOCHY Jezioro Garda... do bah7 26.05.04, 08:23
          Magitek była tylko jeden dzień, który zapewne w całości spędziła w
          Gardalandzie.:))
          A przy okazji mam pytanie... czy strona www.cyfronautopia.net nie jest
          twoja? Pokręciłam coś?
          • Gość: bah7 Re: WŁOCHY Jezioro Garda... - do Aseretki... IP: *.karwiny.multicon.pl / *.karwiny.multicon.pl 26.05.04, 21:18
            A Gardaland ma się tak do jeziora Garda jak pięść do nosa...

Nigdy nie pisałem, że to moja strona...
            Ale polecam!

Pozdrawiam

bah7
            • aseretka Re: WŁOCHY Jezioro Garda... - do bah7 27.05.04, 09:50
              Widocznie coś gdzieś źle przeczytałam, abo dopowiedziałam sobie za dużo. Ale
              strona jest ciekawa, to fakt.
              Pewnie, że Gardaland to zupełnie inna bajka niż okolice Jeziora Garda. Chociaż
              my lubimy i wszelkiego rodzaju parki rozrywki. Zazwyczaj jeden dzień podróży
              przeznaczony jest na tego atrakcje. Chociaż bardziej niż na kolejkach górskich
              adrenalina mi podskakiwała, jak jechaliśmy drogą na Furkepass. :)
              • Gość: bbartus Re: WŁOCHY Jezioro Garda... - do bah7 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.04, 21:09
                • vojager29 Re: WŁOCHY Jezioro Garda... - do bah7 08.06.04, 10:09
                  a mozesz zdradzic tajemnice gdzie jest Furke-pass ?
                  • aseretka Re: WŁOCHY Jezioro Garda... - do vojager29 09.06.04, 09:34
                    Oczywiście, że mogę zdradzić, chociaż Furkapass nie ma nic wspólnego z
                    okolicami Jeziora Garda, ani z Włochami. Moja dygresja dotyczyła tylko tego, że
                    jazda samochodem tą drogą dostarcza dużo lepszych wrażeń niż wszelkiego rodzaju
                    kolejki górskie nie wyłączając blue tornado w Gardalandzie.
                    Przełęcz Furka leży w Alpach Szwajcarskich na wysokości 2431 m n.p.m. Z brienz
                    trzeba jechać drogą nr 6 na Gletsch, a następnie skręcić na drogę nr 19 w
                    kierunku Andermatt. Jadąc po lewej stronie mamy lodowiec Rhone ( co prawda
                    jeden z mniejszych lodowców alpejskich, bo jego powierzchnia wynosi zaledwie 21
                    km2 a długości 9 km ), a po prawej polodowcowe jezioro Grimsel see ze zaporą i
                    elektrownią wodną. nachylenie drogi na Furkapass dochodzi do 14 % i dostarcza
                    niezwykłych wrażeń. Dość wąska i kręta, pnie się na wysokość ponad 2000 m
                    n.p.m. wokół leżą całe masy śniegu, ( przynajmniej tak było, jak jechaliśmy
                    tamtędy w połowie września ) a w dole zobaczyć można jakby miniaturowe wioski,
                    miasteczka, lotniska i poruszające się po cieniutkich wstęgach szos samochody.
                    Jadąc drogą przez przełęcz Furka możemy podziwiać piękny lodowiec Rhone, na
                    który możemy popatrzeć nie tylko z góry, ale także... od dołu, bo mamy okazję
                    znaleźć się w jego wnętrzu. Ponad 20 metrów pod powierzchnią lodu w latach 30
                    XX wieku dwóch lokalnych przewodników wykuło Lodowy Pałac. Obecnie zajmuje on
                    powierzchnię ok. 1 tys. m kw. - długimi korytarzami o błękitnych, śliskich
                    ścianach schodzi się do wielkiej komnaty z lodowymi rzeźbami.
                    W pobliżu hotelu Belvedere zwiedzić można wykutą w lodowcu Kryształową Grotę, w
                    której znajduje się ekspozycja górskich kryształów.
                    www.obergoms.ch/furkapass/furka.html
    • Gość: marghe_72 Re: WŁOCHY Jezioro Garda IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.06.04, 11:40
      ech Magitek, magitek. Gdzieś ty był/a, ze niby nudno?
      M.
      • vojager29 Re: WŁOCHY Jezioro Garda 09.06.04, 11:03
        zapytalem o Furkapass ( a nie Furkepass) bo tematem jest Garda
        to ani po drodze ani w poblizu, oddalone o dzien jazdy

• aseretka Re: WŁOCHY Jezioro Garda 09.06.04, 14:47
          Vojager, gwoli ścisłości zapytałeś o Furke-pass. Bo ja takiej użyłam pomyłkowo
          nazwy Furke pass w tekscie myląc literkę "a" z "e". Dlatego też odpowiadając ci
          napisałam na wstępie, że to nie okolice J. Garda.
          • vojager29 Re: WŁOCHY Jezioro Garda 10.06.04, 08:52
            jesli tematem jest jakies konkretne miejsce, to chyba mija sie z celem
            propozycja oddalona o dzien jazdy
            i tylko to mialem na mysli
            ps: znam sporo ale nie wszystko i mozliwe, ze byl jakis pass w poblizu j. Garda
            zwacy sie Furke, dlaczego nie
            • orchidea27 Re: WŁOCHY Jezioro Garda 11.06.04, 22:25
              Vojager29 ... ale przynudzasz ... :) Aseretka nie pisala, ze warto to miejsce
              odwiedzić, tylko porównała jazde na rollercoasterach do jazdy górskimi drogami.
            • aseretka Re: WŁOCHY Jezioro Garda 13.06.04, 08:18
              Vojager29, ty zapytałeś, a ja ci grzecznie odpowiedziałam zaznaczając na
              wstępie
              > Oczywiście, że mogę zdradzić, chociaż Furkapass nie ma nic wspólnego z
              > okolicami Jeziora Garda, ani z Włochami. Moja dygresja dotyczyła tylko tego,
              > że jazda samochodem tą drogą dostarcza dużo lepszych wrażeń niż wszelkiego
              > rodzaju kolejki górskie nie wyłączając blue tornado w Gardalandzie.
              Może nie jes ci znane słowo "dygresja" ( nie mylić z agresją )
              • vojager29 Re: WŁOCHY Jezioro Garda 14.06.04, 08:19
                no, tu juz mocno przesadzilas ale spokojnie, ja Was wcale nie atakuje
                co prawda to forum turystyczne ale nie musi wiac nuda
                ps: fakt, czasami dygresja moze byc odczytana jako agresja
                • Gość: bill Re: WŁOCHY Jezioro Garda IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.04, 02:08
                  Witam serdecznie!
                  Przestańcie sobie tłumaczyć kto i co miał na myśli. Tak było w szkole przy
                  analizie wiersza...
                  Pogadajmy lepiej o Gardzie. Mam zamiar w tym roku zrobić tam parę
                  interesujących fotek. Orientujecie się może w aktualnych cenach miejsc na
                  polach i Campingach. Mam zamiar zabrać własny namiot, rowery na dach auta i
                  trochę poszaleć po okolicy. Chętnie posłucham (przeczytam)parę cennych
                  wskazówek , jak wnioskuję z listów , starych bywalców tamtych okolic. Dodam ,
                  że wybieram się tam w drugiej połowie lipca, wiem że to środek sezonu i będzie
                  drogo, ale niestety mam tylko ten czas do dyspozycji. Pozdrawiam
                  • aseretka Re: WŁOCHY Jezioro Garda- do bill 15.06.04, 09:16
                    Zajrzyj na stronę
                    www.gardalake.it/
                    tam znajdziesz wiele informacji o okolicach Jeziora Garda łacznie z aktualnymi
                    cenami za noclegi na campingach.
                    • vojager29 Re: WŁOCHY Jezioro Garda- do bill 15.06.04, 13:43
                      albo poklikaj sobie tu

www.lago-di-garda.com/ita/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka