Dodaj do ulubionych

Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu

IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 04.09.11, 09:01
Witam, szukam na przyszle wakacje miejsca we Włoszech z ktorego organizowane sa wycieczki fakultatywne do Rzymu lub bylby w miare niewyczerpujacy dojazd srodkami publicznego transportu. Planujemy zwykle leniwe wakacje ale tez chcielibysmy to i owo zobaczyc, w tym Rzym. Myslalam o Sardynii, skad jest stosunkowo niedaleko do Rzymu, dalsze dojazdy odpadaja ze wzgledu na towarzystwo dziecka.
Obserwuj wątek
    • dociekliwy_0 Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu 05.09.11, 07:23
      > Myslalam o Sardynii, skad jest stosunkowo nied
      > aleko do Rzymu, dalsze dojazdy odpadaja ze wzgledu na towarzystwo dziecka.

To niedaleko to chyba pojęcie względne. Prom z Sardynii do Livorno a z Livorno do Rzymu to jakies 330 km.

Druga opcja to Olbia-Civitechia - prom płynie około 7,5 godziny, jest też jakas opcja, ktora plynie 5 godzin, koszt za pasazera bez auta to obecnie 76 euro (a w tej cenie spokojnie masz nocleg).

Zastanow sie czy nie warto najpierw pojechac do Rzymu, tam na spokojnie pozwiedzac a pozniej poplynac na wypoczynek na Sardynie.
      • Gość: BEATA Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.11, 09:40
        Dzięki za info. Nie zdawalam sobie sprawy ze to tak daleko, na mapie wygląda bliżej :) cHYBA JEDNAK BEZ SENSU BEDZIE WYPAD Z sADYNII. A w poblizu Rzymu na lądzie nie ma jakis miejscowosci wczasowych? Chodzi mi o wczasy zorganizowane przez buro podróży.
        • dociekliwy_0 Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu 05.09.11, 09:54
          > A w poblizu Rzymu na ląd
          > zie nie ma jakis miejscowosci wczasowych? Chodzi mi o wczasy zorganizowane prze
          > z buro podróży.

Na pewno są, tutaj myślę, że pomogą inni forumowicze, nie chcę się wypowiadać, bo nie korzystam z biur podróży i sam sobie organizuję wyjazdy, stad nie do końca orientuję się jakie kierunki oferują polskie BP poza oczywiście Riminii.

Chcesz jechać w przyszłym roku, to mnóstwo czasu aby na spokojnie sobie zaplanować, klepnąć w dobrej cenie przeloty, noclegi i wypożyczenie auta. Z takim wyprzedzeniem, wyjdzie Cię znacznie taniej aniżeli z biurem podróży, a zobaczysz przy tym DUŻO więcej.
          • Gość: Beata Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.11, 14:15
            Gdybyśmy nie byli z dzieckiem to pewnie na cos takiego bysmy sie zdecydowali, ale w tej sytuacji pojawiaja sie rozne obawy, ze sie zgubimy, złapiemy gume w jakims polu, ze spotkani ludzie nie beda znali angielskiego ... zreszta az tak bardzo nie chcemy sie szwędać, pasowalby nam hotel w jakims małym miasteczku albo na obrzeżach wiekszego żeby robic tam codzienne wypady, obejrzec jakies zaułki, ale tez ze dwa razy zrobic większy wypad, w tym do Rzymu. Ja własciwie widzialam, chce pokazac moim ludziom.
        • anthonyb Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu 05.09.11, 10:16
          Jesli chcesz wyjechac z biurem podrozy to dlaczego nie wybierzesz sie zapytac do biura podrozy, o pobyty przez nich organizowane nad morzem, w poblizu Rzymu?
          • Gość: Beata Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.09.11, 14:08
            Dlatego, ze do internetu mam duuuuzo bliżej :)
            • Gość: teliszon Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.dynamic.chello.pl 13.09.11, 19:32
              Jesli bardzo zalezy Wam na Rzymie,polecam zatrzymanie sie Ostii.Miejscowosc nad morzem,Kolejka podmiejska dotrzecie do Wiecznego Miasta w 40 minut.
              Za 16 euro(moze teraz troche drozej) mozna kupic tygodniowy bilet na komunikacje w Rzymie,bilet obejmuje trase do Ostii.
              Nawet codziennie mozna po plazy odwiedzac i zwiedzac stolice Wloch.
              Nie wiem,gdzie mieszkacie,ale rozwazcie lot samolotem,z odpowiednim wyprzedzeniem za male pieniadze kupicie bilety.
              Apartamentow szukajcie w necie,np-
              www.homelidays.co.uk/ostia/apartment-flat-406061en1.htm
              Polecam te forme organizowania wakacji.
              Jesli masz jakies pytania,smialo:)
              • Gość: elia Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: 95.108.116.* 18.09.11, 17:45
                My bylismy w tym roku w Anzio-40 km od Rzymu. Planowaliśmy wypocząć nad morzem, a przy okazji odwiedzić Rzym.Mieszkaliśmy w apartamentach przy plaży.
                • Gość: ika Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.adsl.inetia.pl 15.03.12, 14:10
                  a można prosić namiary na te apartamenty???
    • evoola ANZIO PONZA 29.05.12, 10:25
      Hej,
      mam olbrzymią prośbę. Chciałabym odwiedzić wyspy Poncjańskie. Wiem, że można dostać się tam z Anzio ale nie jestem w stanie znaleźć żadnej informacji skąd wypływa prom, gdzie kupić bilety, ile się tam płynie itp. Bardzo proszę o info jeśli ktoś był i wie co i jak:)
      pozdrawiam!
      • anthonyb polaczenia Z Terraciny 07.06.12, 09:27
        jesli cie interesuje tu masz polaczenia z Terraciny
        www.snapnavigazione.it/Terracina-Ponza%20-%20Orari%20Carloforte.html
        ceny biletow
        www.snapnavigazione.it/Terracina-Ponza%20-%20Tariffe%20Carloforte.html
      • anthonyb polaczenia z Anzio 07.06.12, 09:38
        www.vetor.it/en/index_eng.htm
        kliknij na fares and timetable
        koszt polaczenia to w zaleznosci od dnia tygodnia 35- 49€ w jedna strone
        dzieci do 2 lat gratis 2-12 lat 15€

widze , ze na stronie mozna kupic bilet i znajdziesz tu inne potrzebne informacje
      • anthonyb polaczenia Formii 07.06.12, 09:43
        na podanej wyzej stronie znajdziesz tez polaczenia z Formii
        koszt 35€ w jedna strone
        dzieci tak samo jak wyzej
    • Gość: gosc Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.24-151.libero.it 29.05.12, 12:21
      Proponuje skorzystac z uslug
      www.romabella.pl
      wycieczki, przewodnik, transport, wynajem busa.Polecam!
    • Gość: Rzym Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.24-151.libero.it 07.06.12, 07:00
      Przewodnik, organizacja pobytu w Rzymie, apartamenty. Polecam
      www.romabella.pl
    • Gość: Fan Re: Wakacje we Włoszech + zwiedzanie Rzymu IP: *.dynamic.chello.pl 15.06.12, 17:35
      Jeśli planujesz zwiedzać co nieco we Włoszech, to zapraszam Cię na nową stronę internetową www.autostradadelsole.com/ poświęconą podróżom po tym pięknym kraju!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka