flam1966 20.06.04, 01:02 Szukam ratunkowej kamizelki odblaskowej dla kierowcy. gdzie i za ile moge ją w Polsce Kupic? dzięki, pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zyziu Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 20.06.04, 18:17 Ja kupiłem w sklepie z częściami dla samochodów ciężarowych. Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 23.06.04, 16:55 a można to kupić np. na granicy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GościaK Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.ketrzyn.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 08:09 to chyba ostrzegawcza a nie ratunkowa kamizelka :) w każdym razie ja już mam i jedzie do mnie z włoch za 6 euro :) wyjeżdzam 6 sierpnia na sycylię z Mazur więc jak ktoś jedzie niech da znać Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 09:34 Ostrzegawcza odblaskowa, a czasem zycie uratuje. Kosztuje mniej wiecej 6 euro, ale na granicy moga korzystac z okazji i pobierac wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 09:41 No coz, w supermarkecie kosztuje 3,50 euro... Poza tym: to nie moze byc byle jaka kamizelka, ale musi miec homologacje, wiec nie kupowalabym byle jakiej w Polsce. Jak policjant bedzie chcial sie do ciebie przyczepic, to przyczepi sie nawet o homologacje. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 10:05 W Esselundze jest po 4,95! Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 10:25 ..a u mnie w Auchanie 3,50. Sama sobie tam kupowalam. Ps. Moj maz oczywiscie nie ma w samochodzie kamizelki ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzinkas Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 12:03 tez przypadkowo bylam Auchanie i tez widzialam po 4,90!! ? hmmm oczywiscie to ja musialam ja wrzucic do wòzka bo Antonio to by dalej tanszej szukal !!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
flam1966 Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 18:49 povero antonio ma piu' povera sta'zuza:) :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 09:56 kamizelki powinny spełniać norme pn-en 471.Potrzebna jest deklracja zgodności,niezbędna w UE.Kamizelka powinna mieć min. 2 pasy odblaskowe po 5 cm. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 11:15 Symbole omologacji sa na stronie www.polizia.it / podawalam je w innym watku /. Wczesniej sprzedawano na straganach te, ktore nie sa z nia zgodne. W dziwnych miejscach mozna sie jeszcze na nie natknac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.04, 07:40 Ludzie co Wy za ceny podajecie, ja mieszkam w Polsce i chciałabym sie dowiedzieć czy mozna ja kupić u nas i po ile. Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:17 No to my ci mowimy, ze w Polsce mozna, ale zwroc uwage, czy maja specjalna homologacje, inaczej mozesz sobie darowac kupowanie w Polsce. Ja bym ci ja radzila kupic we Wloszech, zeby byc pewnym, ze jest OK. Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:24 linn_linn napisała: > Symbole omologacji sa na stronie www.polizia.it / podawalam je w innym watku /. ja nie mogę wejść na tę polizię - może bardziej rozbudowany adres ? Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:30 www.poliziadistato.it/pds/primapagina/nuovo_cds/giubotto.htm Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:35 Dla pelnej jasnosci: kamizelka musi miec symbol CE UNI EN 471. Samo CE / China export / nie wystarczy. Kolory: pomaranczowy, czerwony, zolty. Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:39 dzięki za te jasność :) bo ze strony internetowej mogłabym sobie co najwyżej kamizelke obejrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:40 i jeszcze jedno ona tylko dla kierowcy (tzn jedna na samochód) czy wszyscy muszą tacy świecący przez włochy jechać ? Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:51 Ale przeciez sie w niej nie jedzie! Kamizelke wozi sie w samochodzie na wypadek, jakby cos sie stalo z samochodem, kierowca musialby stanac na drodze i wysiasc z samochodu- kamizelka jest po to, zeby byl widoczny dla przejezdzajacych samochodow. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:53 Jeszcze jedno: nie mozna jej trzymac w bagazniku. Musi byc wewnatrz samochodu. Odpowiedz Link Zgłoś
el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:57 upierdliwa będę ... jedna ma być na auto ? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: makda 25.06.04, 11:00 nie wprowadzaj ludzi w blad KAMIZELKE MUSI MIEC KAZDY PASAZER OPUSZCZAJACY POJAZD i czytaj uwaznie przepisy Odpowiedz Link Zgłoś
makda Re: makda 25.06.04, 11:18 Co do czytania uwaznie przepisow (i tu przyznaje sie do winy) Wlasciwie to prawda jest posrodku. Kamizelka musi byc dla kierowcy. Dla pasazerwo tez ALE tylko w przypadku, jesli wysiadaja z pojazdu aby zainstalowac trojkat.e strony policji: "L’obbligo si estende anche ai passeggeri, ma solo nel caso che scendano per andare a posizionare il triangolo" Wiec ty tez czytaj uwaznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nik Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 157.25.161.* 01.07.04, 09:18 a czy w zwykłej kontroli drogowej policjanci sprawdzają, czy wozisz kamizelke? Odpowiedz Link Zgłoś
vojager29 Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 02.07.04, 08:08 troche to skomplikowane - przepis mowi, iz musisz miec kamizelke jesli opuszczasz samochod ale nic, ze musisz ja miec w samochodzie z logigi wynika, iz zeby moc ja zalozyc kiedy opuszczasz samochod, musisz ja miec w samochodzie, troche maslo maslane ale w sumie mozesz zarobic mandat jesli jej nie bedziesz mial w samochodzie radze wiec kupic a najlepiej przy granicy w Italii, bedzie taka jaka wymagaja Wlosi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 13:01 Info z PZM. [...]Również [o kamizelkach] można skontaktowac się z Pania Majką Koszabek codziennie w godzinach 09:00-12:00 pod nr tel /22/ 849 69 04 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zielona_borówka Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 217.153.22.* 15.07.04, 10:35 Dzwoniłam, niestety panie nie wiedzą gdzie można kupić kamizelki ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qbatura Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.tele2.pl 04.07.04, 16:41 Witam Szanownych Forumowiczów! Nasza firma jest jednym z dystrybutorów tego typu kamizelek ,jakie są aktualnie wymagane we Włoszech, a także w Hiszpanii,Portugalii i od 01.01.2005 w Austrii. Nasze kamizelki spełniają wszystkie,wymagane europejskim prawem ,normy.Kamizelki są produkcji europejskiej. Jeżeli będziecie Państwo zainteresowani nabyciem takiej kamizelki, możemy ją przesłać pocztą lub kurierem. Koszt kamizelki:39,-pln /brutto/ + koszt przesyłki info: qbatura @ pgms.pl +48 601 208 430 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.chomiczowka.net.pl 15.07.04, 16:13 hej, poszukajcie na allegro, tam znajdziecie najtaniej, ja kupilem od kolesia ktory ma nick sciema601 - nick malo zachecajacy, ale sam kupowalem, i jak najbardziej moge polecic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 62.101.104.* 15.07.04, 17:46 NIE MA OBOWIAZKU POSIADANIA KAMIZELKI ODBLASKOWEJ I POLICJA NIE MA PRAWA DAC MANDATU ZA JEJ BRAK. Kierowcy sa zobowiazania do jej ubierania tylko w momencie przebywania poza pojazdem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 62.101.104.* 15.07.04, 17:48 NIE ROBCIE LUDZIOM WODY Z MOZGU. Odpowiedz Link Zgłoś