Dodaj do ulubionych

Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch?

20.06.04, 01:02
Szukam ratunkowej kamizelki odblaskowej dla kierowcy. gdzie i za ile moge ją
w Polsce Kupic? dzięki, pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • Gość: zyziu Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.star.net.pl / *.star.net.pl 20.06.04, 18:17
      Ja kupiłem w sklepie z częściami dla samochodów ciężarowych.
      • el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 23.06.04, 16:55
        a można to kupić np. na granicy ?
        • Gość: GościaK Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.ketrzyn.sdi.tpnet.pl 24.06.04, 08:09
          to chyba ostrzegawcza a nie ratunkowa kamizelka :) w każdym razie ja już mam i
          jedzie do mnie z włoch za 6 euro :) wyjeżdzam 6 sierpnia na sycylię z Mazur
          więc jak ktoś jedzie niech da znać
          • linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 09:34
            Ostrzegawcza odblaskowa, a czasem zycie uratuje. Kosztuje mniej wiecej 6 euro,
            ale na granicy moga korzystac z okazji i pobierac wiecej.
            • makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 09:41
              No coz, w supermarkecie kosztuje 3,50 euro...
              Poza tym: to nie moze byc byle jaka kamizelka, ale musi miec homologacje, wiec
              nie kupowalabym byle jakiej w Polsce. Jak policjant bedzie chcial sie do ciebie
              przyczepic, to przyczepi sie nawet o homologacje.
              • zuzinkas Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 10:05
                W Esselundze jest po 4,95!
                • makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 10:25
                  ..a u mnie w Auchanie 3,50. Sama sobie tam kupowalam.
                  Ps. Moj maz oczywiscie nie ma w samochodzie kamizelki ;-))
                  • zuzinkas Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 12:03
                    tez przypadkowo bylam Auchanie i tez widzialam po 4,90!! ?
                    hmmm
                    oczywiscie to ja musialam ja wrzucic do wòzka bo Antonio to by dalej tanszej
                    szukal !!!! ;-)
                    • flam1966 Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 18:49
                      povero antonio ma piu' povera sta'zuza:)
                      :)))
                      • Gość: Arek Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.04, 09:56
                        kamizelki powinny spełniać norme pn-en 471.Potrzebna jest deklracja
                        zgodności,niezbędna w UE.Kamizelka powinna mieć min. 2 pasy odblaskowe po 5 cm.
              • linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 24.06.04, 11:15
                Symbole omologacji sa na stronie www.polizia.it / podawalam je w innym watku /.
                Wczesniej sprzedawano na straganach te, ktore nie sa z nia zgodne. W dziwnych
                miejscach mozna sie jeszcze na nie natknac.
                • Gość: gosia Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 25.06.04, 07:40
                  Ludzie co Wy za ceny podajecie, ja mieszkam w Polsce i chciałabym sie
                  dowiedzieć czy mozna ja kupić u nas i po ile.
                  • makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:17
                    No to my ci mowimy, ze w Polsce mozna, ale zwroc uwage, czy maja specjalna
                    homologacje, inaczej mozesz sobie darowac kupowanie w Polsce.
                    Ja bym ci ja radzila kupic we Wloszech, zeby byc pewnym, ze jest OK.
                • el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:24
                  linn_linn napisała:

> Symbole omologacji sa na stronie www.polizia.it / podawalam je w innym
                  watku /.
                  ja nie mogę wejść na tę polizię - może bardziej rozbudowany adres ?
                  • linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:30
                    www.poliziadistato.it/pds/primapagina/nuovo_cds/giubotto.htm
                    • linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:35
                      Dla pelnej jasnosci: kamizelka musi miec symbol CE UNI EN 471. Samo CE / China
                      export / nie wystarczy. Kolory: pomaranczowy, czerwony, zolty.
                      • el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:39
                        dzięki za te jasność :)
                        bo ze strony internetowej mogłabym sobie co najwyżej kamizelke obejrzeć.
                        • el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:40
                          i jeszcze jedno
                          ona tylko dla kierowcy (tzn jedna na samochód) czy wszyscy muszą tacy świecący
                          przez włochy jechać ?
                          • makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:51
                            Ale przeciez sie w niej nie jedzie! Kamizelke wozi sie w samochodzie na
                            wypadek, jakby cos sie stalo z samochodem, kierowca musialby stanac na drodze i
                            wysiasc z samochodu- kamizelka jest po to, zeby byl widoczny dla
                            przejezdzajacych samochodow.
                            • linn_linn Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:53
                              Jeszcze jedno: nie mozna jej trzymac w bagazniku. Musi byc wewnatrz samochodu.
                              • el_la Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 09:57
                                upierdliwa będę ...
                                jedna ma być na auto ?
                                • makda Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 25.06.04, 10:42
                                  JEDNA
                                  • vojager29 Re: makda 25.06.04, 11:00
                                    nie wprowadzaj ludzi w blad

KAMIZELKE MUSI MIEC KAZDY PASAZER OPUSZCZAJACY POJAZD

i czytaj uwaznie przepisy

• makda Re: makda 25.06.04, 11:18
                                      Co do czytania uwaznie przepisow (i tu przyznaje sie do winy)
                                      Wlasciwie to prawda jest posrodku.
                                      Kamizelka musi byc dla kierowcy. Dla pasazerwo tez ALE tylko w przypadku,
                                      jesli wysiadaja z pojazdu aby zainstalowac trojkat.e strony policji:

"L’obbligo si estende anche ai passeggeri, ma solo nel caso che scendano per
                                      andare a posizionare il triangolo"

Wiec ty tez czytaj uwaznie.
    • Gość: Nik Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 157.25.161.* 01.07.04, 09:18
      a czy w zwykłej kontroli drogowej policjanci sprawdzają, czy wozisz kamizelke?
      • vojager29 Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? 02.07.04, 08:08
        troche to skomplikowane - przepis mowi, iz musisz miec kamizelke jesli
        opuszczasz samochod ale nic, ze musisz ja miec w samochodzie
        z logigi wynika, iz zeby moc ja zalozyc kiedy opuszczasz samochod, musisz ja
        miec w samochodzie, troche maslo maslane ale w sumie mozesz zarobic mandat
        jesli jej nie bedziesz mial w samochodzie
        radze wiec kupic a najlepiej przy granicy w Italii, bedzie taka jaka wymagaja
        Wlosi
        • Gość: olo Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.04, 13:01

Info z PZM.

[...]Również [o kamizelkach] można skontaktowac się z Pania Majką Koszabek
          codziennie w godzinach 09:00-12:00 pod nr tel /22/ 849 69 04
          • Gość: Zielona_borówka Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 217.153.22.* 15.07.04, 10:35
            Dzwoniłam, niestety panie nie wiedzą gdzie można kupić kamizelki ;(
    • Gość: Qbatura Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.tele2.pl 04.07.04, 16:41
      Witam Szanownych Forumowiczów!
      Nasza firma jest jednym z dystrybutorów tego typu kamizelek ,jakie są aktualnie
      wymagane we Włoszech, a także w Hiszpanii,Portugalii i od 01.01.2005 w Austrii.
      Nasze kamizelki spełniają wszystkie,wymagane europejskim
      prawem ,normy.Kamizelki są produkcji europejskiej.
      Jeżeli będziecie Państwo zainteresowani nabyciem takiej kamizelki, możemy ją
      przesłać pocztą lub kurierem.
      Koszt kamizelki:39,-pln /brutto/ + koszt przesyłki
      info: qbatura @ pgms.pl
      +48 601 208 430
      Pozdrawiam
    • Gość: Piotrek Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: *.chomiczowka.net.pl 15.07.04, 16:13
      hej,

poszukajcie na allegro, tam znajdziecie najtaniej, ja kupilem od kolesia ktory
      ma nick sciema601 - nick malo zachecajacy, ale sam kupowalem, i jak najbardziej
      moge polecic

pozdrawiam
      • Gość: agnieszka Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 62.101.104.* 15.07.04, 17:46
        NIE MA OBOWIAZKU POSIADANIA KAMIZELKI ODBLASKOWEJ I POLICJA NIE MA PRAWA DAC
        MANDATU ZA JEJ BRAK.
        Kierowcy sa zobowiazania do jej ubierania tylko w momencie przebywania poza
        pojazdem.
      • Gość: agnieszka Re: Gdzie kupic kamizelki odblaskowe do Włoch? IP: 62.101.104.* 15.07.04, 17:48
        NIE ROBCIE LUDZIOM WODY Z MOZGU.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka