Dodaj do ulubionych

caretta beach

01.08.14, 13:23
witam.Czy ktoś może się podzielić informacją ile kosztowały was wakacje w tym hotelu oraz kiedy były kupowane(last czy first).Przymierzam się na wyjazd i nie wiem czy brać lasta czy wstrzymać się do przyszłego roku i kupić zimą w ofercie first- hotel dość drogi, ceny lasta nie powalają :(
Obserwuj wątek
    • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 03.09.14, 20:25
      Interesuje mnie rowniez ten hotel I ceny jakie byle zaraz po ukazaniu sie oferty.
    • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.90.102.177-citimedia.pl 05.09.14, 16:49
      10.900 zł za apartament 4-os (2 + 2) w II poł czerwca tego roku - tyle kosztował nas ten hotel w first minute listopad 2013 (płaci się zadatek, potem 30 % i na końcu reszta). Później było już tylko drożej. Dlatego warto bukować hotele im wcześniej tym lepiej zwłaszcza te popularne ..
      • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.14, 19:04
        Dzięki za odpowiedź. 12 czy 14 dni pobyt ? No i pytanie jak dorosłe dzieci bo dla tych do 16 lat jest ponoć zniżka. No i pytanie jakie biuro ?
        My chcemy lecieć z 7 latkiem
        Myślę że może 10 dniowy pobyt zamknie się w 8-9 tysiącach . Jak myślisz ?
        • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 05.09.14, 21:07
          14 dni, Grecos, 5 i 8-latek :)
          • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 05.09.14, 21:55
            Dziękuję za cenne informacje.
            Mam jeszcze jedno pytanie na które nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi. W Caretta Beach Resort jest część płatna dla dzieci typu trampoliny gokarty i itp. Jakie są ceny za wstęp na te atrakcje. Ktoś na forum napisał że "można fortunę" stracic :):) . Mode mass wheeze na ten temat. No I czy yearns wykazac sie odwaga by wjechac samochodem na szczyt alas widac zatoke wraku. Pozdro.
            • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.14, 12:27
              Faktycznie, w tzw Fun Parku są te trampoliny, gokarty, automaty + chodzący dinozaur na żetony, na którym jest niezła przejażdżka. Nasze dzieci korzystały prawie codziennie głównie z dmuchańców - duży plac z pięknymi wielkimi kolorowymi dmuchanymi zamkami, zjeżdżalniami itp. Płaciło się 4 euro za dziecko za nielimitowany czas. Po wieczornych animacjach wędrowaliśmy do Fun Parku na piwko i drinki a dzieci szalały właśnie na tym placu do północy. Na gokartach nie byliśmy, oddzielnie płatne (pewnie kilka euro) + masa innych dodatkowych automatów, kolejki (pociai) dla mniejszych dzieci. Jednym słowem raj dla dzieci. Bylismy w wielu krajach i hotelach ale takiej infrastruktury pod dzieci jak w Carrecie Beach nigdzie nie było. Polecam wiec tym bardziej, że Aquapark też mają superancki.
              Na wakacje z dziećmi hotel jest wymarzony, dla tylko dorosłych - niekoniecznie (można się przyczepiać do niektórych rzeczy). Najważniejsze są szczęśliwe miny dzieci - bezcenne :)
              Co do Zatoki Wraku - widzieliśmy ją z góry i od morza (super wycieczka Mix Północ z polskim biurem Zante Magic -polecam). Auta na górę podjeżdzały, nie ma z tym problemu. Fakt, w niektórych miejscach drogi na Zante sa kręte, górzyste. Warto wynająć auto i samemu pozwiedzać wyspę. Dobre ceny wynajmu miała Pani ok +50, - biuro idąc na prawo od hotelu główną ulicą. Dla dzieci polecam Stone Park - ichniejsze ZOO, gdzie sarenki, daniele, pawie itp sa na wolnym wybiegu i można je karmić. Nasza młodzież była zachwycona

• Gość: Mario Re: caretta beach IP: *.zabrze.vectranet.pl 06.09.14, 13:39
                jeśli chodzi o auta to nie polecam Kia Picanto. Jeździliśmy ze znajomym, jego KIA czasem miała problem z podjazdem, ja miałem Citroen C3 i dawał radę, +większy bagażnik. Wypożyczenie 40 E z pełnym ubezpieczeniem, Euro Hire,
                • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.14, 16:03
                  Podobno wypozyczaja na minimum 3 dni. Rozumiem Dr cena to 3x40 euro. Czy tak ?
              • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.14, 15:59
                I o talkie miejsce mi wlasnie właśnie chodziło. Jeszcze chodzi mi ok glowie Aqualand Resort na Korfu ale tan jest daleko do morza. Jeszcze raz wielkie dzieki.
                Jeśli tam nie byliscie to jest to miejsce godne uwagi na wypoczynek z dziecmi.

• Gość: yasioo Re: caretta beach IP: *.home.otenet.gr 06.09.14, 20:07
                  Ja bym w Caretta nie chciał mieszkać dłużej niż 1 dzień. Przeszkadzałyby mi samoloty ladujace z wielkim rykiem kilkaset metrów od hotelu. Plaża oddalona o ok kilometr, piaszczysta wiec może i byloby ok dla dzieci, ale piach raczej zniechęcająco brudny.
                  Jeśli te mankamenty nie przeszkadzają to może sie podobać, bo hotel całkiem fajny.
                  • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.14, 21:04
                    No jeśli piasek jest brudny to może wystarczy tylko wziąć z sobą mydło z hotelu i pumeks. Na wszystko znajdzie się jakaś rada. Kilometr do hotelu ? Jaki problem. Biore taryfe i po minucie juz jestem na "brudnej plaży". Lądujace samoloty? Powiedz to wszystkim dzieciom w Carreta ze to beeeee :)
                    Miszczu. A woda kur...a nie była czasem za mokra co ?
                    • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.14, 22:04
                      Franek, brawo :) Takiemu marudowi to i za zimno tam pewnie było ...
                      Jeśli chodzi o plażę to kwestia była wyschniętych wodorostów leżących na piasku. A wystarczyło przejśc się brzegiem morza z 10 minut dalej (w stronę Laganas) i plaza była czyściutka. Co ważne - dla dzieci jest tam bezpiecznie bo morze długo w głąb jest płytkie. Dodam, że plaza ta jest na obszarze Parku Narodowego, gdzie żółwie caretta składają jaja i można było zobaczyć ich zabezpieczone gniazda. Dla dzieci to dodatkowa frajda.
                      Do plazy idzie się faktycznie spacerkiem z 15-20 minut ale mijając domy, hotele z ładnymi ogrodami nie żałuje się tego. Dodatkowo, co ważne, po drodze mija się 2 pozostałe hotele z sieci Caretta: Star i Sea Viev. Mieszkając w Caretta Beach można korzystać z ich barów. Po drodze więc, idąc na plażę wstępowaliśmy do Caretta Sea Viev na piwko, drinka a dzieci na lody. A jak ktos mimo tego nie lubi spacerów i musi być podwieziony pod samą plaże (np z małymi dziećmi) - to kursował kilka razy busik dowożący hotel - plaża -hotel. W drodze powrotnej czasami korzystaliśmy z niego.
                      Samoloty? Jak dla mnie i dzieci - była to dodatkowa atrakcja patrząc z Aquaparku jak przygotowywują się do startu. Hałas był może bardziej odczuwalny dla mieszkańców budynków bliżej lotniska. My mieszkaliśmy w budynku Grecosa - trochę dalej położony.
                      Tak, jak wspominałam można by się przyczepić do kilku rzeczy (np kiepska jakość drinków, mało owoców morza, apartamenty mogły by być trochę większe). Ale patrząc całościowo na Carette Beach - to jest to jeden z najlepszych greckich hoteli pod familię - raj dla dzieci (aquapark + Fun park).
                      Wspominałeś Franek o Korfu - 2 lata temu byliśmy w Gellina Village - tez fajny hptel pod dzieci (Auapark + zoo) ale Caretta Beach przebiła je ..:)
                      • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.14, 22:22
                        Z Gellina Village wrocila moja znajoma w tym roku. Była zadowolona. Do plaży miala kilka uwag ale ogolnie pobyt udany.
                        Ja od miesiaca szukam ciekawego miejsca i na te chwile Caretta mi najbardziej pasuje.
                        Jest jeszcze wariant mieszkania w Caretta S.V. z widokiem na morze i odwiedzanie Caretta Beach ale to chyba nie jest dobry pomysl majac na uwadze to ze pobyt jest ustawiany pod pocieche. Co myslisz o takiej opcji.
                        • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 06.09.14, 22:38
                          To kwestia budżetu. Jeśli możesz pozwolić sobie na większy wydatek - to na pewno polecam Carettę Beach - jest droższa niż Caretta Sea Viev (i C Star) ale wszystko jest na miejscu (Aquapark, Fun park, animacje, więcej basenów, większa restauracja i co za tym idzie większy wybór potraw). Caretta S.V. jest dużo mniejsza, bardziej kameralna, sami Polacy (w C. B. Polacy + Anglicy + nieliczni innych narodowości), mniejsze pokoje itp. Ale za to, słyszałam, że Polacy się tam bardziej integrują i wieczorami wspólnie bawią. Zależy więc co kto lubi ...:)
                      • Gość: Jacek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.15, 12:27
                        Zaglądasz jeszcze czasem na forum ? Szukam informacji o hotelu caretta beach na Zante . Daj znać czy tu zagądasz.

Pozdro
                        • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.90.102.177-citimedia.pl 05.02.15, 15:36
                          Tak, zaglądam co jakiś czas :)
                          • Gość: Jacek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 05.02.15, 19:14
                            Dzięks.
                            Mam pytanko może mi podpowiesz bo nigdzie nie mogę znaleźć informacji. Lecę do Caretty w czerwcu i chciałbym mieć pokój w części K,L, lub M bo słyszałem że są najlepsze. Czy potrafisz określić które to są budynki ? Czy sa to może te które mają widok na okrągłą restaurację otoczoną wodą . Za pomoc będzie nagroda....muszelka z Kalamaki :):):)
                            • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.90.102.177-citimedia.pl 06.02.15, 13:35
                              Szczerze mówiąc nie pamiętam juz tych numerów budynków. Ale jeśli lecisz z Grecosem i chodzi o takie 3 budynki koło baru na wodzie (basen) - to pewnie o te właśnie Ci chodzi :) (my mieszkaliśmy w środkowym). Faktycznie, ponoć te są najlepsze w kompleksie. Neckermana budynki mają gorszy standart (nie widziałam ale słyszałam od innych Polaków). A i w tym właśnie barze na wodzie mieli najlepszą frappe w całym hotelu - robioną przez Greka o urodzie Anglika :)
                              • wied.zma Re: caretta beach 27.03.15, 11:46
                                Carettka mam pytanie. Chciałabym skorzystać z usług Zante Magic, ale z tego co wiem, nie odbierają spod hotelu tylko gdzieś po drodze. Czy mogłabyś napisać jak to się odbywało?
                                Chciałam jechać z dwójką dzieci a wycieczka wypada już w trzeci dzień naszego pobytu.
                                Będę bardzo wdzięczna za informacje
                                • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.90.102.177-citimedia.pl 30.03.15, 14:31
                                  Nas odbierał autokar z główniej ulicy. Musieliśmy dojść z hotelu tylko mały kawałek (z 5 minut)
                                  • wied.zma Re: caretta beach 31.03.15, 10:16
                                    Dziękuje za informacje :-)
                                    Ale napisz mi proszę, czy powiedzieli Wam, że macie czekać np. przy przystanku, sklepie?
                                    Czy miejsce zbiórki było jakoś oznakowane?
                                    • Gość: Carettka Re: caretta beach IP: *.90.102.177-citimedia.pl 31.03.15, 11:58
                                      tak, powiedzieli, że mamy czekać na przystanku :)
                            • mona7408 Re: caretta beach 22.04.15, 09:07
                              Napisz do mnie monika.krzyzaniak@op.pl przeslę ci mapkę rozkładu budynków.
                      • Gość: sylwia Re: caretta beach IP: *.eaw.com.pl 11.02.15, 19:41
                        Hej, co oznacza budynekGrecosa, gdzie on był zlokalizowany, gdzie najkepiej nocowac z małymidziecmi?
                        • Gość: Jacek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 11.02.15, 22:17
                          Sylwia. Jej chodzi o budynek L. Udało mi się zdobyć mapkę budynków hotelowych.
                          Pozdro
                  • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 06.09.14, 22:04
                    No i jeszcze te żółwie i te porozrzucane jaja na plaży niee........ Co za czesiek :):)
                    Teraz wiem skąd te negatywne opinie o miejscach gdzie naprwde nie ma sie do czego przyczepic.
                    • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.14, 15:51
                      W Kalamaki oczywiscie :)
              • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.14, 15:50
                No Carettka. To tylko teraz powiedz kogo mam w Kalaki pozdrowic ...... :):):)
                • Gość: Carettka Franek IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 19:40
                  Franek, pozdrów od nas żólwie :) a w hotelu animatorów (jeśli będą ci, co w tym roku - byli super) i takiego śmiesznego menadżera restauracji (Grek ok 50-letni, niski z silnymi okularami - wszędzie go pełno). Na przyszły rok tez już zaklepałam wyjazd na II poł czerwca. Będziemy niedaleko - na sąsiedniej wyspie Kefalonia, hotel Ionian Sea & Aquapark. Nie będzie tam tak wypasionych basenów jak w Carecie ale wyspa ponoć jeszcze fajniejsza i nie tak zdeptana przez turystów jak inne. A i zapomniałam wczesniej napisać, na Zakyntos był super mikroklimat / powietrze do oddychania, bardzo rześkie. Na żadnej innej wyspie greckiej nie spotkałam w czerwcu tak przyjemnego powietrza. Mam nadzieję, że na Kefalonii też tak będzie. Oby do kolejnych wakacji, już nie mogę się doczekać ...
                  • Gość: Franek Dzbanek Re: Franek IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 21.10.14, 20:04
                    No ale zakladam ze swetrow brac nie musimy co ? :) Lecimy w polowie czerwca i zakladam ze bedzie te 30 stopni co ? No i woda ciepla :) Jak sie bedziecie nudzic to wpadnijcie motorowka na kawke :)
                    • Gość: Carettka Re: Franek IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 23:17
                      jeśli dobrze pamiętam to może na początku przez 2-3 dni były potrzebne bluzy na wieczór, raz (dzień po przyjeździe) padało a tak było przyjemne ciepełko, z każdym dniem coraz większe (na szczęście nie upały). Woda cieplejsza niż latem w Bałtyku.
                      Zaproszenie przyjęte :) jeśli czasowo damy radę to może wpadniemy odwiedzić Kalamaki, kto wie, kto wie ..
                      • Gość: Franek Dzbanek Re: Franek IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.14, 18:56
                        M am pytanko.
                        Hotel Caretta jest z aquaparkiem czy zatem jezdziliscie
                        do najwiekszego aquaparku Zante Village Aquapark ?
                        Czy warto kupic wejsciowke na caly sezon ? Odleglosc od hotelu to chyba kilka kilometrow, wiec od razu pytanie czy jezdzi tam bus ? Czy moze taryfa ?
                        Majac all taki hotel to czuje ze 2 wypady do tego aquaparku na maxa powinny wystarczyc.
                        • bananas.only Re: Franek 26.10.14, 19:57
                          Czy jest jakiś autobus, którym można dojechać na plażę Banana lub Gerakas?
                          • Gość: Carettka Re: Franek IP: *.90.102.177-citimedia.pl 27.10.14, 15:17
                            Korzystaliśmy tylko z aquaparku przy hotelu. W tym drugim nie byliśmy. Woleliśmy samochodem zwiedzać plaże i kąpać się w morzu. Na Banana i Gerakas byliśmy właśnie autem. Cały ten cypel jest boski, koniecznie do zobaczenia. Czy jeździ tam autobus - pewnie tak, ale to już na miejscu rezydent lub w hotelu podpowiedzą
                  • Gość: Franek Dzbanek Re: Franek IP: *.adsl.inetia.pl 23.10.14, 06:53
                    Carettko. W planie bede mial odwiedzic awuapark Zante Village ktory jest chyba kilkanascie kilometrow od hotelu stad man pytanie. Czy da sie tam dojechac taryfa czy moze kursuje tam autobus. Przy okazji pytanie o cene. W innym wypadku pozostaje wariant wypozyczenia samochodu ktory tez zakladam bo zechce zobaczyc zatoke wraku z gory i jedna z najladniejszych plaz.
                    Pytanie o dojazd do zatoki wraku. Na razie jechalem tam wirtualnie za pomoca "Google street view" ,Byli tacy co straszyli ze dojazd jest bardzo niebezpieczny i samochod musi byc z mocnym silnikiem no nie podjedzisz. Jak z tym jest naprawde ?.
                    Pozdro.
                    • Gość: gość Re: Franek IP: *.dynamic.chello.pl 23.10.14, 21:50
                      Hyundai Getz 1.0 - dla 2 + 2 spokojnie dawał radę. Owszem zdarzało się, że pod górę na 180-stopniowym zakręcie na serpentynie trzeba było zredukować do jedynki, ale nie stanowiło to żadnego problemu. Ani razu nie było tak, że nie dał rady lub ledwo, ledwo jechał.
    • Gość: gość Re: caretta beach IP: *.eaw.com.pl 06.09.14, 19:16
      11 800 3+1 dziecko grecos druga połowa czerwca first
      • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.14, 20:29
        14 dni ?
      • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 04.10.14, 20:33
        No to czuje ze 2+1 z 7 latkiem na 10 dni w lipcu n'a first w 8.500 powinno sie zmiescic.
        • perelkakz Re: caretta beach 06.10.14, 09:48
          my też planujemy 2+1 z siedmiolatkiem, tyle że w drugiej połowie czerwca i też chcemy się zmieścić w 8 tyś :)
          • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.14, 20:42
            ja planuje początek lipca 2 + 14 latek ciekawe ile wyjdzie, bo hotel wydaje sie całkiem przyjemny. Franek my byliśmy w Aqualandzie na Korfu 2x mega aquapark , na plaże kursuje hotelowy busik 2x dziennie a przy hotelu jest tez przystanek miejscowego busa
            • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.14, 11:43
              Wybieramy sie ze znjomymi w zstawach 2x( 2+7 lat) w lipcu.
              W gre wchodza Agualand na Korfu , Caretta, a ostatnio Luis Creta Princess Resort na Krecie.
              Nie wiem ale chyba wybierzemy ten ostatni.
              Duzy plus to aquapark i polozenie przy plaży. Sa drobne minusy ale kupa plusow. Decyzja nie zapadla. A moze wlasnie aqualand. Jezdzenie ja plaze mnie zniecheca. Czy to prawda ze na autobus mozna sie nie zabrac ? Chetnych ponoc wiecej jak miejsc. Dzieci 7 lat tez ponoc nie na kazda zjezdzalnie zostana wpuszczone. Ciekawia mnie tez oplaty na trampoliny i inne atrakcje przy hotelu na korfu.Za info z gory dziekuje.
              • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.14, 17:15
                Hotelowy bus jezdzi 2x dziennie, dzień wczesniej zapisujesz sie na liste w recepcji, ilość miejsc ograniczona lecz nigdy nie bylo problemu z zapisaniem. Uwaga autobus strasznie punktualny na nikogo nie czeka. W tym roku i w poprzednim zdarzylo się że ludzie z miasta wracali taxi. W aquaparku większego problemu niema, jeśli jesteś z dzieckiem wpuszczą je na każda zjezdzalnie, no może opócz kamikadze. Nie raz widziałam dzieciaki 5-6 letnie same na pontonach lub innych gdzie było info nr od 10 lat. Ratowników full, pilnują cały czas. Dodatkowo płatnych atrakcji na terenie hotelu dla dzieciaków nie zauważyłam.
                • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.14, 17:20
                  Louis Creta Princess całkiem si ciekawe jaka cena.My tez w lipcu się wybieramy, raczej nie do Aqualandu bo byliśmy dwa lata z rzedu, rozwazałam Caretta ale pomysle tez o Louis
                  • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.14, 22:20
                    Oferty będą za jakiś tydzień może 2. W tym hotelu zjeżdżalnie są nowe postawione przed obecnym sezonem stąd należy się liczyć z wyższą ceną. Dziś nikt nie powie o jakiej cenie mowa. Z tego co wiem jest szansa na opcje 10 dni co jest chyba niezłym rozwiązaniem.
                    Znalazłem fantastyczny film o tym hotelu. Jak go zobaczysz spakujesz walizki :) mówie Ci i nie żartuje :)
                • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.14, 22:15
                  Dzięki za info. CO do dodatkowych atrakcji dla dzieci to jak widziałem na YouTube sa tam dmuchane zjeżdzalnie jakieś gokarty, trampoliny i różne takie.
                  Czytałem wpis że można tam fortune zostawić jak się jest z gromadka dzieci. Nie wiem czy gość żatował stąd moje pytanie. A może opcja "all" obowiązuje na wszystko przy hotelu? Podobno że nie.
                  • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.14, 22:32
                    Franek daj te linki do pakowania walizek;) i do dodatkowych atrakcji w Aqualandzie bo ja tam żadnych trampolin nie widzialam,
                    • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.14, 23:24
                      Faktycznie. Masz racje. Trampoliny i te różne bajery były w caretta beach resort.
                      A to link do "pakowania" :)
                      www.youtube.com/watch?v=1Yrhv_mdhdI

Pozdro
                      My prawie spakowani :)
                      Prawie bo jeszcze się analizuje czy czegoś innego nie wybrać, a jest w czym aby się tylko kasa zgadzała :)

• Gość: Franek dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 12.10.14, 23:31
                      Tu masz jeszcze jeden link. Miejsce które trzeba na Krecie zoabczyć.
                      www.youtube.com/watch?v=Q1WBf4XPbDI
                      Ten napakowany "bysior" na plaży to ponoć miejscowy ratownik :):) więc się nie utopisz :)
                      pozdro
                      • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.14, 14:09
                        Filmik super, walizki same się pakują ;) u nas zdania podzielone część Caretta bo fajniejsze zjezdzalnie część Louis . Co do kosztów my za tydzień w Aqualand płciliśmy 6900 zarówno w tym jak i w tamtym roku
                        • Gość: Franek dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.14, 16:52
                          Gośka. To wstrzymaj się do 4 listopada, bo z tego co się dowiedziałem mogą pokazać się jeszcze ciekawsze propozycje. My w każdym razie "celujemy" w Grecje. Warunek to hotel z Aquaparkiem i położenie blisko morza. Jak coś namierzysz daj znać .
                          • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 13.10.14, 16:59
                            ok, czekam i szukam, my na pewno pierwsza połowa lipca, Grecja, aquapark. Pozdro
                            • Gość: Franek dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 13.10.14, 17:35
                              Jeszcze wyjdzie ze trafimy w to samo miejsce :):):) bo u nas te same warunki muszą być spełnione.
                              No to szukamy. Jak coś namierzysz puść info.
                              pozdro
                            • Gość: Franek dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 15.10.14, 16:57
                              Gosia. Tak przeglądam te oferty i na 'placu boju" zostały mi carette i luis. Warto jednak poczkać do początku listopada na pełną oferte. Taki dostałem cynk :)
                              • Gość: aga Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.14, 18:42
                                tez zastanawiam się nad tym hotelem, doczytałam że sklada sie on jakby z trzech różnych hoteli i pytanie który najlepszy?
                                • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.14, 19:42
                                  Po kilku miesiacach poszukiwan przegladania forów internetowych i filmow jesli jedzisz z maluchem to zdecydowanie Caretta Beach. Ja juz tylko czekam ma oferte. Ma sie pojawic jutro, choc pewnie wyswietla ja ma poczatku tygodnia czyli w poniedzialek.
                                  Pozdro.
                                  • silvia0406 Re: caretta beach 17.10.14, 19:53
                                    Ofertę Grecosa można już obejrzeć np na stronie pośrednika Wakacje(kropka)pl
                                    Według mnie jest drogo,dużo drożej niż w tym sezonie.
                                    Szukam jakiegoś fajnego hotelu na Zante,ale biuro nic nowego nie zaoferowało,no może poza nowym obiektem z sieci Caretta-Caretta Island.Hotel nowy,blisko plaży,za to ceny za dziecko mają oporowe;za 2 latkę w lipcu na 2 tyg każą sobie płacić 4260 zł.Toż to masakra jest.
                                  • Gość: aniolek Re: caretta beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.14, 19:52
                                    My lecimy 12.06.2015 do caretty beach może ktoś z Was też leci w tym samym czasie z Bydgoszczy? mój mail imie-i-nazwisko-zastrzezone@wp.pl Pozdrawiam.
                                    • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 14.11.14, 20:49
                                      Jak na 2 tygodnie to sie sie zobaczymy jak na tydzien to sie miniemy :(
                                    • Gość: kasia Re: caretta beach IP: *.212.164.5.krosoft.pl 08.12.14, 17:41
                                      my lecimy, tylko że z Krakowa
                                      • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.14, 18:44
                                        Wylatujecie 19 tego ?
                                    • Gość: Jacek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 01.02.15, 12:42
                                      Szukam kontaktu z kimś kto leci do Caretty na Zante. My lecimy pod koniec czerwca więc pewnie będziecie już w Polsce. Daj znać czy tu zaglądasz jeszcze.
                                  • mona7408 Re: caretta beach 17.11.14, 09:04
                                    Witam
                                    12.540 zł płacę w lipcu za 10 dni 2 os.dorosłe, 4 i 15 latka z Grecosa wylot Warszawa
                                    • mona7408 Re: caretta beach 17.11.14, 09:14
                                      Za Caretta Beach oczywiście....
                                    • anetaxyz Re: caretta beach 09.02.15, 09:54
                                      Hej A kiedy lecicie? Ja z rodzinką (2 os. dorosłe+12 lat+ 16 lat) będziemy w Caretta Star od 17.07
                                      • Gość: Jacek Re: caretta beach IP: *.play-internet.pl 09.02.15, 11:07
                                        No to sie miniemy :( lecimy w czerwcu. Chetnie dam wskazowki po powrocie.
                                        Dosyc wazne sa pokoje to juz wiem . Jedne fajne inne małofajne :)
                                        Pozdro.
                                • silvia0406 Re: caretta beach 17.10.14, 19:56
                                  Najlepszy jest ten z Aqua Parkiem,ale najdalej od plaży.Pozostałe dwa są bliżej plaży,ale też mniejsze i nie oferują tyle rozrywek.
                                  W przyszłym sezonie będzie dostępny kolejny hotel w tej sieci-Caretta Island.Widziałąm zdjęcia i całkiem fajnie się prezentuje,jest 100 ale cenę za dziecko ma oporową.Niżej już o tym napisałam-4260 zł za 2 latkę to przesada.
                                  • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 17.10.14, 21:46
                                    A ja Wam coś powiem. Za te cenę to niech sobie Grecy te swoje oliwki w d..e wsadzą.
                                    Chyba ich pogięło. W zeszłym roku za pobyt 2 plus maluch wystarzyło 9000 a dziś trzeba wyłożyć 11.500.
                                    Ja się tu kurde już zacząłem uczyć greckiego i ....już poleciałem.
                                    Nic bedziem się uczyć arabskiego. Tunezja tansza :)
                                    Ino czy tam ebolajuż jest czy jeszcze nie bo nie wiem ?
                                    • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 17.10.14, 22:30
                                      Franek warto poczekać na Grecosa na ich stronie,mi w tamtym roku wakacje(kropka)pl wyliczyli Aqualand o 950 zl drożej niż ze strony firmowej Alfa Star, czyli ten sam hotel, to samo biuro a drożej
                                      • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.14, 09:03
                                        Gosia. Jeśli chodzi o Aqualand to powiedz mi czy te dojazdy na plaże były uciążliwe i czy faktycznie autobus nie zabiearał wszystkich ? U mnie jeszcze nie ma decyzji odnośnie wylotu i biore jeszcze pod uwagę Aqualand który tak naprawdę mam na oku już od zeszłego roku.
                                        Brak morza mnie zniechęca ale dziecko i tak więcej czasu spędzi chyba w aquaparku.
                                        Wczoraj wyszukałem jeszcze jedno miejsce a mianowicie Fodele Beach z 7 zjeżdżalniami hotek 5*. Nic mi nie wiadomo o cenach póki co bo nikt go nie ma w ofercie.
                                        Jeszcze mi powiedz czy 19 czerwiec na wyjazd do Grecji to dobry pomysł. Cena niższą i myślę że się w morzu wykąpie bez dreszczy :) co?
                                        Caretta by mnie wówczas kosztowała 8,500 za 10 dni co już jest ciekawą ceną.
                                        • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.14, 09:19
                                          Franek. Dojazd na plaże i miasto naprawdę lajtowy, kilka minut. Bus zabiera wszystkich, którzy się zapisują dzień wcześniej w recepcji. Nam przez dwa sezony nie zdarzyło się żeby nie było miejsc. Bardzo punktualny. My byliśmy w tamtym sezonie 1 lipca i woda na plaży ok.Tak jak piszesz dzieciaki wolały aquapark od plaży. Nie wiem jak w tym roku ale Aqualand ogolnie drogi ok 6500 tydzień 2+1. Tez patrzyłam wczoraj na Fodele Beach ale zeszloroczne ceny byly zaporowe. Obserwuje Turcje
                                          • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 19.10.14, 09:22
                                            koleżanka dzwonila do sun&f pani wyliczyla 11085 za tydzień!
                                            • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 19.10.14, 14:29
                                              Gosia. Nie zapomnij przed wyjazdem zainstalowac w swoim smartfonie aplikacje ENVELO. Zaskoczysz swoich znajomych i zrobisz Im mega niespodzianke :) pozdro.
                                              • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 17:29
                                                Franek, ale ja nie mam smartfona he he, Wybraliście coś?
                                                • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 21.10.14, 18:17
                                                  Zrobilismy rezerwacje na Caretta Beach Resort z Grecosa od polowy czerwca. Mysle ze to dobry wybor bo ceny juz wzosly. Porownywalny dla mnie jest tylko Aqualand na Korfu ale na niego jeszcze nie ma ofert.
                                                  Gosia. To Wy moze leccie ma Korfu a my ma Zante i jak wrocimy to sie wymienimy opiniami. Przynajmniej beda szczere a nie jak tu ma forach :):).
                                                  • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 21.10.14, 19:00
                                                    Trzeci rok z rzędu na Korfu chyba nie da rady, bunt domowników ;)
                                                  • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.dynamic.cdma.plus.pl 21.10.14, 19:10
                                                    Sorki zapomnialem ze tam byliscie. Powiedz mi jeszcze tylko z jakiegi biuro no zechce sledzic ceny jakie beda wyskakiwac.
                                                  • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.14, 09:04
                                                    Franek, u nas zmiana planów związana z zimowym wyjazdem (ferie) upolowaliśmy Fuerteventurę za fajne pieniądze. Także latem będziemy czekać do końca na last last last minute ;) takie z dnia na dzień
                                                  • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.14, 20:16
                                                    Też dobry pomysł dla tych co się wakacji nie mogą doczekać :):)
                                                    A temperatura jaka będzie ? Na ciepełko można liczyć ?
                                                  • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 25.10.14, 22:20
                                                    Gosia. Widzialem juz oferte ma Korfu. Szybko bo 3 godziny Po ogłoszeniu. Od polowy czerwca na 2 tygodnie 9.500. Gdybym nie mial zarezerwowanej Caretty to bym to " łyknął", ale i tak jestem happy bo Carette wzialem w najlepszej cenie na 10 dni. Zreszta ma ten rok tylko te dwa hotele były w czołówce do ewentualnej rezerwacji.
                                                    Jak ta cena ma sie do tego kiedy Ty lecialas ? Pobyt 2 plus 7 latek.
                                                  • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.14, 23:08
                                                    Franek lecimy 3.02 do Barcelo Fuerteventura Thalasso & Spa z Itaka ( trochę się jej boje)15 dni nas 2+1 wyniosło 6000 (odkupione od znajomych którzy mieli jechać, ale niestety nie mogą, zmiana pracy, oferta nie do odrzucenia na pracę w Wawie). Temperatura koło 5 stopni więc ok. A w lipcu zobaczymy te last last lasty. Nas w tamtym roku Korfu wyniosło 6900 za tydzień
                                                  • Gość: gosia Re: caretta beach IP: *.dynamic.chello.pl 25.10.14, 23:08
                                                    he he oczywiście 25 stopni
                                                  • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.14, 09:56
                                                    Filmik z Fuerta
                                                    www.youtube.com/watch?v=Xa_8ObSvWgk
                                                    Te salta to zacznij ćwiczyć pod koniec pobytu....... :):)

• Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.play-internet.pl 17.10.15, 19:38
                                                    Gosia. Zagladasz th jeszcze ?
                                                  • Gość: Franek Dzbanek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 26.10.14, 08:32
                                                    No za takie pieniądze to się lecie :):) Gdybym wiedział wcześniej dałbym Ci lekcje windsurfingu gratis :) Fuertaventura to mekka windsurfingu, ale o tym pewnie wiesz.
                                                    Już dziś łyknij trochę teorii by tam błysnąć na desce pierwszego dnia :)
                                                    Tym sportem można się zarazić. Uwierz. Pozdro
                                                  • Gość: Franek Re: caretta beach IP: *.play-internet.pl 17.10.15, 19:42
                                                    Wybieram sie na Korfu do Aqualandu i potrzebny doradca. Jasli mialabys chec leciec do hotelu Caretta Beach na Zante to sluze pomocą.
    • Gość: HappyTour Re: caretta beach IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.15, 17:56
      Hotel Jest bardzo fajny, powiem więcej najlepszy na wyspie. Ceny może nie za niskie ale jeżeli chodzi o Zakythos i dobrą zabawę warto !!! Last minut może już nie być w terminach od czerwca do sierpnia tak było rok temu. Szczegółowe info zapraszam do kontaktu magda.chabowsk@happy-tours.pl
      • Gość: Jacek Re: caretta beach IP: *.adsl.inetia.pl 08.02.15, 10:35
        e-mail chyba niepoprawny.
        Mam do Ciebie pytanie. Czy wiesz które to są budynki K,L M, w tym hotelu? Czy są to może te budynki które mają widok z okna na okrągłą restaurację na środku basenu ?
        Nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi a szukam już wszędzie gdzie się da.
        Pisałem do hoteu maila ale grecy chyba zapadali w sen zimowy. Cisza...
        • mona7408 Re: caretta beach 22.04.15, 09:28
          Jacek napisz do mnie to prześlę ci plan budynków w Hotelu Caretta Beach - monika.krzyzaniak@op.pl
        • Gość: CB Re: caretta beach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.15, 23:02
          Budynek M na pewno ma widok na poolbar. Jeśli chodzi o pozostałe to jakoś nie zwróciłam na to uwagi. Ogólnie hotel jest super i każdy budynek ma swoje atuty. Własnie stamtąd wróciłam i jestem oczarowana zarówno wyspą jaki i hotelem.
          • Gość: Jacek Re: caretta beach IP: *.zambrow.net.pl 11.05.15, 07:04
            Jak już ochłoniesz to napisz krótką relacje. Bardzo ciekawi mnie Fun Park. W jakich godzinach jest czynny i czy faktycznie można tam "stracić fortune" jak ktos napisał.
            Na kamerce internetowej widziałem ze turyści już się pluskają :- pewnie woda chlodnawal jeszcze. Mam nadzieje ze miesiąc bedzie juz ok.
            Nie wiesz czy dobudowali jakieś zjeżdżalnie. Podobno dostawili w Fun Parku dużą skocznie z wielkim dmuchanym materacem. No i czy czulaś grecki kryzys ?
            Jak znam Greków i calą tę sytuację to było wszystko OK.
          • martini773 Re: caretta beach 25.05.15, 16:39
            Proszę o informacje o temperaturach, w morzu i powietrza?
          • martini773 Re: caretta beach 25.05.15, 16:41
            CB, JAK WRAŻENIA? Czy kąpaliście się w morzu, jaka woda i temp, powietrza? Czy byliście w Caretta Island
            • Gość: Piotr Re: caretta beach IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 30.05.15, 20:34
              Witam. i jak tam wrażenia z Caretta Island? lecimy z dwójką małych dzieci tam o9.06. więc już za kilka dni... i ciekaw jestem jak tam?jak warunki i wogóle pogoda dla dzieci? wiek 4 latka i roczek:) dajcie znać...
              • Gość: "Spocony Bogdan" Re: caretta beach IP: *.zambrow.net.pl 31.05.15, 05:40
                Piotruś
                Ogladam pogode na kamerkach internetowych i jest ok. Sezon w pełni. Jest troche chmurek ale dla dzieci pełne słońce to też nie do konca dobrze.
                Pogoda na 9.06 bedzie super co sprawdzisz w Google. Mnie ciekawi czas wylotu. Tez lecimy o 2.35 na Zante tylko w innnym terminie późniejszym i zastanawiam sie co bedziemy tam robic o 6.00 rano :) . Czy będą już wolne pokoje. Co z bagażami itp. Jak byś dał jakiś "cynk" po przylocie na miejsce byloby super.
                Pozdrowienia i miłego wypoczynku.
                • Gość: piotr Re: caretta beach IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 31.05.15, 19:06
                  dzieki za odp. ale mi chodziło bardziej o info że tak powiem na żywo bo na necie to kilka razy już sprawdzałem więc wiem jak piszą ale co na żywo to na żywo. a co do wylotu to ja nie pisałem że lecimy tak wcześnie, to pisali przedmówcy:) my wylatujemy o 10-20 także ja się o pokoje nie martwię... pozdrawiam
              • Gość: Marek Re: caretta beach IP: *.play-internet.pl 31.05.15, 10:20
                Sprawdzałem pogodę na Zakynthos . Od 9 czerwca po 32 stopnie w cieniu. Nic tylko pozazdrościć .
                Wpisz
                www.accuwearher.com.
                i wybierz Zakynthos.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka