asteraki13 25.04.09, 23:04 piszecie o swoich zwiazkach z ukochanym a moze by cos tak napisac o ich matkach,jakie one sa itp.... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewelinka834 Re: albanskie tesciowe 26.04.09, 13:39 moja jest super, w nic się nie wtrąca, mysli po europejsku, jej motto - jezeli nam dobrze to i jej dobrze, to samo teść, Odpowiedz Link
szkodra Re: albanskie tesciowe 30.04.09, 10:00 jest ok na poczatku sie wtracala i np kazala mi gotowac dla synusia obiad o 24 tej ,jak jej powiedzialam zeby sama gotowala bo przez to jeden z braci mojego meza ma dwie lewe rece to sie zamknela.ogolnie tylko mnie krytykuje ze jestem za gruba a waze 74kg prz wzroscie 170cm po dziecku. Odpowiedz Link
gringo68 to sporo 30.04.09, 13:21 moja żona przy 178 cm po drugim dzieku ważyła 70 kg, obecnie 64... Odpowiedz Link
gringo68 Re: gringo wybierz sie na wycieczke po rozum do g 30.04.09, 20:53 też masz problem z baleronem??? mniej jeść, biegać rano i wieczorem i zrzucisz te 20 kg...w tamtych stronach faktycznie kobiety szybko się zapuszczają... Odpowiedz Link
annarexha Re: gringo wybierz sie na wycieczke po rozum do g 30.04.09, 21:47 A ty co o 'tamtych stronach' wiesz?Studiowales albanistyke? 'Też masz problem z baleronem??? mniej jeść, biegać rano i wieczorem i zrzucisz te 20 kg'-zone tez tak szkoliles?Cos marnie jak spadla tylko do 64kg,musisz sie bardziej postarac,moze niech dzialke skopie,posadzi jakies kartofelki i kupi bieznie do trenowania codziennego a przy tym wsz ugotuje ci obiadek i zajmie sie dziecmi,jak spadnie po tym do 54kg,daj znac,moze i ja kiedys skorzystam i dam dyrektywy przyszlemu mezowi,bylabym wdzieczna,a moze juz jakas grupe dla pociazowych otylych,leniwych bab otworzyles? Odpowiedz Link
bionda83 Re: gringo wybierz sie na wycieczke po rozum do g 30.04.09, 22:29 napisze bez albanskich przeklenstw choc nie wiem czemu nie blokuje sie takiego gringo, ktory najpierw zauwaza ze to forum nie ma nic wspolnego z turystyka (chociaz sam na takich watkach sie nie udziela) a potem wypisuje obrazliwe teksty na temat innych forumowiczek. Czyzby nertila byla subiektywna szpila? powtorze to co pisalam wczesniej: gringo wspolczuje tWOJEJ zonie mam znacznie nizsza wage niz ona ale wspolczuje jej tylko dlatego ze ma takiego meza. Odpowiedz Link
paulcia83 gringo, mam do ciebie pytanie! 30.04.09, 23:09 czytam twoje wypowiedzi juz od jakiegos czasu i zastanawiam sie co z toba jest nie tak?czy to jakies kompleksy ktore chcesz przelac na innych,czy zle doswiadczenia z albanczykami,albankami?czy moze ktorys kiedys odebral ci dziewczyne lub zone(choc jak mniemam to zony raczej nie skoro wiesz ile obecnie wazy)? moze skrzywdzil twoja siostre lub przyjaciolke?proponuje ci zebys sie tutaj wyzalil,opisal swoja historie,wtedy wszyscy lepiej zrozumieja te twoje uszczypliwosci... przez kilka poprzednich twoich wypowiedzi staralam sie ciebie zrozumiec,wytlumaczyc.ale jak widze,ty nie tylko jestes uszczypliwy ,teraz stajesz sie wrecz chamski,a na takie zachowanie nawet twoje "zle doswiadczenia" nie powinny miec wplywu.badz gentelmenem i nie obrazaj kobiet nawet jesli je potepiasz za zwiazek z albanczykami. nie rozumiem jeszcze jednej rzeczy(jesli mozesz mi wyjasnic)skoro uwazasz ,ze tematy ktore tu poruszamy sa plytkie,nudne i nieciekawe PO CO JE CZYTASZ?najproscie chyba bedzie ,zebys nie czytal linkow nieturystycznych i nie stresowal siebie oraz nie obrazal innych. pamietaj jesli chcesz opowiedziec nam o swoich doswiadczeniach z albanczykami,nie krepuj sie -pisz, a my jako kolezanki z forum chetnie cie wysluchamy )pozdrawiam Odpowiedz Link
bionda83 forum turystycze nie uwzglednia krotkowzrocznosci 30.04.09, 23:33 osoba ta jest nie warta uwagi, nie powinno nas interesowac zycie trolla ktory zasmieca i zanieczyszcza atmosfere forum... radze nie ozywiac forum przy pomocy gringo rozmowa z takim człowieczkiem jest i tak jałowa... tak wciagam sie w ta bez produktywna dyskusje ale nadal DZIWIE SIE ze nikt takiego "gringo" nie blokuje... czlowiek ktory jezdzi tylko na odpust do okolicznego miasteczka i strofuje swoja zone nie ma bytu na tym forum... Odpowiedz Link
nertila kope lat :) 01.05.09, 08:59 Witajcie wszyscy moi mili Witaj Szkodra Coś piszesz żadziej ostatnimi czasy ale jak już coś napiszesz to tak żeby się forum porządnie zatrzęsło, co ? Opis zdarzenia: Wątek na temat teściowych pojechał nagle w stronę wagi i wzrostu szkodry, w sumie co to kogo obchodzi ile kto ma wzrostu i ile waży ? szkodra mężowi pasuje taka jaka jest więc ma w nosie dalsze wywody na ten temat i nic sobie nie będzie robić z uszczypliwości gringo. za to całe grono oburzonych forumowiczek stanęło solidarnie murem za uszczypniętą kobietą, doszło nawet do rzutu mięskiem ,przez który musiałam interweniować. Może to był błąd by tu wyjeżdżać ze swoją wagą i wzrostem? Z resztą Szkodra wcale nie wygląda na tyle ile tu nam pisze. Jest piekną kobietą i nie ma się czym tu martwić. Czego jestem pewna to tego ,że takie dane nie są istotne dla tego forum. No chyba ,że idąc tym tropem każda z forumowiczek poda swój wzrost,wagę,numer buta no nie wiem co tam chcecie obwód w pasie i obliczając średnią stworzymy tu obraz takiej naszej forumowiczki- żony ALbańczyka,wtedy się dowiemy ile średnio kilogramów Polki przypada na jej albańskiego męża i każdy będzie się mógł zastanawiać czy jest w optymalnej wadze wzroście itd Ze wzgledu na moje medyczne zainteresowania i żeby było jeszcze śmieszniej (i wybaczcie mi,bo już naprawdę nie mogłam się powstrzymać)podaje wam tu linka do obliczenia sobie BMI i się dowiecie czy jesteście w granicach normy,czy macie nadwagę czy niedowagę lub extramalnie jesteście już otyli. Moje BMI = 19,4 ,a żony gringo 20,2 tylko powiedzcie co to wnosi do tego forum i kogo to interesuje? kobieta.wp.pl/kat,26231,pos,5,kalkulatorbmi.html?ticaid=17f28 Taki wspaniały miesiąc się zaczął, mamy majowy weekend.Zachowajmy dystans do tego wszystkiego i nie kłóćmy się tu bez sensu. Za piękna pogoda na siedzenie przy kompie i bzdurne uszczypliwości i docinki. Ludzie ja was wszystkich po prostu uwielbiam. A może w końcu ktoś ,jak szkodra, odważnie opisze tu swoją teściową? O tym miał być wątek,czyż nie? Moja jest akurat przemiła a teściu to prawdziwy gigant-kupił sobie słownik Arquile Tety ,bo chce się uczyć polskiego. W zeszłym roku teściu w Albanii wraz z moją mamą śpiewali sobie stare włoskie piosenki,których texty oboje znają. Teściu grał na gitarze,mama poleciała swoim sopranem a ich współny polsko-albański wnusio tańczył na środku pokoju.Wtedy dopiero było wesoło...prawie jak tutaj na forum Odpowiedz Link
gringo68 masz rację nertila ;) 01.05.09, 18:08 maj, wiosna...to wspaniały miesięc aby wziąć się za siebie i zrzucić oponki...sądząc po erupcji piany i bulgotów, panienkom by się to przydalo Odpowiedz Link
annarexha Re: masz rację nertila ;) 01.05.09, 20:43 Tak i panience gringo tez przydaloby sie zrzucic zimowy brzuszek,czytajac te wypociny,podejrzewam ze uroda fizyczna nie grzeszysz Odpowiedz Link
hania.edhe.andi ... 01.05.09, 22:06 Ludzie! nie dajmy się zwariować! kogo obchodzi waga? ja waze 53 kg mam piekne mlode opalone szczuple cialo, chce kotos ze mna o tym porozmawiac??moze gringo potrzebuje porady co z zona zrobic?? moze o zdrowym odzywianiu? o sporcie? niedlugo bedziecie pisac kto i w jakiej pozycji to robi Co do tesciowych to mam cudowną, najlepsza jest wspaniala, dobra, gdy bylam chora nawet moje zasmarkane chustki zbierala z podlogi, trzymala mnie za reke i przynosila kompociki i owoce, tesciu podobnie, nieba by mi uchylil kazdej z Was zycze takich tesciow ! Odpowiedz Link
gringo68 Re: ... 03.05.09, 17:20 hania.edhe.andi napisała: > Ludzie! nie dajmy się zwariować! kogo obchodzi waga? ja waze 53 kg > mam piekne mlode opalone szczuple cialo, chce kotos ze mna o tym > porozmawiac?? rozmawiajmy o konkretach, nie o fikcji literackiej... Odpowiedz Link
hania.edhe.andi Re: ... 04.05.09, 10:38 gringo sam zaczynasz pisać o wadze kobiet, czyżbyś miał kompleks z powodu grubszej żony i już zapomniał, że są takie też co o siebie dbają i są szczupłe??? mogę udzielić kilku rad twojej żonie jak ma o siebie dbać ) Odpowiedz Link
ewelinka834 Re: albanskie tesciowe 07.05.09, 22:29 moja pewnie tez myśli ze jestem gruba ja przy wzroście 179 cm ważę 75 kg;], one mają taką mentalność.. pocieszam się tym ze moja szwagierka ma 150 cm w kapeluszu i wazy tyle samo co ja także jak obie będziemy na wakacjach to korzystniej wypadnę he he Odpowiedz Link
asteraki13 Re: albanskie tesciowe 10.05.09, 19:06 doskonale cie rozumiem.moja tesciowa jest taka "kochana" i prawie o nic nie jest zazdrosna.ma 60 na karka a cokolwiek zrobie czy kupie to robi to samo tak jakby sie bala ze bede od niej lepsza tak jak by to byl jakis wyscig,a co tu porownymac dziewczyne 26 lat z kobieta 60.jej mottem zyciowym jest ze kobieta ma robic w domu wszystko a facet nie bo to nie zajecia dla mezczyzny zmywac naczynia a obiad trzeba im pod nos podstawiac a pozniej po nim posprzatac.bo juz nie wspomne o szperaniu w cudzych szafkach i torebkach.z moim chlopakiem jestem ok 10 miesiecy i nie narzekam ale moja tesciowa to sie nadaje tylko do...... Odpowiedz Link
asteraki13 Re: albanskie tesciowe 10.05.09, 19:10 co do wagi to ty sie nie przejmuj i nie pozwalaj sobie niczego wmowic a jak sie komus nie podoba to niech sie nie patrzy bo zeby krytykowac czyjs wyglad to trzeba najpierw popatrzec na siebie a nie sadze ze twoja tesciowa to druga j.lo wiec glowa do gory i zlewaj wszystko Odpowiedz Link
bionda83 :/ 01.05.09, 23:18 dziwi mnie ze jak ktos pluje to nertila chce byc tak neutralna, ze uwaza ze to deszcz pada, nic sie nie stalo, wszystko jest ok. Czy szkodra wprowadzila zamieszanie? przeciez pisala o tesciowej.... Odpowiedz Link
paulcia83 Re: albanskie tesciowe 02.05.09, 01:58 zgadzam sie z ostatnia wypowiedzia.nikt nie wprowadza tu zamieszania po za "gentelmenem" ktory wyraznie nas obraza...zal mi ciebie chlopcze,jeszcze raz proponuje:opisz nam swoja historie,wtedy lepiej bedzie nam zrozumiec twoja zawisc w stosunku do zwiazkow polsko- albanskich. co do tesciowych moja to mila starsza pani z charakterem.zawsze mowi to co mysli,jest szczera,bardzo kocha swoje dzieci i ich dobro stawia na pierwszym miejscu.swietnie sie dogadujemy,zdarzaja nam sie sprzeczki,choc ostatnio coraz rzadziej,bo od 2 miesiecy nie mieszkamy razem(po 4 latach wspolnego mieszkania).jest dobra tesciowa potrafi doradzic,pocieszyc ,wysluchac,bardzo kocha wszystkie wnuki-ciesze sie,ze mam taka tesciowa. Odpowiedz Link
szkodra i po co ten caly zamet o moje kg 02.05.09, 12:08 matko dopeiro weszlam i nie wiedzialam ze taki watek rozpoczelam ,wypowiedzizlam sie o mojej tesciowej a tu taki bum od za przeproszeniem dupy strony.o co chodzi temu facetowi????? no ale przynamniej wesolo iwszyscy wiedza ile wazy jego zona co za niesamowita iformacja miesiaca.dzieki dziewczynki za poparcie nie ma to jak kobieca solidarnosc. Odpowiedz Link
annarexha Re: albanskie tesciowe 02.05.09, 15:05 Za kazdym razem gdy ktos obraza Albanczykow lub pary albansko- polskie,poawia sie komentarz typu,jest:- kwiecien,maj,czerwiec,lipiec,sierpien(podejrzewam upodobanie miesiecy letnich)i:- nie klocmy sie,radujmy sie,cieszmy sie- ladna pogoda,sloncem,brakiem wojny na swiecie ale czy to na tym polega?Za zadne skarby sie bede usprawiedliwiac zachowan majacych za zadanie obrazic kogos,wysmiac lub upokorzyc,powodem jest to,ze mialam polskiego partnera 3lata i wiem,ze nie ma roznicy wiekszej w obu zwiazkach choc moj albanski narzeczony,myje garnki,sprzata,gotuje i pierze,czego tamten nie robil,dlatego wiem o czym mowie,w tej syt na forum bycie sprawiedliwa krolowa niestety nie przejdzie Odpowiedz Link
nertila Re: albanskie tesciowe 02.05.09, 16:05 Oj nie za każdym razem aniu,wierz mi, choć z drugiej strony masz prawo nie zdawać sobie z tego sprawy,bo po prostu nie widzisz i nie zobaczysz tu tych "przemiłych wątków" które zakładano na tym forum,by nas - kobiety związane z Albańczykami jedynie obrażać. A byłoby ich tu trochę. Forum działa tak,że kiedy ktoś tu zaczyna się zbytnio napinać i rzuca mięskiem ja po prostu takich zachowań nie toleruję , czy to dotyczy panów czy pań,czy zainteresowanych Albanią turystycznie czy związanych z Albańczykami kobiet. Zamiast obrażać się na komentarze innych i dopisywać kolejne posty nie na temat wątku,można zawsze zgłosić na mejla moderatorowi swoje uwagi np. gdy uważa się jakiś komentarz za obraźliwy,rasistowski itd. Sęk w tym , że jak już napisałam wcześniej ,sama szkodra do której pisał gringo, nie zgłaszała żadnych pretensji aby jego komentarze stąd wywalić, czy go blokować(jak to sugerują inni forumowicze),bo po prostu sobie nic z takich docinek nie robi zachowując zdrowy dystans do tego kto i co tu pisze. Jeśli ktoś poczuje się urażony komentarzem na swój temat, zawsze ma prawo o tym informować moderatora a obowiązkiem moderatora jest w takich wypadkach interweniować. Nikt tu nie potrzebuje pseudoadwokatów i może to zrobić sam. Jeśli szkodra poczułaby się urażona, obrażona,opluta czy boleśnie dotknięta komentarzem gringo to na jej wniosek ta paskudna "sprawiedliwa krolowa" usunęłaby takie komentarze czy wątki. Odpowiedz Link
annarexha Re: ... 03.05.09, 10:34 u mnie pochmurno ale slonce sie przebija,bedzie dobrze Odpowiedz Link
redona Re: albanskie tesciowe 04.05.09, 12:34 Witam, Chcialam sie przywitac i jednoczesnie odpisac od siebie na temat tesciow. Moi sa w porzadku, coprawda mieszkam z nimi na odleglosc, ja z mezem w uk oni w albani widze ich raz na rok, wiec niemoana narzekac! Choc pewnie gdybym mieszkala z nimi nie podobaloby mi sie, ich podejscie do zycia. Odpowiedz Link
redona Re: albanskie tesciowe 04.05.09, 12:44 i ja sie dopisuje tez z londynu, a dokladniej wschodni londyn., pozdrawiam, wszystkie pary pol-albanskie tutaj w londynie Odpowiedz Link
ola195 Re: albanskie tesciowe 10.05.09, 15:19 A jacy sa Wasi tesciowie? Czy jesli ojciec w Albanii o czyms zadecyduje to tak ma byc i kropka? Bo u mojego chlopaka w rodzinie wlasnie tak jest... Odpowiedz Link