Dodaj do ulubionych

CENA PALIWA W SAN MARINO

IP: 141.41.97.* 14.07.04, 19:55
Witam wszyztkich!!
Mam bardzo szybkie pytanie! Jaka jest cena paliwa w San Marino,PB95 oraz ON.
Siedziałem w necie 1,5 godziny i nie mogłem znaleźć. Może ktoś zna z własnego
doświadczenia. Powinno być taniej niż we Włoszech, w końcu to strefa
bezcłowa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Z góry dzięki za info!!!!!!!!!!
napisze od razu że na www.pzm.pl NIE MA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Bonifacy Re: CENA PALIWA W SAN MARINO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.04, 20:43
      Byłem w czercu. Minimalnie tańsze, ale doprawdy kilka eurocentów. San Marino to
      pic. Ceny jak gdzie indziej. Ot ciekawostka turystyczna.
    • bellasnella Re: CENA PALIWA W SAN MARINO 14.07.04, 20:44

Nie tak emocjonalnie, tyle tych wykrzyknikow :))
      Faktycznie ciezko cos znalezc. Jedyne co udalo mi sie wyszukac to fragment z
      jakiegos wloskiego forum z 18/06 tego roku

vorrei segnalare il costo inferiore di circa 5 centesimi al litro nei
      distributori della repubblica di san marino. qualche tempo fa mentre in italia
      il prezzo del diesel si attestava intorno ai 0.930 euro, a san marino in un
      distributore agip il prezzo era di 0.878 euro al litro (ma la cifra è circa la
      stessa anche con gli altri gestori!). calcolatrice alla mano, un pieno da 45
      litri costa quasi 2 euro e mezzo in meno!!! se passate di lì apprifittatene!!!!

chcialbym zasygnalizowac nizszy koszt benzyny o okolo 5 centow na stacjach w
      San Marino. Jakis czas temu podczas gdy we Wloszech cena oleju napedowego
      wynosila ok San Marino bylo to 0.878 E za litr. Kalkulatory do rak, pelen bak
      45 litrowy, to zaoszczedzone prawie 2,5 E ! Jesli bedziecie w okolicy,
      skorzystajcie z okazji

Takie wolne tlumaczenie.
      Wniosek jeden: ceny benzyny sa moze i nizsze ale nie tyle by sie kokosow
      dorobic. Choc caly bak zatankowany, na loda zaoszczedzone:)
      Pozdrawiam
      • Gość: bartez Re: CENA PALIWA W SAN MARINO IP: 141.41.97.* 14.07.04, 21:35
        DZięki za pomoc, a co do tych wykrzykników, to rolę swoją spełniły. Zwróciły na
        siebie czyjąś uwagę.
        pozdrowienia

A miało być tak pięknie :( Strefa bezcłowa :(

• vojager29 Re: halo bellasnela 15.07.04, 07:47
          a policzyles koszt spalonego paliwa w czasie dojazdu do taniej stacji w Sam
          Marino zakladajac, ze chcesz dojechac w celu zaoszczedzenia tych 2,5 euro
          • bellasnella Re: halo bellasnela 15.07.04, 13:06
            a czemu halo bellasnella? :) czy to ja jade do san marino zaoszczedzic 2,5 E?
            Bartez nie pytal o opinie na temat pomyslu tylko o ceny. A pomysl swoja droga
            typowo polski, no i idiotyczny :)
            • Gość: bartez Re: halo bellasnela IP: 141.41.100.* 19.07.04, 08:19
              Czuje sie urazony twoja wypowiedzia! Do San Marino jedzie sie przede wszystkim
              zwiedzic zamki, bo jako atrakcja turystyczna stanowi pierwszorzedny zabytek.
              Co do tcen paliwa, to chcialem jedynie inforamcji, zeby miec pojecie o tym co
              mozna tam spotkac. Przy podrozy 2500 km warto czasami zboczyc z trasy zeby cos
              zobaczyc. Liczac koszt paliwa na 2500 km w jedna strone 2,5 EUR to pikus!!!
              Okreslenie pomyslu typowo polskim i idiotycznym uwazam za glupote i brak
              szacunku wobec drugiej osoby.
        • Gość: Bonifacy Masz rację !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.04, 12:33
          Bez wykrzyników na pewno nikt by nie zareagował!!!!!!!!! A może jednak
          tak?????????????????????????????????????????????????????????????????????

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka