22.02.13, 18:06
Czy ktoś był w tym ośrodku "Caorle: Ośrodek Villaggio Ai Pini"
Obserwuj wątek
    • Gość: all Re: caorle IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.13, 22:13
      poczytaj tutaj - to jeden osrodek z roznej klasy mieszkaniami.
      forum.gazeta.pl/forum/w,206,121516937,,Villaggio_ai_tigli_okolice_Caorle_byl_ktos_.html?v=2
      Polecam sam ośrodek, szczególnie rodzinom.
    • silesia77 Villagio ai Tigli 25.02.13, 10:52
      Wklejam Ci moją opinię z zeszłego roku (weekend majowy) jaką wysłałam do Tui ( u nich kupiłam pobyt), Byliśmy w ośrodku obok (Tigli)- w zasadzie to jest to jeden wielki kompleks, podzielony na kwatery ale korzystać możesz z udogodnień innych ośrodków (recepcja wspólna), standard wszędzie podobny, sugeruję apartament na parterze:
      "Witam Panią,
      wróciliśmy szczęśliwie do domu, jeszcze raz dziękuję za wszelką
      pomoc. Osrodek Villagio ai Tigli był wspaniały. Wszystko nowiutkie
      (naczynia i garnki z metkami!), wspaniale wyposażone ( choć brak patelni
      doskwierał). Strzałem w dziesiątkę był apartament na parterze -
      mieliśmy swój mały ogródek z leżakami. Mogliśmy korzystać z basenu w
      ośrodku obok Villagio ai Pini. Do plaży bliżej niż sugerowano ( 5 min
      spacerkiem). Na prawdę rewelacja. Przyszłym klientom prosze mówić że
      przy osrodku nie ma recepcji, nie ma też informacji gdzie ona się
      znajduje. Pomogli nam mieszkańcy. Trzeba znaleść agencję LAMPO - ok 200
      metrów od ośrodka, tam obsłużono nas i wręczono klucze, oraz butelkę
      wina na przywitanie ( miły zwyczaj):)"

I jeszcze dodam, że wizualnie bardziej podobał mi się ai Tigli jednak Pini miał większy basen. W weekend majowy jednak czynny był tylko basen w Pini właśnie. Nasz miano napełnić wodą w połowie maja. W Tigli więcej zieleni , fajny plac zabaw dla dzieci i większe ogródki przy apartamentach na parterze. Ale z Pini troszkę bliżej do plaży :). Cały kompleks w sporym oddaleniu od historycznego Caorla ( autem ok 5-10 min). Jak masz pytania to pisz na gazetowego maila.
      • Gość: malwit Re: Villagio ai Tigli IP: *.dynamic.chello.pl 18.05.14, 22:01
        Witam
        Pod koniec czerwca jedziemy do Villaggio Ai Pini nurtuje mnie pytanie ,ponieważ w opisie jest że powinniśmy zabrać pościel ręczniki ściereczki, czy pościel to kołdra poduszka i poszewki czy tylko poszewki proszę o info jeśli ktoś był.
        • vojager29 Re: Villagio ai Tigli 19.05.14, 12:12
          Posciel to powloki i przescieradla ale pewnie za niewielka oplate,takze reczniki, mozna wynajac na miejscu, powinno pisac.
        • lukkoko Re: Villagio ai Tigli 19.05.14, 19:54
          Tylko poszewki, kołdry i poduszki były na miejscu.
          • Gość: malwit Re: Villagio ai Tigli IP: *.dynamic.chello.pl 19.05.14, 22:54
            Dziękuję bardzo
            • Gość: gość Re: Villagio ai Tigli IP: *.pwc.ca 11.06.14, 12:04
              Witam,
              Proszę o info gdzie najlepiej robić zakupy spożywcze w okolicy?
              Czy warto korzystać z restauracji na terenie Ai Pini, jakie są ceny?
              • Gość: wakacje Re: Villagio ai Tigli IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.14, 18:15
                Zakupy najbliżej największy wybór i najlepiej cenowo wychodzą w Aliper (jakieś 10 minut spacerkiem od Ai Pini) adres: Alìper Viale degli aeroni Caorle VE
                • Gość: wakacje Re: Villagio ai Tigli IP: *.szczecin.mm.pl 13.06.14, 18:17
                  podałam zły adres- w każdym bądź razie chodziło mi o Aliper w Caorle/Lido Altanea
                  • Gość: malwit Re: Villagio ai Tigli IP: *.dynamic.chello.pl 14.06.14, 17:04
                    Czy apartamenty Ai Pini są dobrze wyposażone chodzi mi głównie o kuchnie naczynia garnki patelnie itp?
                    • Gość: Wakacje Re: Villagio ai Tigli IP: *.szczecin.mm.pl 16.06.14, 18:30
                      Tak, jest wszystko co trzeba.
                    • deec2 Re: Villagio ai Tigli 16.06.14, 21:14
                      Gość portalu: malwit napisał(a):

> Czy apartamenty Ai Pini są dobrze wyposażone chodzi mi głównie o kuchnie naczyn
                      > ia garnki patelnie itp?

To zależy, jak rozumieć "dobrze wyposażone". Korzystałam we Włoszech z apartamentów, w tym także w Lido Altanea, wyposażenie wszędzie było podobne. 2 - 3 garnki, patelnia, rondel, miski, naczynia stołowe i sztućce w liczbie adekwatnej do ilości mieszkańców przewidzianej dla apartamentu, jakieś sitka i durszlaki. Obowiązkowo naczynie do parzenia kawy, zdarza się ekspres do kawy (przelewowy). Nigdzie nie zastałam czajnika ani elektrycznego dzbanka do zagotowania wody. Wyposażenie raczej podstawowe, kuchenki gazowe.
        • Gość: Kalc Re: Villagio ai Tigli IP: *.cdma.centertel.pl 07.01.15, 13:57
          Dzień dobry. Jestem z Częstochowy i również pod koniec czerwca ( tam 27-06) jedziemy do Pini samochodem. Czy moglibyśmy razem udać się w podróż , byłoby raźniej na dwa auta.
          • Gość: Kalc Re: Villagio ai Tigli IP: *.cdma.centertel.pl 07.01.15, 14:00
            Nie doczytałem się nic na temat wykupu na miejscu śniadań i obiadokolacji . Nie znam języka , więc może być problem, a podobno kosztuje 18,5 e. Gdzie się to załatwia może już w TUI w Polsce
            • poatyzator Re: Villagio ai Tigli 07.01.15, 14:44
              Jest tam parę knajp, których bym nie polecił. Biorąc pod uwagę standardy włoskich śniadań, to i tak dostałbyś bułeczkę z dżemikiem lub sucharki. Prawie na przeciwko, w pasażu można kupić pizzę. Masz kuchnie w apartamencie i Alipera - market - przy wjeździe. Tam mają duży wybór mrożonek.
              W pobliżu tanio i dobrze można zjeść:
              www.google.fr/maps/place/Parrocchia+Di+Brian/@45.5925007,12.8124744,17z/data=!4m2!3m1!1s0x0000000000000000:0x652c0f5ead29ec12
              • Gość: Kalc Re: Villagio ai Tigli IP: 79.162.194.* 13.01.15, 11:21
                Dzięki

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka