itprc 18.05.13, 14:49 Polecam to przepiękne miasto! Zdjęcia mojego kolegi z ostatniego wyjazdu podczas Majówki: www.pr-controlled.com/pr-controlled-venice-in-photography.php Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ania Re: Wenecja IP: *.204.91.221.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.13, 00:41 witam, proszę o informację jak dostać się z lotniska Marcopolo do centrum wenecji, wiem że są taksówki wodne, ale ile kosztują- gdzie stoją??? i czy można też dojechać vaporetto?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vvv Aeroporto IP: *.ists.pl 19.05.13, 10:46 Na stronie lotniska znajdziesz najwięcej informacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Aeroporto IP: *.147.95.29.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 19.05.13, 11:10 chciałabym uzyskać informację od osób które z takiego transportu korzystały. jakie są koszty, ile czasu się płynie, gdzie kupuje bilety , czy na vaporetto na cały dzień dojade z lotniska do wenmecji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Aeroporto IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.13, 18:28 Zwykłe vaporetto chyba jednak nie pływa, jest specjalna linia. Ale ja polecam autobus - pół godziny i jesteś na Piazalle Roma a stamtąd można już wszystko.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc Re: Aeroporto IP: *.181.131.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 05:23 A wiesz moze ile taki autobus kosztuje ? Jak często kursuje i do której kursuje ?? No i oczywiście skąd dokładnie odjeżdża, jaki numer lini ?? Gdzie kupuje się bilety ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: Aeroporto IP: *.broadband.greenlan.pl 20.05.13, 12:49 w ostatnią srode wrócilem z wenecji mogę służy radą .rayaner z wrocka do treviso ok 280 zł w obie strony , z treviso do centrum mestre autokarem ATVO lub BARZI czekaja przed lotniskiem po kazdym przylocie , bilety 7 euro w jedną lub 13 w obie do nabycia w kasie na lotnisku lub ATVO już na pokładzie samolotu , różnica między tymi liniami jest taka że barzi jedzie krótszą droga ok 40 min natomiast ATVO ok 70 min . Hotel najtaniej znajdziesz w Mestre jest ich dużo szukaj blisko stacji Mestre bo tam masz pociąg co 10 min do wenecji wyspy, nie sposób przejechac wszystkie muszą tam kończy trase pociąg 1,20 w jedną strone. W Wenecji napewno się nie zgubisz mozesz zejsc pieszo całą koszt woda mineralna 1 euro lub vaporetto 7 euro lub 18 na cały dzień . pizza w mestre od 6 euro w wenecji wyspa 16 euro także w zaleznosci jaki znajdziesz hotel znajdziesz możesz tanio zobaczyc wenecje Odpowiedz Link Zgłoś
onyks_malowany Re: Aeroporto 20.05.13, 14:27 moja rada jest taka, żebyś nie mieszkała w Mestre. Nic tam nie ma interesującego, a codziennie musisz dojeżdżać do Wenecji i wydawać pieniądze. Znajdziesz spokojnie coś cenowo dogodnego. Ja szukałam przez booking.com i Venere. Znalazłam śliczny pokój hotelowy przez Venere.com nad kanałem, 3 min. do Pl. Św. Marka. za 50 EUR za dobe ze śniadaniem (2 os). Jest autobus z Marcopolo. Odchodzi sprzed głównego wyjścia z lotniska. Wysiadasz na Placu Rzymskim i stamtąd tramwajem wodnym dojedziesz do każdego zakątka Wenecji. Nie pamietam jaki nr ma ten autobus, ale bez problemu znajdziesz w sieci. Polecam zwiedzanie wysepek, sczczególnie Murano i Burano. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Aeroporto IP: *.181.131.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 20.05.13, 21:44 A pamiętasz ile kosztują bilety z lotniska marcopolo na ten autobus i ile cZasu jedzie ?? CZy ok 21 nie bedzie problemu żeby się spowrotem dostać na lotnisku ?? Odpowiedz Link Zgłoś
onyks_malowany Re: Aeroporto 21.05.13, 09:07 Transport autobusowy Lotnisko Wenecja (Marco Polo) połączone jest z Wenecją, Mestre oraz rejonem wieloma liniami autobusowymi: linia ACTV nr 5: lotnisko Marco Polo - Wenecja: autobus kursuje co 15 minut, cena biletu w jedną stronę to 2,50 euro, a czas przejazdu do Piazzale Roma to około 25 minut linia ACTV nr 15: lotnisko Marco Polo - Mestre linia ATVO Fly Bus: lotnisko Marco Polo - stacja kolejowa Mestre linia ATVO Marco Polo Shuttle: lotnisko Marco Polo - Aviano - Pordenone - Portogruaro to znalazłam w sieci. Nie wiem czy ceny są aktualne, ale płaciliśmy coś koło tego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Aeroporto IP: *.181.131.193.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 21.05.13, 21:47 Pasowala by mi ta linia ACTV5 , czy ktos ma aktualne informacje czy napewno kosztuje 2,5 euro??? Gdzie można kupić bilety i skąd dokładnie odjeżdża?? Czy nie bedzie problemu ze znalezieniem autobusu ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tolo Re: Aeroporto IP: *.broadband.greenlan.pl 22.05.13, 10:02 bilety są do nabycia w tabacierni na kazdym rogu w rejonie miasta kosztują 1.20e jednorazówka , mozesz kupic na cały dzien nie pamiętam ile kosztuje ale nie bardzo się opłaca w koncu nie lecisz do wenecji zeby jezdzic autobusami pamiętaj ze bilet kasujesz w autobusie bezdotykowo , gdybys miał wieloprzejazdówkę to kasujesz za kazdym razem na pciąg kosztuje podobnie i kasujesz na peronie jest ważny 60 min od skasowania . Z Mestre jeżdzą autobusy actv bez numeru z napisem venezia i w 10 min jestes na plazza roma , tam mogą zatrzymywac się wyłącznie komunikacja miejska i taxi . przy okazji rada dla zmotoryzowanych pozostawic samochód w mestre i pociagiem za 1.50 e w 10 min wysiadasz przy kanale grande , parking tronchetto kosztuje 20 e i jest ok 30 min pieszo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Aeroporto IP: *.180.75.48.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 22.05.13, 16:49 A na lotnisku marco polo gdzie kupię bilet na ten autobus do Wenecji na płac św marka ?? Odpowiedz Link Zgłoś
onyks_malowany Re: Aeroporto 23.05.13, 09:57 na Pl. św. Marka nie jeżdżą żadne autobusy, tak jak i w całej Wenecji. Autobus z lotniska, tak jak pisałam wcześniej dojeżdża do Piazzale Roma, skąd dalej jedzie sie tramwajem wodnym. Bez problemu kupisz przy wyjściu z lotniska Marcopolo bilety autobusowe. Jest duży punkt ACTV. Chyba nawet są dwa. Idż wg znaków wskazujących autobus, przed wyjściem po lewej stronie (tak, jak idąc do wc) będzie pawilon z biletami. Ja też nie wiedziałam gdzie i znalazłam bez problemu. Potem, już w autobusie musisz zbliżyć bilet do kasownika. Przystanki będą tuż przed samym wyjściem z terminala. Piątka ma przystanek ciut w lewo. Odpowiedz Link Zgłoś