Dodaj do ulubionych

Rzym - bilety on-line

30.09.14, 15:26
Witam,

Czy ktoś mógłby podać link do stron, poprzez które można kupić bilety on-line do między innymi Koloseum i muzeów w Rzymie?
Czy on-line można też kupić bilety na komunikację miejską? Jak to działa w praktyce - słyszałam, że są bilety okresowe, strefowe itd?
Będę musiała dostać się z lotniska Fiumicino do centrum (i z powrotem) - wiem, że najpierw kolejką, potem autobusem - gdzie kupować bilety?

Z góry dziękuję za pomoc :-)
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Rzym - bilety on-line IP: 217.6.44.* 01.10.14, 09:18
      Przy zakupie tej karty do Coloseum wejdziesz za darmo i bez kolejki. Dodatkowo w tańszej wersji 48h darmowych przejazdów komunikacją miejską.(nie wlicza się Leonardo z Fiumicino)www.romapass.it/p.aspx?l=en&tid=2 www.romapass.it/acquista.aspx?t=acquisto
      • ggw1 Re: Rzym - bilety on-line 01.10.14, 11:45
        dziękuję :)

A może jeszcze ktoś mógłby mi pomóc w kwestii zakupu biletów na pociąg z/na lotnisko? Robić to też online czy już bezpośrednio na lotnisku?
        • ongoing Re: Rzym - bilety on-line 01.10.14, 18:02
          kup na miejscu, w pociągu na pewno wystarczy miejsc, nie ma powodu, żeby rezerwować wcześniej. Na lotnisku możesz też kupić bilet na bus do Termini - w podobnej cenie co express leonardo

jeśli wybierzesz pociąg, pamiętaj o skasowaniu biletu
          • zagubieniwrzymie Re: Rzym - bilety on-line 10.10.14, 12:31
            I pamiętaj że bilet kolejowy kasuje się przed wejściem do pociągu! Kasowniki są umieszczone na peronach lub przed wejściem na perony. Bilet wsuwa się w szczelinę i po wsunieciu przesuwa się go w lewo. Wtedy nastepuje skasowanie :-)
    • zagubieniwrzymie Re: Rzym - bilety on-line 10.10.14, 12:34
      Bilet online do Koloseum+Palatyn+Forum Romanum można zakupić tutaj: www.coopculture.it/en/colosseo-e-shop.cfm
      Pozdrawiam
      • ggw1 Re: Rzym - bilety on-line 12.10.14, 00:26
        dziękuję :)

czytałam, że z lotniska taniej jest dojechać do centrum autobusem - czy mógłby Pan podpowiedzieć mi, ile to kosztuje i gdzie kupować bilety?

Mam też pytanie, jak wygląda komunikacja w niedziele - w tym dniu wracam, na lotnisku muszę być już o 8 rano - nie będzie z tym problemu? Czy od razu odłożyć kasę na taksówkę?

Gosia
        • Gość: magdam110 Re: Rzym - bilety on-line IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.14, 07:38
          Tu masz link do strony Terravision

jak przylatuję na Fiumicino to korzystam z ich transportu

www.terravision.eu/pl/rome_fiumicino/fiumicino_price_timetable.html
          na stronie jest napisane, że jak rezerwujesz bilety przez internet to płacisz 4 EUR, ja byłam w tamtym roku i na miejscu też płaciłem 4 EUR ale może coś się zmieniło.
          jest tam rozkład jazdy, wychodzi że spokojnie dostaniesz się w niedzielę na 8 na lotnisko

Magda
          • ggw1 Re: Rzym - bilety on-line 13.10.14, 12:42
            super, dziekuję :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka