daber6 30.08.05, 00:19 myśle o 5 godzinach w tym kolej linowa grota i co jeszcze powinienem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: ile czasu na Capri 30.08.05, 12:17 W moim watku ze zdjeciami sa najwazniejsze punkty, ale bez groty / widzialam raz i wystarczy /. Trwalo to caly dzien / z przerwa na obiad /. Jadac bez hrupy dasz chyba rade. Z tym, ze wycieczke do groty wykup od razu po przyjezdzie / bedziesz wiedzial, jak rozplanowac czas /. Nie mozesz poswiecic 1 dnia? 5 godzin to jednak malo... Plynie sie prawie godzine w jedna strone... A potem tylko 5 godzin na wyspie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gdzia Re: ile czasu na Capri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 14:57 a moim zdaniem wystarczy. Byłam tam mniej więcej tyle i ostatnie pół godziny spędziłam na kawce przy porcie. Opłynęłam wyspe stateczkiem, byłam w parku i ogólnie w miasteczku na górze wyspy.Miałam 2 godziny zwiedzana z przewodnikiem a potem przyjemności - lody i zakupy. Na koniec kąpiel :) Da się ! Odpowiedz Link Zgłoś
daber6 Re: ile czasu na Capri 30.08.05, 22:15 czy kolej linowa z portu do Capri pozwala na przejazd dorosłej osoby z dzieckiem (5lat)pamięta ktoś koszty dorosłej osoby i dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: ile czasu na Capri IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 08:51 Masz chyba na myśli kolejkę z portu Marina Grande do miasta? Jest to kolejka taka sama jak na Gubałówkę w Zakopcu. Odpowiedz Link Zgłoś
bynek Re: ile czasu na Capri 31.08.05, 13:17 Są tacy, którzy potrzebują całego tygodnia, by nasycić się urokami Capri. Grotę Lazurową, proponuję sobie podarować, przereklamowana. Rejs dookoła wyspy to znacznie przyjemniejsza sprawa. forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=206&w=25148395&a=25148395 Na miejscu zdecydujesz czy warto zostać tam dłużej. Odpowiedz Link Zgłoś
daber6 Re: ile czasu na Capri 03.09.05, 00:01 czyli z portu na wyspie jedzie się na góre do miasta Capri klejką a potem jedzie się samochodem a nie kolejną kolejką do Anacapri tak dokładnie to gdzie robiliście fotki i geograficznie po za grotą co jest ciekawego opłynięcie statkiem całej wyspy (jaki to koszt) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finansista Re: ile czasu na Capri IP: *.com / *.internetdsl.tpnet.pl 03.09.05, 11:11 Płynie sie ok poł godz. Byłem kilka dni temu, polecam przede wszystkim rejs dokoła wyspy, niezapomniane widoki, warto tez wybrac sie do Anacapri, choc moim zdaniem przede wszystkim ze względu na drogę która sie tam jedzie-jeżeli ktoś ma lęk wysokości nie polecam :). Z góry niezła panorama na Wezuwiusza, na port i drogę z czasów chyba jeszcze rzymskich. Samo Capri to tłumy, tłumy i jeszcze raz tłumy, jedyna wg mnie tego zaleta to ,że w tym tłumie jest szansa wpaść na Sylwestra Stallone czy Madonne (a może raczej na któregos z ich rosłych ochroniarzy). Co do groty-nie byłem, ale od przewodnika dow. sie że choc piekna to trochę przereklamowana. I jeszcze jedna uwaga-nasza p.przewodnik powiedziała ze na Capri mozna płynąć tylko z przewodnikiem a nie indywidualnie, podobno jest tam cos takiego jak odpowiednik naszej strazy miejskiej która tego pilnuje. Więcej nie dosłyszałem. Moze ktos inny napisze jeśli cos wie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: ile czasu na Capri 03.09.05, 12:01 Co znaczy indywidualnie nie? Wiem, ze bylo cos takiego na wyspach Tremiti, ale o capri nie slyszalam. Odpowiedz Link Zgłoś
daber6 Re: ile czasu na Capri 03.09.05, 23:39 gdzie się jeszcze na wyspie bywa oprucz groty Anacapri i Capri w jakich miejscach są ładne krajobrazy no i to opłynięcie statkiem wyspy ile kosztuje bo nie wiem czy sią na to nastawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leo Re: ile czasu na Capri IP: *.man.bydgoszcz.pl 04.09.05, 00:06 Szlaki na Capri i ciekawe miejsca są opisane www.capriweb.com i to po polsku. Odpowiedz Link Zgłoś
daber6 Re: ile czasu na Capri 05.09.05, 11:00 dzięki leo za strone jest bardzo konkretna Odpowiedz Link Zgłoś