Dodaj do ulubionych

Paestum koło Neapolu...?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:57
Czy to dobry pomysł na wakacje z dzieckiem?Jakieś atrakcje?Fajna plaża?
Obserwuj wątek
    • Gość: wal Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.icpnet.pl 02.03.06, 22:50
      >>Jakieś atrakcje?<< Nad całą Zatoką Neapolitańską same atrakcje, ale nie dla
      dziecka (małego)
      >>Fajna plaża?<< Z tym raczej spore problemy.
      • marghe_72 Re: Paestum koło Neapolu...? 02.03.06, 23:12
        Atrakcją Peastum są ruiny :)
        plaża? hmmm.. mogłaby być przyjemniejsza, ale źle nie jest
        Niema gdzie pojśc połazić wieczorami.. trzeba wsiadac w samochód i dojeżdzać,
        droga kiepska

ja bym sobie darowała. Peastum jako takie, nie okolice Neapolu
        no chyba,ze macie na oku jakiś fajny ośrodek, z kórego ne bedziecie chcieli sie
        ruszać. Ale z drugiej strony szkoda jechać taki kawał i nie obejrzeć
        przepięknych okolic.
        • Gość: Jabel Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 06:47
          Więc którą miejscowość w tych okolicach możecie mi polecić?Taką by było gdzie połazic zwłaszcza wieczorami, z plażą odpowiednią dla dzieciaka,a przy tym z rozsądnymi cenami...Chciałbym oczywiście trochę pozwiedzać..
          • Gość: wal Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.icpnet.pl 03.03.06, 08:23
            > Więc którą miejscowość w tych okolicach możecie mi polecić?<
            Wtej okolicy żadną (moim zdaniem)to okolice wyjątkowe do zwiedzania i
            podziwiania widoków, ale plaze są tam słabe, a właściwie ich tam brak (wybrzeze
            skliste). Pewnie dla Ciebie odpowiednie byloby Rimini, ale to zupelnie inne
            okolice.
          • marghe_72 Re: Paestum koło Neapolu...? 03.03.06, 13:15
            Gość portalu: Jabel napisał(a):

> Więc którą miejscowość w tych okolicach możecie mi polecić?Taką by było gdzie
            p
            > ołazic zwłaszcza wieczorami, z plażą odpowiednią dla dzieciaka,a przy tym z
            roz
            > sądnymi cenami...Chciałbym oczywiście trochę pozwiedzać..

wydaje mi sie,ze musisz wybrać
            albo miasteczko (spacery)
            albo plaża

Sorrento jest piękne..ale plaże ma liche
            Nerano ma niezłą plaże (+ baardzo zasoloną wodę.. swietne dla leni :) ) ale
            miejscowośc do niczego
            Amalfi jest przepiekne, plaza maleńka
            Positano cudowne,, ale same schody

takie są uroki tego regionu

moze ktoś wpadnie na jakiś dobry pomysł, ja nie umiem nic wymyśleć
          • sissi11 Re: Paestum koło Neapolu...? 03.03.06, 17:08
            Agropoli !!! Dp Paesstum kilkanascie km, ladna lagodna plaza, port z promami i
            stateczkami do atrakcyjnych miejsc, jast gdzie pospacerowac i sa knajpki i nie
            ma tłumow.
            • Gość: Ted222 Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:05
              Paestrum nie leży pod Neapolem ani nad zatoką Neapolitańską ale ok. 100 km
              dalej na południe.
              Na południe od Salerno ciągnie się pas piaszczystych plaż i ośrodków oraz
              campingów.
              Mieszkałem w miejscowości Laura na campingu Nettuno, zacisznie, dobre warunki,
              bungalowy i pole namiotowe zadrzewione, mały basen, plaża tuż obok. W cenie
              wliczony parasol i leżaki na piaszczystej plaży, rabat w restauracji Nettuno.
              Małe miasteczko gdzie wieczorem można ”orzeźwić” się spalinami bo niestety brak
              promenady nad morzem, jest ścieżka rowerowa wzdłuż wybrzeża.. W recepcji
              pracowała polka.
              Deptaki są w Agropoli ale to kawał drogi i to nie najlepszej.
              Dobry punkt do wycieczek do Paestrum (wykopaliska) oraz na Costiera Amalfitana
              czy na Capri, a jeżeli jest samochód także w okolice Neapolu.
              Polecam wycieczki organizowane przez miejscowe biura, są bardzo dobrze
              zorganizowane,
              zabiorą z campingu i tam odwiozą.
              Polacy, których tam spotkaliśmy nie byli zadowoleni z campingu Paestrum (leży
              dalej od Paestrum niż Nettuno) i po obejrzeniu Nettuno chcieli się przenieść.
              Link
              www.ecamp.com/camping.dk/europe/italy/campania/laura_paestum_salerno/camping_nettuno.html
              P.S
              Wal pisze niestety o miejscach w których nigdy nie był(a).
              Pozdrowienia
              • Gość: wal Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.icpnet.pl 03.03.06, 20:59
                Masz racje zasugerowalem sie tym "kolo Neapolu", a nie pamietam wszystkich nazw
                malych miejscowosci nad zatoka N. i w okolicach N. Ale chyba nie tylko mnie to
                zmylilo. Paestum a nie Paestrum :)
              • Gość: gość Re: Paestum koło Neapolu...? IP: 62.93.43.* 25.07.13, 12:29
                mam pytanie bo wybieram się do Paestum na camping czy może mi ktoś polecić jakies lokalne biura podróży organizujace wycieczki na miejscu? Jak daleko jest do najblizszych miejscowości? Czy jest jakis sklep w okolicy (nie chodzi mi o ten na campingu)? Dzieki za jakiekolwiek informacje
                • 1tttt Paestum i okolice Salermo 11.10.13, 12:13
                  Witam serdecznie.
                  Myślimy o wakacjach w tej okolicy. Neckermann ma tam niezły hotel.
                  Zależy nam na zwiedzeniu okolic Neapolu. Czy to dobry pomysły nocleg w Paestum i wypady po okolicy. Byliśmy we Włoszech wiele razy ale max na południe to Rzym i okolice.
                  Proszę o odpowiedź, szczególnie osoby, które tam były.
                  Pozdrawiam.
    • linn_linn Re: Paestum i Battipaglia 03.03.06, 08:42
      Ja znam "villaggio turistico" Paestum / Peastum tez znam :), dowod niezej / w
      miejscowosci Battipaglia, 24 km od Paestum w strone Salerno. Zaleta jest to, ze
      ma przejscie na plaze tunelem. Droga jest tam tak ruchliwa, ze jest to
      niewatpliwa zaleta. Ja bylam tam na poczatku maja, plaza byla pusta. Jest
      jednak szeroka i piaszczysta. Jest basen, duzy ogrod: dla rodzin z dziecmi
      polecam. Jedyny problem to chyba ceny.
      www.mareneve.it/paestum/ tu jest strona villaggio "Paestum"
      Co do samej miejscowosci Paestum, tu zobaczysz glowne atrakcje:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=26961590&v=2&s=0
      Sa tez posty Madai o tym miejscu, wiec mozesz zorientowac sie co i jak.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka