Gość: Jabel IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.03.06, 21:57 Czy to dobry pomysł na wakacje z dzieckiem?Jakieś atrakcje?Fajna plaża? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wal Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.icpnet.pl 02.03.06, 22:50 >>Jakieś atrakcje?<< Nad całą Zatoką Neapolitańską same atrakcje, ale nie dla dziecka (małego) >>Fajna plaża?<< Z tym raczej spore problemy. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Paestum koło Neapolu...? 02.03.06, 23:12 Atrakcją Peastum są ruiny :) plaża? hmmm.. mogłaby być przyjemniejsza, ale źle nie jest Niema gdzie pojśc połazić wieczorami.. trzeba wsiadac w samochód i dojeżdzać, droga kiepska ja bym sobie darowała. Peastum jako takie, nie okolice Neapolu no chyba,ze macie na oku jakiś fajny ośrodek, z kórego ne bedziecie chcieli sie ruszać. Ale z drugiej strony szkoda jechać taki kawał i nie obejrzeć przepięknych okolic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jabel Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.06, 06:47 Więc którą miejscowość w tych okolicach możecie mi polecić?Taką by było gdzie połazic zwłaszcza wieczorami, z plażą odpowiednią dla dzieciaka,a przy tym z rozsądnymi cenami...Chciałbym oczywiście trochę pozwiedzać.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.icpnet.pl 03.03.06, 08:23 > Więc którą miejscowość w tych okolicach możecie mi polecić?< Wtej okolicy żadną (moim zdaniem)to okolice wyjątkowe do zwiedzania i podziwiania widoków, ale plaze są tam słabe, a właściwie ich tam brak (wybrzeze skliste). Pewnie dla Ciebie odpowiednie byloby Rimini, ale to zupelnie inne okolice. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe_72 Re: Paestum koło Neapolu...? 03.03.06, 13:15 Gość portalu: Jabel napisał(a): > Więc którą miejscowość w tych okolicach możecie mi polecić?Taką by było gdzie p > ołazic zwłaszcza wieczorami, z plażą odpowiednią dla dzieciaka,a przy tym z roz > sądnymi cenami...Chciałbym oczywiście trochę pozwiedzać.. wydaje mi sie,ze musisz wybrać albo miasteczko (spacery) albo plaża Sorrento jest piękne..ale plaże ma liche Nerano ma niezłą plaże (+ baardzo zasoloną wodę.. swietne dla leni :) ) ale miejscowośc do niczego Amalfi jest przepiekne, plaza maleńka Positano cudowne,, ale same schody takie są uroki tego regionu moze ktoś wpadnie na jakiś dobry pomysł, ja nie umiem nic wymyśleć Odpowiedz Link Zgłoś
sissi11 Re: Paestum koło Neapolu...? 03.03.06, 17:08 Agropoli !!! Dp Paesstum kilkanascie km, ladna lagodna plaza, port z promami i stateczkami do atrakcyjnych miejsc, jast gdzie pospacerowac i sa knajpki i nie ma tłumow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ted222 Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.03.06, 20:05 Paestrum nie leży pod Neapolem ani nad zatoką Neapolitańską ale ok. 100 km dalej na południe. Na południe od Salerno ciągnie się pas piaszczystych plaż i ośrodków oraz campingów. Mieszkałem w miejscowości Laura na campingu Nettuno, zacisznie, dobre warunki, bungalowy i pole namiotowe zadrzewione, mały basen, plaża tuż obok. W cenie wliczony parasol i leżaki na piaszczystej plaży, rabat w restauracji Nettuno. Małe miasteczko gdzie wieczorem można ”orzeźwić” się spalinami bo niestety brak promenady nad morzem, jest ścieżka rowerowa wzdłuż wybrzeża.. W recepcji pracowała polka. Deptaki są w Agropoli ale to kawał drogi i to nie najlepszej. Dobry punkt do wycieczek do Paestrum (wykopaliska) oraz na Costiera Amalfitana czy na Capri, a jeżeli jest samochód także w okolice Neapolu. Polecam wycieczki organizowane przez miejscowe biura, są bardzo dobrze zorganizowane, zabiorą z campingu i tam odwiozą. Polacy, których tam spotkaliśmy nie byli zadowoleni z campingu Paestrum (leży dalej od Paestrum niż Nettuno) i po obejrzeniu Nettuno chcieli się przenieść. Link www.ecamp.com/camping.dk/europe/italy/campania/laura_paestum_salerno/camping_nettuno.html P.S Wal pisze niestety o miejscach w których nigdy nie był(a). Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wal Re: Paestum koło Neapolu...? IP: *.icpnet.pl 03.03.06, 20:59 Masz racje zasugerowalem sie tym "kolo Neapolu", a nie pamietam wszystkich nazw malych miejscowosci nad zatoka N. i w okolicach N. Ale chyba nie tylko mnie to zmylilo. Paestum a nie Paestrum :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Paestum koło Neapolu...? IP: 62.93.43.* 25.07.13, 12:29 mam pytanie bo wybieram się do Paestum na camping czy może mi ktoś polecić jakies lokalne biura podróży organizujace wycieczki na miejscu? Jak daleko jest do najblizszych miejscowości? Czy jest jakis sklep w okolicy (nie chodzi mi o ten na campingu)? Dzieki za jakiekolwiek informacje Odpowiedz Link Zgłoś
1tttt Paestum i okolice Salermo 11.10.13, 12:13 Witam serdecznie. Myślimy o wakacjach w tej okolicy. Neckermann ma tam niezły hotel. Zależy nam na zwiedzeniu okolic Neapolu. Czy to dobry pomysły nocleg w Paestum i wypady po okolicy. Byliśmy we Włoszech wiele razy ale max na południe to Rzym i okolice. Proszę o odpowiedź, szczególnie osoby, które tam były. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Paestum i Battipaglia 03.03.06, 08:42 Ja znam "villaggio turistico" Paestum / Peastum tez znam :), dowod niezej / w miejscowosci Battipaglia, 24 km od Paestum w strone Salerno. Zaleta jest to, ze ma przejscie na plaze tunelem. Droga jest tam tak ruchliwa, ze jest to niewatpliwa zaleta. Ja bylam tam na poczatku maja, plaza byla pusta. Jest jednak szeroka i piaszczysta. Jest basen, duzy ogrod: dla rodzin z dziecmi polecam. Jedyny problem to chyba ceny. www.mareneve.it/paestum/ tu jest strona villaggio "Paestum" Co do samej miejscowosci Paestum, tu zobaczysz glowne atrakcje: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=91&w=26961590&v=2&s=0 Sa tez posty Madai o tym miejscu, wiec mozesz zorientowac sie co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś