Dodaj do ulubionych

Razorlight: nowy singiel

17.07.04, 13:46
Kilka osób, które zdążyło zapoznać się z tym zespołem i jego debiutanckim albumem (na marginesie, można też w tym wątku napisać co się na jego temat sądzi, np. że jest cienki) być może zainteresuje informacja o tym, że kolejnym po "Golden Touch" singlem będzie (ach tak bardzo lubiane przez niektórych) "Vice". Zresztą moim zdaniem to bardzo dobry wybór.

Przeczytałem o tym w tym oto artykule, gdzie NME opisuje ostatni koncert zespołu
www.nme.com/news/109194.htm
Obserwuj wątek
    • smithcio Re: Razorlight: nowy singiel 17.07.04, 14:41
      Akurat ten kawałek leci często na MTV2. A przy okazji lista NME czyli co
      najczesciej puszcza ostatnio MTV2 (i co "musze" oglądać):
      mtv2europe.com/mtv2europe.com/nmeChart.jhtml
      • ilhan Re: Razorlight: nowy singiel 17.07.04, 15:00
        smithcio napisał:

> Akurat ten kawałek leci często na MTV2.

Panie Mieciu, ale Pan oczywiście mówi o "Golden Touch", dobrze znanym hiciorze.
        • ihopeyouwilllikeme Re: Razorlight: nowy singiel 17.07.04, 15:44
          Zajebisty wybór.
    • ilhan Re: Razorlight: nowy singiel 20.11.04, 15:01
      Jeszcze jeden singiel z "Up All Night", tym razem "Rip It Up". Nie bardzo rozumiem tę decyzję, bo ten utwór był już wydany na singlu ok. rok temu. Liczyłem, że może tytułowy, albo że może "Get It And Go"...

Ciekawostką jest maxisinglowa wersja, gdzie oprócz "Rip It Up" pojawi się cover przepięknego, świątecznego utworu The Pogues i Kirsty MacColl "Fairy Tale Of New York" (live from Steve Lamacq's Living Room; performed by Johnny Borrell & Lisa Moorish from KillCities). Mam nadzieję, że im wyszło. Zresztą, może jest już w sieci?

Premiera singla 29 listopada.
      • libertine Re: Razorlight: nowy singiel 20.11.04, 20:51
        powinni wydać na singlu 'stumble and fall' - to moim zdaniem najfajniejszy
        kawałek, a co do 'fairytale..', to umieram z ciekawości, przecież to najlepsza
        świąteczna piosenka wszechczasów... a do tego matka dzieci liama gallaghera i
        petera doherty...
        • ilhan Re: Razorlight: nowy singiel 20.11.04, 21:09
          libertine napisał:

> powinni wydać na singlu 'stumble and fall'

To już był singiel. Dokładnie ich trzeci, wyszedł w styczniu 2004.

> matka dzieci liama gallaghera i petera doherty...

O kim Ty mówisz? Czy ja o czymś nie wiem? :D
          • libertine Re: Razorlight: nowy singiel 20.11.04, 21:17
            ilhan napisał:

> libertine napisał:
            >
            > > powinni wydać na singlu 'stumble and fall'
            >
            > To już był singiel. Dokładnie ich trzeci, wyszedł w styczniu 2004.

a to jakoś mi umknęło, tak to jest jak się mtv2 nie ma... 'vice' miał świetną
            promocję, a klip widziałem nawet w którejś z polskich stacji, a tutaj taki
            utwór i nic... w takim wypadku popieram sugestię o utworze tytułowym.
          • libertine uzupełnienie 20.11.04, 21:24
            nie doczytałem do końca ;) teraz uzupełniam. otóż tak, lisa moorish jest matką
            syna liama gallaghera oraz syna petera doherty. obu wychowuje samotnie, a liam
            awanturował się ostatnio, że pete nie płaci alimentów, tylko wszystko wydaje na
            wszelakie używki.
            • libertine Re: uzupełnienie 20.11.04, 21:27
              kurde, znowu nie tak... sprawdziłem i liam nie ma z lisą syna, tylko córkę o
              imieniu molly. syn petera ma na imię estile.
            • ilhan Plotki :) 20.11.04, 21:28
              A kiedy oni zdążyli jej to zrobić? :) Sądziłem że Liam miał Patsy, a potem tę All Saint...
              • libertine Re: Plotki :) 20.11.04, 21:33
                ilhan napisał:

> A kiedy oni zdążyli jej to zrobić? :) Sądziłem że Liam miał Patsy, a potem tę
                A
                > ll Saint...

jakoś zdążyli... to chyba jeszcze przed patsy ona była. przecież lisa moorish
                śpiewa z noelem wersję akustyczną 'fade away' na płycie 'help' a to był 1995
                r., ale nie wiem kiedy patsy się pojawiła...
    • martolka a przepraszam... 20.11.04, 21:14
      dlaczego w ogóle mialabym posluchac, bo jakos to co leci na MTV2 mnie nie
      przekonuje... takie jakies muzycznie i teksty o niczym :-/
      • ilhan Re: a przepraszam... 20.11.04, 21:23
        Cenię Razorlight za:
        1) wokal Borrella i ogólnie ciekawą postać tego gościa
        2) talent do pisania świetnych melodii
        3) młodzieńczą energię i świeżość
        4) poważne traktowanie słuchacza - nagranie równego, prawie 50-minutowego longplaya, na którym nie ma przestojów
        5) całkiem rozpoznawalne surowe brzmienie z nienachalnym przywoływaniem fajnych starych zespołów

Ogólnie to nie zachęcam jakoś strasznie, bo to chyba nie Twoje granie :) Natomiast letni przebój Razorlight, lansowany przez MTV2 w lipcu i sierpniu "Golden Touch" to w tej chwili wg mnie najsłabszy fragment tej płyty obok pierwszego utworu.

Pozdr.
        • mameluch Re: a przepraszam... 20.11.04, 21:25
          jak dobrze nie miec zadnego mtv2 ktore zniecheca do takich fajnych kawalkow;)
        • humbak Re: a przepraszam... 20.11.04, 21:32
          No proszę, a moją uwagę nawet zwrócił. Chyba ze względu na dobrze słyszalny bas:)
          • ilhan Re: a przepraszam... 20.11.04, 21:41
            humbak napisał:

> No proszę, a moją uwagę nawet zwrócił. Chyba ze względu na dobrze słyszalny
            > bas :)

"Golden Touch" jest ładne, ale to trochę takie pitolenie :) Ja pamiętam Razorlight z wczesnych bardzo surowych nagrań i wymiataczy typu półtoraminutowe "Yeah Yeah Yeah" :)
            • mameluch Re: a przepraszam... 20.11.04, 21:45
              z poltoraminutowych wymiataczy polecam Brainpool "Baby Baby Baby Baby Baby Baby
              Baby I Love You";)
            • humbak Re: a przepraszam... 20.11.04, 21:51
              Undergroundowy Razorlight.. no, to może być ciekawe:) Z takim wokalem...
              Ał... nie wytrzymałem tego dźwięku. The Sea zostało zmienione w Gill- Scott Herona.
        • martolka dziekuje 22.11.04, 18:14
          za odpowiedz. Na wszelki wypadek poslucham sobie calosci :-)

ilhan napisał:

>bo to chyba nie Twoje granie :)

a z tym to roznie bywa :-))

ostatnio spodobal mi sie Franz Ferdinand (zupelnie nie wiem dlaczego :-))
    • humbak Re: Razorlight: nowy singiel 20.11.04, 21:26
      Jako że wielokrotnie przekonywałem się, że nie mam wyczucia co do singli, to wykorzystam futkę jaką zostawił Ilhan i powiem że zespół jest cienki;)
      No, a tak poważnie, to powiem tak. Muzyczka jest fajna, miło się słucha (pomijając fakt że nadal mam beznadziejną kopię- żeby przy 224 kpbs talerze i wokale tak brzmiały to jest jakaś żenada!). Niestety nie jestem w stanie się tym zachwycić bo powieważ jest to muzyka b. mało charakterystyczna. Nie mają jeszcze chłopaki wyrobionego stylu jak mi się zdaje. Może później będzie lepiej. Poza moja ocena jest trochę spaczona przez to, że mam spory rozrzut w repertuarze, którego słucham. Lubię sposób śpiewania wokalisty, wyłaniający się spod tej warstwy syków co mi się z głośników wylewa. Fatalna dykcja nawiasem mówiąc:)
      • ilhan Re: Razorlight: nowy singiel 20.11.04, 21:29
        humbak napisał:

> żeby przy 224 kpbs talerze i wokale tak brzmiały to jest jakaś żenada!

Ty audiofilu :D To się nazywa garaż :)
        • humbak Re: Razorlight: nowy singiel 20.11.04, 21:34
          Nie o to chodzi. Ktoś chyba źle zgrał. To autentycznie brzęczy. Co dziwniejsze, sciągnąłem sobie wersję 192 i było to samo. Muszę jeszcze poszukać chyba, ale sciągam w tej chwili za dużo:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka