cze67 18.12.04, 19:38 Kto ma Extreme Sport Channel (ja mam), będzie mógł obejrzeć dokument o nieżyjącym już Clashu: www.gazeta.pl/tv/1,47060,2443139.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: Film o Joe Strummerze 22.12.04, 10:35 Dziś mijają dwa lata, prawda? Na pewno któraś z płyt The Clash dziś u mnie zagra na cześć tego genialnego Artysty. Odpowiedz Link
neandertalski Re: Film o Joe Strummerze 22.12.04, 12:10 to już dwa lata.... to była pierwsza zagraniczna kapela punkowa którą uslyszałem, nawet chyba mam gdzieś jeszcze kasetę nagraną z dawnego PRIII, pierwsza płyta, Kaczkowski ją wtedy puszczał, to było ze 20 lat temu, dzieciak prawie byłem i za cholerę nie mogłem zrozumieć co to ma wspólnego z punk rockiem, przecież punki w tym czasie w Polsce grały zupełnie inaczej ;-) Zresztą czy Strummer i koledzy wo ogóle wtedy wiedzieli, ze grali punk rocka? A tak przy okazji, czy się mylę, czy Strummer był autorem muzyki do filmu "Sid i Nancy" w którym Viciousa grał Garry Oldmann? Tak coś mi chodzi po głowie ale pewien nie jestem, tak czy owak choć on i Sid to były dwa światy, to myślę, że jednak mieszkają teraz gdzieś w piekle po sąsiedzku... Odpowiedz Link
libertine Re: Film o Joe Strummerze 22.12.04, 18:35 nie mam, kurde balans, tego extreme channel.... dwa lata dziś, prawda... u mnie cały dzień tylko clash i mescaleros (przepiękny łabędzi śpiew strummera - 'redemption song) jedyny i niepowtarzalny był jakby nie patrzeć. i nie dał się wciągać w żadne odradzanie clash jako pięćdziesięcioletnich muzyków odcinających kupony... Odpowiedz Link
libertine Re: Film o Joe Strummerze 24.12.04, 14:02 jeśli chodzi o strummera, to na stronie www.strummersite.com/FRAMED% 20PAGE.htm są do ściągnięcia (tylko do 29-12) 2 niepublikowane utwory z mescaleros. jakość mogłaby być lepsza, ale i tak warto posłuchać, szczególnie tego pierwszego. a skoro nadarza się okazja, to zwracam się z prośbą do forumowiczów, ktorzy widzieli film o strummerze na extreme sport channel o opisanie wrażeń z nim związanych ciekawskiemu, a zignorowanemu w poście powyżej libertine Odpowiedz Link
libertine Re: Film o Joe Strummerze 24.12.04, 14:03 www.strummersite.com/FRAMED%20PAGE.htm pooprawka linka Odpowiedz Link