Dodaj do ulubionych

TCIOF wydają płytę

23.05.05, 22:00
Zanim zacytuję prospekt reklamowy rozsyłany przez EMI, chciałem powiedzieć że
mimo najbardziej chyba kicziwatej i amatorskiej (nawet jeśli specjalnie)
okładki jaką w zyciu widziałem ( thecarisonfire.com/cover.jpg ), cieszę
się, że udało im się tak relatywnie szybko wydać płytę. Nie wiem czy na to
'zasługują', bo jeszcze ich nigdy nie słyszałem, ale ten i jeszcze inne
aktualne przykłady świadczą, że wcale klimat dla nowych ambitnych zespołów w
Polsce zły nie jest.

Co do ich stronki, podoba mi się dział media: "Zamieściliśmy tu po 1 sekundzie
naszych kawałków:". :)

-----

"THE CAR IS ON FIRE

Zawiązaliśmy się przysłowiowo 3 lata temu w stolicy Polski - Warszawie.
Mieście, przez które przetoczyły się jedne z najcięższych walk podczas drugiej
wojny światowej. Chodząc po Warszawie wciąż i bez ustanku można natknąć się na
ślady męczeństwa i martyrologii bohaterskiego narodu polskiego. Co to ma
wspólnego z zespołem TCIOF? Otóż nic.

Nasze inspiracje to nie: Trubadurzy, Stan Borys i De Mono li tylko, Les Savy
Fav, Wrens, Modest Mouse, The Stooges, The Clash oraz oczywiście Największy
Zespół Świata Chodzi oto, że nie ciąży nam świadomość "przynależności".
Artystycznie jesteśmy wolni. Muzyka w naszym przekonaniu nie dzieli się na
polską i zagraniczną. Muzyka może być tylko dobra lub zła.

Jesteśmy pasjonatami, dla których muzyka jest czymś pierwotnym, towarzyszyła
nam ona bowiem od samego początku naszego jestestwa. Wierzymy w siłę dobrej
muzyki!!!.

Nasze granie to, żywiołowa, postpunkowa energia, połączona z misternie
skonstruowanymi melodiami i harmoniami wokalnymi.

Materiał na naszą debiutancką płytę zatytułowaną po prostu: "THE CAR IS ON
FIRE" nagrywaliśmy w dusznym i niezbyt czystym pomieszczeniu, gdzieś na
warszawskiej ochocie. Ukaże się on wraz z kwitnącymi jabłoniami nakładem EMI
Music Poland .

Proszę być czujnym!!!!"

Obserwuj wątek
    • pagaj_75 Re: TCIOF wydają płytę 23.05.05, 22:05
      Słyszałem jeden kawałek w Trójce kilka tygodni temu. Muzycznie nawet nie jest
      źle, ale jakoś nie mogłem się powstrzymać od śmiechu słysząc głos Boskiego
      Borysa (bo to on chyba tam śpiewa, nie?) :)

Pożyjemy, zobaczymy.
      • pytajnick Re: TCIOF wydają płytę 23.05.05, 22:20
        > Borysa (bo to on chyba tam śpiewa, nie?) :)

Ponoć wszyscy czterej śpiewają, ale chyba on ma 'lead'?
        A który to na okładce?
        • ilhan Re: TCIOF wydają płytę 23.05.05, 22:25
          W środku w bluzie w paski.
    • ilhan Re: TCIOF wydają płytę 23.05.05, 22:06
      Posłuchamy płyty. Ich demówki ze strony były obiecujące. "Cranks" nawet często słuchałem kiedyś.
      • nemrrod Re: TCIOF wydają płytę 23.05.05, 22:20
        Heh no właśnie po którymś z truskawkowych czatów wszedłem w posiadanie dwóch
        utworów TCIOF i nawet mam je nadal :)
        A tak w ogóle to oni szykują jakiś zmasowany atak - wydaje ich EMI, a przed
        chwilą dowiedziałem się, że startują w "festiwalu" Top Trendy ;D
    • jazzkam Re: TCIOF wydają płytę 23.05.05, 22:36
      To top trendy to niezła kabała, nie wiem jak to się z niezal borysem układa. Ja
      płytę zakupiłem i powiem tak: nie jest źle, tak w skali screenagers doliczając,
      że to polskie - 7/10, w skali porcys to 5.2; płyta straszliwie krótka. wokal
      bywa straszliwie nieudolny i bez wirtuozerii muzycznych, ale porządna płyta.
      raczej najlepszymi piosenkami są te znane wcześniej, Cranks nic nie przebiło.
      • teddy4 Re: TCIOF wydają płytę 24.05.05, 13:58
        Czy Boski Borys to Borys Dejnarowicz? Czy Stan Borys po prostu?
        • pagaj_75 Re: TCIOF wydają płytę 24.05.05, 16:04
          teddy4 napisał:

> Czy Boski Borys to Borys Dejnarowicz?

On Ci to! :)
          • ihopeyouwilllikeme Re: TCIOF wydają płytę 25.05.05, 08:46
            Nie podoba mi się ta płyta.
    • glebogryzarka1 Re: TCIOF wydają płytę 27.05.05, 13:29
      Właśnie wysłuchałem uważnie i dwukrotnie "Cranks". Bardzo dobre. Wokal mi nie
      przeszkadza, przeciwnie, idealnie pasuje. Szkoda, że po angielsku - rozumiałbym
      ten zabieg, gdyby teksty pisał półanalfabeta, ale Dejnarowicz to podobno
      dziennikarz.
      Po płytę na razie się nie wybieram, poczekam, porozglądam się, może coś jeszcze
      mi w łapy wpadnie.
    • d84 Re: TCIOF wydają płytę 27.05.05, 13:58
      "Cranks" to naprawdę niezły utwór, czekam na całość - moze być ciekawie

No ale jest jedno ale - wokal. Mimo respektu dla *postaci* Borysa recwritera,
      to to nienajlepsze jest. Brzmi jak odrzut z castingu do Weezera (no offense,
      sam mam "Pinkerton" na półce ;)
      • pytajnick Re: TCIOF wydają płytę 27.05.05, 22:44
        > No ale jest jedno ale - wokal.

Posłuchałem sobie "Cranks". Jestem o tyle dumny, że potrafię ładniejsze i
        ciekawsze harmonie nagrać na własnym kompie :-)

Borys śpiewać się (na)uczył, nie nalezy do ludzi z wrodzonym talentem, a
        ponieważ ja też tak mam i musiałem z rok się uczyć, więc jakoś tam szanuję go za
        odwagę. Inna sprawa, że sama barwa mi się nie podoba - takie "skrzypienie" jakby
        za słabo gardło rozluźniał, albo zapomniał odchrząknąć (ale niektórzy taki wokal
        lubią).

Zaleta utworu - moim zdaniem dosyć oryginalne. To znaczy myśle, że zwróciłbym
        uwagę w radio. A czy by mi się spodobało, to inna sprawa. Ja na pewno targetem
        zespołu nie jestem :)
    • nemrrod Re: TCIOF wydają płytę 27.05.05, 23:50
      Przed chwilą zespół wystąpił w programie prezentującym wykonawców festiwalu
      "Trendy":) Były fragmenty klipu do "Cranks" i wypowiedź członka zespołu (heh).
      Ale myślę, że i tak nie mają szans z panią o imieniu/pseudonimie Hana, czy też
      ze znaną już w pewnych forumowych kręgach formacją Zakopower ;)
    • dziewczyna_mickiewicza Re: TCIOF wydają płytę 28.05.05, 00:08
      czy to oni "rozgrzewali" publike w jazzgocie przed liarsami?
    • ilhan Re: TCIOF wydają płytę 01.06.05, 23:05
      Czy ktoś mógłby mi powiedzieć co sie dzieje w "Cranks" wokalnie na wysokości 0:38 i 0:48?
      Bardzo fajna płyta tak w ogóle.
      • glebogryzarka1 Re: TCIOF wydają płytę 02.06.05, 13:17
        0:38 - jeden take przechodzi w drugi. 0:48 - ktoś próbuje naśladować Jimmy'ego
        Sommerville'a?
    • ilhan Którzy nie słyszeli 03.06.05, 10:40
      Mogą obejrzeć klip do "Cranks"

www.thecarisonfire.com/cranks.avi
      • nemrrod Re: Którzy nie słyszeli 03.06.05, 10:52
        Wyciągnąłem "Cranks" z zakamarków mojego dysku i muszę powiedzieć, że to
        naprawdę fajna piosenka.
        A teledysk próbowałem ściągnąć wczoraj 8 razy i cały czas przerywało :/
        • jack9 Re: Którzy nie słyszeli 03.06.05, 11:01
          Czytam wywiad z zespołem w którym podkreślają swoją odrębność i brak
          powinowactwa z jakimkolwiek polskim zepołem ale słuchając ich dochodze do
          wniosku że mają tę samą wadę jak większość polskich grup: kiepski wokal
      • negativ.nein Re: Którzy nie słyszeli 03.06.05, 11:08
        wersja teledyskowa "cranks" jakoś bardziej mi się podoba. no i nie ma tych
        koszmarków wokalnych z 0:38 i 0:48 ;)
        • glebogryzarka1 Re: Którzy nie słyszeli 03.06.05, 14:29
          > wersja teledyskowa "cranks" jakoś bardziej mi się podoba. no i nie ma tych
          > koszmarków wokalnych z 0:38 i 0:48 ;)

Czy ja jestem jakiś dziwny, bo mi się te amatorskie falsety i wokal ogólnie
          podobają?
          • ilhan Re: Którzy nie słyszeli 03.06.05, 16:18
            glebogryzarka1 napisał:

> Czy ja jestem jakiś dziwny, bo mi się te amatorskie falsety i wokal ogólnie
            > podobają?

Na wokale *ogólnie* nie marudzę - fajnie, że angielski na polskiej płycie wreszcie nie razi.
            • jazzkam Re: Którzy nie słyszeli 03.06.05, 23:45
              ilhan napisał:

> glebogryzarka1 napisał:
              >
              > > Czy ja jestem jakiś dziwny, bo mi się te amatorskie falsety i wokal ogóln
              > ie
              > > podobają?
              >
              > Na wokale *ogólnie* nie marudzę - fajnie, że angielski na polskiej płycie wresz
              > cie nie razi.

i fajnie że ktoś kapuje, że polski ogólnie razi.
              • ilhan Re: Którzy nie słyszeli 04.06.05, 00:12
                jazzkam napisał:

> > Na wokale *ogólnie* nie marudzę - fajnie, że angielski na polskiej płycie
                > wresz
                > > cie nie razi.
                >
                > i fajnie że ktoś kapuje, że polski ogólnie razi.

Miałem na myśli, że Polak śpiewa po angielsku i brzmi to normalnie.
              • glebogryzarka1 Re: Którzy nie słyszeli 06.06.05, 13:09
                > i fajnie że ktoś kapuje, że polski ogólnie razi.

Jak kogo. Dla mnie nie ma większej kichy, niż niemożność porozumienia się ze
                słuchaczem w jego i swoim ojczystym języku.
                Pół biedy, jeśli ktoś przynajmniej umie po angielsku - to jest przypadek
                Dejnarowicza, aczkolwiek w Polsce raczej odosobniony.
                • pagaj_75 Re: Którzy nie słyszeli 06.06.05, 13:26
                  glebogryzarka1 napisał:

> Pół biedy, jeśli ktoś przynajmniej umie po angielsku - to jest przypadek
                  > Dejnarowicza, aczkolwiek w Polsce raczej odosobniony.

Jak to gdzieś przeczytałem, teksty są po angielsku, albowiem panom marzy się
                  kariera światowa, hej.
                  • ayya Re: Którzy nie słyszeli 06.06.05, 13:56
                    pagaj_75 napisał:

>> Jak to gdzieś przeczytałem, teksty są po angielsku, albowiem panom marzy się
                    > kariera światowa, hej.
                    >

No White Stripes i The Strokes powinni mieć się na baczność, bo TCIOF
                    nadchodzi! Wrens i Les Savy Fav to nawet powinni pomyśleć o zawieszeniu
                    działalność na jakiś czas w związku z ukazaniem się debiutu TCIOF :]
                    • ilhan Re: Którzy nie słyszeli 06.06.05, 14:02
                      ayya napisała:

> pagaj_75 napisał:
                      >
                      > >> Jak to gdzieś przeczytałem, teksty są po angielsku, albowiem panom m
                      > arzy się
                      > > kariera światowa, hej.
                      > >
                      >
                      > No White Stripes i The Strokes powinni mieć się na baczność, bo TCIOF
                      > nadchodzi! Wrens i Les Savy Fav to nawet powinni pomyśleć o zawieszeniu
                      > działalność na jakiś czas w związku z ukazaniem się debiutu TCIOF :]

TCIOF mają znacznie lepszy materiał niż CKOD, które też się pcha za granicę. Również całe to polskie popularne, ekhm, indie, typu eM, Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach, Braty z Rakemna jest wyraźnie słabsze od warszawiaków.
                  • pytajnick Re: Którzy nie słyszeli 06.06.05, 15:59
                    pagaj_75 napisał:

> Jak to gdzieś przeczytałem, teksty są po angielsku, albowiem panom marzy się
                    > kariera światowa, hej.

I bardzo dobrze, przynajmniej swoją muzykę będą również podciągać i porównywać
                    do muzyki zagranicznej, a nie że "jak na Polski zespół całkiem fajne".

Popatrzcie na Riverside (zapomnę na chwilę o moim braku miłości do tego
                    zespołu), gdyby nie śpiewali po angielsku, to by takiej relatywnie dużej kariery
                    jak n ten gatunek na Zachodzie nie zrobili. A nie przeszkadza im to robić taką
                    samą karierę równiez u nas...

Co tu mówić, w swoim regrockowym gatunku grają na światowym poziomie, ale świat
                    by się o tym prawdopodobnie nie dowiedział, gdyby nie śpiewali po angielsku.
                    Collage zrobił niegdyś dokładnie to samo i do dziś ludzie z takiej Holandii ich
                    kojarzą.
      • pytajnick Re: Którzy nie słyszeli 03.06.05, 15:46
        Podoba mi się!
        Rzeczywiście, razem wygląda i brzmi lepiej.
    • janek0 Chciałem oznajmić iż... 09.06.05, 16:46
      ...moim skromnym zdaniem TCIOF - TCIOF dobrą płytą jest. Owszem, nie lubię
      wiadomego kolegi jako pisarza, ale płyta jest inteligentna, i z kopem. Widać, że
      wiedzą co robią panowie, i jak rzadko w naszym kraju, wiedzą co z tego robienia
      ma wyjść na końcu. W dodatku drobne operacje pt. ctrl-c ctrl-v jakoś nie rażą, a
      angielski jest przyzwoity.

Dla mnie wystarczy, żeby osiągnąć stany gdzieś między 7 a 7,5.
    • janek0 ha ! 09.06.05, 17:05
      Dzisiaj o 23:55 TCIOF będą wywiadowywani przez Kaczkowskiego Piotra. W trujce.
      • pytajnick Re: ha ! 09.06.05, 17:09
        janek0 napisał:

> Dzisiaj o 23:55 TCIOF będą wywiadowywani przez Kaczkowskiego Piotra. W trujce.

Płyty jeszcze nie słyszałem, ale tak sobie obserwuję, dostaję z EMI materiały
        promocyjne (a zwykle jest jedna seria tylko), czytam z nimi wywiad w Gazecie
        Studenckiej, i myslę sobie, że jest w Polsce wciąż głód na zespoły, które chcą
        czegoś więcej niż tylko grania sobie i myślą powaznie o muzyce...
        • janek0 Re: ha ! 09.06.05, 17:10
          pytajnick napisał:

> janek0 napisał:
          >
          > > Dzisiaj o 23:55 TCIOF będą wywiadowywani przez Kaczkowskiego Piotra. W tr
          > ujce.
          >
          > Płyty jeszcze nie słyszałem, ale tak sobie obserwuję, dostaję z EMI materiały
          > promocyjne (a zwykle jest jedna seria tylko), czytam z nimi wywiad w Gazecie
          > Studenckiej, i myslę sobie, że jest w Polsce wciąż głód na zespoły, które chcą
          > czegoś więcej niż tylko grania sobie i myślą powaznie o muzyce...
          Jak dla mnie, ten wywiad, to jest dowód, że PR EMI działa i ma się dobrze. Ale
          płyta jest naprawdę niezła.
          • pytajnick Re: ha ! 09.06.05, 18:19
            > Jak dla mnie, ten wywiad, to jest dowód, że PR EMI działa i ma się dobrze. Ale
            > płyta jest naprawdę niezła.

A dla mnie to akurat dowód na znajomość Piotra Kowalczyka z Borysem :)
            • pytajnick Re: ha ! 11.06.05, 13:46
              > > Jak dla mnie, ten wywiad, to jest dowód, że PR EMI działa i ma się dobrze
              > . Ale
              > > płyta jest naprawdę niezła.
              >
              > A dla mnie to akurat dowód na znajomość Piotra Kowalczyka z Borysem :)

O, własnie zorientowałem się, że obaj panowie nie tylko "znają się", ale i
              współpracują: www.porcys.com/Staff.aspx (Playlist Team).

I tak umiera profesjonalizm :-)
              • ilhan Re: ha ! 11.06.05, 17:42
                pytajnick napisał:

> O, własnie zorientowałem się, że obaj panowie nie tylko "znają się", ale i
                > współpracują: www.porcys.com/Staff.aspx (Playlist Team).
                >
                > I tak umiera profesjonalizm :-)

Pochopny wniosek - wydaje mi się, że P.Kowalczyk jest współpracownikiem Porcysa od bardzo niedawna.
                • pytajnick Re: ha ! 11.06.05, 20:17
                  ilhan napisał:

> Pochopny wniosek - wydaje mi się, że P.Kowalczyk jest współpracownikiem Porcysa
                  > od bardzo niedawna.

No tak, ale wywiad też ukazał się w ostatnim tygodniu :)
                  No nic, nie widze w tym nic bardzo złego, ale 100% super to też nie jest. Bo to
                  mogło zaważyć, że w Gazecie Studenckiej ukazał się wywiad z TCIOF, a nie innym,
                  być może równie ciekawym, zespołem.
                  • anduwillknowmebythetrailofdead Re: ha ! 12.06.05, 01:33
                    jak to ktos trafnie gdzies zauważył ..wystarczy siegnac po 4 longplaye LSF i
                    wtedy to okaze sie ze banda co sie the car is on fire zowie nie bedzie
                    zachwycala ;P*

(faktem jest ze muzyka na s/t tciof jest ‘jednak’ dobra –a skoro tak – sama sie
                    obroni z czyjas pomoca lub nie ->)

wydaje mi sie zbedne wnikanie w to kto ma jakie znajomosci i z kim
                    bo
                    czy bardzo zmieni sie myzyka i teksty, które słychać na plycie jeśli się
                    wlasnie dowiedzieliśmy ze Piot K. jest kolaborantem ;) **

* (w ‘czasach’ kiedy wszystko już było to chyba nie jest dobry argument ..)
                    ** jezeli ktokolwiek jest zawiedziony - ..wystarczy chyba plyte (tak to
                    wszystko przez nia!)wyrzucic za okno, podpalic, utopic .. albo to samo zrobic z
                    kolaborantem ***
                    ***(hahaha)
                    ****zauwazmy ze na pewne uczelnie owa gazeta po prostu nie dociera (who
                    cares ..)
          • kubasa Re: ha ! 10.06.05, 16:08
            janek0 napisał:

> pytajnick napisał:
            >
            > > janek0 napisał:
            > >
            > > > Dzisiaj o 23:55 TCIOF będą wywiadowywani przez Kaczkowskiego Piotra
            > . W tr
            > > ujce.
            > >
            > > Płyty jeszcze nie słyszałem, ale tak sobie obserwuję, dostaję z EMI mater
            > iały
            > > promocyjne (a zwykle jest jedna seria tylko), czytam z nimi wywiad w Gaze
            > cie
            > > Studenckiej, i myslę sobie, że jest w Polsce wciąż głód na zespoły, które
            > chcą
            > > czegoś więcej niż tylko grania sobie i myślą powaznie o muzyce...
            > Jak dla mnie, ten wywiad, to jest dowód, że PR EMI działa i ma się dobrze. Ale
            > płyta jest naprawdę niezła

A tu sie nie zgodze. Muzyka na plycie jest faktycznie spoko, ale sama plyta
            beznadziejna - zaczela mi pekac po dwoch przesluchaniach i juz drugi kawalek mi
            nie dziala :/
    • glebogryzarka1 Re: TCIOF wydają płytę 10.06.05, 14:32
      Słucham płyty. Jestem pod wrażeniem. Jestem również raczej ignorantem w
      materii, ale jak do tej pory w nurcie "polskie gitarowe granie alternatywne"
      bardziej podobał mi się tylko Lenny Valentino.
      Zwrotka pierwszego kawałka to normalnie Pet Shop Boys :) Szkoda, że "Cranks" w
      takiej wersji.
      • pagaj_75 Re: TCIOF wydają płytę 10.06.05, 16:13
        Właśnie spostrzegłem, że zmienił się dizajn strony TCIOF. Sprawdźcie to.
        Zwłaszcza sposób wyboru wersji językowej na początku mnie rozbroił :D
        • pytajnick Re: TCIOF wydają płytę 10.06.05, 17:37
          pagaj_75 napisał:

> Właśnie spostrzegłem, że zmienił się dizajn strony TCIOF. Sprawdźcie to.
          > Zwłaszcza sposób wyboru wersji językowej na początku mnie rozbroił :D

LOL, rewelacja! Tylko trochę dalsze menu zalatuje niegdysiejszą stroną radiohead
          (tyle że tam trzeba było zgadywac co kryje się pod fotkami). Ale reagują
          chłopaki na zainteresowanie i dobrze.

Odwdzięczę się: www.thecarisonfire.com/photos/Pf.jpg

ex

np. the white stripes nowe
    • glebogryzarka1 Re: TCIOF wydają płytę 10.06.05, 18:18
      samochód (wagon) jest na ogniu (pożar)

tak myślałem...
    • ilhan Re: TCIOF wydają płytę 05.07.05, 10:24
      www.screenagers.pl/index.php?service=albums&action=show&id=755
      • aasiek Re: TCIOF wydają płytę 05.07.05, 10:42
        "A więc jest fajnie, ale nie bardzo fajnie. Po pierwsze, znacząco obniżać ocenę
        musi irytująca barwa głosu Borysa Dejnarowicza."

Heh :)
        A mnie w końcu udało się dorwać "Cranks" i słucham sobie. Z przyjemnościa
        niezmienną. Nawet Borys nie przeszkadza (w takich chwilach jest zawieszenie broni).
        • cze67 Re: TCIOF wydają płytę 08.07.05, 22:00
          Zupełnie przypadkowo trafiłem w TV na teledysk do Cranks. Nie wiedząc, że to
          TCIOF, pomyślałem sobie - fajny numer, ciekawa kapela. Myślałem, że to jacyś
          Angole. Dopiero przy napisach końcowych okazało się, że to bend, o którym trąbi
          się na tym forum od wielu tygodni:-)
          Mam nadzieję zobaczyć ich koncert w Cieszynie.
          • pagaj_75 Do pośmiania się 08.07.05, 22:23
            Trochę z nudów, trochę z nadmiaru gotówki na początku każdego miesiąca (hehe,
            dobre sobie), a trochę z ciekawości i głodu wiedzy nabywam sobie od jakiegoś
            czasu kolejne numery miesięcznika "Estrada i Studio". Pismo jak pismo,
            podejrzewam, że są lepsze, ale ma ono swoje uroki. Jednym z nich jest dział
            "Tego teraz słuchamy", w którym panowie redaktorzy, zwykle recenzujący sprzęt i
            software muzyczny, zabawiają się w domorosłych krytyków muzycznych. No cóż, ich
            znajomość rynku muzycznego jest raczej powierzchowna i nie wykracza poza krąg
            znanych wszystkim nazw. Tak, tak, w tym miesiącu zauważyli The White Stripes i
            Coldplaya. Ale obok tych gigantów niezależnego grania :)) pojawiła się recenzja
            płyty TCIOF, autorstwa rednacza. A zaczyna się tak:

35 minut muzyki tego młodego zespołu uświadomiło mi, jak niewielka odległość
            dzieli twórczość Red Hot Chili Peppers od Beeatlesów (wystarczy posłuchać
            pochodzących z omawianej płyty nagrań "Cranks" i "Ellinor"). O ile po
            wysłuchaniu pierwszego numeru z krążka - "No one got hurt, fortunately", można
            było podejrzewać TCIOF o ciążenie w kierunku muzyki gitarowej z Wysp
            Brytyjskich, o tyle kolejne utwory - a szczególnie "Miniskirt" - wskazują na
            wyraźną fascynację kwartetem z Los Angeles.

(koniec cytatu) Nie wiem czy Borys D. to widział, ale jeśli tak to musiał się
            śmiać długo i bardzo głośno :)
    • pytajnick Teledysk do Miniskirt 03.03.06, 22:02
      Się pojawił. Całkiem fajny!
      d587586.u36.infinology.net/dr/media/ms2.avi
      (Dzieciak pod koniec rządzi)
    • glebogryzarka1 Re: TCIOF wydają płytę 13.03.06, 18:40
      Producentem nowej płyty będzie podobno Leszek Biolik.
    • ilhan Live 28.04.06, 17:21
      Ponoć jutro po 13 koncert TCIOF w Radiu Bis.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka