neandertalski 04.11.05, 11:21 www.firlej.wroc.pl/program_menu.php?cur_page=2 cholera myślałem, ze 20tego a jednak będzie w poniedziałek, wiec raczej go nie zobaczę :( W każym razie polecam wszystkim mogącym;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aimarek Re: koncert Vandermarka we Wrocławiu 04.11.05, 17:02 whoa! a może by ktoś walnął jakiś mały przewodnik po bogatej twórczości tego gościa? Odpowiedz Link
neandertalski Vandermark 08.11.05, 08:44 ja w sumie nic o nim nie wiem, kumpel podrzucił informację i zacząłem dopiero holendra eksplorować moim internetowym odkurzaczem. Robi duze wrażenie, zwłaszcza Vandermark5 poki co, no i zauważyłem, że podejrzanie dużo odkurzaczy przyssało się do katalogu z napisem vandermark na moim komputerze. Mam wrażenie, że w samą porę dowiedziałem sie o czymś o czym wszyscy już dawno wiedzieli ;) Szkoda mi tego koncertu we Wrocku, ale ten poniedziałek to mi ni cholery nie pasuje... Bez przesady cztery dychy za naprawde wysoką półkę to nie jest dużo. Facet mógłby spokojnie grac dla snobów na JJ we Wszawie za kilka razy tyle. Odpowiedz Link
aimarek Re: Vandermark 08.11.05, 11:56 Tutaj można znaleźć bardzo interesujący wywiad z Kenem: www.diapazon.pl/PelnaWiadomosc.php?bn=Artykuly&Id=426 Odpowiedz Link
neandertalski ex 08.11.05, 12:57 od razu go polubiłem jak napisał, ze lubi the ex, właśnie od wczoraj zachwycam sie świeżo wygrzebaną ich plytą "scrabbling at the lock" z roku 1991, w nagraniu której pomagał im niejaki Tom Cora, połączenie jak dla mnie co najmniej intrygujące i naprawdę doskonała płyta. Z kolei sam wywiad to potężna opowieść, ktora o tyle mnie urzekła, ze facet mówi o tym co robi a nie o tym jak cos się powinno czy nie powinno robić i poniewaz stoi za nim cała szafa nagranych plyt wiem, ze on wie o czym mówi. Nawet jeśli sam twierdzi, ze słowa są do dupy i tylko muzyką potrafi się wyrażać. Mało tego nawet mówiąc o prezydencie USA potrafi uciec od taniego politykowania w którym celują zwykle inni muzycy silący się na zaangazowanych. Facet jest daleki od zaangażowania i innych manifestacji transparentowych, jest sobą, gra siebie choc robi to w świecie i okolicznościach takich a nie innych. Fajny, wywiad - szczery a przy tym o dziwo niegłupi. Odpowiedz Link
ayya Re: koncert Vandermarka we Wrocławiu 04.11.05, 17:51 A kto to jest? :>>> Chyba raczej nie pójdę, bo bilety aż 40 zł, a za dwa razy mniej mam tydzień wcześniej Matta Elliotta w tym samym miejscu :) Odpowiedz Link
pirx13 Re: koncert Vandermarka we Wrocławiu 08.11.05, 23:29 www.emd.pl/muzyka/v/vandermark_ken/wojszyca200202.htm to artykuł sprzed 3 lat więc nie obejmuje najnowszych dokonań Kena i kolegów, ale chyba tak wart przeczytania pozdr rafal p.s. nigdy nie byłem na koncercie Vandermark5 znam tylko z płyt(polecam na poczatek np. "Simpatico") ale majac w pamięci koncert DKV Trio, LKV Trio czy Bridge 61 polecam w ciemno p.s.2 a o to płytowy owoc ostatniego pobytu Vandermark 5 w Polsce, a konkretniej w Krakowie, rzecz unikatowaw skali światowej: www.diapazon.pl/PelnaPlyta.php?Id=6223 Odpowiedz Link