teddy4 22.12.05, 10:59 www.mtj.pl/index.php?adm=extended&sub=listedit&pozycja_id=1172 I to w jakim towarzystwie:). Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 11:02 A jakie zdjęcie :) Super, kiedy w sklepach? Odpowiedz Link
cze67 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 11:09 Jakoś nie lubię tej serii płytowej. Szczególnie w wypadku zespołów, które nie wydały żadnej płyty nazywanie płyty "The Best" (tytuł sugeruje, że to największe przeboje, kiedy w rzeczywistości są to często JEDYNE NAGRANIA) jest nieco, hmmm, dziwne (chyba, iż przyjmemy, iż WSZYSTKIE nagrania wykonawcy są debeściarskie:-) Ale oczywiście gratulacje i radość, że te nagrania w ogóle ujrzały światło dzienne. Odpowiedz Link
ilhan Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 11:11 cze67 napisał: > Jakoś nie lubię tej serii płytowej. Szczególnie w wypadku zespołów, które nie > wydały żadnej płyty Jak to nie wydały? Ten wydał! BTW: czy są z longplaya jakieś nagrania na tej płycie? Odpowiedz Link
cze67 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 11:17 Sorry, wycofuję się z niewydanej płyty (nie wiedziałem po prostu). Natomiast pozostaje w mocy, iż są to, zdaje się, wszystkie nagrane/wydane utwory zespołu. Ale niech expert się wypowie:-) Odpowiedz Link
cze67 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 11:17 dada.serpent.pl/madeinpoland/dyskografia.html Odpowiedz Link
ilhan Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 11:19 Wygląda na to, że masz rację. Cały LP + single i utwory ze składanek. Fajnie. Odpowiedz Link
teddy4 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 11:09 A skądżeż ja, biedny miś, wiedzieć mogę? Odpowiedz Link
miecio4 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 22.12.05, 17:38 teddy4 napisał: > A skądżeż ja, biedny miś, wiedzieć mogę? Ja wiem- premiera 2.01.2006 Odpowiedz Link
cze67 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 09.01.06, 11:54 Coś kiepsko z dystrybucją, zarówno wirtualną jak i internetową. Ani w merlinie, ani w vividzie nie mają. W gdańskim Empiku i MM też nie... Odpowiedz Link
miecio4 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 09.01.06, 14:15 cze67 napisał: > Coś kiepsko z dystrybucją, zarówno wirtualną jak i internetową. Ani w merlinie, > > ani w vividzie nie mają. W gdańskim Empiku i MM też nie... Pewnie nakład wyczerpany. Ale ja znalazłem:] www.rockserwis.pl/ProductPresentationForm.php? ProductID=66210&lang=1 Odpowiedz Link
miecio4 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 09.01.06, 14:15 www.rockserwis.pl/ProductPresentationForm.php?ProductID=66210&lang=1 Odpowiedz Link
martolka Re: cold wave dinosaur strikes again:) 09.01.06, 16:41 Miecio, happy new year - dobrze wiedziec, ze zyjesz ;-)) Odpowiedz Link
teddy4 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 09.01.06, 23:03 Ustaliłem, że płyty jeszcze nie ma. Jest tylko okładka jak na razie. Odpowiedz Link
miecio4 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 10.01.06, 18:19 martolka napisała: > Miecio, happy new year I vice versacze. Jezdem cały czas:) Odpowiedz Link
janek0 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 05.02.06, 18:56 ilhan napisał: > Widział ktoś już? Właśnie. I kiedy trasa ? Odpowiedz Link
ilhan Re: cold wave dinosaur strikes again:) 05.02.06, 20:02 janek0 napisał: > ilhan napisał: > > > Widział ktoś już? > Właśnie. I kiedy trasa ? I zwr... Wróć, to nie moja kwestia była. Odpowiedz Link
janek0 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 05.02.06, 20:14 ilhan napisał: > > > Widział ktoś już? > > Właśnie. I kiedy trasa ? > I zwr... Wróć, to nie moja kwestia była. Eee tam, Twoja-nie Twoja. Kogo byś typował do zwr*u ? Była tam kiedyś jedna Jolanta (jeśli nie mylę imienia), ale do tych celów była zdaje się zbyt Pulchna. Odpowiedz Link
teddy4 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 05.02.06, 21:12 O jakim zwr.... mówicie?:) A płyty w sklepach nie ma(; Odpowiedz Link
cze67 Re: cold wave dinosaur strikes again:) 06.02.06, 10:02 Zgadza się - nie ma. Szukałem i w Gdańsku, i w Toruniu. Są za to z tej samej serii Drozdowska Marlena, Homo Homini i Niedzielska Iwona:-) Odpowiedz Link
ilhan Re: Płyta jest 08.02.06, 19:32 teddy4 napisał: > Dostałem dzisiaj pocztą. Se słucham. Czyli co, można jechać do sklepu? I czy fajne? ;-) Odpowiedz Link
teddy4 Re: Płyta jest 08.02.06, 19:44 Płyta w sklepie - nie wiem. Płyta w necie jest - www.mtj.pl. Odpowiedz Link
teddy4 Inspiracje:) 10.02.06, 10:17 A o to złośliwe komentarze nt. inspiracji zespołu MiP przy poszczególnych utworach z tej płyty (made by Najgorsza Z Żon): 1. The Police/New Order 2. The Cure/Echo And The Bunnymen 3. Joy Division 4. Killing Joke/Tuxedomoon/Jerzy "Duduś" Matuszkiewicz 5. Scorpions/Simple Minds 6. David Bowie/The Style Council 7. Simply Red/Brand New Heavies/Alex Band - BNH chyba wtedy jeszcze nie istnieli? 8. The The/Novocombo 9. Psychedelic Furs 10. Big Country 11. Deacon Blue/Lady Pank 12. U 2 13. Sigue Sigue Sputnik/Jan Kowalski 14. Cocteau Twins/Jesus And Mary Chain/My Bloody Valentine - też chyba jeszcze ni grali? 15. X Mal Deutschland/Killing Joke Najbardziej fascynuje mnie ten Alex Band. Coś w tym jest! Odpowiedz Link
cze67 Re: Inspiracje:) 10.02.06, 10:23 teddy4 napisał: > 7./Brand New Heavies/Alex Band - BNH chyba wtedy jeszcze nie > istnieli? > 14. Cocteau Twins/Jesus And Mary Chain/My Bloody Valentine - też chyba jeszcze ni grali? To może to ONI zrzynali od Was?:-) Odpowiedz Link
ilhan Re: Inspiracje:) 10.02.06, 10:40 teddy4 napisał: > 2. The Cure/Echo And The Bunnymen > 3. Joy Division Nie znam kolejności kawałków na tej płycie, ale czy 2 = Obraz we mgle, a 3 = Ja myślę? :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Inspiracje:) 10.02.06, 10:42 Aha, już znam kolejność. No cóż, 50% skuteczności :) Odpowiedz Link
jack9 Re: Inspiracje:) 10.02.06, 10:55 Ja myślę - Police/New Order???? Nigdy tak bym nie pomyślał Odpowiedz Link
teddy4 Pomysł na trąbkę 20.06.06, 22:32 Jak głosi legenda, na jakiejś próbie zespołu basista miał nagrany na Grundigu numer "Infected" The The i w przerwie zapuścił. Perkusista podjarał się w momencie wejścia trąbki. Na następnej próbie przypadkowo zjawił się 19-letni trębacz i został na stałe. Odpowiedz Link
cze67 Re: Pomysł na trąbkę 21.06.06, 10:05 Po pierwszym przesłuchaniu użycie trąbki odbierałem jako dysonans. Drugiego słuchania jeszcze nie było:-) Odpowiedz Link
ilhan Re: Inspiracje:) 15.06.06, 14:05 Kupiłem sobie dwa dni temu i zasadniczo fajnie, że taka lista inspiracji jest, żeby sobie porównać. Z większością się zgadzam - zresztą co mam się nie zgadzać, skoro pewnie odpowiadają prawdzie. "Ja myślę" - rozumiem, że Police to przez brzmienie gitary? Pierwsze dwa numery to jednak dla mnie głównie The Cure z okresu 1981-82. Perkusja w "Obrazie" - 100% tego. Trzeci utwór - Joy Division zgoda, ale dla mnie też Echo & The Bunnymen z "Heaven Up Here" i - irracjonalnie raczej - trochę Gang Of Four z "Solid Gold". Ale jest coś w tym kawałku, w jego linii melodycznej, co wydaje się bardzo, hm, słowiańskie. Taki cold wave na polską, nieco ludyczną nutę, hehe. Materiał z LP mimo wszystko jakoś tam się broni (bo do tej pory słyszałem prawie same krytyczne opinie). "Wspomnienie świata" kojarzy mi się muzycznie z bardzo wczesnym The Smiths. "Dokąd tak biegniesz" zdecydowanie Simple Minds/U2, brakuje tylko prawdziwie stadionowego refrenu. "Zielona wyspa" znów kojarzy mi się z U2 - nawet przewodni motyw gitary zdaje się być prawie-cytatem z... no właśnie nie wiem z czego. Z "Pride" jakby? Natomiast oczywiście nie jest to tak jasne jak cytat "Love Like Blood" :) Mimo wszystko najsłabszym punktem zespołu wydaje się wokalista, czasem blokujący te piosenki w bardziej melodyjnych momentach (niestety wokalistka też mi niezbyt leży, ale z innych względów; najlepszy z nią numer to "Jedna kropla deszczu"). Natomiast bardzo podoba mi się pomysł z trębaczem i ciekaw jestem co konkretnie było inspiracją dla wprowadzenia go do zespołu. Może nie są to jakieś mega-wyrafinowane partie, ale decydują o sporej mimo wszystko chwytliwości części piosenek. Odpowiedz Link
ilhan Re: Inspiracje:) 15.06.06, 14:12 ilhan napisał: > "Zielona wyspa" znów kojarzy mi się z U2 - nawet przewodni motyw gitary zdaje > się być prawie-cytatem z... no właśnie nie wiem z czego. Z "Pride" jakby? Nie, raczej nie, wycofuję. Odpowiedz Link
cze67 Re: Płyta jest 10.02.06, 14:47 W merlinie też już majo: www.merlin.com.pl/frontend/towar/443853 Odpowiedz Link
cze67 Re: Płyta jest 02.03.06, 15:54 Widziałem! W Gdańskim Empiku jest. Za 22 zeta z groszami. Odpowiedz Link
maff1 Re: Płyta jest 03.03.06, 20:55 teddy4 napisał: > A o to złośliwe komentarze nt. inspiracji zespołu MiP przy poszczególnych > utworach z tej płyty (made by Najgorsza Z Żon): > > 1. The Police/New Order > 2. The Cure/Echo And The Bunnymen > 3. Joy Division > 4. Killing Joke/Tuxedomoon/Jerzy "Duduś" Matuszkiewicz > 5. Scorpions/Simple Minds > 6. David Bowie/The Style Council > 7. Simply Red/Brand New Heavies/Alex Band - BNH chyba wtedy jeszcze nie > istnieli? > 8. The The/Novocombo > 9. Psychedelic Furs > 10. Big Country > 11. Deacon Blue/Lady Pank > 12. U 2 > 13. Sigue Sigue Sputnik/Jan Kowalski > 14. Cocteau Twins/Jesus And Mary Chain/My Bloody Valentine - też chyba jeszcze > ni grali? > 15. X Mal Deutschland/Killing Joke bardzo twórcze zestawienie -ale w wiekszosci popieram. Odpowiedz Link
jack9 Re: Płyta jest 16.03.06, 07:50 Dostałem płytę i se słucham i czytam równocześnie to: > teddy4 napisał: > > A o to złośliwe komentarze nt. inspiracji zespołu MiP przy poszczególnych > utworach z tej płyty (made by Najgorsza Z Żon): > > 1. The Police/New Order > 2. The Cure/Echo And The Bunnymen > 3. Joy Division > 4. Killing Joke/Tuxedomoon/Jerzy "Duduś" Matuszkiewicz > 5. Scorpions/Simple Minds > 6. David Bowie/The Style Council > 7. Simply Red/Brand New Heavies/Alex Band - BNH chyba wtedy jeszcze nie > istnieli? > 8. The The/Novocombo > 9. Psychedelic Furs > 10. Big Country > 11. Deacon Blue/Lady Pank > 12. U 2 > 13. Sigue Sigue Sputnik/Jan Kowalski > 14. Cocteau Twins/Jesus And Mary Chain/My Bloody Valentine - też chyba jeszcze > ni grali? > 15. X Mal Deutschland/Killing Joke i myśle kurczę że ta Najgorsza z Żon to zna się na muzyce...;) a nr 15 - Nieskazitelna Twarz to ma wręcz w końcówce cytat z Killing Joke...;) niby znałem te kawałki z mp3 ale płyt słucha sie zupełnie inaczej Odpowiedz Link
ilhan Re: Płyta jest 16.03.06, 08:24 A ja wczoraj szukałem w Empiku i w Saturnie i nie było. Odpowiedz Link
jack9 Re: Płyta jest 16.03.06, 08:44 ilhan napisał: > A ja wczoraj szukałem w Empiku i w Saturnie i nie było. Piprzyć ich merlin - 17,50 Odpowiedz Link
obly Re: Płyta jest 06.04.06, 10:33 tak szukałem wczoraj też.. nie było w Empiku i w MM i w Saturnie zakupiłem natomast dwie pozycje z klubu polish jazz: Jana Ptaszyna Wróblewskiego - sprzedawcy glonów Jerzy Milian - milianalia z pierwszej pozycji dobry jest jedynie utwór "wyznacznik pierwszy" dla którego kupiłem to wydawnictwo - radzę tylko dla prawdziwych saperów. Mistrz Jan Ptaszyn w pozostałych kompozycjach posunął sie w latach tak że ma dziś około 150 lat. poziom dzisiejszej podstawowej szkoły muzycznej jeśli chodzi o kompozycję. cała sztuka upchnięta w wymyslanie nazw kawałków. o zgrozo świetni muzycy czestniczyli w tym dziele. muniak szukalski nahorny namysłowski urbaniak bartkowski stańko karolak. niemniej czuć dobrych kilka dzwięków gdyż niektórzy artyści tutaj zgromadzeni są wielcy. aranze zalatują orkiestrą górnego, który ten efekt uzyskał kosztem innych nazwisk. druga pozycja nie nadaje sie do tańca, przeciwieństwo bazaar-u i potzegania miliana jako mistrza dzwięków - ale ucieszy dziwaków, może ambientowców i innych porąbańców ktorych cieszą niedokońca czysto formułowane dzwięki poza rytmem i czasem - u mnie na plus i to masakrycznie... ale wiem ze to raczej opinia wąskiej liczby osób. Odpowiedz Link