nefil 29.02.08, 10:19 Dead but dreaming 15 marca o 21.00. Pojawi się również support. Mam nadzieję, że nie będzie to Anita i John ;-) www.muzyka.gildia.pl/news/2008/01/fotn-pl Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nefil Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 10:36 Koncert stosunkowo krótki, niecała godzina i dwadzieścia minut. Trochę mało jak na pierwszy koncert w kraju nad Wisłą i jeden z niewielu, jaki FoTN grają w tym roku. Trasa promująca ostatni album "Mourning Sun", więc przeważały utwory nowe. Z klasycznych rzeczy — ostatni utwór podstawowej części koncertu "Last Exit for the Lost" (wgniotło w ziemię) i "Moonchild" już jako bis. Niestety nie zagrali niczego z "Elizium". Lekki niedosyt jednak, chociaż McCoy mimo starczego wieku w świetnej formie. pl.youtube.com/watch?v=72-eFq2KRwI Odpowiedz Link
cze67 Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 11:06 A ktoś jeszcze oprócz Ciebie i jacka pamiętał ten zespół (w sensie jaka była frekwencja)? Odpowiedz Link
nefil Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 12:40 Z frekwencją nie było źle. Prawie pełna sala. Głównie metale, fani Harryego Pottera i kilku podstarzałych kowbojów ;-) Odpowiedz Link
jack9 Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 19:20 Myślałem że tylko ja nie jestem stuprocentowo usatysfakcjonowany. To co pisze nefil mnie uspokaja - nie jestem malkontentem, albo jest nas dwóch. Też mam lekki niedosty, koncert był trochę za krótki ( no ale po 3,5 godziny The Cure każdy koncert wydaje się za krótki) Dobór utworów też mógłby być inny - dziwi mnie to że z pierwszej płyty zagrali Dawnrazor a nie np: Dust albo Preacher Man. Żal że nie było Psychonauta lub Watchmana. Myzycy wyglądali świetnie, wpasowali się idealnie w image zespołu co trochę dziwi bo to przecież nie jest oryginalny skład. Carl nosi chyba od 20 lat te same ciuchy. Wszyscy klimatycznie przybrudzeni, jakby oprószeni popiołem czy kurzem. Dymy i światła bardzo nefilimowe... Publika żywo reagująca, średnia wiekowa taka że nie czułem się bardzo staro, frekwencja wg mnie dobra, gdyby było o 100 osób więcej byłby już spory tłok. Zdziwiło mnie że wciąż jest tak wielu ortodoksyjnie wygladających fanów. Szkoda że nie spotkałem siez nefilem ale byłem w kiepskiej formie i przywiązany do jedengo miejsca w sali. Widziałem kol. Agenta - może on napisze o swoich wrażeniach z koncertu. Acha - suporty doskonale pokazują dlaczego wciąż muzykę można dzialić na tę naszą i tę swiatową. Odpowiedz Link
nefil Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 19:26 jack9 napisał: > Szkoda że nie spotkałem siez nefilem ale byłem w kiepskiej formie i > przywiązany do jedengo miejsca w sali. > Widziałem kol. Agenta - może on napisze o swoich wrażeniach z > koncertu. > > Acha - suporty doskonale pokazują dlaczego wciąż muzykę można > dzialić na tę naszą i tę swiatową. Supporty sobie darowałem, przybyłem chwilę przed wejściem na scenę McCoya i kolegów. Jack, gdzie stałeś? Ja prawie pod sceną z lewej strony, szkoda, że się jakoś nie dostrzegliśmy. Orthodoksyjnych fanów rzeczywiście sporo, chociaż mnie najbardziej ujęła dziewczyna na szpilkach o imagu Dody. Odpowiedz Link
jack9 Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 19:38 nefil napisał: Jack, gdzie stałeś? Ja prawie pod sceną z lewej strony, szkoda, że się > jakoś nie dostrzegliśmy. > Orthodoksyjnych fanów rzeczywiście sporo, chociaż mnie najbardziej ujęła > dziewczyna na szpilkach o imagu Dody. Zwykle ( nie wiem w sumie dlaczego) ustawiam się z prawej strony sceny i tak też było teraz. Stałem pod samą ścianą w połowie sali. gotyckiej Dody nie kojarzę Największe wrażenie robili na mnie kowboje w płaszczach do ziemi i starych kapeluszach - jeden z nich fruwał nad publiką przerzucany z rąk do rąk. Odpowiedz Link
agentcooper Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 20:08 jack9 napisał: > Widziałem kol. Agenta - może on napisze o swoich wrażeniach z > koncertu. Widziales i nie podszedles ?? Bysmy wypili piwko albo soczek ! A co do koncertu to opinia podobna do Waszej... forum.thecure.pl/viewtopic.php?f=1&t=2776 pozdro :) Odpowiedz Link
jack9 Re: Fields of The Nephilim w Stodole 16.03.08, 20:44 Stałeś ze znajomymi przez moment obok mnie A potem znikliście No jakoś tak wyszło... Odpowiedz Link