Dodaj do ulubionych

New Album On The Horizon

20.02.09, 13:34
Nowy album U2 oficjalnie wychodzi za tydzień, ale już dziś powinien być dostępny w całości na U2'owej stronie myspace: www.myspace.com/u2.

Z przesłuchaniem w całości bohatersko się wstrzymuję do premiery, ale znam przecieki, i mogę powiedzieć tyle, że sam fakt, iż komuś się nie podobał singiel nie powinien go powstrzymywać przed przesłuchaniem reszty. Są zaskoczenia ? Są. Przebojowe single na stadiony ? Też są. Słowem - No Line On The Horizon.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: New Album On The Horizon 20.02.09, 19:21
      Dla zainteresowanych (*palacz*)- Metz zapowiedział, że za tydzień o tej porze
      cała audycja z okazji wydania nowej płyty.
      • exman Re: New Album On The Horizon 20.02.09, 21:08
        zgadza się
        • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 21.02.09, 12:01
          Metz zdążył się już wypowiedzieć na temat nowej płyty - według niego jest zaskakująca, doskonale wyprodukowana, trochę za długa, obfituje w gitarę Edge'a, i dzieli się wyraźnie na dwie części - jedną współtworzył duet Lanois & Eno, i ta jest bardziej refleksyjna i wysmakowana produkcyjnie, za drugą odpowiada wyłącznie zespół U2, i ta jest bardziej dynamiczna i rockowa. Tyle zapamiętałem. Generalnie mu się podobała.

Podoba się także Rolling Stone, który jest pierwszym magazynem muzycznym z recenzją NLOTH. Ocena 5/5, i " najlepszy album U2 od czasu Achtung Baby ".
    • pytajnick Re: New Album On The Horizon 21.02.09, 01:05
      Guardian pisze, że w poniedziałek tylko u nich
      www.guardian.co.uk/music/2009/feb/20/exclusive-listen-u2-new-album
    • pytajnick Re: New Album On The Horizon 23.02.09, 15:49
      Póki Bono się nie odezwał było 9,5/10 :-)
      Słuchamy dalej.
      • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 26.02.09, 12:40
        Według Q nowy album U2 jest '' być może ich najlepszym albumem ''.
        • pytajnick Re: New Album On The Horizon 26.02.09, 13:22
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> Według Q nowy album U2 jest '' być może ich najlepszym albumem ''.

Po przeczytaniu "Według Q" moja lewa dłoń automatycznie nacisnęła Alt+F4, zanim
          prawa zdążyła wstukać, że na pewno nie jest najgorszym.
    • grimsrund Re: New Album On The Horizon 26.02.09, 13:04
      Żem wysłuchałem pierwszego singla wreszcie. Kupsko okrutne.
      • nienietoperz Re: New Album On The Horizon 26.02.09, 14:33
        Przelotne przesłuchanie przy użyciu nowego narzędzia pt. `Spotify' pozwala
        stwierdzić, że całkiem, całkiem. Strategia wybrania zdecydowanie najgorszego
        kawałka na promujący singiel cokolwiek perwersyjna. Może chodzi po prostu o
        osiągnięcie klęski komercyjnej i wyzwolenie się z rynku okowów na przyszłość.
        Choć nie sądzę.
    • pytajnick Re: New Album On The Horizon 27.02.09, 11:24
      Dziś w Trójce trzy godziny Metza z U2, od 19.
      • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 27.02.09, 13:35
        Cały nowy album grają już chyba wszystkie stacje :P
        • t.o.m.e.k Re: New Album On The Horizon 27.02.09, 15:00
          Słucham od 12.00 u Kaczora - i o ile fan U2 ze mnie żaden, o tyle
          mogę powiedzieć, że nie jest źle, panie doktorze ;)
          • cze67 Re: New Album On The Horizon 27.02.09, 15:28
            Zgadzam się z kolegą. Też tak mam.
            • aasiek Re: New Album On The Horizon 27.02.09, 17:53
              Kuurrrr, a ja jedyne co ja mogę posłuchać, to szum drukarki, dzwonek telefonu i co chwila jakieś głupie pytania od klientów...
              • cze67 Re: New Album On The Horizon 27.02.09, 19:38
                Nikt Ci nie kazał pracować w banku. Czy gdzie tam.

Trzeba było zostać dziennikarzem.

:-)
                • aasiek Re: New Album On The Horizon 28.02.09, 17:38
                  Dzięki za te :-) na końcu, bo bym chyba zaklęła szpetnie. I nie w banku, tylko
                  ten, no...
                  Ale płytę już mam i słucham właśnie :)
                  • cze67 Re: New Album On The Horizon 01.03.09, 20:51
                    Recenzentowi Dziennika bardzo się nie spodobało
                    www.dziennik.pl/kultura/muzyka/nowa-plyta-u2/article326359/Nowa_plyta_U2_to_bubel.html
                    a Sankowski zachwycony
                    • cze67 Re: New Album On The Horizon 01.03.09, 20:56
                      wyborcza.pl/1,75475,6323542,Nowe_U2__Ja_mam_lodz_podwodna__ty_masz_paliwo.html
                      • pagaj_75 Re: New Album On The Horizon 01.03.09, 21:25
                        W piątek siedząc w pracy zostałem przez kolegów napromieniowany z
                        radyja śmiertelną dawką U-zwei, w tym również kawałkami z nowej płyty.
                        Ani przez chwilę nie słyszałem nic, co powodowałoby, że pomyślałbym
                        "wow, fajne to nowe U2". Pogłoski o tym jakoby miał być to ich
                        najlepszy album uważam za absurdalne.
                        • sss9 Re: New Album On The Horizon 01.03.09, 22:05
                          jesusmariarokita! ile kosztuje wydawcę promocja każdej nowej pyty U2?
                    • pytajnick Re: New Album On The Horizon 01.03.09, 22:59
                      cze67 napisał:

> Recenzentowi Dziennika bardzo się nie spodobało

"Recenzent DZIENNIKA wysłuchał płyty "No Line On The Horizon" na kilka dni przed
                      oficjalną premierą."

Co oznacza, że prawdopodobnie miał jedno przesłuchanie.

"Najlepsza płyta U2" to jakaś kompletna bzdura, bo ona nawet od "All You Can't
                      Leave Behind" nie jest lepsza, ale zła też nie jest, da się słuchać.
                      • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 03.03.09, 16:34
                        Pitchforkowi się płyta nie podoba - 4.9/10, czyli aż dwa punkty niżej (!!!) niż How To Dismantle An Atomic Bomb. Z całym szacunkiem, ale to po prostu absurd. Nawet jeśli ktoś uważa NLOTH za kupę gówna, dla niego HTDAAB po prostu musi być jeszcze większą kupą gówna. Nie ma ani jednego, dosłownie ani jednego aspektu, w którym nowa płyta nie przewyższałaby poprzedniej, nawet okładka, choć słaba, i tak jest lepsza od tamtej. I to jest zupełnie, jak dla mnie, wystarczający powód by się cieszyć. Nie ma co ukrywać - wykonawcy z ponad 30-letnim stażem nie mają w zwyczaju nagrywać płyt dorównujących KLASYCZNYM DZIEŁOM. Jedynym znanym mi wyjątkiem jest Neil Young. Nowej płyty U2 także nie należy zestawiać z War czy Joshua Tree, bo to zwyczajnie nie ma sensu ( ja tego nawet nie umiem porównywać, żeby odpowiedzieć na pytanie, czy NLOTH jest lepsze od JT czy nie jest, musiałbym znowu mieć 14 lat ). Należy ją zestawiać z poprzednią płytą U2. Jeżeli jest lepsza - cieszymy się, jeżeli jest gorsza - nie cieszymy się. I tyle. NLOTH jest lepsza, więc cieszymy się.

Robert Ziębiński w Newsweeku napisał, że Cedars Of Lebanon to jedna z najbardziej poruszających piosenek ostatnich kilku lat.

• aasiek Re: New Album On The Horizon 03.03.09, 19:34
                          Mnie najbardziej rusza "Fez - Being Born" (fez? - ki diabeł? :)). Ma w sobie coś
                          z kawałków nawet sprzed JT. Tak w ogóle, to cały finisz na tej płycie jest
                          niesamowity.
                          • pytajnick Re: New Album On The Horizon 05.03.09, 00:23
                            aasiek napisała:

> Mnie najbardziej rusza "Fez - Being Born"

> Mnie najbardziej rusza "Fez - Being Born"

Zdecydowanie jeden z fajniejszych fragmentów :-)
                            Przyzwoita zupełnie płyta. Już to że nie odrzuca (jak poprzednik) byłoby dla
                            mnie sukcesem, a jest znacznie lepiej i "jak na ten gatunek" klasa wyższa średnia.
                            • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 05.03.09, 11:51
                              Fez to duże miasto w Maroku, w którym U2 odbyli część sesji nagraniowych.
                        • pytajnick Re: New Album On The Horizon 05.03.09, 00:41

> Pitchforkowi się płyta nie podoba - 4.9/10, czyli aż dwa punkty niżej (!!!) niż
                          > How To Dismantle An Atomic Bomb.

Todopiero LOL

Kasuję PFM z codziennych muzycznych wizyt.
                          • pszemcio1 Re: New Album On The Horizon 05.03.09, 09:42
                            >Pitchforkowi się płyta nie podoba - 4.9/10, czyli aż dwa punkty
                            >niżej (!!!) niż How To Dismantle An Atomic Bomb. Z całym
                            szacunkiem, ale to po prostu absurd.

no proszę. absurdem nie są zawyżone oceny Sankowskiego czy Rolling
                            Stone'a, gdzie pisze się o tym albumie jakby miał być conajmniej
                            płytą dziesięciolecia, ale 4.9 na pitchu to juz absurd. Poza tym
                            jaki absurd skoro te dwie recenzje pisały dwie różne osoby?
                            • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 05.03.09, 11:59
                              Chcesz pogadać o nowym albumie, czy po prostu masz jakiś problem ? Absurdem nie jest sama ocena, tylko fakt, że jest dwa punkty niższa od oceny poprzedniej płyty. Co mnie w tym kontekście obchodzi, że pisało je dwóch ludzi ? To nie zmienia faktu, że ten właśnie stosunek ocen jest dla mnie absurdalny. W ogóle się nie wypowiadałem o samej zasadności oceniania NLOTH na 4.9, czy HTDAAB na 6.9.

Absurdem nie jest zawyżona ocena Sankowskiego, bo on, o ile wiem, nie wystawił żadnej oceny ( to raz ), i nie wspomniał nigdzie o żadnej " płycie dziesięciolecia ". Napisał po prostu, że spośród płyt U2 wydanych w ostatnich latach nowa jest najciekawsza. Ococho ? Przecież tak właśnie jest.
                              • pytajnick będzie powtórka 05.03.09, 12:27
                                muzyka.onet.pl/10174,1928243,newsy.html
                                • ilhan Re: będzie powtórka 05.03.09, 13:41
                                  "Materiał będzie miał wyrazisty klimat, jak "Kind Of Blue" Milesa Davisa czy jak numer "A Love Supreme" Johna Coltrane'a."

KONIEC WĄTKU
                              • pszemcio1 Re: New Album On The Horizon 05.03.09, 14:34

> Chcesz pogadać o nowym albumie, czy po prostu masz jakiś problem ?

zawsze jak wypowiadasz się o u2 mam wrażenie że zaciskasz zęby i
                                pięść, więc może wyluzuj i przestań brac do siebie każdą uwagę pod
                                adresem tego zespołu

Absurdem nie
                                > jest sama ocena, tylko fakt, że jest dwa punkty niższa od oceny
                                poprzedniej pł
                                > yty. Co mnie w tym kontekście obchodzi, że pisało je dwóch ludzi ?
                                To nie zmien
                                > ia faktu, że ten właśnie stosunek ocen jest dla mnie absurdalny.

No to źle ze cię nie obchodzi. Skoro pisały to dwie róźne osoby,
                                które pod recenzjami się podpisują swoimi nazwiskami (a nie
                                anonimowym: pitchfork) to te oceny są rozmieszczone na ich
                                indywidualnych skalach w ten właśnie sposób i odnoszenie ich do
                                siebie raczej nie jest dobrym kierunkiem.

>> Absurdem nie jest zawyżona ocena Sankowskiego, bo on, o ile wiem,
                                nie wystawił
                                > żadnej oceny ( to raz ), i nie wspomniał nigdzie o żadnej " płycie
                                dziesięciole
                                > cia ".

potrafisz odczytać wymowę czyjejś wypowiedzi bez dosłownego
                                analizowania każdego wyrazu literka po literce?

pozdrawiam
                                • sss9 Re: New Album On The Horizon 07.03.09, 03:18
                                  zalecam zioła. dużo ziół, mogą być parzone. i słuchanie Bee Gees i Abby w dużych
                                  dawkach, a po paru latach powrót do sporu o znaczenie tej "przełomowej" płyty U2. :)
                                  • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 09.03.09, 09:29
                                    @pszemcio: ujmę to tak - jeżeli w Teraz Rocku nowy album Fall Out Boy dostaje pięć gwiazdek, a nowy album Animal Collective cztery gwiazdki ( autentyk ), to niezależnie od tego, ze te recenzje również pisały dwie różne osoby, i nikt tu, że tak powiem, nie ponosi " winy ", jest to jednak monstrualny absurd. Sytuacja z U2 jest analogiczna.

6 sierpnia 2009 r. U2 po raz trzeci zagra w Polsce. To już oficjalne.
                                    • exman Re: New Album On The Horizon 09.03.09, 09:55
                                      W kwestii albumu, czyli muzy - kompletne dno. Panowie napinają się
                                      ale nic z tego nie wychodzi. Po dwukrotnym przesluchaniu i iluś tam
                                      nasluchach w radio, żal we mnie okrutny i zdziwienie, że zamiast
                                      skomponować utwory - oni po prostu nagrali jakieś jamy bez krzty
                                      melodii, kompletna cofka.
                                      W kwestii recenzji - umówmy się że w TR od dawna się pisze, tak jak
                                      im się za to płaci i kto im płaci. W przypadku takich megatuzów jak
                                      U2 nie wypada nie napisać najpiekniej jak się potrafi. I co z tego ?
                                      Nula jest nula i nic tego nie zmieni. Z dziadwoskiego worka, wolę
                                      już ostatnie ZC/DC, przynajmniej można pośpiewać i nóżką zarzucić.
                                      • cze67 Re: New Album On The Horizon 09.03.09, 10:14
                                        Pewnie już WSZYSCY wiedzą, ale dla porządku:
                                        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80276,6358769,U2_6_sierpnia_wystapi_na_Stadionie_Slaskim.html
                                        • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 09.03.09, 12:59
                                          Nikt jeszcze za to nie WIE, ale plotki po mieście krążą od dawna, że czterodniowa przerwa między Chorzowem a Zagrzebiem ( postęp w stosunku do poprzedniej trasy - wtedy tylko Chorzów reprezentował Europę Środkowo-Wschodnią ) nie znalazła się tam przypadkowo..
                                          • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 09.03.09, 13:01
                                            Aha, stronka o trasie - można sobie obejrzeć projekt sceny itd. 360.u2.com/
                                            • aasiek Re: New Album On The Horizon 09.03.09, 22:35
                                              No to może W KOŃCU się wybiorę... Ileż można sobie odmawiać..?
                                              • exman Re: New Album On The Horizon 09.03.09, 23:45
                                                Chrzanię, z takim repertuarem to wymiękają przy koncertach Motorhead i AC/DC.
                                                • kwiat_paproci Re: New Album On The Horizon 14.03.09, 15:29
                                                  a kiedy bilety będą?
                                                  • cze67 Pytanie do FANÓW 16.03.09, 10:58
                                                    Dziennik POlska The Times wydał takie cuś
                                                    www.dodatkidogazet.pl/muzyka/rid,12370,dd,ikony-rocka-cz1-u2-live-in-usa-20042.html
                                                    czy to pozycja dyskograficzna, czy jakaś przypadkowa zlepka
                                                    koncertów?
                                                  • cze67 Re: Pytanie do FANÓW 17.03.09, 10:36
                                                    Oj, widzę że niewielu tu fanów tego zespołu. Sam se znalazłem:-P
                                                    I już wiem, że to taki jakiś bootleg i w dodatku najgorszego typu,
                                                    bo większość utworów (z wyjątkiem trzech pierwszych) sfilmowana jest
                                                    z jednej kamerki gdzieś z głębi stadionu i w ogóle nie wiem, jak
                                                    można coś takiego w gazecie wydawać. I jeszcze pisać, że utwory na
                                                    to wydawnictwo są "starannie wyselekcjonowane". Niska cena nie
                                                    uzasadnia gównianej jakości tego czegoś.
                                                  • cze67 Re: New Album On The Horizon 16.03.09, 12:07
                                                    kwiat_paproci napisała:

> a kiedy bilety będą?

forum.u2.com.pl/viewtopic.php?f=29&t=2572
                                                  • pytajnick Re: New Album On The Horizon 16.03.09, 12:13
                                                    cze67 napisał:

> kwiat_paproci napisała:
                                                    >
                                                    > > a kiedy bilety będą?

“Posiadacze biletu Red Zone [1125 zł] będą mogli wejść na teren stadionu
                                                    specjalnie oznaczonym wejściem VIP i zostaną przywitani przez hostessy Red Zone.
                                                    Dla polepszenia komfortu oczekiwania na koncert w strefie Red Zone będą
                                                    zamontowane miejsca siedzące.”
                                                  • braineater Re: New Album On The Horizon 16.03.09, 14:00
                                                    nice
                                                    bardzo wysoka pozycja w konkursie jak w najidiotyczniejszy sposób wydać 1200 zeta:)
                                                    Może jak po 300 wycenię wygodne punkty widokowe na dachu, to tez się ktoś skusi:)
                                                  • sss9 Re: New Album On The Horizon 16.03.09, 14:29
                                                    a daleko od stadionu masz ten dach? może zorganizowałbyś grill+beer z lunetką na
                                                    scenę?
                                                  • sss9 Re: New Album On The Horizon 16.03.09, 14:35
                                                    pytajnick napisał:

> “Posiadacze biletu Red Zone [1125 zł] będą mogli wejść na teren stadionu
                                                    > specjalnie oznaczonym wejściem VIP i zostaną przywitani przez hostessy Red Zone
                                                    > .
                                                    > Dla polepszenia komfortu oczekiwania na koncert w strefie Red Zone będą
                                                    > zamontowane miejsca siedzące.”

bilety na miejsca siedzące z tyłu sceny po 140 PLN, też są fajne. :)
                                                  • braineater Re: New Album On The Horizon 16.03.09, 14:43
                                                    150-200 m w linii prostej od dachu do płyty. Zima luz, ale latem drzewa
                                                    zasłaniają trochę. szwagier kiedys próbował jakiś mecz ogladać, ale po 30
                                                    minutach doszedł do wniosku, ze z flaszka bedzie bezpieczniej i wygodniej przed
                                                    tv (bo drabinka jest do pokonania:)
                                                  • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 18.03.09, 14:59
                                                    Miejsca z tyłu sceny są sprzedawane dlatego, że scena jest okrągła ( pierwotnie miała w ogóle być na środku, ale coś zrezygnowano z tego pomysłu ). Tak jest w całej Europie.
    • glebogryzarka1 Re: New Album On The Horizon 19.03.09, 05:31
      pierwszy singiel zerowy, ale słucham drugiego (?) - 'magnificent' -
      i to jest cholera bardzo dobry towar. nawet mi nie przeszkadza, że
      zakręt melodyczny na słowach 'in the space and time' zakoszony
      z 'this is not america'. naprawdę, aż chyba posłucham całości. jak
      będę miał wolny dzień i więcej wódki :)
      • cze67 Re: New Album On The Horizon 20.03.09, 11:55
        wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,6404980,Jak_kupic_blilet_na_U2___Zapchane_serwery_i_tysiace.html
        • ihopeyouwilllikeme Re: New Album On The Horizon 20.03.09, 14:27
          Oczywiście to skandal, natomiast jak ktoś wytrwale odświeżał, to kupił.

Oczywiście II, bilety za 140zł i 190zł już się rozeszły, natomiast pozostałe nadal można kupić bez problemu. Różnica ceny między płytą a najtańszą " normalną " trybuną 4 lata temu wynosiła 50zł, dziś wynosi.. 260zł.

Tak, Magnificent jest drugim singlem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka