Dodaj do ulubionych

Potrzebuje pomocy

02.05.10, 11:34
hej!Bardzo prosze o pomoc nie wiem co mam zrobić.Tylko nie oceniajcie mnie, juz i tak wystarczająco złuje tego co zrobiłam. Jak sie domyślacie jestem po aborcji.Usunełam a raczej zabiłam swoje dziecko. Nie bede sie usprawiedliwiać, bo nic mnie nie usprawiedliwia.Nie miałam wyjscia tak mi sie wtedy wydawalo dzis oddalabym wszystko zeby cofnać czas. Nie mam z kim porozmawiać o tym, a chociaż było to 28 listopada to wciaz nie moge sobie z tym poradzic. Przerasta mine to nienawidze siebie za to co zrobiłam i wiem ze nigdy o tym nie zapomne.JEst mi strasznie ciezko gdy jestem sama płacze nie moge zniesc mysli co zrobilam, i gdzie dali moje dziecko.To wszystko tak strasznei boli, nigdy sobie tego nie wybacze.Nie moge sie pozbierac, wiem ze sama sobie nie poradze i potrzebuje pomocy. Jesli znacie jakis osrodek pomocy, ksiedza czy psychloga w katowicach to prosze dajcie znać.
Obserwuj wątek
    • nowako-wa Re: Potrzebuje pomocy 02.05.10, 15:51
      dobrze że tu napisałaś bo większośc dziewczyn przeszło to co ty teraz- i nie myśl że sobie tego nie wybaczysz- ale to bolesne i trzeba czasu i dobrze jeśli dostaniesz fachowa pomoc...może wejdz na bliznę- to tu gdzie pisze BEZPIECZNE MIEJSCE...tam jest intymniej i można szczerze wszystko opowiedzieć.Ja wyszłam z problemu dzieki wierze więc tą "metode " gorąco polecam jeśli szukasz namiarów na dobrego księdza polecam karmelitów niedaleko Katowic:
      www.karmelczerna.pl/
      ja tam doznałam uzdrowienia...dziś bawię 6 tygodniową córeczkę...
    • wiesia140 Re: Potrzebuje pomocy 02.05.10, 19:31
      Jest katolicki telefon zaufania w Katowicach, mogę ci polecić księdza w
      Knurowie, jeśli chcesz nawet cię tam umówię na spowiedź jak chcesz.
      • dark.angel2 Re: Potrzebuje pomocy 03.05.10, 11:25
        a mam pytanie znasz bardzo dobrze tego ksiedza? ja sie strasznie boje nie mowiac
        jak sie wstydze tego co zrobilam ale chcialabym bardzo sie wyspowiadac jestem
        wierzącą osobą a teraz nawet nie potrafie wejsc do koscioła bo czuje ze nie mam
        prawa po tym co zrobiłam
        • wiesia140 Re: Potrzebuje pomocy 03.05.10, 15:04
          tak znam go , on już nie jedną spowiadał z aborcji , więc bez obawy,
          nie bój się to wspaniały ksiądz i uczynny.
        • twoj_aniol_stroz Re: Potrzebuje pomocy 03.05.10, 16:25
          Do kościoła masz zawsze prawo wejść, Bóg czeka na Ciebie, bo On widzi Twój ból i cierpienie przede wszystkim, dla Niego nadal jesteś ukochanym dzieckiem, choć dziś zagubionym, nieszczęśliwym... To tak jak z mamą i jej maluchem, który poparzył rączki o gorący kominek. Oczywiście, że mama ostrzegała, oczywiście, że tłumaczyła, a jednak maluch chciał sam sprawdzić, czy to faktycznie będzie bolało... No i sprawdził. Ty też sprawdziłaś i teraz siedzisz cichutko w kącie między łóżkiem a szafą i pochlipujesz, bo bardzo się zraniłaś, bardzo boli, a Bóg niczym ta mama chodzi i szuka swojego dziecka. Przyjdź jak najszybciej do Niego, przecież On jest doskonalszy od tej mamy, która podlega emocjom... Bóg nie powie "a nie mówiłem", mamie czasem się tak wyrwie, choć wie, że to bez sensu w takiej chwili... Bóg otacza miłością i czeka na Twoją miłość, na Twoje odwzajemnienie... Przyjdź jak najszybciej do Niego, pozwól się przytulić i uleczyć...
    • dark.angel2 Re: Potrzebuje pomocy 03.05.10, 11:20
      Dziekuje Wam bardzo że odpowiedziałyście, już pisałam w wiele miejsc gdzie po prostu mnie olano.Dzięki za rade na bliźnie na pewno się pojawie zadzwonie tez na telefon zaufania. Jeśli chodzi o księdza to niestety ja jestem z Mysłowic wiec nie miałabym za bardzo jak dojechaćsad Nie znacie może żadnego ksiedza z KAtowic?
      • wiesia140 Re: Potrzebuje pomocy 03.05.10, 15:13
        W Katowicach jest pewien zakon , wiem ,że tam kiedyś spowiadali z
        aborcji , więc muszę to sprawdzić.
        • wiesia140 Re: Potrzebuje pomocy 03.05.10, 15:25
          W Katowicach - Panewnikach są Franciszkanie , jeśli chcesz zadzwonię i
          umówię cię tam
          Adres:wu

Klasztor Zakonu Braci Mniejszych
          ul. Panewnicka 76
          40 - 760 Katowice
          tel. 032 - 252 68 70
          032 - 252 52 91
          032 - 252 69 37
          • mamaanieli Re: Potrzebuje pomocy 03.05.10, 20:25
            jutro napisze ci na priwa dokłedne dane księży z katowic - pzdr.
            • wiesia140 Re: Potrzebuje pomocy 04.05.10, 10:09
              no to jak?
              • mamaanieli dark 04.05.10, 11:59

wysłałam. facet jest mądry i bardzo doswiadczony. równiez w TYCH
                sprawach... pracuje w centrum katowic. pzdr.
                • dark.angel2 Re: dark 04.05.10, 20:29
                  dzieki ale nic nie dostalam na pewno doszło?ja nic nie mam
                • dark.angel2 Re: dark 04.05.10, 20:32
                  moze ja zle sprawdzam ale nic nie mam jak tu sie sprawdza wiadomosci na privie?
          • dark.angel2 Re: Potrzebuje pomocy 04.05.10, 20:33
            dzieki za namiar wiem gdzie to jest. Czyl.i zeby tam isc do nich to musze sie
            wczesniej umowic?
            • mama.rozy Re: Potrzebuje pomocy 04.05.10, 20:44
              zawsze najlepiej wczesniej zadzwonić,choćby z prośba o spotkanie,żeby nie latać
              kilka razy.powodzenia.
              • wiesia140 Re: Potrzebuje pomocy 05.05.10, 09:10
                Tak będzie najlepiej , wtedy umówi się z tobą konkretnie i będzie miał
                czas tylko dla ciebie , ksiądz też przygotuje się do tej spowiedzi.
                ty też musisz się do spowiedzi przygotować , będziesz maiła spowiedź
                generalną. Masz szczegółowy rachunek sumienia?
            • twoj_aniol_stroz Re: Potrzebuje pomocy 05.05.10, 09:12
              Dodałam Cię do Blizny. Piszę tu, bo mówisz, że masz jakieś problemy z pocztą.
              • wiesia140 Re: Potrzebuje pomocy 12.01.11, 17:58
                Żyjesz kobieto?
    • reniatoja Re: Potrzebuje pomocy 06.05.11, 01:33
      A coś o sobie Margaretko? Kim jesteś? dlaczego ktoś miałby się do ciebie zwrócić na gg w tych wszystkich sprawach? Nie, zebym negowała, tylko po prostu interesuje mnie kim jesteś i polecasz swoją osobę do intymnych rozmów na priv. Musisz coś napisać o sobie więcej, inaczej bede musiała wykasować Twój post, bo dziwny jest, jak dla mnie, nie wiem co toba kieruje, ze taką ofertę składasz.

A do wszystkich: Bądźcie bardzo ostrożne we wtajemniczaniu nieznajomych w swoją historię zycia na gg i innych tego typu prywatnych kanałach. Łatwo przekroczyć bezpieczne granice anonimowosci, a nie wiecie, kto jest po drugiej stronie. Osoby tutaj piszące często są w bardzo trudnym okresie swojego życia, potrzebują wsparcia, są załamane i szukają pomocy, więc łatwo takie osoby wykorzystac nieuczciwym pomagaczom, którzy mogą Was po prostu oszukać w najrózniejszy sposób.
      • margaretka248 Re: Potrzebuje pomocy 06.05.11, 11:53
        Witam serdecznie smile. nie miałam nic złego na myśli Pani Renio. Jestem studentką, a właściwie kończe już studia. Jestem na kierunku Nauk o Rodzinie, zdobyłam już wyższe wykształcenie o specjalizacji: poradnictwo i mediacje. Na studiach zdobyłam wiedzę z zakresu problematyki rodziny. Pisałam pracę licencjacką o aborcji, więc ten temat jest mi dobrze znany. Działam już na jednym forum pomocowym prawie ok 2 lat, związanym z uzależnieniem od masturbacji. Chciałam pomóc kobietom, które zmagają z problemem aborcji. Nie chce namawiać nikogo do aborcji - jeżeli szanowna Pani miała to na myśli, poniewąz skutki aborcji są naprawdę duże. Chcę uświadomić kobietom, że nie warto się decydować na zabieg, ponieważ pojawia się zdecydowanie więcej poważnych problemów po dokonaniu aborcji, a niżeli kobietom wydaje się, że niechciana ciąża jest dla obecnie dużym kłopotem. To nie prawda, więcej problemów zaczyna się po dokonaniu zabiegu, a skutki są drastyczne i na całe życie. Wiem, bo moja bliska mi osoba dokonała aborcji i teraz ma duże problemy: cierpi na depresję, leczy się psychiatrycznie, rozpadło się jej małżeństwo, wpadłą w alkoholizm, pomimo, że aborcja była dokonana 40 lat temu.
        Jeżeli Pani chce post skasować - trudno, ale napradę nic złego nie chciałam, tylko chcę pomóc. Szanowna Pani Renio (reniatoja) - pozdrawiam serdecznie i życzę miłedo dnia.
        Teraz muszę posiedzieć nad pisaniem pracy magisterskiej, pisze tym razem na temat rozwodów. Z Bogiem !!!!
        • margaretka248 Re: Potrzebuje pomocy 06.05.11, 12:41
          Chyba mnie już Pani skasowała sad szkoda, ja nic na siłę nie będę robiła.
          Dzisiaj jednak trzeba mieć zaufanie do drugiego człowieka
          mogę polecić stronkę, jeśli ktoś potrzebuje pomocy: www.pro-life.pl/?a=pages&id=31
          na tej stronce znajdziecie adresy instytucji, w których to udzielają pomocy kobietom dotkniętym aborją. Są tam również adresy psychoterapeutów z którymi można skontakować się oraz telefony zaufania.
          Pozdrawiam Małgosia
          • mama.rozy Re: Potrzebuje pomocy 06.05.11, 18:04
            margaretka
            na tym forum było juz tyle trolli,ze nie dziw się Reni,że jest ostrożna
            my się czujemy odpowiedzialne za "nasz"dziewczyny,chociaż nierzadko rzucają nami o ścianęwink
            w przyszpilonym wątku jest post z ośrodkami pomocy,pewnie możesz się tam wpisac,chociaż Renia pewnie i tak to sprawdzi
            nie czuj się odepchnięta,my po prostu musimy byc ostrożne
            • reniatoja Re: Potrzebuje pomocy 06.05.11, 20:31
              Akurat nie ja skasowałam twój post, nie wiem kto to zrobił, natomiast sama zrozum - wchodzisz na takie forum, specyficzne, aborcja to czesto największa tajemnica kobiet, które jej dokonały, zresztą slusznie - piszesz pierwszego posta - takiego posta - równie dobrze jak pomocnym psychologiem mozesz być ciekawską plotkarą. to nic osobistego, po prostu Cię nie znam. Ja jestem "stara" i juz trochę okrzepnięta, a także pozbawiona zludzen, jeśli chodzi o znajomosci internetowe, ale jakas młoda dziewczyna, która potrzebuje się wygadać moze sobie zrobić krzywdę otwierając swoją duszę przed kimś nieodpowiednim. Uważam, ze trzeba na to zwrocic uwagę, a jeśli chcesz, to po rpostu pisz na forum, daj sie poznać, na pewno zdobędziesz zaufanie, nie trzeba od razu przenosic się na gg, nawet często to, co wartościowego napiszesz na forum jednej osobie, moze poslużyc wielu innym, które przeczytają.
          • nati1011 Re: Potrzebuje pomocy 06.05.11, 22:41
            Ja usunęłąm Twoj post.

Co nie znaczy, ze na tym forum nie ma dla ciebie miejsca. Wręcz przeciwnie. Pisz, pomagaj... daj sie poznać, wtedy z przyjemnością polecimy twoje usługi.

> Dzisiaj jednak trzeba mieć zaufanie do drugiego człowieka
            Ja ci ufam. Ale nie znam cie i nie mogę polecić twoich usług. To kwestia odpowiedzialności za kobiety, kre juz i tak wiele przeszły. Ale mam nadzieję, ze to się zmieni smile
            • margaretka248 Re: Potrzebuje pomocy 06.05.11, 23:40
              Przepraszam was za wszystko drogie kobiety!!!, wiem, że jest to delikatna sprawa.

Ja też kiedyś szukałam pomocy na internecie, nie związanej z aborcją, ale z przemocą psychiczną i seksualną, jaką ja doświadczyłam kiedyś w dzieciństwie i znalazłam i to była pomoc właśnie przez gg pewnego kapłana, któremu zaufałam, a nawet pojechałam do niego prawie przez pół Polski smile i mi pomógł, ale wiedziałam, że Bóg chce mi pomóc, dlatego jemu zaufałam wogóle go nie znając. Pewnie dlatego też zostawiłam swoje gg, kierując się moimi doświadczeniami.
              Z resztą jak już tu jestem mogę wam powiedzieć drogie kobiety, że człowiek, który ma za sobą bagaż doświadczeń, jest w stanie bardziej zrozumieć drugiego człowieka i też poważnie podchodzi do konkretnej sprawy.
              Niech wam Bóg Błogosławi każdego dnia i niech was strzeże. Z Panem Bogiem. Małgosia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka